Fortuna Wormerveer pakt punt tegen pover RCL

Het werd in een matig duel slechts 1-1 tussen de teams van Fortuna Wormerveer en RCL. De spirit was niet aanwezig en door het warme kunstgrasveld klaagde vriend en vijand na afloop over de voeten.
De landskampioen vergat afstand te nemen waardoor de Wormerveerse formatie steeds meer vertrouwen in eigen kunnen kreeg. De rust brak aan met een 1-0 stand op het scorebord, een goal  die op naam kwam van Roxanne Koopman.
Na de pauze de pressie van de meiden van coach Barry Sikking die absoluut het betere van het spel hadden maar niet tot scoren konden komen. Acht minuten voor tijd was het invalster Lenie Mendes Fernandes die dan toch de bevrijdende gelijkmaker in het net schoot voor de landskampioen. Meer zou wellicht verdiend zijn geweest maar het geloof in eigen kunnen en het scorende vermogen ondermaats. Daarnaast zou je de inzet van de ploeg van Wormerveer coach Corina Dekker onrecht aandoen.
Fortuna blij met het allereerste punt van dit seizoen en de Leiderdorpse Racing, die eigenlijk het maximale uit de twee wedstrijden had moeten halen, bleef steken op slechts twee schamele punten. De aansluiting met de top lijkt voor de Leiderdorpsen verspeeld.

Het jonge team van de coaches Corina Dekker en Fred Keijzer hadden het moeilijk in de beginfase. Roxanne Koopman mocht er wel tussenuit kruipen maar sluitpost Natasja Rensen loste dit goed op. Aan de andere kant uitgespeelde mogelijkheden die de Racing op voorsprong had moeten brengen. Madieke Zaad deed goed werk maar wist haar inzetten niet in klinkende munt om te zetten. Nadat Koopman nogmaals de diepte in was gestuurd en zich vastliep was het Jeleesa Kok die het leer onderschepte en schitterend weer diezelfde Roxanne Koopman in stelling bracht die prachtig uithaalde en Racing sluitpost Rensen passeerde. Een opsteker voor Fortuna en een 1-0 stand op het scorebord.

De dames uit Leiderdorp waren uit het veld geslagen en een fris spelend Wormerveer trachtte met diepe ballen gaten te creëren in de defensie van RCL. Naomi Dijkman en Ilja Grammer waren actief en de 15-jarige Donna van Rossum speelde een goede partij. Lotte van Hogen en Dolly van der Voort verdeelden het spel in die eerste twintig minuten. De Racing kwam beter in de wedstrijd en goaltjesdief Shirley Nederpel en Samanta Stojanovic waren wel heel erg dicht bij de gelijkmaker. Ook Nikki van Luxemburg bracht de bal een aantal keren gevaarlijk op. In de 22e minuut een schitterende actie van Madieke Zaad op rechts die het leer perfect passte op het hoofd van de inkomende Lesley Landweer die echter haar kopbal aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn zag rollen. Vette pech voor de landkampioen die de druk opvoerde.

Ook een vrije trap van Landweer zorgde voor gevaar maar Marlous van Petersen loste dit op.
In de 28e minuut weer zo’n gevaarlijke counter van de thuisploeg. Een vrije trap van aanvoerster Van Petersen ging richting Koopman echter doelvrouwe Natasja Rensen zat daar goed tussen. In de 37e minuut weer zo’n kans voor de Leiderdorpsen. Nederpel die Lin Ven aanspeelde en die op haar beurt Madieke Zaad in stelling bracht maar sluitpost Marieke Ubachs groeide in de wedstrijd en bood keer op keer redding.

Absoluut geen hoogstaand duel maar wel een zinderende spanning in een te warm scenario. In de 38e minuut kreeg het team van coach Barry Sikking de ultieme mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Landweer die Marcela Cabrera aanspeelde die vervolgens het leer passte op Madieke Zaad die had moeten scoren maar zag haar inzet net over gaan.
Lotte van Hogen kreeg in de 39e minuut de gele kaart gepresenteerd van de goed fluitende scheidsrechter Erik Couturier uit Amstelveen wegens aanmerkingen na een door haar gemaakte overtreding op Ramona van der Harst.
Twee minuten later was het Shirley Nederpel die na een hoekschop van Madieke Zaad van vijf meter snoeihard overschoot. Voldoende druk van RCL maar scoren was er nog niet bij.

In het tweede deel werd het een eenzijdig duel. De Racing bepaalde de richting en dat was wel degelijk met de bedoeling om te gaan scoren. Geke Maat kreeg steeds meer ruimte en had geen geluk met haar inzetten. Door de pressie kwamen er sporadisch mogelijkheden voor de thuisploeg. Sheryl de Boer, Dolly van der Voort en Jocelyn Louhatapessy kregen mogelijkheden maar de gaten werden goed dichtgelopen door Maat, Linda van der Helm, Marcha Duijkers en Lin Ven.
In de 56e minuut een prachtige aanval opgezet door Linda van der Helm via de keihard werkende Shirley Nederpel die het leer teruglegde op Landweer die met een bekeken lobje net over schoot. Lenie Mendes Fernandes en de vlugge Sandy van de Water werden bij het Leiderdorpse team ingebracht. Mooie duels tussen Gaby Verberg en Mendes Fernandes en Van de Water met Marie-Claire Pedrotti.

Voor de Racing was het erin blijven geloven en bij Fortuna de kostbare drie punten veilig zien te stellen. In de 82e minuut viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Doelvrouwe Marieke Ubachs kreeg het leer niet onder controle en via haar lichaam kwam de bal in een kluts terecht. Lenie Mendes Fernandes was er vliegensvlug bij en scoorde de gelijkmaker.

Het jeugdige en met vlagen fris spelende Fortuna erg blij met één punt en wederom de Leiderdorpse Racing die geen gebruik maakte van de vele mogelijkheden. Geen zes punten uit twee wedstrijden maar slechts twee. Absoluut een te mager resultaat in ook nu weer een wedstrijd die het predikaat Topklasse niet kon dragen. Maar het warme weer in combinatie met het kunstgrasveld waren hier mede schuldig aan.

Comments
One Response to “Fortuna Wormerveer pakt punt tegen pover RCL”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. [...] Posted by Gert Jan on zaterdag, oktober 1, 2011 · Leave A Comment [...]Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: