Joheee, joheee hier komt de arrenslee

Het is donker, nat en somber in de langste nacht van het jaar. De regen valt met bakken uit de hemel en geen sneeuwvlok te bekennen. Ook de altijd gezellige twinkelende sterren laten het helemaal afweten.

Anders is het in het verre koude noorden waar de Kerstman met zijn hulpjes alles in gereedheid brengt om in de Kerstnacht naar de lage landen af te reizen. In het land van de Samen is het goed toeven maar koud. Dat is voor de Kerstman, de elfen en de rendieren helemaal geen probleem want Joop, Eef en Hendrik zijn de onmisbare ondersteuning in deze barre tijden.

De drie dutchy’s zijn niet meer de allerjongsten en maken elkaar, zoals bij elfen gebruikelijk is, het leven zuur. Daartegenover kunnen ze ook niet zonder elkaar. Een bijna heilige drie-eenheid in een sociale werkomgeving waarbij elk beschikt over zijn eigen specifieke kwaliteiten om het de Kerstman gemakkelijker te maken. De één weet alles beter en de ander ziet door zijn bril dingen die een ander niet kan waarnemen, om stinkend jaloers van te worden. De laatste van dit imposante drietal is de specialist op het gebied van voeding. De klapperkraker bij uitstek die het liefst zelf cupcakes bij de buren haalt. Maar het kraken is wel degelijk een vak apart en het is goed te zien met wat voor souplesse dit wordt uitgevoerd.

Elf Joop is de man die de arrenslede door de donkere nachten stuurt. Getrokken door een span rendieren weet driver Joop met zijn hightech vierdimensionale bril alle plekken in de wereld moeiteloos te vinden. Vele miljoenen kilometers zijn al afgelegd en hij weet als geen ander alles af van de beste warenhuizen waar de zaken voor de Kerstman gedaan kunnen worden.

Eef is een uiterst bescheiden elf die deze titel al op jonge leeftijd binnenhaalde. Weet alles van de techniek van de arrenslede die in de Kerstnacht op de wervelende lichtshow van het noorderlicht naar de lage landen af moet reizen. Bedenkt hydraulische oplossingen om automatisch de pakjes op de juiste plekken af te leveren.
Houdt absoluut van een vaste planning en laat dit verbaal dan ook wel heel duidelijk merken.

Als laatste van de drie-eenheid hebben we elf Hendrik die vaak als nummer dertien wordt aangeduid. Dit overigens volledig onterecht want de klapperkraker weet als geen ander kokosnoten te kraken. Het is het voedsel voor de rendieren die op de lange reis heel wat energie kunnen gebruiken. De voedingsspecialist weet alles over de klapper te vertellen. Zegt ook dat het beslist geen noot is maar een vrucht terwijl die kanonskogels meer op apen lijken. Het is eten en drinken tegelijk en daarnaast zijn de vezels een perfecte vervanger voor veen en turf vanwege de zuurgraad.

De elfen Joop, Eef en Hendrik maken de komst van de Kerstman ook dit jaar weer mogelijk. Bescheiden als deze elfen zijn weten slechts weinigen van de opdracht die ze telkens weer vervullen. Maar het deert ze niet, ze werken vrolijk verder met hun op het lijf geschreven, specifieke kwaliteiten. Als u de arrenslee voorbij ziet komen, kent u nu de achtergrond.

Prettige Kerstdagen mede namens Joop, Eef en Hendrik.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: