Zevenklapper voor RCL tegen Wartburgia

RCL heeft met 7-0 uitgehaald in het KNVB bekerduel tegen het gehavende team van coach Bert van Steenvoorden. In de eerste helft, die het aankijken meer dan waard was, liepen de Leiderdorpsen met handig en speels tikwerk naar 4-0. Na rust scoorde het elftal van coach Barry Sikking nog drie keer waarvan de laatste twee ver in blessuretijd.

De bekerstrijd tussen RCL en Wartburgia stond al eerder op het programma maar werd op 27 augustus na 24 minuten gestaakt bij een 0-0 stand door de scheidsrechter vanwege onweer en een wolkbreuk die de nodige plassen op het veld achterliep. Verder spelen derhalve onmogelijk en dat was een juiste beslissing van leidsman Cees Verhoef.
Ook nu weer onder leiding van diezelfde Verhoef die echter wel zag dat de teams op een aantal vaste plekken danig gewijzigd waren. Het team uit de hoofdstad had inhoudelijk nog de meeste wijzigingen waardoor speelsters ook van positie waren gewisseld. Maar het kon nu niet anders volgens teambaas Nico Scholten. Bij de Landskampioen had Barry Sikking die licht geblesseerden uit het elftal gehaald en dat gaf andere speelsters de gelegenheid zich goed te profileren. Dat deden de dames ook,  grepen die kans en de wedstrijd werd in de eerste helft een mooie propaganda voor het vrouwenvoetbal.

RCL zette druk en met snel en kort tikwerk werd de verdediging uit elkaar gespeeld. De ‘Linnen’ deden het goed, Linda van der Helm, Lin Ven en Lindsay de Zwart kwamen goed op. Laura Jansen, Anouk Wisse, Maartje Harlaar en Gerda Edelman konden nog weerstand bieden maar in de 12e minuut was het Madieke Zaad die Lesley Landweer aanspeelde en de 1-0 achter de goed keepende Charlotte Postma in het net schoot.

De druk bleef op de achterhoede waar Edelman een aantal goede interventies uitvoerden die erger voorkwam maar het prachtige ogende speels tikkende RCL zorgde in de 22e minuut voor de 2-0. Dit keer de actieve Kirsten Kok die Shirley Nederpel de bal in de voeten schoof en scoorde.
Na deze periode kwam Wartburgia aan zet en beter in de wedstrijd en trachtte het spel meer naar zich toe te trekken. Leuke acties van Laura Kelderman, Leonoor van Nieuwenhuijzen, Bo Lebers en Suzanne Bakker. Die Van Nieuwenhuijzen vuurde een projectiel af na een pass van Kelderman. Een vrije trap van Suzanne Bakker en een actie van Katrin Fleischer waren erg dreigend maar met Geke Maat nu in het centrum en Natasja Rensen werd dit keurig opgelost.

Madieke Zaad was bij de Leiderdorpsen goed op dreef en scoorde in de 35e minuut na weer prachtig combinatiespel. RCL duidelijk veel sterker maar Wartburgia bleef erin geloven Een mooie pass van Bakker op Ilonka Slooten op links en een hele scherpe voorzet maar Fleischer kwam te laat.

Samanta Stojanovic speelde een leuke pot en kreeg veel mogelijkheden om de score te verhogen maar sluitpost Postma deed het de hele wedstrijd goed en behoedde het elftal voor meer tegengoals.
Acties van Ramona van der Harst en Madieke Zaad en in de 41e minuut werd het 4-0 door de koele behendige Kisten Kok.
Vlak voor rust nog een aantal acties van Gerda Edelman en zelfs nog ééntje waarbij het leer de paal toucheerde.

Na de pauze en de nodige wissels viel het even stil. Wedstrijd helemaal gespeeld. In de 75e minuut nog een opleving door puik werk van Madieke Zaad en Samanta Stojanovic die Kirsten Kok lieten afdrukken. 5-0 en de wedstrijd kabbelde naar het einde. De goed leidende Cees Verhoef liet nog even doorgaan waardoor in de 93e minuut en de 96e minuut Madieke Zaad nog twee keer mocht scoren.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: