Ilse Baak wijst RCL de weg

Met twee fantastische doelpunten legde aanvoerster Ilse Baak van RCL de basis voor de overwinning tegen VVIJ. Na een 1-0 ruststand won de Racing verdiend met 3-1. De gelijkmaker kwam op naam van Ester Weerdenburg en daarna was het wederom Ilse Baak die vernietigend uithaalde. Drita Celaj schoot voor de Racing de derde in de touwen.

De score had nog wel wat hoger kunnen uitvallen want het team van coach Ton Zwagerman had er duidelijk zin in om op het heilige gras in de arena van De Bloemerd toch even te vlammen. Met uiteraard de medewerking van de meiden van coach Joop Oostdam uit IJsselstein die ook voor de punten kwamen. Het was een aantrekkelijk duel die in de beginfase op en neer golfde. Kansjes voor beide aan elkaar gewaagde kemphanen maar die dekselse Racing aanvoerster Ilse Baak schoot halverwege de eerste helft uit een vrije trap het leer stijf onder de lat de touwen in. Sluitpost Jennifer Ramjiawan hoorde het projectiel fluitend over haar heen flitsen.

Na de pauze een gelijkopgaande strijd met wel hele snelle uitvallen van de beweeglijke Racing aanvalsters Bianca van der Meer, Drita Celaj en Sandy van de Water maar doelvrouwe Jennifer Ramjiawam van de ploeg uit IJsselstein greep telkens heel goed in. Heel verdienstelijk kwamen de meiden van Joop Oostdam op gelijke hoogte. Ester Weerdenburg schoot zonder pardon de bal in het net achter Denise Koorevaar.

Met een gelijke stand op het scorebord zat dit helemaal niet lekker bij de Leiderdorpsen. Wie anders dan Ilse Baak bepaalde uiteindelijk de weg en scoorde wederom met een schitterend genomen vrije trap van zo’n 35 meter afstand die tergend langzaam in de laatste curve precies onder de dwarsligger in de touwen verdween. Een 2-1 voorsprong die even later werd vergroot door Drita Celaj die de eindstand op 3-1 bepaalde.
Leuk een aantrekkelijk duel waarbij Ilse Baak het verschil maakte.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: