FC Rijnvogels de betere ploeg tegen RCL

Uiterst verdiend won FC Rijnvogels de derby in Leiderdorp tegen RCL en liet er geen gras over groeien wie op kop staat in de Eerste Klasse A. Met Pieneke Remmelzwaal in de hoofdrol werd heel duidelijke de reserves van RCL met 2-4 verslagen na een 0-2 ruststand.

Het startte allemaal voortvarend bij de Racing met goed aanvallend spel maar een echte doorbrak werd niet gevonden. Rijnvogels liet dit toe en was nog in de opwarmingsfase maar na zo’n twintig minuten spel de eerste gevaarlijke aanval met direct een doelpunt van Pieneke Remmelzwaal. De Leiderdorpsen trachtten zich weer in de wedstrijd te spelen en krijgen wel wat mogelijkheden maar de dames uit Katwijk bleven het spel bepalen. De Katwijkse druk werd opgevoerd in die laatste fase van het eerste deel waardoor sluitpost Denise Koorevaar weer moest capituleren op wederom een inzet van Pieneke Remmelzwaal, 0-2.

Na de pauze werd in de 49e minuut door de Racing de aansluitingsgoal gemaakt. Een hoekschop van Merel van den Eshof verdween zomaar met de bereidwillige hulp van Milou van Loenen in de touwen en dat betekende hoop voor de thuisploeg. Tien minuten later bracht Janneke van Beelen de stand op 1-3. In de 84e minuut maakte alweer Pieneke Remmelzwaal aan alle onzekerheid een einde en scoorde de 1-4. Vlak voor tijd werd het nog 2-4 door een doelpunt van de ingevallen Romy Siera.

De Katwijkse dames van coach Rene de Vries duidelijk een maatje te groot voor het team van coach Peter Beij die ook zag dat zijn team te veel kansen mistte. Een rommelig duel wat maar gauw vergeten moet worden maar wel degelijk een terechte overwinning voor de dames van Rijnvogels die de ranglijst blijven aanvoeren. Tweede staat het Zeeuwse Smerdiek die op twee punten staat van de trotse koploper.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: