Landskampioen RCL gemakkelijk langs RVVH

Landskampioen RCL heeft op effectieve wijze afstand genomen van RVVH. Het werd 0-3 in een leuk, sportief maar eenzijdig duel waarin de dames uit Ridderkerk achter de feiten aanliepen.
In de eerste helft ging het redelijk gelijk maar de meeste mogelijkheden waren wel voor de dames uit Leiderdorp. Na de thee werd in slechts twee minuten tijd het vonnis voltrokken door achtereenvolgens Lenie Mendes Fernandes en Kirsten Kok en later was het nogmaals diezelfde Kok die de eindstand bepaalde.

Na afloop was teammanager Annelies Kampstra van RVVH dan ook bijzonder teleurgesteld. Niet zo zeer over het resultaat maar wel dat de meiden blijkbaar hun kruit op de trainingen hadden verschoten. Hier had Kampstra zeker een punt want dit was niet het bekende strijdende RVVH wat we te zien kregen. Mat en afwachtend waarbij uiteraard ook de temperatuur parten speelde maar daar hadden de Leiderdorpsen ook mee te maken.
In het andere kamp was coach Barry Sikking helemaal tevreden en hij was supertrots op zijn meiden die tactisch gezien een goede partij speelden.

Het was warm en benauwd in Ridderkerk waar de Landkampioen bij de amateurs op bezoek kwam. De openingswedstrijd van de nieuwe Topklasse waar toch de nodige aandacht naar uitging. Direct was het de thuisploeg die met Cindy Smith en Nikki van de Pas al in de eerste minuut Racing sluitpost Natasja Rensen bijna verschalkte. Aan de andere kant was het ook doelvrouwe Marieke de Groot die een inzet van Kirsten Kok prima pareerde.
In de vierde minuut kreeg goaltjesdief Lenie Mendes Fernandes de ultieme mogelijkheid de score te openen maar wist het net niet te vinden.

De Landskampioenen namen het heft in handen en Madieke Zaad schoot een pegel net naast. Een combinatie tussen Ramona van der Harst en Shirley Nederpel liep vast op Denise Coehoorn. De dames van de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules stelden daar slecht sporadisch wat tegenover. Het liep niet echt en alhoewel Isabel Gulden een goede partij speelde op het middenveld maar het rendement van haar mooie passes was nihil. Er werd geen vervolg aan gegeven en dat was jammer voor de wedstrijd. In de 12e minuut een hoekschop van Cindy Smith maar Natasja Rensen greep goed in. Ook schoten uit de tweede lijn van Smith en Veronique Versaevel waren zonder kracht en een mooie actie op links van Melissa van den Berg kreeg geen vervolg. Ook toen Racing verdedigster Lin Ven zich verstapte bood sluitpost Rensen de helpende hand.
De acties van Madieke Zaad en Samanta Stojanovic waren stuk voor stuk gevaarlijker en schoten van Ramona van der Harst en Shirley Nederpel gingen net naast of voorlangs. Mendes Fernandes kreeg vlak voor het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mike van de Sande uit Rotterdam nog een enorme mogelijkheid maar Marieke de Groot zat daar perfect tussen.

Na de thee kwam bij de Leiderdorse Racing Marcela Cabrera voor de geblesseerde Samanta Stojanovic in het veld. De kleine slimme Cabrera verdeelde het spel slim want Shirley Nederpel kreeg direct al een mogelijkheid.
Na 49 minuten spel stuurde Kirsten Kok Shirley Nederpel op rechts weg en met een fraaie pass werd Lenie Mendes Fernandes bereikt die nu geen enkel probleem had Marieke de Groot de gang naar het net te laten maken.
Een mooie actie die twee minuten later een vervolg kreeg met een fraaie crosspass van Madiek Zaad naar de andere kant waar Mendes Fernandes keurig het leer in de voeten speelde van Kirsten Kok die de 0-2 op het scorebord liet prijken.
Wedstrijd helemaal gespeeld en het geloof in eigen kunnen bij de thuisploeg helemaal weg. Cheraine Breinburg kwam voor Cindy Smith en weer kreeg Mendes Fernandes een mogelijkheid.

In de 65e minuut zette Kirsten Kok Denise Coehoorn op het verkeerde been en passeerde voor de tweede maal De Groot.
Chamba Rimon werd door coach Mauri Cabeza ingebracht maar de echte overtuiging ontbrak in het spel bij de thuisploeg.
Bij de Landskampioen kwamen Lindsay de Zwart en Lesley Landweer nog in het veld maar het bleef bij een dik verdiende 0-3 overwinning voor de Leiderdorpsen.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: