Winst voor RCL tegen RVVH met het kleinst mogelijke verschil

Een duel in de Topklasse die fraai startte maar uiteindelijk helemaal wegebde. De Leiderdorpse Racing overheerste in de eerste 45 minuten maar vergat afstand te nemen. In het tweede deel was het de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules die het spel bepaalde met ruimte voor de Racing. In de tiende minuut na de thee was het Lenie Mendes Fernandes die op aangeven van Lindsay de Zwart het leer aangespeeld kreeg en vlekkeloos de 1-0 op het scorebord liet prijken. De spanning nam toe en de kwaliteit af.

Op basis van de eerste helft met de vele mogelijkheden een terechte overwinning voor de Leiderdorpse Racing maar Chamba Rimon en Claudia Garcia van RVVH waren er wel heel dichtbij maar de overtuiging ontbrak. Nam niet weg dat ook Lenie Mendes Fernandes, Kirsten Kok en Samanta Stojanovic de wedstrijd in het slot had kunnen laten vallen maar de spanning bleef tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende Stefan Huijsdens.

Zonder Madieke Zaad en Shirley Nederpel maar met Romy Siera in de ploeg zette het team van coach Barry Sikking vanaf de eerste minuut druk. Op rechts kreeg Siera ruimte om een aantal keren gevaarlijk door te breken. Direct daarop het antwoord van handenbindertje Cindy Smith die heel dreigend het leer net naast de verkeerde kant van de paal schoot. Bij de meiden uit Ridderkerk trouwens niet in de basis Priscilla de Bil die in blijde verwachting is. In juli wordt de baby verwacht en daarna is het wel de bedoeling de trainingen weer te hervatten.

Het is de thuisploeg die de lakens uitdeelde en het spel bepaalde. Een hoekschop van Kirsten Kok op links met Lenie Mendes Fernandes die de bal verlengde op de inkomende Romy Siera die onfortuinlijk in het zijnet schoot. Het was een hele beste mogelijkheid en zeker deze inzet had een beter lot verdiend. Ook een schot van Kirsten Kok werd nog getoucheerd door sluitpost Marieke de Groot. Natuurlijk waren er spaarzame uitvallen waarbij in hoofdzaak Cindy Smith de kartrekker was.

Wel degelijk gevaarlijk en ook Racing verdedigster Lin Ven had het even moeilijk. In de achtste minuut een schitterend genomen vrije trap van Kirsten Kok die Lenie Mendes Fernandes in zag komen. Het leer kwam op de pantoffel maar ook deze inzet ging naast.
De regerend Landskampioen op alle fronten het betere team en de meiden van coach Mauri Cabeza liepen achter de feiten aan. Maar Cindy Smith was actief en onderschepte het leer en schoot van afstand net naast terwijl doelvrouwe Natasja Rensen op de rand van de zestien stond. Slim maar het lukte niet om in het eigen vertrouwde spel te komen.

De linies van de Racing zette de boel helemaal vast. Pas na zo’n 35 minuten spel liet RCL de teugels vieren en kwamen de Ridderkerse dames met goede combinaties weer een beetje in hun spel.
Chamba Rimon werd even door Mauri Cabeza op haar verantwoordelijkheden gewezen en deed weer mee. Nam niet weg dat de kleine actieve Marcela Cabrera een dropvolley mocht afvuren maar sluitpost Marieke de Groot had dit projectiel zien aankomen en handelde zoals te verwachten was. Heel keurig en volledig onder controle. Daarnaast ging een loeihard schot van Lenie Mendes Fernandes net over. Ramona van der Harst moest noodgedwongen met een rechterenkel blessure het veld verlaten en de blonde fee met de lange benen Lindsay de Zwart kwam in het veld. In de laatste fase was het Cindy Smith en Mandy Glaudemans die ruimte kregen maar de allerbeste mogelijkheid kreeg Chamba Rimon die leek te gaan scoren maar wie anders dan doelvrouwe Natasja Rensen greep fantastisch in.

Na de thee tapte de Ridderkerkse dames uit een ander vaatje. De snode plannen waren duidelijk maar het verzorgde spel was bij beide opponenten wel in de kleedkamer achtergebleven. Te gehaast en geforceerd trachtte aanvoerster Denise Coehoorn met Cindy Smith en Mandy Glaudemans via een aantal vrije trappen de weg naar het vijandige net te vinden. Druk naar voren werd gezet maar daardoor kreeg juist de Racing meer vrijheid. Tegen de uiterst gemotiveerde Lindsay de Zwart was het heel moeilijk strijden en ze deed baanbrekend werk voor en achterin. Stond zelfs aan de basis van het enigste doelpunt. Op rechts in de 55e minuut met een fraaie pass op de vrijstaande Lenie Mendes Fernandes die op links eerst Mandy Glaudemans afschudde, de bal liet stuiteren, kort draaide en hoog de bal in de uiterste rechterbenedenhoek deed belanden. Een geheel kansloze doelvrouwe Marieke de Groot en Daphne Verwater achterlatend. Een heel fraaie aanval prima afgerond en de 1-0 op het scorebord.

In de 62e minuut wilde Lindsay de Zwart nogmaals hetzelfde scenario uitvoeren maar dit liep vast. Aan de andere kant moesten Lin Ven en Linda van der Helm maar ook aanvoerster Marcha Duijkers vol in actie komen om de messcherpe aanvallen van Claudia Garcia, Cindy Smith, Nikki van de Pas en Chamba Rimon te onderscheppen. Dat lukte in feite gemakkelijk want met de gehaastheid in het spel trad ook de nonchalance in. Weer de ruimte voor de thuisploeg maar het verlossende tweede doelpunt wilde niet vallen.

Lesley Landweer, Nikki van Luxemburg, Kirsten Kok en Marcela Cabrera maar de dames uit Ridderkerk hielden stand. Ook Lenie Mendes Fernandes en Samanta Stojanovic hadden de wedstrijd kunnen beslissen maar deden dit niet. Het werd steeds spannender maar ook Claudia Garcia en Cindy Smith kregen de gelijkmaker voor RVVH er niet in. De overtuiging en de rust ontbrak.

Winst voor RCL met het kleinst mogelijke verschil in een ondermaats maar wel sportief Topklasse duel. Denise Coehoorn kreeg nog geel en assistent coach Rob Eekhout van RVVH mocht het laatste gedeelte achter de afrastering plaatsnemen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: