RCL en Berkel houden elkaar helemaal in balans

In een bij vlagen aantrekkelijk duel hielden RCL en Berkel elkaar in evenwicht. Het werd 1-1 en deze eindstand was voor rust al bereikt. Beide kemphanen waren aan elkaar gewaagd alhoewel in de laatste fase de Leiderdorpsen de druk behoorlijk opvoerden en veel kansen creëerden. Een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben waarbij ook de beide doelvrouwen eerlijk het aantal reddingen verdeelden.

Onder de bezielende leiding van Frans van Leeuwen uit Naaldwijk die ook zag dat Berkel goed startte en druk zette met goed samenspel tussen Nadine Bier, Lindy Hogedoorn, Melanie Kruys, Silvia Boogaard en Michelle Arbman. Die hadden er zin in en speelden de bal goed rond. Maakte het de verdediging onder leiding van Ilse Baak flink moeilijk. Linda van der Helm moest met haar lange benen tegen haar oude club een aantal keren de gaten dichtlopen maar deed dit met verve. Ook Nadia Roukes was geconcentreerd met het spel bezig en stuurde menig balletje diep maar Stephanie Hartogs, Nikki van Luxemburg en sluitpost Denise Koorevaar hielden stand in de beginfase.

In de zesde minuut een hachelijke situatie bij de eerste aanval van de thuisclub waarbij sluitpost Jennifer Gittling net buiten de zestien de bal onderschepte.
Leidsman Frans van Leeuwen had, zoals hij het zelf na afloop verwoordde, ‘geel moeten geven’ maar vond dit zo vroeg in het duel niet wenselijk. De vrije trap die daarop volgde van Ilse Baak leverde niets op. In de 11e minuut Chantal van Wijk op Silvia Boogaard en die haalde vernietigend uit. Met de vingertoppen werd het leer nog net getoucheerd en corner gewerkt door Denise Koorevaar. Ook Nadine Bier mocht er met de wind in de rug eventjes tussenuit en aan de andere kant goede aanvallen van de Racing met Sandy van de Water, Bianca van der Meer en Shirley Nederpel. Die zagen hun inzetten vast lopen op sluitpost Jennifer Gittling.

Berkel liet zien dat het wel degelijk in de top meedoet van de Eerste klasse en etaleerde goed combinatiespel. Heel gevaarlijke scherpe hoekschoppen van Sandra Welles en een schot van Lindy Hogedoorn ging net voorlangs. Sluitpost Denise Koorevaar van de Leiderdorpsen kwam een aantal keren heel knap tussenbeide. Berkel zette druk maar de Racing kwam steeds beter in het spel en was razendsnel in de overschakeling naar de aanval. Een prachtige actie op rechts van Romy Siera zou het openingsdoelpunt moeten zijn maar sluitpost Jennifer Gittling dacht hier even anders over en redde weer heel goed.

Maar in de 27e minuut kwam RCL toch op voorsprong. Een hoekschop op rechts genomen door Bianca van der Meer werd in de doelmond gebracht en uit een scrimage was het Shirley Nederpel die het leer achter Gittling in de touwen schoot. 1-0 op het scorebord met twee teams die prima kort tikwerk lieten zien. Even later was Shirley Nederpel er voor de thuisclub weer vandoor gegaan en kon bijna haar tweede scoren maar ook weer die Gittling die in de weg stond.
In de 45e minuut werd het gelijk. Uit een hoekschop van Michelle Arbman kopte Nadia Roukes perfect het leer over iedereen heen hoog in het net. Een fraai doelpunt en beide teams weer op gelijke hoogte.

Na de thee nam Berkel direct het initiatief. Michelle Arbman kreeg de mogelijkheid om te scoren voor de ploeg die heel gretig vocht voor iedere meter grondgebied. Maar de thuisploeg kreeg er grip op. Eerst moest Denise Koorevaar al haar kwaliteiten laten zien en redde heel knap op een aanval via links van Nadine Bier die Silvia Boogaard in stelling bracht. Deze vrije kans had uiteraard een doelpunt moeten opleveren maar die dekselse Koorevaar verkleinde haar gebied en greep goed in. Ook op de rebound die volgde.

De Racing trok het spel naar zich toe en wilde met goed voetbal de punten in eigen huis te houden maar wie anders dan doelvrouwe Jennifer Gittling liet staaltjes zien om van te watertanden. Inzetten van Ilse Baak en Madieke Zaad werden onderschept en de Leiderdorpsen voerden de druk op om voor die volle winst te gaan. Drita Celaj kreeg een hele beste mogelijkheid en ook van afstand Nikki van Luxemburg. Ook Madieke Zaad weer met een schitterende kopbal maar Melanie den Dulk, Nadia Roukes, Lisa Wijnen, Annemiek van der Voort en Chantal van Wijk met uiteraard Jennifer Gittling groeiden helemaal in hun rol. Er was voor de thuisploeg geen doorkomen aan en schoten uit de tweede lijn waren een prooi voor Gittling.

Beide opponenten hielden elkaar in evenwicht en daar kon iedereen achteraf wel vrede mee hebben. Een leuk en spannend duel om te zien met twee op de aanval spelende teams die helemaal aan elkaar gewaagd waren. De buit eerlijk verdelen met dank aan de beide doelvrouwen die prachtig werk lieten zien.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: