Saestum en RCL komen niet verder dan 1-1

In een matig duel werd het in Zeist gelijk. Een juiste afspiegeling want de thuisploeg bleek niet in staat het veelvuldige balbezit en mogelijkheden in doelpunten om te zetten. Bij de Leiderdorpse Racing draaide het ook niet lekker maar uit de handvol kansen werd wel gescoord. Effectiviteit of rendement was bij de Landskampioen beter verzorgd maar voor de rest een wedstrijd die geen overwinnaar verdiende en maar gauw vergeten moet worden.

Coach John van Kaersenhout van Saestum zat er na afloop een beetje teleurgesteld bij want met het overwicht die de thuisploeg etaleerde gebeurde bijna niets. Het was de bal brengen, borduren en breien. Ook Clara van Aardenne was het hier mee eens. De goed spelende kleine pittige dame in Zeister dienst kon geen duidelijke aanwijsbare reden geven voor het matige spel waarbij het overwicht niet kon worden verzilverd. De beste man van het veld was zondermeer leidsman Moustapha Moustaadil die een prima wedstrijd floot alhoewel daar bij de thuisclub iets anders over werd gedacht.

Het begon allemaal zo mooi met een prachtige combinatie tussen Lisan Goudena en Maureen van Iwaarden. Een splijtende pass waar Geke Maat redding bood. Een vrije trap van Lenie Mendes Fernandes leverde voor de Leiderdorpsen niets op en direct in de rebound een diepe bal op Anne Maguire die zich echter vastliep. De Racing met de jonge Marcela Cabrera in de ploeg stuurde Shirley Nederpel weg maar het net werd niet gevonden.

Het was duidelijk aftasten tussen de twee aan elkaar gewaagde en op de aanval spelende teams. Echter in alle opzichten hun eigen en zo vertrouwde spelpatroon te profileren was er helemaal niet bij. Zowel bij Saestum als bij RCL. Een vrije trap van Kirsten Koopmans was ook een te gemakkelijke prooi voor sluitpost Natasja Rensen. Aan de andere kant stuurde Cabrera Kirsten Kok weg die net naast het doel van doelvrouwe Renate Verhoeven schoot. Na een behoorlijk regenbuitje volgde een periode waarin de thuisploeg helemaal de lakens uitdeelde. Saestum voerde de druk op en het middenveld met Tjitske Huizenga, Simone van de Weerd werd van achteren uit aangestuurd door Joniek Bonnes en Sabine Verheul. Maar het brengen van het leer en het telkens weer rondspelen zonder dreiging speelde de achterhoede van de Leiderdorpsen helemaal in de kaart.

In de 22e minuut kreeg de Landskampioen de mogelijkheid om de score te openen toen Lenie Mendes Fernandes er op links vandoor ging. De bal werd in de voeten gespeeld van de aanstormende Shirley Nederpel maar doelvrouwe Renate Verhoeven greep goed in en voorkwam dat Nederpel kon scoren.
Kirsten Koopmans, Ines Roesink en Anna Maguire bleven met aanvoerster Lisan Goudena en op links Maureen van Iwaarden de druk opvoeren maar enig rendement leverde dit niet op.

De ultieme mogelijkheid voor de thuisploeg kwam door het verkeerd uitverdedigen van Nikki van Luxemburg die in de 27e minuut het leer pardoes voor de voeten van Lisan Goudena speelde. In plaats van rustig de bal onder controle te krijgen om dan de hoek te zoeken werd de bal direct op de pantoffel genomen waarbij het richtingseffect even zoek was. Het was de beste mogelijkheid waar zeker profijt uit gehaald had kunnen worden.
De ballen worden schitterend rondgespeeld bij de thuisploeg die ook het meeste in balbezit is maar Lin Ven, Nikki van Luxemburg, Geke Maat, Madieke Zaad en Marcha Duijkers raakten daar niet echt ondersteboven van. Maar ook de Racing zat absoluut niet in de wedstrijd. Het verzorgde spel wat normaal gesproken op de groene mat het handelsmerk van de Landskampioen is liet duidelijk te wensen over. Op de valreep schoot Sabine Verheul naast na een corner van Kirsten Koopmans die door Simone van de Weerd werd doorgekopt.

Na de thee zou een opleving wonderen kunnen doen om het duel enige allure mee te geven. De dreiging bij de meiden van Saestum met de kenmerkende scherpe hoekschoppen van Koopmans die wel degelijk heel gevaarlijk waren. Nadia van Beerschoten kopte net naast en een combinatie tussen Frederique Bonnes en Ines Roesink leverde niets op. Aan de andere kant een gevaarlijke vrije trap van Lin Ven die goed werd opgevangen.

In de 55e minuut kwam Saestum op voorsprong. Het team van coach John Kaersenhout had immers het meeste balbezit en mogelijkheden dus onverdiend was niet aan de orde. Wie anders dan de actieve Kirsten Koopmans slalomde heel brutaal helemaal alleen door de linies van de Landskampioen en passeerde prachtig Natasja Rensen in de korte hoek. Een hele mooie actie met een prima bekroning. Een opsteker voor de thuisploeg die meer wilde. Simone van de Weerd was er dichtbij maar Rensen tikte het leer over. Ook Maureen van Iwaarden kopte over uit een corner van Koopmans en de lat werd nog getoucheerd.

De Landskampioen kwam beter in de wedstrijd en een crosspass op Lenie Mendes Fernandes stichtte gevaar. Ook weer zo’n gevaarlijke vrije trap van Lin Ven na het onderuit schoffelen van Ramona van der Harst maar sluitpost Renate Verhoeven zat daar goed tussen.

In de 67e minuut werd het gelijk. Het was Lin Ven die via Marcha Duijkers onder de ogen van Verheul en Bonnes in de zestien Samanta Stojanovic aanspeelde. Die schoof het leer in de voeten van aanstormende Nederpel die heel droog afdrukte en het net deed bollen.
RCL trachtte nogmaals met enkele uitvallen via in hoofdzaak Stojanovic op rechts een doorbraak te forceren en de persoonlijke duels tussen Stojanovic en Verheul waren om te smullen.

De wedstrijd bloedde dood en ondanks de mogelijkheden die Saestum nog kreeg ontbrak de overtuiging. Maar ook het spel van de Landskampioen was ver ondermaats. De blonde Racing aanvoerster Marcha Duijkers had hier na afloop geen echte verklaring voor. Wellicht dat de herfst al vroeg zijn intrede deed.
Een terechte eindstand want een echte winnaar verdiende deze wedstrijd niet.
Coach Barry Sikking van de Leiderdorpse Racing was uiteraard blij met het punt wat mee naar Leiderdorp ging en de meiden van de Racing wisten niet hoe snel ze na het laatste fluitsignaal naar de oude vertrouwde droppot van Oma Brouwer moesten rennen voor de lekkernijen. Maar ook voor het sociale contact, want de Oma met de dropjes werd wel degelijk gemist in de afgelopen weken.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: