RCL C1 KAMPIOEN

De jongens van RCL C1 zijn zaterdag op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse D. In een rechtstreeks duel werd de nummer twee Oliveo met 2-0 verslagen. Doelpuntenmakers Robin Brasker en goaltjesdief Chris Guyt.

De wedstrijd was een heus kampioensduel met veel publiek langs de lijn. Het viel niet mee om direct al in het eigen spel te komen en een snelle beslissing te forceren. Te nerveus spelend lieten de jongens van coach Hen Beerenfenger het initiatief over aan hun opponent uit Pijnacker. Die profiteerden echter niet van de mogelijkheden en gaandeweg het duel werd de spanning bij de spelers wat minder en liepen de combinaties goed.

Na de pauze kwam in de 56e minuut de Racing op voorsprong door een doelpunt van afstand door Robin Brasker.  Oliveo liet het er echter niet bij zitten ging voor de aansluitingstreffer. Maar niemand minder dan topscorer Chris Guyt maakte vijf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde door, na een foutje van Oliveo doelman Sandor Boots, het bevrijdende tweede doelpunt in de touwen te jagen. Een prachtige actie van Guyt die heel oplettend reageerde.

Een prestatie van formaat om vier wedstrijden voor het einde van de competitie het kampioenschap en promotie binnen te slepen. Met slechts één verloren duel en 70 doelpunten voor en slechts 8 tegen een huzarenstukje optima forma. Coach Hen Beerenfenger en de leiders Per Schreuder en Harm Jousma zijn dan ook uitermate trots op de jongens.

Het is de bekroning van een schitterend seizoen met een groep spelers die al lange tijd bij elkaar spelen. Dit behaalde kampioenschap houdt in directe promotie naar de landelijke Derde divisie. Binnen RCL is dit het derde elftal dat nu landelijk actief is. Naast de twee vrouwenelftallen (Topklasse en Eerste Klasse) nu ook de C1.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: