Openheid is RCL-spits Shirley Nederpel duur komen te staan

De 23-jarige RCL-spits Shirley Nederpel voelt zich bedrogen. Met het door haar ingediende appel bij de Commissie van Beroep van de KNVB werd Nederpel in het gelijk gesteld maar kreeg op basis van haar eerlijkheid wel zes wedstrijden schorsing. Dit resulteerde weliswaar in een winst van twee duels maar de strafmaat kwam toch keihard aan bij zowel Nederpel, de speelsters, technische staf alsmede het bestuur van RCL.

De lange, gedreven en bovenal snelle spits van de RCL-vrouwen werd door de Tuchtcommissie van de KNVB als zondebok aangewezen en beschuldigd van spuwen en slaan en kreeg hiervoor maar liefst acht wedstrijden schorsing opgelegd. Dit alles naar aanleiding van de wedstrijd van de landskampioen tegen de RK TSV op 5 november van het afgelopen jaar.
Tijdens het duel werd het spel lange tijd stilgelegd door de leidsman en zelfs vlak voor tijd gestaakt. Shirley Nederpel kreeg geen enkele kaart maar vanwege ondermeer verklaringen van de Limburgse speelsters werd ze voor acht weken geschorst. Het bestuur van RCL kreeg het verwijt de orde niet te kunnen handhaven en het team kreeg daarvoor ook nog eens één punt in mindering.

Gerehabiliteerd
‘Echt belachelijk’, was de eerste reactie van Shirley, die gelaten verteld wat haar is overkomen. Het bestuur van RCL heeft haar uiteraard volledig ondersteund en is in beroep gegaan bij de KNVB. De goaltjesdief in Leiderdorpse dienst werd in het gelijk gesteld en gerehabiliteerd door de Commissie van Beroep van de KNVB voor slaan en spuwen maar omdat Nederpel zelf had aangegeven haar opponent Loes Plantaz weggeduwd te hebben, werd de conclusie dusdanig dat ze zelf het sluitende bewijs had geleverd.
Naar een oorzakelijk verband is geen onderzoek gedaan en wat zich verder in die wedstrijd allemaal afspeelde en later in de sociale media een vervolg kreeg al helemaal niet.

Intimidatie
’Nadat Loes Plantaz snel en agressief op mij afkwam en face to face stond heb ik haar met de vlakke hand tegen haar schouder weggeduwd. Iedereen zou in een reactie van een split-second zoiets doen’, aldus Nederpel. Na dit voorval nam de komedie een vogelvlucht en Plantaz viel kermend op de grond. Voorafgaand aan deze zwarte komedie werd Shirley aan alle kanten op de hielen gelopen en verbaal het leven zuur gemaakt. Soms wel geoorloofd aldus Shirley maar de meeste keren was het pure intimidatie en waren het ongeoorloofde acties. De scheidsrechter trad echter niet op en duldde geen enkel commentaar van de Racing speelsters. In haar optiek een duidelijk vooropgezette actie want ver in de tweede helft herhaalde Plantaz opnieuw haar acteerwerk. ’Bewust liep ze tegen mij aan en viel als een stervende zwaan neer. Ik heb toen gevraagd wat ze eigenlijk van plan was maar dat is me nu achteraf wel duidelijk geworden’ zegt Nederpel op rustige wijze. Zoiets heeft ze nog nooit meegemaakt en Shirley voelt zich behoorlijk in de maling genomen.

Eerlijkheid duurt het langst
Ze is weer helemaal gefocust op het vervolg van het seizoen alhoewel in deze periode dit best wel moeilijk is. Eenmaal per week de sportschool en twee maal trainen en nog vier wedstrijden langs de kant maar ze staat te popelen om weer te schitteren.  Het bestuur van RCL staat volledig achter Shirley en dat doet haar zichtbaar goed. Voelt zich ondersteund in deze moeilijke periode. Het bestuur heeft deze affaire aangemeld bij de Waarden- en Normencommissie van RCL die volgens de beleidsnormen van de KNVB een eigen onderzoek heeft ingesteld. Bestuurslid Joyce Thissen is in afwachting van de mogelijkheden en adviezen en tracht er alles aan te doen om volgens de richtlijnen van het KNVB-convenant te handelen. Gedrag en respect zijn de belangrijkste thema’s, niet alleen voor de thuisploeg maar ook van de bezoekende partij. Natuurlijk is Thissen van mening dat een straf opgelegd door de KNVB juist kan zijn maar in dit specifieke geval zijn de omstandigheden in het geheel niet meegewogen.

Het siert de persoon Nederpel dat zij eerlijkheid hoog in het vaandel heeft staan, desondanks werd zij op een onfrisse manier geschoffeerd. Wordt met zekerheid vervolgd want de strafmaat voor eerlijkheid en oprechtheid is met voeten getreden.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: