SC Heerenveen op eenvoudige wijze langs RCL

De einduitslag van dit KNVB-bekerduel werd 0-6 in het voordeel van de Friezinnen. Daar was geen speld tussen te krijgen en het was dik en dik verdiend. De Leiderdorpse Racing kwam er helemaal niet aan te pas. Op alle fronten was de zo gevaarlijke cupfighters mentaliteit van RCL helemaal verdwenen. Freewheelend en met de doelpunten eerlijk verdeeld over de twee helften speelde Heerenveen dit duel met als opvallende ster de 15-jarige Vivianne Miedema. Ook doelvrouwe Roxanne van den Berg hield de nul vast en ook dat was zeker niet verkeerd en Si Shut Hau stond aan de basis van de meeste goals.

Bij de Leiderdorpse ploeg zat coach Barry Sikking flink te puzzelen om een elftal op te stellen. Vakantieperikelen, ziekte, noem maar op maar dat was voor de strateeg achteraf geen excuus voor de nederlaag want de ploeg die bekend staat als echte cupfighter was zaterdag helemaal afwezig. Gaven veel te veel weg en de kansen die met name Lenie Mendes Fernandes kreeg werden niet afgemaakt. Deze match werd wel op kunstgras gespeeld en dat is bij de Leiderdorpsen nu eenmaal niet zo favoriet.
De eerste aanvallen waren voor de thuisploeg maar dat leverde niets op. Marije Brummel gaf een aantal schitterende crosspases op Si Shut Hau en de verdediging van RCL wist in eerste instantie stand te houden onder de bezielende leiding van RCL aanvoerster Marcha Duijkers. Aan de andere kant leverde een vrije trap van Kirsten Kok niets op en ook een priemend schot van de hardwerkende Madieke Zaad na een perfecte aanval leverde niet het gewenste resultaat op.

Marije Brummel verdeelde het spel perfect en stuurde in de 13e minuut Si Shut Hau op links weg. Een voorzet volgde en de inkomende 15-jarige goaltjesdief Vivianne Miedema liet doelvrouwe Natasja Rensen de gang naar het net maken. Een domper van jewelste voor de Leiderdorpsen die hun droom in duigen zag vallen.
Een vrije trap van Lesley Landweer ging net naast en Madieke Zaad mocht de gelijkmaker scoren maar bevond zich wel in buitenspelpositie. De druk werd door Heerenveen opgevoerd en Sherida Spitse en Vivianne Miedema kregen wat mogelijkheden maar profiteerden niet. Het spel was in handen van de Friezinnen maar het bekerduel was te matig van kwaliteit. De thuisploeg liep helemaal achter de feiten aan en gaf teveel ruimte weg waardoor in de 33e minuut de 0-2 op het scorebord verscheen. Via links en weer Si Shut Hau die het scoren dit maal aan Wendy Mulder overliet. Vier minuten later was het weer feest in het Heerenveense kamp. Vivianne Miedema kreeg via het centrum een vrije doorgang en scoorde koelbloedig de 0-3.

Na de pauze zocht Heerenveen met de straffe wind in de rug direct de aanval op met Maruschka Waldus en weer die dekselse Vivianne Miedema. Maar het feest werd nog even uitgesteld want de Racing wilde toch nog wel iets laten zien. Madieke Zaad kreeg een mogelijkheid en ook Marcha Duijkers trachtte met een goede kopbal sluitpost Roxanne van den Berg te verslaan. Ook een vrije trap van Kirsten Kok leverde niets op. In de 52e minuut was het weer Si Shut Hau op links die er tussenuit liep en paste op Wendy Mulder die ook haar tweede van de middag mocht noteren. 0-4 op het scorebord en een helemaal gelopen koers.

Lenie Mendes Fernades kreeg een aantal hele goede mogelijkheden en ook Ramona van der Harst was er dichtbij. Wissels werden doorgevoerd en Nangila van Eyck en Aricca Vitanza bij Heerenveen in het veld en Marcela Cabrera, Romy Siera en Drita Celaj bij de Racing. In de 64e minuut was het Heerenveen aanvoerster Sherida Spitse die keurig de 0-5 scoorde en in de 81e minuut werd het zelfs 0-6 na een leuke actie op rechts van Nangila van Eyck die Ingrid Schuiten aanspeelde en die het leer keurig in de touwen schoot.

SC Heerenveen op eenvoudige en professionele wijze verder in de beker na een 0-6 overwinning op Topklasser RCL. De wedstrijd stond onder leiding van Salim Osmani die een perfect duel floot.