Fortuna Wormerveer wint doeltreffend met 1-2 bij RCL

De Romeinse godin van het toeval en geluk flikte het toch maar om met drie vette punten uit Leiderdorp huiswaarts te gaan. De Racing had absoluut het beste van het spel maar liet het geluk helemaal aan Fortuna Wormerveer over. Kreeg kans na kans maar wist niet te scoren. En juist dat lukte wél bij de ploeg uit Wormerveer die uit de spaarzame aanvallen bijzonder effectief was. De ruststand was 0-0 en de doelpunten kwamen op naam van Sheryl de Boer, Lesley Landweer uit een strafschop en twee minuten voor tijd scoorde Roxanne Koopman de beslissende treffer.

Het was zeker niet best wat het publiek voorgeschoteld kreeg. Je zou zelfs kunnen spreken van een degradatieduel met een Fortuna wat met coach Corina Dekker vol overgave vocht en voor de volle winst kwam. Was daar voor aanvang al heel duidelijk in. Haar meiden waren uiterst geconcentreerd met na 90 minuten strijd een prachtige ontlading terwijl de natte ogen bij speelsters van de thuisclub boekdelen sprak.
Coach Barry Sikking was na afloop zo ontgoocheld dat hij direct vertrok. Gedesillusioneerd met het vierde verlies op rij terwijl het spel redelijk was maar uit de vele mogelijkheden werd niet gescoord. Frustraties die ook Barry Sikking hard raakte. Hij sneed wel degelijk een belangrijk punt aan want de Racing speelde het spelletje goed en wist diverse uitgespeelde scoringskansen te creëren maar de voorwaartsen faalden volledig terwijl de verdediging van Fortuna in hun rol groeiden.

De Racing startte goed en Madieke Zaad kreeg een beste mogelijkheid. Ook bij de eerste hoekschop ging het leer net naast. RCL voerde de druk wat op en dit hield in ruimte voor de meiden van Fortuna Wormerveer met Leonie Tromp en de uiterst snelle Roxanne Koopman. Doelvrouwe Natasja Rensen kon nog net met de vingertoppen het leer wegwerken. Ook Naomi Dijkman kreeg tot twee keer toe een mogelijkheid om van afstand te schieten maar haar inzet werd geblokkeerd en in de rebound werd de bal hoog over geschoten. In de 10e minuut mocht Gaby Verberg er tussenuit maar die liep zich vast terwijl aan de andere kant Lenie Mendes Fernandes het leer prima in de doelmond bracht maar aanvoerster Lotte van Hogen zorgde voor de noodzakelijke rust in de ploeg.

De dames uit Wormerveer trokken het spel haar hun toe en weer die snelle Roxanne Koopman die nu met Dolly van der Voort er vandoor ging. Het leverde niets op en bij de Racing werden wat omzettingen in het team doorgevoerd. Shirley Nederpel profileerde zich prima met een slim hakje, dat scheelde weinig en uit een hoekschop van Madieke Zaad schoot Ramona van der Harst keihard naast.
In de 20e minuut Lenie Mendes Fernades op rechts er vandoor die Sandy van de Water aanspeelde. Die lanceerde Shirley Nederpel en haar inzet werd tot hoekschop verwerkt. Een doelpunt van Shirley Nederpel werd afgekeurd wegens duwen door de prima fluitende Chris Merkenstein uit Den Haag. In de 23e zou het dan toch moeten gaan gebeuren voor de thuisploeg. De bal werd onderschept door Lesley Landweer en in de voeten gespeeld van Shirley Nederpel die zich met een fraaie beweging perfect vrijspeelde. Dit alles op de rand van de 16 en een vrije weg naar sluitpost Marieke Ubachs maar Nederpel besloot om direct van afstand te schieten en de bal ging naast het doel. In de 30e minuut werd het tweede doelpunt van RCL afgekeurd wegens buitenspel. Een goede aanval met Nederpel die Lenie Mendes Fernandes aanspeelde maar zoals verwoord in buitenspel positie.

Roxanne Koopman en Marloes van Petersen trokken prima ten aanval maar zagen Racing aanvoerster Marcha Duijkers tussenbeide komen. RCL heerste en had het middenveld in handen. Kirsten Kok en Ramona van der Harst probeerden het van afstand en ook Lenie Mendes Fernandes draaide prima weg van Marie-Claire Pedrotti maar schoot ook te snel en zonder overtuiging.
De laatste fase van het matige duel was helemaal voor de meiden van coach Corina Dekker. Eerst en wie anders dan Roxanne Koopman er als een haas vandoor met een misverstand achterin bij de thuisploeg met Natasja Rensen die pardoes de bal tegen Koopman schoot en leek te gaan scoren maar Lindsay de Zwart greep op het allerlaatste moment heel professioneel in. Daarnaast liet Ilja Grammer ook het nodige zien maar daar was Linda van der Helm net iets sneller.

Na de thee nam Fortuna het initiatief maar sluitpost Natasja Rensen stelde orde op zaken. Een technisch beter spelend RCL wilde daarna wel degelijk een opening forceren. In de 55e minuut tikte heel keurig sluitpost Marieke Ubachs het leer net over op een inzet van de actieve Shirley Nederpel. Uitgespeelde mogelijkheden waren er voor Kirsten Kok en Lesley Landweer in de 60e minuut even later gevolgd door weer een afstandspegel van Nederpel. Niet te missen mogelijkheden maar Stephanie Boerkoop, Lotte van Hogen en Marieke Ubachs groeiden in hun rol. In de 65e minuut weer Shirley Nederpel maar het leer wilde maar niet in de touwen. Het vertrouwen in eigen kunnen werd bij de ploeg uit Wormerveer met de minuut groter en Sheryl de Boer was op rechts gevaarlijk maar de bal werd door Linda van der Helm nog net tot hoekschop verwerkt. Uit deze corner een fraaie omhaal van Marloes Petersen die net naast ging.

In de 71e minuut kwam Fortuna Wormerveer geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Roxanne Koopman mocht op links supersnel er vandoor gaan en schoof het leer in de voeten van de opkomende Sheryl de Boer die in de kleinste hoek Natasja Rensen het nakijken gaf. 0-1 op het scorebord en de formatie van Corina Dekker kreeg de smaak te pakken met aanvallen van Dolly van der Voort en Sheryl de Boer. In de 78e minuut werd het gelijk. Uit een hoekschop wilde Shirley Nederpel het leer loeihard inschieten maar Dolly van der Voort maakte de beweging met haar arm naar de bal en leidsman Chris Merkenstein, die er bovenop stond, kon niets anders doen dan de bal terecht op de stip te leggen. De strafschop werd prima ingeschoten door Lesley Landweer die hiermee de stand weer gelijk trok.

De Racing putte hieruit de moed om een beslissing te forceren met Kirsten Kok, Madieke Zaad, Ilse Baak en Shirley Nederpel maar hoe onfortuinlijk kun je zijn als twee minuten voor het laatste fluitsignaal het winnende doelpunt aan de andere kant valt. Uit een scrimmage in een alles of niets poging waarbij Rensen eerst goed redding bood bleef Fortuna in balbezit en zorgde Roxanne Koopman voor het laatste zetje.
De Racing probeerde het nog wel maar de overtuiging en het vertrouwen was er niet.

Madieke Zaad was na afloop nog beduusd en verwoordde het juist terwijl de meiden uit Wormerveer terecht hun feestje vierden. ‘Als het na zoveel mogelijkheden niet lukt om zelf te scoren valt het doelpunt altijd aan de andere kant’. Het was de enige en bovendien juiste constatering en een opsteker voor Fortuna die met deze winst rechtstreekse degradatie nog kan ontlopen. Voor de Racing het vierde verlies op rij waar in feite niets tegenin te brengen was. Beter en verzorgd spel, dat wel maar scoren was er niet bij.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: