Buitenveldert komt er niet aan te pas tegen een soeverein spelend RCL (0-3)

Buitenveldert kwam er in Amsterdam niet aan te pas. RCL heerste op alle fronten tegen het met blessures kampend team van coach Willem van Werven. Met rust van de stand op het scorebord 0-1 door een fraai doelpunt van Lesley Landweer. In de tweede helft werd het door Geke Maat 0-2 en in de laatste minuut bepaalde Lindsay de Zwart de eindstand op 0-3. Een leuke maar bovenal boeiende partij voetbal kregen de toeschouwers voorgeschoteld met een perfect arbitraal trio onder de bezielende leiding van Jos van der Horst uit Amstelveen. De dames uit Leiderdorp creëerden voldoende mogelijkheden maar ook het gehandicapte elftal van Buitenveldert kreeg wel degelijk een aantal mogelijkheden die in feite niet te missen waren. De overtuiging en de spirit was bij Buitenveldert echter niet aanwezig en RCL speelde daarentegen wel met vertrouwen en nam de verdiende drie punten mee naar Leiderdorp.

Buitenveldert startte fris met Daphne Bolhoven, Chavelli Henny en Sophie Lakmaker. Het waren de eerste plaagstootjes die wel degelijk direct voor gevaar zorgden. Mandy Faber mocht op links een keertje doorlopen maar liep zich vast in de Leiderdorpse verdediging. Met Geke Maat van RCL, noodgedwongen weer als vanouds rechterspits, liet met een aantal simpele bewegingen zien dat daar best wat mogelijkheden mee te creëren viel. In de zesde minuut kreeg Geke Maat zelfs al een mogelijkheid en ook Lesley Landweer mocht van afstand schieten maar doelvrouwe Linda Hus van Buitenveldert zat daar heel goed tussen.

Maar aan de andere kant was het Mandy Faber die ook haar kunnen liet zien. Directe opponent Sandy van de Water had het er moeilijk mee maar groeide gaandeweg de wedstrijd en durfde zich ook nog in de voorhoede te presenteren.
Van de Water werd in de tiende minuut al getrakteerd op geel, was duidelijk te laat en schoffelde Mandy Faber tegen het kunstgras. Met de gevaarlijke hoekschoppen van Rozemarijn Veldhuis was het oppassen daar achterin bij RCL maar de uitvallen waren zo mogelijk nog gevaarlijker. Een schot van Samanta Stojanovic en een hele beste voor Geke Maat luidde de kanteling van de wedstrijd in.

Er werd vroeg gestoord en de linies sloten aan met als resultaat dat de Amsterdamse dames het spoor kwijt raakten. Joyce Overkleeft, Nienke Bos en Naomi Gutierrez hadden moeite met het uitverdedigen. Een kopbal van Marcha Duijkers na een scherpe hoekschop van Kirsten Kok ging net over. Diezelfde Duijkers werd nog onreglementair gestopt door Sophie Lakmaker en de druk werd door de Racing flink opgevoerd. Lin Ven en Ramona van der Harst verdeelden het spel over alle flanken wat ruimte opleverde.
Kansen voor Kirsten Kok die had moeten scoren en ook een schitterende actie van Sandy van de Water op rechts had een beter lot verdiend.

Het was slechts uitstel van executie want in de 27e minuut was het dan toch raak voor de ploeg van coach Barry Sikking. Via Samanta Stojanovic kwam het leer in de voeten van Lesley Landweer die heel subtiel keek en haar actie zorgvuldig voorbereidde. Rustig en met veel klasse lanceerde Lesley Landweer vanaf zo’n 21 meter een dropvolley die vlak onder de lat in de rechter kruising het net deed bollen. Een schitterende goal en een verdiende 0-1 stand op het scorebord.

De Leiderdorpsen gingen gestadig verder. Ook die brutale Linda van der Helm zagen we met regelmaat in de voorste linies de lakens uitdelen met die kleine Marcela Cabrera. De Leiderdorpsen namen gas terug en dat gaf de thuisploeg weer vleugels met Judith Kuiper, Chavelli Henny, Mandy Faber en Addy van Dijk. In de 36e minuut weer zo’n leuke actie van Mandy Faber maar haar schot op doel was niet krachtig genoeg om voor gevaar te zorgen. Aan de andere kant was het Lesley Landweer die haar huzarenstukje nogmaals ten uitvoer wilde brengen maar het leer ging nu net over de doellat. Ook Cabrera was er heel dichtbij met een schot van afstand maar sluitpost Linda Hus zat daar goed tussen. RCL duidelijk het betere team en met een Samanta Stojanovic die nu wel Linda Hus helemaal omspeelde maar echter het leer in het zijnet schoot. Ook Geke Maat kreeg de smaak te pakken en schot vlak voor rust voorlangs.

Vanaf de aftrap van het tweede gedeelte nam de Racing het initiatief. Binnen één minuut prijkte de tweede treffer van de Leiderdorpse landskampioenen op het scorebord langs de Amsterdamse Zuidas. Het was Kirsten Kok die op rechts Geke Maat aanspeelde. Die stond zo vrij als een vogeltje en schoot het leer na de nodige meters gemaakt te hebben heel koelbloedig langs een kansloze Linda Hus in het net. Een prachtig doelpunt van Geke Maat die het scoren nog steeds niet verleerd is.
De speelsters van Buitenveldert vonden dit maar niets en trachtte orde op zaken te stellen. De messcherpe hoekschoppen van Rozemarijn Veldhuis waren wel degelijk heel gevaarlijk maar Duijkers en Ven pareerden dit goed. Aan de andere kant mocht Marcela Cabrera door de vijandige linies lopen. Dit overigens zonder resultaat maar het gaf wel het probleem bij de Amsterdamse ploeg weer. Luidkeels liet coach Willem van Werven zich gelden en dat volkomen terecht. Ook Joyce Overkleeft probeerde haar positieve energie over te brengen op de andere meiden maar de overtuiging en spirit ontbrak.

Daphne Bolhoven schoot na een prachtige actie in de handen van doelvrouwe Natasja Rensen. Zou het dan toch gaan gebeuren bij de Amsterdamse meiden van Willen van Werven, dat was de hamvraag van het moment. Addy van Dijk er doorheen maar ook dan is Rensen uiterst geconcentreerd en treed koelbloedig op. De Racing bleef de touwtjes strak in handen houden, combineerde fris en snel op het kunstgras en creëerde door het sterk aanvallende spel mogelijkheden.
De kleine Marcela Cabrera met Linda van der Helm die Geke Maat bediende. Zij kreeg diverse mogelijkheden maar ook een schitterende actie waarbij Geke Maat Kirsten Kok, hoe kan het ook anders, op maat bediende. Kirsten Kok nam het leer direct op de pantoffel en schoot rakelings over. Dit had de smaakmakende derde moeten zijn voor de Racing maar het gaf wel aan dat het opportune soevereine spel bij de Leiderdorpsen op het menu stond.

Willem van Werven bracht de 17-jarige Elisabeth Zwerver in die absoluut kon terugkijken op een supercoole debuut. Mandy Faber zat niet echt lekker in de wedstrijd maar werd door kuitenbijtertje Sandy van de Water goed aan banden gelegd. De keren dat het Mandy wel lukte moest sluitpost Rensen tot het uiterste gaan. Toch mogelijkheden voor Addy van Dijk. Die werd goed aangespeeld door Bolhoven maar schoot voorlangs en een tweede maal stond Rensen op de juiste plek.
Ook in de 75e minuut eigenlijk wel de beste mogelijkheid voor de altijd trefzekere Addy van Dijk maar het leer ging voorlangs.
Wissels werden ingebracht bij de beide kemphanen. De supergemotiveerde Saskia Bartolini bij de thuisploeg en Lenie Mendes Fernandes en Lindsay de Zwart bij de Racing. Het 16 jarige talentje Maxim Kreekel liet Willem van Werven echter op de bank zitten.
Buitenveldert zette druk en de Racing kreeg de ruimte. Zoveel ruimte dat Linda van der Helm en Sandy van de Water de aanvallen coördineerden.

In de allerlaatste minuut van wedstrijd, die onder regie stond van de perfect leidende Jos van der Horst, was het Lindsay de Zwart die op eigen helft het leer onderschepte. Die ging er met haar blonde lokken en lange stelten als een speer vandoor om vervolgens heel schitterend en met veel klasse de bal met rechts om de goed uitlopende Linda Hus te krullen die in de uiterste hoek in het net kwam. Een prachtige actie en wat een vreugde bij Lindsay de Zwart. In de blessuretijd probeerde de thuisploeg het nog wel maar de overtuiging en wilskracht ontbrak bij de voorwaartsen in Amsterdamse dienst.

Buitenveldert – RCL. Een verdiende overwinning van de Leiderdorpse Racing die absoluut de regie volledig in handen had. Kansen waren er in voldoende mate tegen een gehandicapt Buitenveldert waar de echte wilskracht en het geloof in eigen kunnen ontbrak.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: