Berkel door slim spelend Be Quick’28 aan banden gelegd (1-1)

Iedereen was het er na afloop over eens dat deze partij een ondermaats karakter had. Niet rijp voor het echte Hoofdklasse werk maar ook dat kan gebeuren. Duidelijk nervositeit bij de thuisploeg en stress bij de Zwolse dames vanwege de langdurige reis met veel omleidingen en files.
In de eerste helft hadden de dames uit Zwolle de touwtjes in handen. Een strafschop die werd benut door aanvoerster Annelies Tuin zette de ploeg van coach Marjolein Wildeman op voorsprong (0-1). Deze stand stond ook nog na 45 minuten op het scorebord.


Direct na de thee kwam Berkel prima terug met een fraai doelpunt met het hoofd gescoord door Melanie den Dulk uit een hoekschop van Michelle Arbman. Het was de thuisploeg die het spel geheel naar zich toe trok en kansen creëerde. De ervaring van Karin Luchies, Annelies Tuin en Kitty Oerbekke zorgde er echter voor dat het tempo helemaal uit de wedstrijd werd gehaald. Berkel duidelijk de betere ploeg in het tweede deel met ook een schitterende inzet van Lindy Hogedoorn die kletterend met veel geweld vol tegen de lat werd geschoten. De ploeg van coach Cees Kruys kon echter geen opening meer forceren.
Een gelijke stand 1-1 als eindresultaat wat een juiste afspiegeling was van dit duel. De definitieve beslissing is voor zaterdag waarin beide kemphanen elkaar in Zwolle weer ontmoeten. De inzet is één plaats in de zo fel begeerde Hoofdklasse.

De Zwolse dames zaten vast in het verkeer en de wedstrijd begon 30 minuten later. Vooraf waren beide coaches, Marjolein Wildeman en Cees Kruys, ervan overtuigd dat het een open duel zou gaan worden met twee teams die elkaar niet veel zouden ontlopen maar Be Quick kwam beter uit de startblokken. Manon de Weerd en Rosalie Brink zetten een aantal prima aanvallen op.

Ook een hoekschop van Romy van den Heuvel zorgde voor gevaar in de defensie bij Berkel. De ploeg van coach Cees Kruys kwam heel moeizaam op gang met een goede vrije trap van Lindy Hogedoorn die door sluitpost Karin Luchies werd onderschept. Aftasten en rondspelen met Michelle Arbman in de elfde minuut op rechts er langs maar de bal werd in het zijnet geschoten. Het publiek werd warm van het zonnetje maar zeker niet van het vertoonde spel. De Zwolse dames hielden vaste grip op het middenveld en met regelmaat werden Manon de Weerd en Anouk Bourgonje diep gestuurd maar echt gevaarlijk werd dit ook niet. Berkel wilde de bakens verzetten maar dit lukte niet.
In de 17e minuut raakte Chantal van Wijk het leer die daaropvolgend heel ongelukkig tegen haar hand aankwam binnen de beruchte lijnen. Het was een strafschop en daar had leidsman Hans Spaans het gelijk aan zijn zijde. Aanvoerster Annelies Tuin nam de elfmeter trap perfect in de uiterste linkerhoek en doelvrouwe Jennifer Gittling verslagen. 0-1 op het scorebord en Berkel helemaal uit het veld geslagen met deze behoorlijke tegenvaller.

Uit stilstaande momenten was het gevaar van het team uit de gemeente Lansingerland het grootst. Scherpe hoekschoppen van Sandra Welles en een net naast koppende Lindy Hogedoorm en een vrije trap van Silvia Boogaard die door Karin Luchies werd fraai werd onderschept.
De Zwolse formatie scherper en attent reagerend met snelle omschakelingen. Marjolein Jansen met een vliegend schot en in de 30e minuut kwam Berkel helemaal goed weg. Anouk Bourgonje was er tussenuit en in een uiterste poging lukte het Nadia Roukes nog net de bal over de achterlijn te werken. Die prima hoekschop van Romy van den Heuvel die volgde ging vlak voor langs maar Manon de Weerd en Rianne Bos en Rosalie Brink reageerden in het geheel niet. Be Quick in deze fase het beste van het spel en de verdediging van Berkel met Lisa Wijnen, Annemiek van der Voort, Nadia Roukes, de onfortuinlijke Chantal van Wijk en sluitpost Jennifer Gittling hielden stand.

Na de thee een eerste gevaarlijke aanval met Rianne Bos die slalomde door de Berkel verdediging maar ongecontroleerd over schoot. In de 47e minuut een verkeerde terugspeelbal die over de achterlijn hobbelde met een werkelijk schitterende strakke hoekschop van Michelle Arbman. De inkomende 17-jarige Melanie den Dulk kopte het leer onhoudbaar voor Luchies in de touwen. Een prachtig doelpunt die beide kemphanen weer op gelijke hoogte bracht.

Even later kreeg Melanie den Dulk nogmaals een goede mogelijkheid geschiedenis te schrijven maar ze ging een beetje te nonchalant om met geboden ruimte. Sandra Welles met scherpe hoekschoppen maar de lengte, ervaring en het kopwerk van Kitty Oerbekke bracht redding voor de Zwolse brigade. Het was Berkel wat nu pas collectief de strijd startte met spel over alle linies verdeeld waartegen weinig in te brengen was. Aan de andere kant wat ruimte voor Rosalie Brink maar Jennifer Gittling greep goed in. Het was Berkel die snelheid wilde maken met Silvia Boogaard en Michelle Arbman maar ook Melanie den Dulk en Melanie Kruijs waren actief daar voorin. In de 66e minuut vond Annelies Tuin het tijd om vol het scorebord te raken en het digitale uurwerk was duidelijk van slag. Het was ook het moment dat de ploeg van coach Marjolein Wildeman collectief het spel ging temporiseren.

De ervaring van Annelies Tuin, Kitty Oerbekke, Martine Otten en Karin Luchies sprak boekdelen.
In de 74e minuut een uithaal van Lindy Hogedoorn die met kletterend geweld de deklat raakte. Het zou een fraaie geweest zijn maar het lukte de Berkel voorwaartsen niet om nog een doorbraak te forceren. Luchies greep een aantal keren goed in en het rustig aan doen mocht allemaal. Channa van der Moolen zorgde bij de Zwolse formatie voor weer wat leven maar het was erg vertragend van Zwolse kant wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Ook commentaar op de leiding, die in handen was van Hans Spaans uit Vlaardingen die werd geassisteerd door Ramon Wijling uit Valkenburg en Frank van den Berg uit Hoek van Holland. Geel was er voor Romy van den Heuvel van Be Quick voor de constante golf van aanmerkingen op de leiding. Van den Heuvel kwam met geel goed weg want het was dat Hans Spaans heel tolerant was anders was dit zeker en vast de tweede gele kaart geweest.

De eindstand in dit matige duel derhalve 1-1. De finaleronde voor één plek in de Hoofdklasse A krijgt zaterdag zijn vervolg in Zwolle. Voor coach Marjolein Wildeman van Be Quick ’28 was dit het best haalbare resultaat wat zij uit het team kon krijgen en haar collega Cees Kruys van Berkel was van mening dat zijn ploeg werd overlopen in het eerste deel en niet opgewassen was tegen de ervaring van Zwolse kant. Zaterdag zullen we het weten maar één aspect is wel duidelijk geworden voor beide teams. Als dit de kwaliteit is van het spelletje voetbal is de Hoofdklasse niet weggelegd voor deze twee kemphanen. Daar moet je wel uit een ander vaatje kunnen tappen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: