Krappe maar verdiende winst RCL in bekerduel tegen RVVH

Het werd een magere overwinning met slechts 1-2 voor de Leiderdorpse Racing in Ridderkerk in het bekerduel tegen RVVH. De thuisploeg kwam slechts bij vlagen in het eigen spelpatroon maar zette niet door om het de regerend landskampioen bij de amateurs echt moeilijk te maken. Een matige eerste helft gaf een 1-0 ruststand op het scorebord te zien door een vroege goal van Samanta Stojanovic.
De tweede helft werd een stuk aantrekkelijker er werd strijd geleverd tussen de twee aan elkaar gewaagde teams die elkaar van haver tot gort kennen en daardoor wellicht wel te veel ontzag voor elkaar hadden. Marcha Duijkers maakte er in de 50e minuut 0-2 van en 69e minuut een werkelijk schitterend doelpunt van Mandy Glaudemans die loeihard stijf onder de lat werd ingeschoten.
Maar bovenal was er spanning en sensatie want een echte rode kaart werd uitgedeeld door de goed leidende scheidsrechter Abderrahim Essaghir uit Den Haag. Ook nog grote mogelijkheden voor Chamba Rimon die sluitpost Denise Koorevaar niet kon passeren. Aan de andere kant was het ook doelvrouwe Marieke de Groot die met haar blauwe ogen een inzet van Geke Maat tegen de paal keek. Schitterende momenten voor de onafhankelijke voetballiefhebber waar voor de Ridderkerkse dames wellicht wel iets meer in had gezeten als er collectief en met vertrouwen druk was gezet. Nu was de regie helemaal in handen van de Leiderdorpsen die de wedstrijd freewheelend konden uitspelen.

Een heerlijke ambiance met een heldere blauwe lucht en een zonnetje die heel rustig warmte uitstraalde. De Leiderdorpse Racing startte sterk met een mooie aanval opgezet door Linda van der Helm die Madieke Zaad in stelling bracht. Ook Shirley Nederpel kreeg een mogelijkheid en het werd, met het op vele posities aangepaste team uit Leiderdorp, éénrichtingsverkeer naar de veste van sluitpost Marieke de Groot. In de derde minuut kwam RCL op een 0-1 voorsprong door uitstekend werk van die dekselse Marcela Cabrera die breed passte op de inkomende Samanta Stojanovic die Daphne Verwater en Kirsten van den Berg achter haar liet en geen fout maakte. Het leer werd heel keurig en geheel kansloos voor Marieke de Groot in het net geschoten.
De Leiderdorpsen met kop en schouder de betere ploeg in Ridderkerk die met fris aanvallend spel in die openingsfase de strategie bepaalden. In de negende minuut wederom Madieke Zaad met een schitterende lob die net over de deklat zeilde.

Na zo’n twintig minuten spel kwamen de dames uit Ridderkerk beter in de wedstrijd. Melissa van den Berg met een fraaie actie die zich steeds meer ging bemoeien met de opbouw van het Ridderkerkse bolwerk. Ook een aanval opgezet door Denise Coehoorn met Isabel Gulden en Nikki de Roest die Nikki van de Pas lanceerde. Het was duidelijk dat de wedstrijd een ommezwaai maakte. Niet direct goed voetbal want er was met regelmaat onnodig balverlies in beide kampen maar wel dat de thuisploeg de touwtjes in handen kreeg. Een scherpe voorzet van Melissa van de Berg zou dan toch de gelijkmaker moeten gaan opleveren maar wie anders dan sluitpost Denise Koorevaar behoedde de Racing om voor de geheel vrijstaande Cindy Smith de bal te onderscheppen. Het was wel de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. De Racing kreeg moeite met het spel dat RVVH  goed verdeelde en de ploeg liet gaten vallen op het middenveld. De achterhoede behield echter de controle met Marcha Duijkers, Lin Ven, Sandy van de Water en Linda van der Helm maar zo af en toe was Chairene Breinburg slim bezig. Door de druk kreeg de Racing ruimte en een de mogelijkheid middels Ramona van der Harst die heel mooi Madieke Zaad wegstuurde. Die behield echter niet de rust om doeltreffend te kunnen worden.

Het Leiderdorpse team had moeite met het spel van coach Mauri Cabeza. Er vielen gaten in de linies en als je zou verwachten dat de Ridderkerkse ploeg hier gretig gebruik van ging maken viel dat nu weer zwaar tegen. Die meiden lieten het voor wat het was. Een schot van Nikki van de Pas werd door Denise Koorevaar nog uit de hoek geplukt en de hoekschoppen op rechts en links van De Bruijn waren heel gevaarlijk. Ramona van der Harst en Shirley Nederpel deden achterin bij de Racing waardevol werk.
In de 35e minuut was het eerst Cindy Smith die mocht uithalen en daarna pakten de meiden van coach Barry Sikking de draad weer helemaal op. Technische hoogstandjes op rechts met Shirley Nederpel en Marcela Cabrera die heel fraai hun kunnen etaleerde maar het leverde naast applaus geen direct resultaat op.

In de 43e minuut kreeg Cindy Smith van leidsman Essaghir geel wegens opmerkingen na een buitenspelmoment waar Smith heel anders over dacht. Even later was die beweeglijke Smith weer gevaarlijk maar schoot voorlangs en aan de andere kant een vlammend schot van Samanta Stojanovic die een prooi werd voor sluitpost De Groot.

In de tweede helft werd het matige duel vooral spannend en aantrekkelijker om naar te kijken met mogelijkheden aan beide kanten om te kunnen scoren. Kirsten Kok was in bij de Racing in het veld gekomen voor Shirley Nederpel en bij de Ridderkerkse voetbalvereniging Hercules was het Chamba Rimon die haar opwachting mocht maken voor Melissa van den Berg. De Leiderdorpsen zette pressie en een vrije trap van Ramona van der Harst ging net over de deklat.

Diezelfde Van der Harst stond aan de basis van een mooie actie van Madieke Zaad die op haar beurt Kisten Kok aanspeelde en het leer kon nog net corner worden gewerkt. Uit deze hoekschop in de 50e minuut genomen door Madieke Zaad kopte aanvoerster Marcha Duijkers het leer direct in de touwen en onhoudbaar voor De Groot. Een 0-2 voorsprong voor de Racing en Kisten van den Berg die Sandy van de Water voor de 16 onderuit haalde maar de vrije trap leverde niets op.
De dames uit Ridderkerk lieten het er niet bij zitten en trokken het spel weer helemaal naar hun toe. Chamba Rimon toonde met regelmaat haar kwaliteiten en ging zelfs helemaal alleen op Koorevaar af. Die greep echter perfect in en na afloop verklaarde Rimon onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van sluitpost Denise Koorevaar die haar helemaal aan het twijfelen bracht wat te doen.

Mandy Glaudemans werd ingebracht bij de thuisploeg en in de 69e minuut scoorde Glaudemans een werkelijke schitterend doelpunt. Op aangeven van Chamba Rimon haalde Mandy Glaudemans loeihard uit met als resultaat een streep richting dak van het doel. Heel fraai en de strijd nog niet gestreden met de 1-2 op het scorebord. RVVH zette druk en ook Chairene Breinburg en Nikki van de Pas kregen mogelijkheden maar de echte overtuiging ontbrak in het spel van de Ridderkerkse dames. Door de druk wel mogelijkheden aan de andere kant met Madieke Zaad en Geke Maat die haar inzet zelfs nog op de staander zag belanden. Het was over en uit met de thuisploeg en met ingevallen Claudia Garcia waren er leuke duels met Lin Ven maar het collectief liet zich niet zien.

Chamba Rimon schoot een listig balletje nog voorlangs maar RCL behield helemaal de regie maar mistte ook de kracht om in die laatste fase het definitieve vonnis te vellen. Lesley Landweer net over en Lenie Mendes Fernandes voorlangs. De assistent-coach van de Ridderkerkse formatie werd met rood nog weggestuurd vanwege opmerkingen naar het adres van de scheidsrechter. De gemoederen liepen even op en Lenie Mendes Fernandes had de wedstrijd kunnen beslissen maar ook daar ontbrak het aan lucht en vastberadenheid.

Na afloop sprak coach Barry Sikking over een nuttige wedstrijd omdat een aantal speelsters verplichte rust kregen voorgeschoteld. Helemaal tevreden was hij echter niet en dat baarde hem de nodige zorgen. Bij de thuisploeg was teammanager Annelies Kampstra direct na afloop nog helemaal met de wedstrijd bezig en was een beetje teleurgesteld. Daar had Kampstra wel een punt want in de periodes dat druk werd gezet was dit slechts van korte duur terwijl de linies niet aansloten. De omschakelingen verliepen te traag om echte gevaarlijk te kunnen worden. Verdiende overwinning voor de Racing die  met twee gewonnen duels zo goed als door is naar de volgende ronde van de KNVB beker. Voor RVVH zal de beslissing moeten vallen in het duel tegen Wartburgia die nu opponent Ter Leede met 7-0 kansloos versloeg.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: