Verdiende winst RCL tegen SteDoCo

RCL – Stedoco werd de wedstrijd van de gemiste kansen op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. Het werd een ogenschijnlijke nipte overwinning van slechts 1-0 maar de Racing had de gehele wedstrijd technisch en tactisch in de pocket. De vele mogelijkheden werden zelfs eerlijk verdeeld over de volle 90 minuten en een hogere score zou niet hebben misstaan op het scorebord maar dan moet er wel worden gescoord. Uiteindelijk viel de beslissing pas in de 74e minuut door een doelpunt van Madieke Zaad op slim aangeven van Shirley Nederpel. De prima keepende doelvrouwe Sharon Schoonderbeek kreeg de bal niet onder controle na een voorzet van links van Lenie Mendes Fernandes. Maar ook de Hoornaarse formatie kregen voldoende mogelijkheden maar ook bij die voorwaartsen was het vizier niet goed afgesteld.

In de tweede minuut was het Madieke Zaad met een actie maar sluitpost Sharon Schoonderbeek van de Hoornaarse ploeg greep goed in. Het was duidelijk dat de Racing snel korte metten wilde maken door middel van aanvallend spel. Samanta Stojanovic was goed in haar element op rechts en brak een aantal keren gevaarlijk door. Ook een lange bal van Linda van der Helm op Stojanovic zorgde voor paniek achterin want die kleine jonge dame had de eerste ultieme mogelijkheid de score te openen. Dat gebeurde echter niet maar de pressie van het team van coach Barry Sikking sprak boekdelen. De verdedigsters Esther Lakerveld, Renate Vos, Kiona de Mari en Michelle Karsdorp hadden de handen vol aan Madieke Zaad, Kirsten Kok, Samanta Stojanovic en Shirley Nederpel.

In de 15e minuut kreeg Shirley Nederpel de beste mogelijkheid na een prachtige combinatie tussen Lesley Landweer en Samanta Stojanovic die op haar beurt Nederpel aanspeelde. Zij kwam oog in oog met sluitpost Sharon Schoonderbeek en had de hoek voor het uitkiezen maar koos voor het midden en het leer werd een prooi voor Schoonderbeek.
Na ruim een kwartier spel kwamen de dames van de coaches Janny Timisela en Evert Lans onder de druk van de Racing vandaan. Dominique van Wensveen verdeelde het spel over de vleugels waar Liza van der Most het moeilijk had tegen Linda van der Helm maar wel degelijk het publiek trakteerde op een aantal staaltjes balvaardigheid. Denise van Gessel zette een aantal keren goed voor en de tekenen voor dreiging dienden zich aan. In de 19e minuut een prachtige aanval van de meiden uit Hoornaar via Kiona de Mari, Denise van Gessel en Daniëlle Vermeulen die Liza van der Most in stelling bracht en die het leer vervolgens over schoot.
De Racing was gewaarschuwd tegen deze uit de klei getrokken meiden die naast fysiek sterk en bovendien lang wel degelijk over technische vaardigheden beschikten.

Het spelde golfde op en neer maar de Leiderdorpsen hadden de controle en maakten het spel. Linies sloten goed aan en een kopbal van Lesley Landweer ging net over de deklat. In de 29e minuut een heel vervelende overtreding van Kiona de Mari die op onfatsoenlijke wijze Samanta Stojanovic, nadat zij gepasseerd was, aan haar donkere lokken terugtrok. De reactie van Stojanovic was ook niet goed te praten want die maakte een trappende beweging en mocht met geel van de goed leidende scheidsrechter Ivar Gieles uit Den Haag nog van geluk spreken dat hij het donkerrood niet uit had zijn borstzak had getoverd. Na afloop verklaarde de leidsman dat hij de eerste daad van De Mari niet had waargenomen en trouwens beide assistenten, Jan Mans en Peter Beij, complimenteerden voor hun optreden.
Coach Sikking greep direct in en wisselde de beide vleugelaanvalsters van positie en direct kreeg Shirley Nederpel op rechts een aantal uitgelezen mogelijkheden. De bal ging net over, toucheerde de paal of een sterk spelende Schoonderbeek greep in.

Het werd een eenzijdig duel en nogmaals in de 39e minuut Madieke Zaad die een kanonskogel over schoot. RCL duidelijk de betere maar een verdiend en bovenal verlossend doelpunt werd niet gescoord.
Wel gevaarlijk de spaarzame aanvallen van Stedoco met combinatiespel van Sanne Brand, Aniek Laponder en Daniëlle Vermeulen die mistte. Ook Denise van Gessel was er dichtbij maar sluitpost Natasja Rensen greep in.
Shirley Nederpel kreeg vlak voor de thee de mogelijkheid het net te doen bollen maar dat lukte maar niet. De echte killer overtuiging ontbrak.

Na de pauze werd het een echt duel ofwel een open wedstrijd. De druk van de Racing werd opgevoerd waarbij wel degelijk de meiden uit Hoornaar kansen kregen. Liza van der Most maakte slim gebruik van de geboden ruimte en toonde haar kwaliteiten. In de 52e minuut was het weer een combinatie van Kiona de Mari met Vermeulen die Liza van der Most aanspeelde maar Linda van der Helm en doelvrouwe Natasja Rensen zaten daar goed tussen. Nam niet weg dat Van der Most nog een aantal keren op pad ging maar ook Daniëlle Vermeulen en Van Wensveen konden geen doorbraak forceren.

De Racing hield de regie in handen en wilde een doorbraak forceren. De nog steeds niet fitte Lenie Mendes Fernandes was bij de Racing na de rust in de ploeg gebracht en die hield het spel breed zodat er grotere gaten vielen in de stug verdedigende defensie van Stedoco. Maar wie o wie zou dan uiteindelijk het vonnis moeten gaan vellen? Dat was de grootse vraag waar het publiek mee worstelde in dit aantrekkelijke tweede bedrijf of zou Stedoco er nog met de buit vandoor gaan?

Renate Vos stond achterin met regelmaat in de weg en ook Esther Lakerveld zorgde weer voor aanvallende impulsen maar het beste bracht toch de Racing en in feite had de wedstrijd al lang in Leiderdorps voordeel beslist moeten zijn.
In de 54e minuut kwam Lenie Mendes Fernandes moederziel alleen voor Schoonderbeek maar die redde prima. In de 74e minuut dan toch eindelijk de bevrijdende treffer in een mooi opgezette aanval via Geke Maat, Lin Ven, Marcha Duijkers en Ramona van der Harst die op links Lenie Mendes Fernandes op pad stuurde. Een prachtige actie van Mendes Fernandes die het leer scherp voorzette op de inkomende Shirley Nederpel. Sharon Schoonderbeek kreeg het leer niet onder controle en de slimme Nederpel tikte het leer terug op Madieke Zaad die de bal in de touwen schoot. De bevrijdende treffer voor de Racing die ook verdiend was.

Even later kreeg Madieke Zaad en Shirley Nederpel weer zo’n ultieme mogelijkheid maar sluitpost Schoonderbeek groeide naar eenzame hoogte.
De ploeg uit Hoornaar niet uit het veld te slaan en Aniek Laponder en De Mari die kansen kregen. Uiteraard was RCL duidelijk de spelbepalende partij met weer Madieke Zaad en even later een aanval met Ramona van der Harst met Lesley Landweer.
Ook aanvalster Rosanne Scheurwater was in combinatie met Sanne Brand er dichtbij maar Lin Ven en Geke Maat zaten daar goed tussen. Ook Daniëlle Vermeulen mistte de overtuiging om voor de gelijkmaker te gaan. In de allerlaatste minuut mistte de keihard werkende Madieke Zaad nog voor open doel op aangeven van Mendes Fernandes.

Een dik verdiende overwinning van een technisch vaardig RCL met heel veel uitgespeelde kansen op een stug spelend Stedoco die geen enkel geluk had. De Leiderdorpsen creëerden veel mogelijkheden maar het geloof in eigen kunnen en het vertrouwen bij het laatste tikje ontbrak.
In feite ook hetzelfde probleem bij de Hoornaarse formatie waarin coach Janny Timisela het juist verwoordde. ’Het is heel eenvoudig het denkpatroon van de dames waarin het geloof en vertrouwen in eigen kunnen er helemaal niet uitkomt. Dat is ons grote probleem’, aldus de voormalig meervoudig Oranje international. Het was de waarheid van de middag maar ook bij de Racing zou deze uitspraak wel degelijk kunnen passen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: