Creatieve fleurige bladeren startsein voor Haagse verduurzaamheid

Wethouder Sander Dekker van Den Haag nam vanmiddag op het Nachtegaalplein in de Haagse Vogelwijk het boekje Vogelwijk Den Haag in ontvangt. Dit tijdens de festiviteiten rond het tweede lustrum van de Bomencommissie Vogelwijk.

Een prachtige uitgave die als subtitel meekreeg Natuur in en rond een tuinstad, een ontdekking die is opgedragen aan de nestor van de Bomencommissie Henk Bos die in 2009 overleed.
Met de spraakmakende show van kunstenaar Lichel van den Ende en zijn gevolg werd dit alles een middag om nooit meer te vergeten.

Duurzame bladeren gedecoreerd en sommige voorzien van gedichten zijn het symbolische startsein van de verduurzaming van de Hofstad. Verwerkt in de wondere wereld van draagbare objecten waar juist Lichel van den Ende zo speciaal in is. Diverse sympathisanten zorgden ervoor dat de bladeren keurig versierd werden en een onderdeel werden deze verduurzame streetperformance.
Dit alles lukte perfect want het resultaat was schitterend om te zien in de straatkunst die uitsluitend en alleen kunstenaar Lichel van den Ende kan bedenken.

De Bomencommissie Vogelwijk bestaande uit Anneke van den Bogerd, Lydia Conens, Clara Visser en Marijke de Waard kunnen terugzien op een historische dag die vanaf nu de verduurzaming hoog op het politieke lijstje van de Hofstad heeft staan. Want de bladeren van Lichel van den Ende zijn uiterst duurzaam.

De invalshoek van wethouder Sander Dekker was nu niet bepaald de meest ideale want dit alles kwam er tussendoor vanwege de VVD-campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen. Daar scoorde hij zeker niet op bij de bewoners van de wijk. Maar hij zou de wandelingen gaan doen die in het boekje werden vermeld.
Het allerbelangrijkste is dat ook nu kunst en cultuur in samenwerking met groene verduurzaming in elkaar overgaan. Een heel duidelijk signaal is afgegeven.

 Meer beelden ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: