Wartburgia en RVVH houden elkaar in evenwicht (1-1)

Het waren de meiden van Wartburgia die vrijwel de hele wedstrijd het spel bepaalden. Bij vlagen met snelle en fraaie combinaties en bovenal ook mogelijkheden creëerden. De Ridderkerkse dames stelden daar als Topklasser te weinig tegenover. Mogelijkheden waren er wel maar de kracht en overtuiging ontbrak. In de eerste helft scoorde Suzanne Bakker van Wartburgia uit een vrije trap heel fraai en na de pauze werd de gelijkmaker gescoord door Cindy Smith. Wartburgia kreeg absoluut te weinig voor het keiharde werken.

De thuisploeg kwam direct goed uit de startblokken met snelle acties van ondermeer Anouk Wisse, Leonor van Nieuwenhuijzen en Laura Kelderman. In de ploeg van coach Bert van Steenvoorden niet Eefje Muselaers, Dorus van de Laan, Christine Sival, Guusje Vrijbloed en Katrin Fleischer en bij het team uit Ridderkerk hadden de coaches Mauri Cabeza en Rob Eekhout Denise Coehoorn, Priscilla de Bil en Cindy Smith als bankzitters aangewezen.
De thuisploeg met de druk via Laura Jansen, Stephanie Klein en Maartje Herlaar die een aantal keren wel degelijk lieten zien dat aanvallen hun goed af gaat. Met Siem van de Schouw in de ploeg en de actieve Gerda Edelman was het doelvrouwe Marieke de Groot van RVVH die een aantal keren haar kwaliteiten liet zien. De blauw-witte ploeg was het spoor nog even bijster maar kwam gaande weg wat beter in de wedstrijd en kreeg een aantal mogelijkheden via Cheraine Breinburg en Melissa van den Berg maar de kracht ontbrak.

Natuurlijk was Chamba Rimon er een aantal keren goed door en ook een scherpe hoekschop van Veronique Versaevel werd prima ingebracht maar de gereedstaande voorwaartsen uit Ridderkerk vonden het blijkbaar wel goed.
Het was Wartburgia die het spel bepaalde met de stuwende opbouw van Judith Kuiper en de gevaarlijke vrije trappen van Suzanne Bakker, Daphne Verwater en Mandy Glaudemans hadden hun handen vol met het snelle tikwerk tussen Wisse, Van de Schouw en Kelderman. Ook Stephanie Klein op een pass van Kuiper was er heel dichtbij. In de 38e minuut loon naar werken voor het team van coach Bert van Steenvoorden. Een vrije trap werd door Suzanne Bakker prachtig en onhoudbaar achter sluitpost Marieke de Groot in het doel geschoten. Een verdiende voorsprong voor de ploeg met het meeste initiatief.

In het tweede bedrijf is het tot twee maal toe Kelderman die de stand voor de Amsterdamsen een beter aanzien had kunnen geven. Wartburgia zette druk en het was dat de haren van invalster Cindy Smith nog niet helemaal een juiste vorm hadden aangenomen maar de goaltjesdief was weer heerlijk bezig. Smith op rechts die de inkomende Chamba Rimon aanspeelde maar die schoot het leer over.

De pressie van de thuisploeg bleef en de ruimte voor de Ridderkerksen met Nikki van de Pas en Nikki de Roest. In de 72e minuut leverde dit wel de gelijkmaker op alhoewel onnodig balverlies hieraan vooraf ging. Een pass van Chamba Rimon op Cindy Smith met nu wel haar goed gemutste haartjes en die passeerde doelvrouwe Charlotte Postma. Kansen waren er voor Laura Kelderman met ondermeer een prachtige lob en een scherpe voorzet van Smith aan de andere kant.
Wartburgia zondermeer de smaakmaker van de middag die in feite te weinig kreeg met dit gelijke spel.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: