Meisjes- en vrouwenvoetbaldag RCL geslaagd

Een prachtige middag op Sportpark De Bloemerd met pure promotie voor het meisjes- en vrouwenvoetbal in de Leidse en Rijnlandse regio. Coach Barry Sikking had het er druk mee om de teamindelingen te maken voor het 7 tegen 7 toernooi. De nieuwe talenten kwamen van heinde en ver naar Leiderdorp om gewoon lekker bezig te zijn met de bal.

Ook oudgedienden van RCL waren aanwezig. Sommige speelden in de teams en anderen keken vol belangstelling naar het spelletje met de ronde bal. Een sfeer om van te smullen.

Uiteraard kon er maar één team de winnaar zijn en dat was de ploeg van Shirley Nederpel. Verdiend dat wel, maar de meiden moesten wel tot het uiterste gaan om tot winnaar uitgeroepen te worden. In feite was iedere speelster van jong tot oud de kampioen. De spelvreugde en saamhorigheid was maximaal en dat beloofd wat voor de toekomst.

De in blijde verwachting zijnde Geke Maat wilde graag in conditie blijven en liep triomfantelijk in het shirt van PSV Eindhoven rondjes. Wat zou daar achter zitten vroeg iedereen zich af. Zou Geke dan toch??? Het is slechts speculeren want volgens de voormalige speelster van Eredivisionist ADO Den Haag is er nog geen contact geweest tussen de beide verenigingen maar over belangstelling niet te klagen.

Ook de naam van Ajax en FC Den Bosch was langs de lijn te horen. Wat zou er gaan gebeuren en waar halen die clubs de speelsters vandaan. Uit de kweekvijver van de Leiderdorpse Racing? Het is slechts een veronderstelling en wij houden ons aan de feiten.

Shirley Nederpel en Lenie Mendes Fernandes waren de gangmakers op het feest terwijl de geblesseerde Marcela Cabrera aan de zijlijn de bal hoog hield met Marjan Brouwer.

Dit alles onder de goedkeurende blik van Chavelli Stolk die de avond ervoor met een uitstekende invalbeurt aan de basis stond van de puntendeling bij Telstar VVNH. Lin Ven had zichtbaar moeite om het tempo bij te houden en Lotte Gesman had het ook al niet zo gemakkelijk. Die vonden steun bij niemand anders dan aanvoerster Marcha Duijkers.

Afscheid werd genomen van doelvrouwe Natasja Rensen, die in blijde verwachting is.
Die kon terugzien op een goed seizoen en eindigde op een gedeelde tweede plek als minst gepasseerde keepster in de Topklasse.
Het seizoen ten einde en terugkijkend een competitie waarin alles mogelijk was. Winnen van toppers en verliezen van de rode lantaarndragers. Hoe gek kon het zijn in de achtbaan van de Topklasse.
Maar ook bij het tweede team hetzelfde verhaal, winnen thuis van de uiteindelijke kampioen Smerdiek. Wat zou daar toch achter zitten? Dit blijft echter de onbeantwoorde hamvraag, ook voor coach Ton Zwagerman. Maar de wondermooie vrije trappen van Ilse Baak is en blijft iets aparts.

De hoofdmacht kon lange tijd bovenin meedraaien maar verspeelde na de vorstperiode te veel punten om nog serieus mee te kunnen draaien voor de titel. Na de winst thuis op Saestum, met een schitterend winnend doelpunt van Bianca van der Meer, was het over en uit en moesten alle zeilen worden bijgezet om niet in de onderste regionen te belanden.

Ook in de KNVB beker was de Racing niet erg gelukkig. Verlies van Eredivisionist Heerenveen thuis op De Bloemerd betekende een vroegtijdige uitschakeling. RCL kreeg kansen, maar zoals in feite het hele seizoen het geval was kon de ploeg heel moeilijk scoren terwijl het voorbereidende opbouwende werk prima op orde was. Kans na kans werd gecreëerd met soms wervelend spel op hoog niveau. Maar verzilveren was er te vaak niet bij.

Op Hemelvaartsdag 2007 promoveerde RCL door winst bij DSE naar de Hoofdklasse. Het is alweer vijf jaar geleden, een lustrum, maar het was een bijzondere tijd waarin de ploeg zich soms met moeite staande wist te houden. Spannend en soms billenknijpend was het zeker. Maar het lukte om als niet satellietclub van een BVO’er prestaties van hoog kaliber neer te zetten.

Verleden jaar het terechte Landskampioenschap, de ultieme bekroning voor de geleverde inspanningen. Om de beste van Nederland te zijn en furore te maken in de KNVB beker door Willem II en FC Twente met lege handen naar huis te sturen. Daarnaast werd het team Nederlands Kampioen Beach Soccer 2011 in hartje Amsterdam. Een bijzonder prestigieuze titel.
In die vijf jaar tijd zijn de RCL-vrouwen met beeld en tekst neergezet in de regionale media waar ze horen. Namelijk als vrouwen topploeg van ons land. Zaak voor de teams om vanaf nu zelf verder voor voldoende tam tam te zorgen en op winst te gaan spelen met lef en overtuiging. Succes en zorg voor sprankelende overwinningen in het nieuwe seizoen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: