RCL verslaat FC Twente Beloften met het kleinst mogelijke verschil

Een als herboren Leiderdorpse Racing pakte de volle winst tegen het jeugdige beloften team van FC Twente. Uitermate verdiend want de ploeg van coach Arjan Veurink was niet in staat een vuist te maken tegen dit met veel overtuiging spelend Leiderdorps elftal. In de elfde minuut scoorde Shirley Nederpel en dat was voldoende voor de volle drie punten. Het was zeker in de eerste helft een kwalitatief hoogstaand duel van de twee aan elkaar gewaagde kemphanen. In de tweede helft meer druk van Twente maar die wisten geen doorbraak te forceren.

De Leiderdorpse Racing zat vanaf de aftrap beter in de wedstrijd en trachtte direct orde op zaken te stellen. Met die dekselse Madieke Zaad en Samanta Stojanovic op rechts die zo af en toe prachtig Tashira Renfurm te vlug af was. Judith Westervelt en Vera Berends waren bij Twente gevaarlijk en de ploeg uit Enschede kwam beter in het duel. Vooral Westervelt bepaalde de koers maar zij kwam met regelmaat Linda van der Helm tegen die echter geen enkele krimp gaf.
Door de druk van Twente kwam er ruimte en daar profiteerden de Leiderdorpsen van. Schitterend werk van Ramona van der Harst die Madieke Zaad aanspeelde en het leer in de voeten schoof van de inkomende Shirley Nederpel. Die deponeerde in de elfde minuut het leer heel keurig achter doelvrouwe Esther Stronks.

In de 18e minuut een vrijwel identieke situatie met snel tikwerk van Van der Harst die Samanta Stojanovic op rechts wegstuurde maar sluitpost Esther Stronks greep goed in. De Racing domineerde en speelde als vanouds met snel opbouwend tikwerk waarbij de linies kort op elkaar aansloten. Het jeugdige beloften team van coach Arjan Veurink was zoekende naar de sleutel om zichzelf in de wedstrijd te spelen maar hadden niet echt de oplossing. Zowel technisch als tactisch was het zondermeer een boeiende wedstrijd voor een volle tribune die de toeschouwers bescherming bood tegen de regenbuien. Na 22 minuten weer een mogelijkheid voor Shirley Nederpel die werd aangespeeld door Madieke Zaad maar alhoewel Nederpel alle tijd en ruimte nam en bovendien de hoek voor het uitkiezen had besloot Nederpel het leer door de voeten te spelen van Esther Stronks. De bal kwam tegen de voeten en het lichaam aan van de sluitpost en zij behoedde het beloften team voor een grotere achterstand.

Yvette van Dalen schoot aan de andere kant van afstand maar doelverdedigster Natasja Rensen pakte op eenvoudige wijze het leer. Bijstelling van de tactiek was noodzakelijk voor het beloftenteam en zowel Yvette van Dalen, Anne Bosveld en Linsey te Hennepe werkten als de bekende FC Twente paarden maar kregen geen enkele ruimte en liepen zich keer op keer vast op die fysiek sterke defensie van de Racing.
Aan de andere kant waren het Madieke Zaad en Stojanovic die voor serieus gevaar zorgden maar het net niet konden laten bollen. In de 40e minuut een doorbraak op links voor de ploeg uit Enschede. Tashira Renfurm stuurde Anne Bosveld weg die vrij baan leek te krijgen maar daar was weer aanvoerster Marcha Duijkers die het leer nog net corner kon tikken.

Na de pauze voerde Twente zienderogen de druk op en maakte het spel. Een hoekschop van Linsey te Hennepe werd onderschept door Natasja Rensen voordat Judith Westervelt gevaarlijk kon worden. Tashira Renfurm kreeg meer ruimte op links en maakte daar goed gebruik van alleen de voorwaartsen profiteerden niet alhoewel de fuik die de Leiderdorpsen hadden opgezet wonderen deed. Vera Berends mocht er tussenuit glippen maar Geke Maat liep dit gat dicht. Een schitterende actie van Judith Westervelt belandde in het zijnet. De Racing kwam er met moeite uit maar hield de regie wel in handen en was in die spaarzame uitvallen gevaarlijk. Een vrije trap genomen door Lesley Landweer werd door Lin Ven direct op de pantoffel genomen en het leer zeilde net over. Maar het was FC Twente dat druk bleef zetten en Anne Bosveld was er heel dichtbij maar de sleutel ontbrak om in het eigen spel te komen.

De Racing was dit keer de slimmere partij die bijkans geleerd had van de matige duels vande afgelopen weken. Goed de druk van Twente bleef en de bedoeling was de gelijkmaker te scoren om vervolgens ruimte te krijgen als de Racing de aanval zou gaan zoeken maar die snode pannen gingen niet door. De jeugdige tieners Suzan Boekelder, Lisa Bosveld, Lieke Lambers en Vera Berends deden hun uiterste best een doorbraak te forceren maar de Racing defensie met Rensen, Maat, Duijkers, Van der Helm en Ven gaven geen enkele mogelijkheid weg. Vera Berends en Geke Maat ontvingen van de prima fluitende scheidsrechter Theo van Rossum uit Zegveld de gele prent maar de af en toe vaderlijke toespraken van de leidsman hadden een beter effect in dit sportieve duel.

Nadat in de 70e minuut Judith Westervelt de bal naast had geschoten was de laatste fase weer voor de Racing. Op aangeven van Lesley Landweer schoot Shirley Nederpel vanuit een onmogelijke hoek richting kruising maar Esther Stronks zat daar heel goed bij. Ook Lenie Mendes Fernandes kwam een aantal keren goed aan de bal maar echt gevaar leverde dat echter niet op.

Een verdiende 1-0 overwinning waar vooral in de eerste helft kwalitatief goed spel werd vertoond door beide opponenten. De Leiderdorpse Racing tikte als vanouds met flair en overtuiging in een kleine ruimte waarbij de linies perfect aansloten. De tieners van FC Twente konden hierdoor niet in het juiste spelpatroon komen. Coach Barry Sikking van de Racing was na afloop dan ook heel tevreden en complimenteerde de dames voor hun vertoonde spel, inzet en beleving. Het smaakt in ieder geval naar meer.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: