SJZ wint verdient met 2-0 van Wassenaar

De meiden van coach Lisa Willemse hadden slechts aan één helft voldoende om de ploeg uit Wassenaar te verslaan. Een leuk duel van twee teams die bovenin meedraaien en onderling moesten uitmaken wie de koppositie in handen kreeg.
Het werd een verdiende overwinning van de thuisploeg die met doelpunten van Marieke van Dijk en Eva Barendse. In de tweede helft genoeg mogelijkheden voor de thuisploeg om de score tegen het te statisch spelende Wassenaar verder uit te bouwen maar sluitpost Daniëlle van Lit redde een aantal keren perfect en ook de lat was spelbreker voor SJZ.

Een heerlijke voorjaarsdag op Sportpark Haasbroek in Zoeterwoude voor de topper tussen SJZ en Wassenaar. Afgelopen dinsdag won Wassenaar in een prima duel met 0-2 bij Wilhelmus en er heerste binnen het Wassenaars kamp een euforische stemming die zelfs gelegenheidscoach Jaap van Wissen niet kon onderdrukken. Enkele dames presteerden het zelfs nog om het feestje vrijdagavond tot in de vroege uurtjes nog even dunnetjes over te doen. De meiden stonden er wel maar wel met hele kleine oogjes dit in tegenstelling met de thuisploeg die uiterst serieus de zaken had aangepakt en met een duidelijk aanvalsplan op de proppen kwam.

Voor de aanvang van dit duel werd één minuut stilte in acht gehouden vanwege het overlijden van Jan van der Geest, ereburger van Zoeterwoude die ook op sportief en sociaal gebied een bekendheid genoot. De Zoeterwoudse burgers verliezen in Van der Geest een prominent organisator van diverse evenementen.

Het was even omschakelen maar de bal rolde met Wassenaar aan zet. Simone Hoogeboom mocht er tussenuit gaan maar die werd de weg afgesneden door Melanie Vinkensteijn die haar aanvallende aspiraties wel ten toon spreidde. De thuisploeg trok de wedstrijd naar zich toe en zette het Wassenaars bolwerk flink onder druk. Een loeihard schot van Eva Barendse ging net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn maar de toon was gezet. Wassenaar kwam terug in de wedstrijd met een prima combinatie met Felien Hoek en Leonie van Eijk wat resulteerde in een schot van Lisanne Vermeulen die echter geen doel trof. Yelka Osse van SJZ vocht leuke duels uit met de altijd goedlachse Sophie Wegener van Wassenaar. Ook Karin de Jong en Megan Vink met hun opponenten April van Vliet en Joanne Gordijn waren aan elkaar gewaagd. Michelle van der Plas liep zich een aantal keren vast op Marcha Koelemij maar de druk van SJZ werd gaandeweg opgevoerd.

In de 18e minuut een afstandsschot van Stefanie Geurtsen die net naast ging maar overduidelijk was de thuisploeg aan zet. Michelle van der Plas, Winnie Janson en Marieke van Dijk waren voorin bijzonder actief maar dit hield wel in dat er ruimte kwam voor Wassenaar. Simone Hoogeboom was op rechts supersnel en haar inzet kon nog net worden corner getikt. Uit de hoekschop die werd genomen door Leonie van Eijk nam pardoes ………  het leer direct op haar pantoffel. Doelvrouwe Sabine Benschop van SJZ redde perfect en ook een kopbal van Felien Hoek werd prima gestopt. De meiden van Wassenaar trokken heel brutaal ten aanval en zorgden voor gevaar met Nina de Jong en Sophie Wegener was het niet dat sta in de weg Patricia Matze deed was ze moest doen.

In de 30e minuut kwamen de Zoeterwoudse dames op voorsprong. Een hoekschop van Patricia Matze kwam voor de voeten van wie anders dan Marieke van Dijk die loeihard onhoudbaar in de benedenhoek schoot. Een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg die de smaak te pakken kreeg met een schot van Eva Barendse op de lat en Marieke van Dijk die haar inzet net naast zag gaan. In de 39e minuut werd het zelfs 2-0. Een snelle uitval met Marieke van Dijk die heel keurig Eva Barendse liet uithalen. Ook weer vlammend en zonder mededogen werd het net moeiteloos gevonden.

Na de thee zakte het peil en kwam heel duidelijk het gebrek aan conditie van de bezoekende partij aan de orde. Te statisch en te afwachtend en dat breekt op den duur op. SJZ bepaalde helemaal het spelbeeld en kreeg met Iris Sweere een aantal mogelijkheden. Maar ook Melanie Vinkensteijn kreeg beste mogelijkheden maar benutte die spijtig genoeg niet. Prima werk overigens van sluitpost Daniëlle van Lit die erger voorkwam. In de 75e minuut wel een doelpunt van Vinkensteijn wat werd geannuleerd vanwege buitenspel. En prachtig genomen vrije trap van Marieke van Dijk kwam wederom tegen de lat en het waren de meiden van coach Lisa Willemse die het spelbeeld bepaalden.

In de laatste fase waren vooral Christel Valk en Samantha van der Valk actief voor de bezoekende partij terwijl Danique van den Ende bij de thuisploeg voet bij stuk hield. Het zat er echt niet in voor Wassenaar om nog een rol van betekenis te spelen. Twee wedstrijden in de week vergden teveel van het goede terwijl de krachten uit het team vloeiden om tegen dit superieur spelend SJZ nog iets in te brengen.
Dik verdiende overwinning voor SJZ die de koppositie in handen heeft genomen.