SJZ wint met 0-2 bij BSC’68 en is Kampioen!

De SJZ vrouwen zijn kampioen geworden in de vijfde klasse. Een prima resultaat want slechts in één jaar tijd werd deze basis gelegd. Het werd in een matig duel een 0-2 overwinning die al na acht minuten was bereikt met twee doelpunten van Melanie Vinkensteijn. Ondanks een veldoverwicht werd er door de Zoeterwoudsen niet meer gescoord. Na het laatste fluitsignaal kon het feest een aanvang nemen.

Het werd een moeizame overwinning maar wel een verdiende. De nervositeit speelde parten en ondanks een ruim veldoverwicht in de eerste helft konden de dames uit Zoeterwoude de rust in het spel niet bewaren. Al in de eerste minuut schoot die kleine Melanie Vinkensteijn de 0-1 al in de touwen. De meiden van thuisploeg BSC hadden het moeilijk in die beginfase. Konden alleen maar verdedigen en verder niets. Doelvrouwe Herma van der Weiden redde een aantal keren heel fraai. Anne-Sophie van Daalen en Gini van der Heijden deden het prima na een aantal scherpe hoekschoppen maar moesten in de achtste minuut toch weer capituleren. Wederom die behendige Melanie Vinkensteijn die het leer in het net schoot. Een riante 0-2 voorsprong en het publiek dacht al aan een monsterscore.

SJZ had slechts één puntje nodig maar door de enorme spanning vergaten de Zoeterwoudse voorwaartsen het af te maken om een veilige afstand te nemen. Megan Vink met een fraaie combinatie met Winnie Janson en Iris Sweere. Ook Yelka Osse en Michelle van der Plas waren goed op dreef maar Larissa van der Heijden en Gini van der Heijden van de thuisploeg losten dit eenvoudig op. In de 19e minuut een prima aanval met weer Melanie Vinkensteijn en Megan Vink. De bal werd breed gelegd op de inkomende Karin de Jong die van zeker 30 meter vernietigend haar projectiel lanceerde. Het leer ging slechts rakelings over. Het zou trouwens wel een hele fraaie geweest zijn.

De meiden van BSC hadden de verdediging goed op orde maar lieten aanvallend niets zien. Daar kwam het team niet aan toe. Wel in de 26e minuut een eerste aanval en wel degelijk een hele fraaie met Eveline van Tol, Denise den Heijer en Joyce Buijs maar de altijd lachende Stefanie Geurtsen kwam op het laatste moment goed tussenbeide. Voor het eerst zagen we dat aanvoerster en sluitpost Sabine Benschop ook nog aanwezig was en meedeed. Anouk bij de Vaate lanceerde Emke Willemsen maar Maxime Zandbergen van SJZ liep het gat dicht.
De meiden van coach Marcel Osse waren er helemaal niet meer bij. Te gehaast spel, geen overzicht terwijl wel druk werd gezet. De uitvallen van de thuisploeg werden steeds gevaarlijker met Christel Noteboom als stuwende kracht en Manon Steenwijk die zich vastliep.

De voorzitter van SJZ had er alle vertrouwen in maar de vrouwen van BSC gaven zich nog niet gewonnen. Die wilde de huid duur verkopen want Lizzy van der Helm zou minimaal drie keer gaan scoren. Nu twee fraaie mogelijkheden kreeg ze inderdaad een ook Natasja van der Meer en Yvonne Dijs zorgden voor frisse aanvallen. Doelvrouwe Sabine Benschop liet eventjes al haar kwaliteiten zien en redde een aantal keren heel goed.

Aan de andere kant Danique van den Ende, Romy Coret, Jill Mijnten maar ook Lisa Willemse dreigden, maar afmaken was er niet bij. Om Herma van der Weiden te passeren dan moest wel degelijk uit een ander vaatje worden getapt.
Het lukte niet meer en de thuisploeg kreeg wel degelijk mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren maar Benschop hield de nul. De overwinning was verdiend maar het was een vreemde nerveuze spanning. De opgewondenheid van wat er komen ging, het welverdiende kampioenschap.

Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten. De voorzitter van SJZ sprak historische woorden en de champagne vloeide rijkelijk.