Voetbal Academie Rijnwoude succesvol van start

Een drukte van jewelste afgelopen zondagmorgen vroeg op het sportcomplex van voetbalvereniging Koudekerk. Veel jongens maar ook meiden uit de ruime omgeving waren afgekomen op de eerste kennismakingles voetbaltechniek en keeperstraining van Voetbal Academie Rijnwoude die onder de bezielende leiding staat van het bekende trainersduo Marcel Valk en Bert van Wijk.

Tijdens de eerste proefles en presentatie van de academie waren rond de 60 deelnemers op het veld actief. Een lust voor het oog om het aanstormende talent de techniek spelenderwijs te zien aanleren. Met niemand minder dan oud profvoetballer Marcel Valk, die momenteel naast Koudekerk ook assistent coach is bij de ADO-Den Haag dames en keeperstrainer Bert van Wijk, die met regelmaat in de regio de grote keepersdagen organiseert en het nodige talent aflevert.

Opgedeeld in nu nog te grote groepjes wordt het komende zondag voor het eggie en krijgen de talentjes persoonlijke aandacht van de coaches en hun assistenten. De reactiesnelheid bij het keepen en de lepe crosspasses werden al heel even geëtaleerd en de les werd met een heus partijtje afgesloten. Dat voetbal een echte teamsport is staat voorop. De deelnemers waren na afloop moe maar voldaan want die vonden het schitterend om mee te maken. Ook de ruimschoots aanwezige ouders en verdere familie vonden het een prachtig initiatief en omzoomden in grote getale het prachtige nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging Koudekerk wat komende zaterdag officieel in gebruik wordt genomen.

Gedurende een periode van 11 lessen wordt de deelnemer of deelneemster op diverse vaardigheden beoordeeld. Daar komen sterren bij aan te pas die men kan verdienen aan de hand van de toetsen waar spelenderwijs onderricht in wordt gegeven. Het ultieme doel is het bemachtigen van het oranje shirt waarmee naar voren komt dat de spelers of speelsters alle onderdelen van het spelletje voetbal beheerst.
Net als de spelers hebben ook de doelmannen en vrouwen een uitgewerkt beoordelingsconcept in de aangeleerde vaardigheden tijdens de sessies. Morgen de eerste les bij voetbalvereniging Koudekerk en de aanvang is kwart voor tien.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: