Berkel doet hele goede zaken met 6-0 winst tegen HZVV

Berkel liet er geen gras over groeien en won met 6-0 op eigen veld tegen de geplaagde Hoofdklasser HZVV uit het Drentse Hoogeveen.
De ploeg van coach Cees Kruys duidelijke de betere en het verschil werd in de eerste helft gemaakt door snelle uitvallen en assertief aantrekkelijk spel. Twee klassen onderscheid waarneembaar maar ook dat had een reden.

Er was geen speld tussen te krijgen voor de Hoogeveense dames en bij rust 5-0 op het scorebord. HZVV gaf zich niet gewonnen maar de overtuiging ontbrak gewoonweg om een goede vuist te kunnen maken. Kansen waren er wel voor de geplaagde ploeg van coach Jans Bos maar als je na 45 minuten pas gaat ballen loop je wel achter de feiten aan.

Om over andere gegevens te spreken, die logen er zeker ook niet om. De KNVB deed uitspraak in de tuchtzaak tegen Oerterp terwijl in feite HZVV de eerste nacompetitie wedstrijd tegen Heerenveen won. Iedereen vrij op Pinksterzaterdag en dan juist weer een nieuw programma in de nacompetitie voor één plaats in de Hoofdklasse zaterdag. Een aantal van de meiden uit Hoogeveen waren op vakantie en de speelsters werden aangevuld uit het tweede. Niet onverdienstelijk overigens maar het geheel nu nog niet gereed om deze klus tegen Berkel aan te kunnen. Ook het arbitraal trio was nog niet compleet volgens de reglementen. Maar de derde leidsman werd langs de velden gevonden en enigszins verlaat nam de wedstrijd een aanvang.

Berkel trok direct het initiatief naar zich toe en de snelle Michelle Arbman schoot op aangeven van Lindy Hogedoorn voorlangs. De toon gezet en na drie minuten spel al een voorsprong voor de ladies uit de gemeente Lansingerland. In een wirwar van speelsters in de doelmond gaf Silvia Boogaard het laatste tikje op een inzet van Michelle Arbman en liet doelvrouwe Annet Bolk de gang naar het net maken. Een snelle goal. De dames uit Hoogeveen stelden daar niet veel tegenover.

Een vrije trap in de zesde minuut van Simone Zwiep ging net naast maar het was Berkel die het spel al zo vroeg helemaal in handen had. Snel via de flanken met Melanie den Dulk en aan de andere kant Michelle Arbman die de Hoogeveense verdediging uiteen speelden. Ook een vrije trap van Melanie Kruijs ging net voorlangs. In de 13e minuut werd het 2-0 door een fraai doelpunt van Lindy Hogedoorn. Prima uitgespeeld en sluitpost Annet Bolk had geen schijn van kans. Twee minuten later was het weer prijs.
Het werd 3-0 en dit maal was Sandra Welles de gelukkigste mede dankzij het prima voorbereidende werk van Melanie Kruijs en Lindy Hogedoorn.

Een overdonderende start van Berkel met goed, snel en attractief voetbal terwijl de meiden van HZVV daar te weinig tegenover lieten zien. Als ‘makke schapen’ hield coach Jans Bos de meiden de spiegel voor. Hij had helemaal gelijk maar een positief effect ging er nog steeds niet vanuit. Pas na zo’n 25 minuten spel kwamen de eerste aanvallen die goed opgezet werden. De 17-jarige Cheyenne Maulany schoot voorlangs en aanvoerster Simone Swiep met een splijtende pass op links waar Yrina Oelen even was vrijgelaten door Nadia Roukes. De bal ging net voorlangs en dat was wel even schrikken voor sluitpost en aanvoerster Jennifer Gittling van Berkel. Maar ook Vicky te Kamp en Gisela Otten waren de Hoogeveense schakels die druk trachten te zetten maar direct daarop weer zo’n scherpe venijnige tegenstoot van Berkel die de 4-0 in de 27e minuut liet aantekenen. Doelpuntenmaakster de 16-jarige Melanie den Dulk die heel brutaal scoorde op aangeven van Lindy Hogedoorn.

In de 34e minuut was het bijna weer prijs. Een scherp genomen vrije trap van Nadia Roukes bereikte de koppende Lindy Hogedoorn die het leer net verkeerd raakte.
In de 35e minuut werd het verschil nog duidelijker. Een voorzet van Lindy Hogedoorn op de inkomende Melanie Kruijs die fraai scoorde. Voor het laatste fluitsignaal van het prima leidend trio met leidsman Remko Lochtenberg uit Sassenheim en de beide assistenten Louis Wagner uit Den Haag en Jan Verheul uit Bergschenhoek kreeg Berkel nog twee mogelijkheden. Lindy Hogedoorn kopte tegen de lat en Silvia Boogaard schoot over.

Na de thee kwam Karlien Elema in het veld voor Vicky te Kamp bij HZVV en de ploeg tapte nu uit een ander vaatje. Zette druk naar voren en een vrije trap van Annie Wolters ging net naast. Ook Linda Smand kwam bij de Hoogeveense ploeg in de arena voor Maureen Arends. Door de druk kreeg Berkel ruimte met Melanie den Dulk en Silvia Boogaard. Die waren er heel dichtbij maar sluitpost Annet Bolk redde een aantal keren prima. Geel was er voor Lindy Hogedoorn van Berkel en aan de andere kant ging een schot van de Hoogeveense ploeg net over. Ook Simone Swiep werd een aantal keren goed vrijgespeeld. De spanning en het tempo is verdween uit de wedstrijd en in de 64e minuut verliet de moe gestreden Lindy Hogedoorn de groene mat. Voor haar Nadine Bier die ook zag dat Mirjam Kroezen en Gisela Otten er doorheen wilde slalommen. De verdediging van Berkel leek uit elkaar gespeeld te worden maar Annemieke van der Voort, Chantal van Wijk en Lisa Wijnen deden het zoals van hun verwacht werd.

De wedstrijd kabbelde voort in een te laag tempo maar voor Berkel hoefde het niet meer en de vrijgespeelde ballen werden door de HZVV voorwaartsen met te weinig overtuiging in geschoten. Het geloof in eigen kunnen had een behoorlijke deuk opgelopen. Berkel met Melanie den Dulk net over en ook Nadine Bier met een schot van afstand die ook over ging.

In de 78e minuut toch loon voor het werken voor Nadine Bier die zich goed vrijspeelde op rechts en de vrijstaande Silvia Boogaard het leer in de voeten schoof. Die wist raad en schoot de 6-0 in de touwen achter Annet Bolk. HZVV kreeg nog een aantal mogelijkheden waarbij vooral Cheyenne Maulany goed voorbereidend werk deed. De afwerking liet echter te wensen over. Een gele kaart was er voor Nadine Bier van Berkel in een sportief duel die verdiend werd gewonnen door Berkel die met deze 6-0 wel een hele grote stap heeft gezet richting Hoofdklasse.

Coach Cees Kruys van Berkel was na afloop iets terughoudender want Tweede Pinksterdag staat alweer de return op het programma tegen dan wel een bijna complete Hoogeveense Hoofdklasser. Coach Jans Bos van HZVV had verlies ingecalculeerd vanwege de ontstane situatie maar had de waarheid aan zijn kant dat in het eerste gedeelte het team niet bij de les en bijna geen tegenstand bood. Berkel kon rustig en heel dankbaar gebruik maken van de geboden mogelijkheden. In Hoogeveen ziet de strateeg toch nog wel mogelijkheden alhoewel die klein zijn.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: