Shirley Nederpel maakt het verschil bij Reiger Boys – RCL

Een meer dan dik verdiende overwinning van het Leiderdorpse RCL in Heerhugowaard bij Reiger Boys. Echt boeiend was de wedstrijd niet maar de Racing speelde als collectief beter en juist die saamhorigheid ontbrak er bij de dames van coach Arnold de Block. In de eerste helft had RCL al ruim afstand kunnen nemen maar de dames hielden er de spanning in. 0-0 met rust en na 65 minuten maakte goaltjesdief Shirley Nederpel het verschil en zette met een tweetal fraaie bewegingen de verdedigers van Reiger Boys op het verkeerde been en haalde vernietigend uit. 

Rood was er voor Madieke Zaad van RCL die Tessa Oud volkomen onnodig onderuit schoffelde. Geen enkele discussie mogelijk in het matige duel waarbij vele mogelijkheden onbenut werden gelaten. Ook Reiger Boys kreeg kansen maar kon van haar numerieke winst in het veld niet profiteren.

Melissa Mulder was de Pupil van de Week maar wordt de toekomstige spits van Reiger Boys. Coach Arnold de Block wist dit zeker want de bijna 8-jarige Mulder wist RCL doelvrouwe Natasja Rensen heel slim te omspelen en schoot de bal perfect in de touwen. Na afloop was De Block dan ook heel blij dat zo’n jeugdig talentje binnen de club aanwezig is om over een aantal jaren in het keurkorps te mogen acteren.
Na het eerste fluitsignaal van Jos Draijer uit Haarlem was het heel duidelijk dat de dames uit Leiderdorp snode plannen hadden de wedstrijd naar hun hand te zetten. Een vrije trap van Lin Ven, een corner van Madieke Zaad en Ramona van der Harst die net naast schoot. Veel gevaar bij de Racing en een Reiger Boys die met Monique van der Rijst, Aaike Verschoor, Marintha Louwe, Stephanie Buitendam en sluitpost Jesca Willemsen alle zeilen moest bijzetten. Opbouw en aanvallen was er in die beginfase helemaal niet bij.

Links via Lenie Mendes Fernandes en op rechts met Samanta Stojanovic werden de ballen voorgezet en Jesca Willemsen greep een aantal keren prachtig in. In de zesde minuut zou het dan gaan gebeuren. Mendes Fernandes op avontuur en alleen af op Willemsen, een minuut later hetzelfde scenario ook met Mendes Fernandes maar het lukte haar niet om het leer in het net te schieten. Vette pech voor de Racing en daaropvolgend de eerste aanval van Reiger Boys via Jaimy Visser die leven in de brouwerij bracht maar dit werd opgelost door de verdedigsters uit Leiderdorp.

Een volgende mogelijkheid diende zich aan voor de bezoeksters met Samanta Stojanovic en Lenie Mendes Fernandes. Deze dames kregen de mogelijkheden op een presenteerblaadje aangereikt maar de inzetten troffen geen doel. De eerste echte aanval van Reiger Boys met Stephanie Buitendam op Jaimy Visser en een schot van Marintha Louwe die echter net naast ging. Ook combinatiespel tussen Visser en Sharday Pattinasarany bracht de thuisploeg meer in evenwicht maar het team van coach Barry Sikking was heel duidelijke de betere. Kans na kans kregen de meiden uit Leiderdorp. Madieke Zaad zag haar inzet worden gestopt door Jesca Willemsen en de vlugge Sandy van de Water schoot over. Het waren echter wel de momenten dat er gescoord had kunnen worden.
Na een klein half uur kwam Reiger Boys beter in de wedstrijd. RCL nam gas terug en wellicht zou het dan aan de andere kant gaan gebeuren. Nadat eerst Jaimy Visser op avontuur mocht gaan was het ook Pattinasarany die uit een toegekende vrij trap net over schoot. Ook Stefanie Gorter met een fraaie pass op Bonnie Smit die zich vastliep maar de Racing was gewaarschuwd.

Nadat Sharon Kok werd ingebracht voor de geblesseerde Hok-a-Hin kwam er wat meer stootkracht maar de verdedigsters Linda van der Helm, Marcha Duijkers, Geke Maat en Lin Ven hielden de sluisdeuren gesloten.
Nadat Madieke Zaad eerst weer de mogelijkheid kreeg was het in de 41e minuut Samanta Stojanovic die prachtig door de verdediging van de dames uit Heerhugowaard slalomde. Iedereen en alles passeren maar ze vergat het allerbelangrijkste om het leer de doellijn te laten passeren.

Het was de ultieme gelegenheid om op voorsprong te komen na het niet verzilveren van zoveel mogelijkheden. De dames hielden de spanning erin en het wachten was op de thuisploeg die meestal dan wel toeslaat. Maar ook dat gebeurde niet. Een combinatie tussen Sharon Kok en Sharday Pattinasarany ging rakelings over en Bonnie Smit kreeg een hele mooie mogelijkheid maar Racing sluitpost Natasja Rensen greep goed in.

De tweede periode leverde aanzienlijk meer strijd en spanning op maar het spelbeeld werd nog steeds door de Racing bepaald. De linies sloten goed aan en de brutale Linda van der Helm vuurde uit het niets een pegel af. Ook de ingevallen Shirley Nederpel met haar eerste mogelijkheid op aangeven van Lesley Landweer. Het is de Racing die druk zette en dit werd in de 65e minuut beloond. Het was Shirley Nederpel die met een tweetal simpele maar prachtige bewegingen de bal vrij voor haar voeten kreeg en met een geplaatst schot van rond de zestien het leer in de uiterste hoek schoot en Willemsen passeerde. Een verdiende goal en de harten van de aanhangers uit Leiderdorp klopten weer in de juiste frequentie en geen enkel vuiltje aan de lucht.

Maar de getergde Madieke Zaad schoffelde Tessa Oud onderuit en kreeg van de goed leidende scheidsrechter de rode kaart gepresenteerd. Wellicht iets te zwaar bestraft vond de scheidsrechter ook na afloop maar iedereen kon hier wel mee leven.
Meer ruimte voor de thuisploeg met Stephanie Buitendam die Bonnie Smit aanspeelde maar het was Rensen die ingreep. In de 76e minuut geel voor Sharon Kok die met een gesterkt been in kwam en het spel kreeg aanzienlijk meer passie. Reiger Boys numeriek in de meerderheid wilde gaan voor de vet coole gelijkmaker en die kans kreeg Bonnie Smit maar die miste de rust en overtuiging. De Racing kreeg met Kisten Kok en Nederpel nog hele goede mogelijkheden en de laatste wapenfeiten waren voor de kleine maar uiterst snelle Sandy van de Water die het presteerde om tot twee maal toe geen doel te treffen.

Na afloop vertelde Van de Water dat ze geschrokken was van die kansen en niet goed wist hoe je als verdedigster hiermee moest om gaan om dan juist wel te scoren. Aan de andere kant Sharon Kok die teleurgesteld was. Niet zozeer over de eindstand maar wel over het vertoonde spel van de Boys. Dat kan vele malen beter als iedereen in de ploeg ervan overtuigd is dat er mogelijkheden zijn. Het collectief en saamhorigheid en dat was wel degelijk een bron van waarheid op Sportpark De Wending.
Een verdiende overwinning van RCL op een matig Reiger Boys maar wel een duel waarin de Leiderdorpsen het zichzelf weer erg moeilijk maakten.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: