RCL en FC Lisse verdelen de punten

Het was een speels en leuk duel tussen promovendus FC Lisse en RCL 2 in de Eerste Klasse A. Beide kemphanen lieten bij vlagen goed spel zien waarbij Lisse zich in het eerste deel wel degelijk prima in de kijker speelde. De rust brak aan met een 1-2 voorsprong voor de dames uit Lisse. In het tweede deel was het de thuisploeg die de touwtjes in handen kreeg. Eindstand 3-3 en een volkomen juist beeld van dit leuke duel.

Het begin was voor de Racing wat op voorsprong kwam in de 22e minuut door een doelpunt van Bianca van der Meer. Twee minuten later werd het alweer gelijk door Esther Faas met een fraaie actie die doelvrouwe Denise Koorevaar verschalkte.
De meiden uit Lisse speelden het spelletje beter en met name Ramona Langeveld, Marieke en Sanne Versluis en Jennifer Arrachart lieten prima werk zien. In de 27e minuut werd het zelfs 1-2 door weer zo’n fraaie treffer maar nu van Lianne Zuidhoek.

De ploeg van Lisse coach Wim Bouckart had het middenveld stevig in handen en de thuisploeg had hier geen direct antwoord op.
Na de pauze en de wissels kwam Lisse in de 48e minuut volkomen verdiend op 1-3  door een doelpunt van Jennifer Arrachart op aangeven van Lisanne Droog.
Het publiek kreeg waar voor hun geld want één minuut later scoorde de Racing de aansluitingstreffer. Sandy van de Water werd diep gestuurd en passeerde sluitpost Melinda Zwagerman.

FC Lisse moest terug want de thuisploeg wilde wel degelijk de bakens verzetten. Speelde in die fase met heel wat druk op het Lisse bolwerk maar Gwen van der Voort, Ilona de Groot en doelvrouwe Zwagerman hielden stand.
De aanvalsgolven van de Leiderdorpsen werden opgezet door Linda van der Helm, Milou van Loenen en Drita Celaj. Nam niet weg dat de bollenstreekbewoonster in de counter wel degelijk gevaarlijk was maar Evelien Dubbeldeman, Stephanie Hartogs en Ilse Baak voorkwamen erger.

In de 65e minuut de ultieme kans voor de Racing om op gelijke hoogte te komen maar Van Loenen mistte. Even later was het Sandy van de Water die de staander in de weg zag staan. De druk werd groter en in de 67e minuut werd het wel gelijk. Milou van Loenen kon deze treffer op haar naam schrijven.
Dat zat FC Lisse niet lekker en trachtte voor een beter resultaat te gaan. Esther Faas met een prachtige vrije trap maar die werd recht in de handen geschoten van Koorevaar. Diezelfde Esther Faas zag in de laatste fase ook nog hoe Evelien Dubbeldeman de bal met de hand toucheerde maar ook uit deze vrije trap wist Lisse geen voordeel te halen.

Een juiste uitslag gezien het op en neer gaande spelbeeld tussen twee leuk spelende kemphanen die voor de volle winst wilde gaan.