Berkel in extra tijd thuis onderuit tegen Rhoon (0-1)

Het venijn zat in de staart van het duel tussen de kemphanen van Berkel en Rhoon. Dit maakte een heleboel goed en zorgde voor een dosis gezonde spanning en dat was echt hard nodig in deze matige wedstrijd. Maar wel een verdiende overwinning voor Rhoon die er in de laatste fase met de volle drie punten vandoor ging.
Doelpuntenmaakster de actieve Kim Lansbergen die het verlossende schot op aangeven van Avery James in de touwen schoot.


De ploeg van coach Stef Huszarik kreeg in de eerste helft al prima uitgespeelde mogelijkheden, ook uit spelhervattingen. Petra Dugardein met een niet te missen mogelijkheid en Kim Lansbergen kreeg zelfs twee maal de mogelijkheid om te scoren.
Berkel werkte hard en kreeg spaarzame mogelijkheden maar het verschil was toch de ervaring van de dames uit Rhoon met aan het roer aanvoerster Sandra van Tol. Tel daarbij op Nancy Leidekker en Petra Dugardein en dan heb je het over echte routiniers in het team.

De ploeg van coach Cees Kruys stelde daar te weinig tegenover. De scherpte en doeltreffendheid waren er niet maar ook organisatorisch waren er te veel zwakke momenten.
De laatste fase was spannend en dat vergoedde heel veel. Prima mogelijkheden voor de thuisploeg maar het net werd niet gevonden. Aan de andere kant schoot vlak voor het laatste fluitsignaal van de prima leidende Patrick Vijfvinkel uit Nieuwerkerk aan de IJssel Kim Lansbergen de beslissende treffer in de touwen.

In de eerste periode zette Berkel druk met wat kleine mogelijkheden voor Lindy Hogendoorn en Melissa van den Berg. Rhoon kwam wat later op gang en schakelde soms over naar een hogere versnelling. In de 14e minuut ging op links Sylke Koumans er vandoor die prachtig de geheel vrijstaande Petra Dugardein op maat bediende. Maar de voormalige doelvrouwe van Willem II en ADO Den Haag had het vizier niet op scherp staan. Bij Berkel was Silvia Boogaard de motor van de voorhoede met daarachter Melanie Kruijs die met haar opponent Carlinn de Bruijne leuke duels uitvocht.

In de 20e minuut een voorzet ook weer van de linkerkant van Tamara Colle die Kim Lansbergen aanspeelde. Haar inzet werd door de goed keepende Jennifer Gitling naast het doel gewerkt. Uit de hoekschop die volgde van Nancy Leidekker kreeg wederom Kim Lansbergen geheel vrijstaand de mogelijkheid te scoren maar nu ging haar inzet over. Juist uit dit soort spelhervattende situaties waren de dames uit Rhoon veel scherper alhoewel een doelpunt uitbleef.
Bij Berkel goede opbouw met de jeugdige Isabel Heinsbroek die een prima indruk achterliet. Melissa van den Berg werd gelanceerd maar sluitpost Bianca Brouwer van Rhoon zat daar goed tussen.

Twee gele kaarten werden door leidsman Patrick Vijfwinkel gepresenteerd voor de dames Lindy Hogendoorn van Berkel en Tamara Colle van Rhoon die het even met elkaar aan de stok kregen in een overigens sportief duel. Chantal van Wijk, Nadine Bier en Melissa van den Berg kregen mogelijkheden maar de verdediging van Rhoon zat met Tamara Hollemans, Nathalie Reppel en Maxime Delft potdicht.

Na de thee twee startte thuisploeg Berkel met prima voetbal. Melissa van den Berg kreeg prachtige mogelijkheden maar scoren was er niet bij. Aan de andere kant was Tamara Colle er vandoor gegaan en die schoot pardoes voorlangs. In de 52e minuut Lindy Hogendoorn en even later Melanie Kruijs met echte mogelijkheden maar de doeltreffende overtuiging was er niet terwijl doelvrouwe Bianca Brouwer het prima deed. Bij Rhoon werd Maxime van Delft gewisseld voor Suzanne van der Stigchel en de vele toeschouwers die op dit treffen in de Eerste Klasse A waren afgekomen zagen een prima kopbal van Chantal van Wijk die door Brouwer uit de lucht werd geplukt.

In de 70e minuut wisselde coach Stef Huszarik Sylke Koumans en bracht Avery James binnen de lijnen terwijl bij Berkel de jonge Melanie den Dulk voor Nadine Bier in het veld kwam.
Gevaar weer met de hoekschoppen bij Rhoon van Nancy Leidekker die messcherp achtereenvolgens Tamara Colle en Petra Dudardein in stelling bracht. Slecht uitverdedigen door de Berkel defensie deed het leer pardoes voor de voeten van de opkomende Tamara Hollemans komen die keihard uithaalde maar hoog over schoot.

Toch goede mogelijkheden voor het bezoekende Rhoon die door een aantal fouten achterin bij Berkel kansen kreeg.
Een fase van de strijd brak voor beide kemphanen aan om voor de volle winst te gaan. Kansen en mogelijkheden voor de meiden van Berkel die met pressiespel een doelpunt wilden forceren maar de echte overtuiging was er niet. Aan de andere kant redde Jennifer Gittling een aantal keren prima maar ook Tamara Colle schoot in de 85e minuut terloops nog even op de paal.

Berkel kwam nu nog met de schrik vrij maar de toon was gezet. Sandra Welles werd bij de thuisploeg nog ingezet om nog een doorbraak te forceren. Berkel zette alles op alles om toch dat ene doelpunt te maken maar met de routiniers onder aanvoering van Sandra van Tol was er geen doorkomen aan. Uit een ander vaatje moest getapt worden maar die creativiteit onbrak bij de thuisploeg.
In de extra tijd profiteerde Kim Lansbergen op aangeven van Avery James en dat was zeker niet onverdiend te noemen.

Winst voor promovendus Rhoon met het kleinst mogelijke verschil maar wel een verdiende overwinning met in het team bijzonder ervaren speelsters. Berkel was echter niet bij machte om collectief orde op zaken te stellen en met meer creativiteit oplossingen aan te dragen. Barendrecht blijft in de Eerste Klasse A de koploper.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: