Sebastiaan Borgardijn neemt afscheid van Be Quick met winst tegen gehavend RCL (2-1)

Winst voor Be Quick ’28 in een leuk duel waar niets op het spel stond. Geen druk, dus vooral lekker ballen en dat deden de meiden dan ook. Kansen om van te smullen en vooral voor de Leiderdorpsen die slechts met 10 man moesten acteren. Doelpunten van Lesley Landweer en Jannieke van der Pol voor de thee.
Na de pauze maakte Sabine van Velde het verschil en scoorde de bevrijdende treffer voor Be Quick ’28.

In het vorige seizoen waren beide opponenten de smaakmakers van de competitie. RCL won toen in een beslissingswedstrijd en sleepte ten koste van de Zwolse dames de landstitel binnen. Nu een jaar later zijn de team middenmoters in een vreemde competitie waarin de verschillen minimaal zijn. De elftallen van de coaches Sebastiaan Borgardijn en Barry Sikking waren helemaal veilig en verwisselden stuivertje in de eindrangschikking. Voor Sikking een ondermaats gevoel want hij wilde heel graag die vierde plaats weten te bemachtigen die nu is ingenomen door Be Quick ’28. Ook nu kwam op die laatste speeldag naar voren hoe belangrijk de winst van RCL verleden week op Reiger Boys was. Anders gezegd zou de Leiderdorpse Racing nog degradatie/promotie wedstrijden moeten spelen. Je kunt het bijna niet indenken maar er is slechts een verschil van zes punten tussen Be Quick en Reiger Boys in een competitie waarin ieder team van elkaar kon winnen. Een loterij of achtbaan maar wel een heel spannende.

De wedstrijd met slechts tien speelsters bij de Leiderdorpsen. Blessures bij speelsters die behoorlijk ernstig zijn en het niet toelieten om ingezet te worden maar die meiden zaten wel op de bank.
De eerste minuten was helemaal voor RCL die kans na kans creëerden maar heel vreemd geen doel troffen. Dan Angenita Lemstra voor Be Quick er vandoor maar Racing aanvoerster Marcha Duijkers greep in samenwerking met sluitpost Natasja Rensen goed in.

In de 13e minuut kwamen de Leiderdorpsen op voorsprong. Lesley Landweer werd op rechts gelanceerd en in eerste instantie redde sluitpost Maxime Welten perfect maar de terugspringende bal kwam wederom voor de voeten van Landweer die nu wel Welten de gang naar het net liet maken. Het was zeker niet onverdiend te noemen want RCL kreeg de meeste en de beste mogelijkheden. Gevaar ook aan de andere kant met Lianne Bouwmeester die met een prima vrije trap de in blijde verwachting zijnde doelvrouwe Natasja Rensen trachtte te verschalken. Ook de beweeglijke Jennieke van der Pol probeerde het maar daar stonden er wel twee onder de lat bij RCL.

In de 16e minuut Shirley Nederpel die moederziel alleen er helemaal vandoor was gegaan. Welten verkleinde het doel en het slimme lobje van Nederpel was te zacht. Aanvoerster Ellen Marissink redde nog net op de doellijn. Maar ook die blonde brutale Lindsay de Zwart werd via een fraaie combinatie met Lesley Landweer en Madieke Zaad diep gestuurd. Het waren wel degelijk mogelijkheden voor de voormalig landskampioen om van te smullen. De Zwolse formatie liep achter de feiten aan en speelde op één lijn met Ellen Marissink, Daniek Pluim, Kyra Scheggetmann en Linda Bunt. Het rondspelen van de bal ging prima maar het tempo was veel te traag waardoor Angenita Lemstra en Jannieke van der Pol het teveel van het toeval moesten hebben.
In de 22e minuut was Van der Pol na een foutje van Landweer dichtbij en ook een schitterende lob van Sabine van Velde ging voor haar net langs de verkeerde kant van de kruising naast. Een vrije trap van Kirsten Kok aan de andere kant had de tweede treffer voor de Racing kunnen opleveren maar de onfortuinlijke Sandy van de Water schoot naast.

Be Quick speelde in die eerste 30 minuten te afwachtend en niet echt doortastend. De wil van de Racing werd ook met z’n tienen strikt uitgevoerd en met het opportunistische met de legio mogelijkheden had de Zwolse formatie duidelijk problemen. In de 33e minuut weer het sluwe RCL wat keer op keer kon profiteren van de geboden ruimte. Weer Kirsten Kok op de geheel vrijstaande Shirley Nederpel maar het lukte de goaltjesdief niet Welten te verschalken. Eén minuut later werd het gelijk. Een schitterend goal van Jannieke van der Pol. Op links van zo’n slordige 25 meter haalde Van der Pol met rechts vernietigend uit. Het leer verdween in de verste kruising en was onhoudbaar voor sluitpost Rensen.

Een beauty van een doelpunt, dat stond buiten kijf. In de laatste fase van het eerste deel onder de bezielende leiding van de perfect fluitende Rene van den Bosch uit Windesheim nog een mogelijkheid voor Madieke Zaad voor RCL en Anouk Bourgonje van Be Quick.

Na de thee direct snode plannen voor de Racing met een vrije trap van Ramona van der Harst die aanvoerster Marcha Duijkers in stelling bracht die helemaal vrij en oog in oog stond met Maxime Welten maar het leer niet in de touwen kreeg. Aan de andere kant was het de jeugdige Rianne Bos die Jannieke van der Pol lanceerde maar Rensen greep in.

Ook Angenita Lemstra die tot haar grote verbazing zag dat Ramona van der Harst haar inzet op de doellijn nog kon wegwerken. De ploeg van de scheidende coach Sebasiaan Borgardijn voerde de druk op en in de 62e minuut leverde dit zelfs het bevrijdende doelpunt op. Op aangeven van Jennieke van der Pol werd Sabine van Velde in het centrum aangespeeld die moederziel alleen voor Rensen kwam en heel koelbloedig de 2-1 scoorde voor de thuisploeg.

Na deze goal zat het de Racing niet lekker. Met de bijzonder gevaarlijke hoekschoppen van Madieke Zaad had Maxime Welten het best moeilijk. Enorme kansen kreeg de Racing met Madieke Zaad, Linda van der Helm en Kirsten Kok. Je zou zeggen niet te missen maar dat gebeurde echter wel. Druk van de Leiderdorpsen maar doel treffen was er niet bij. Ook niet toen Madieke Zaad de bal onderschepte en kon scoren maar Maxime Welten greep heel goed in. Linda Bunt werkte de doorgebroken Shirley Nederpel nog tegen de groene kunststofgrasmat maar leidsman Rene van den Bosch stond er met zijn neus bovenop.

Bij de Zwolse voorwaartsen was het Angenita Lemstra, Jannieke van der Pol en Lianne Bouwmeester die in de laatste wedstrijd Rensen nog even wilden uitproberen. Natasja Rensen moest een aantal keren gestrekt en bewees al seizoenen lang voor de Racing haar superieure kwaliteiten. Ook nu weer en terwijl de Racing er in die slotfase nog eentje kreeg die erin had gemoeten. Publiekswissels voor Lianne Bouwmeester en Natasja Rensen die beide in de bloemen werden gezet.Overwinning voor Be Quick ‘28 tegen een gehavend RCL. Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven maar dan moet je uiteraard wel scoren.

‘Meer zat er vandaag niet in’, aldus de verliezende coach Barry Sikking.
Het was bijna eerlijk verdeeld, de reddingen op de doellijn en de vele mogelijkheden voor beide teams. De beste mogelijkheden waren wel voor de Racing maar als je de ballen niet in het net kunt jassen tellen die echt niet. Afscheid van een indrukwekkend eerste seizoen Topklasse die meer op een hele spannende loterij leek.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: