Nieuwe werken Donkersloot & Nederlof zijn fonkelende juweeltjes

De eerste serie gezeefdrukte schilderijen van Donkersloot & Nederlof zijn gereed. In prachtige, typische doch uiterst sfeervolle kleuren die uitsluitend Peter Donkersloot kan optekenen. Bevlogen met vingers en de juiste kwast waarbij Rob Nederlof de zeefdrukken vervaardigt in diverse kleuren en toonwaarden. Onderwerp van de eerste nieuwe series van karaktervolle specialistische werken van het creatieve duo Donkersloot & Nederlof zijn Sophia Loren en Marilyn Monroe. Ieder doek van 90 x 120 cm is genummerd, de oplage telt slechts 48 exemplaren en is opgespannen op een 4 cm dik spieraam en vormt een harmonieus geheel.

Het zijn fraai uitgevoerde werken die in iedere omgeving sfeerbepalend zijn. De diversiteit aan kleuren laten de doeken spiritueel dansen. Typisch een Donkersloot & Nederlof, de artistieke grootmeesters die een vernieuwende manier van het expressionisme met hedendaagse invulling uitdragen.
‘Het ambachtelijke traject met vingers, kwast en zeefdruk straalt veel meer warmte en charme uit’, aldus zeefdrukker Rob Nederlof.

Het is gewaagd, dat zeker, maar het zeefdrukwerk van Nederlof is uitgevoerd met een sublieme detaillering dat er mag zijn. Die combinatie is uniek te noemen waarbij stemming en ambiance geheel op elkaar afgestemd zijn.
‘Originaliteit, passie, emotie, beweging en kleurkracht zijn de elementen die louter artistiek met oude beproefde technieken tot stand kunnen brengen en uitvoerend vernieuwend zijn’, aldus een gepassioneerde Peter Donkersloot.

De onomkeerbare stijl bestaande uit het figuratieve fotografisch element dat op realistische wijze wordt doorgevoerd in de gezeefdrukte schilderen. Expressionistisch en impressionistisch tegelijk door haar uitbeeldende invloeden. Gelijkend en herkenbaar abstract met een bijzonder gevoel voor het toepassen van de kleuren, met name de diepste zwarten en de helderste witten. Kortom, een stijl welke typisch een Donkersloot & Nederlof kenmerkt.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: