Buitenveldert in blessuretijd naast RCL

Het was niemand minder dan Mandy Faber van Buitenveldert die in blessuretijd tot twee maal toe snoeihard uithaalde en een punt bij de Landskampioen weghaalde. De wedstrijd startte goed voor de Racing want na twee minuten kwamen de Leiderdorpsen op voorsprong maar in de laatste fase van de eerste helft namen de Amsterdamse dames het heft in handen en scoorde de verdiende gelijkmaker.
In het tweede bedrijf scoorde Shirley Nederpel nog twee maal en de wedstrijd leek gespeeld maar na 90 minuten spel begon het spektakel van Faber. Voor de onafhankelijke toeschouwer een schitterende match die alle elementen in zich wat voetbal zo aantrekkelijk maakt.

Het was RCL wat goed uit de startblokken kwam en veel feller acteerde. In de tweede minuut kwam RCL al op voorsprong door foutief uitverdedigen van Joyce Overkleeft waarbij Marcela Cabrera prachtig werk verzette en Shirley Nederpel aanspeelde die schitterend het leer achter doelvrouwe Linda Hus in het net schoot.
Een prachtige opsteker voor de thuisploeg van coach Barry Sikking en een domper voor de altijd betrouwbare Overkleeft. Diezelfde Overkleeft stuurde in de vijfde minuut Mandy Faber weg maar doelvrouwe Natasja Rensen greep perfect in.

Die kleine dekselse Marcela Cabrera strooide in die beginfase met fraaie passes op ondermeer Kirsten Kok en Lenie Mendes Fernandes maar de Racing voorwaartsen verzuimden met een duidelijk overwicht verder afstand te nemen. Lenie Mendes Fernandes en Shirley Nederpel waren er heel dichtbij maar ook Kirsten Kok kapte en draaide heel fraai maar het schot wat volgde ging rakelings over. RCL duidelijk de betere ploeg en Buitenveldert die achter de feiten aan liep.
In de 25e minuut een vrije trap van Rozemarijn Veldhuis die Chavelli Henny in stelling bracht maar Rensen stond in de weg. Even later was het Merel van Nes die na een vrije trap van Veldhuis de klutsbal op haar pantoffel nam en die vervolgens snoeihard in de handen van Rensen schoot.

Maar de beste mogelijkheden waren voor de Leiderdorpsen met Nederpel en Ramona van der Harst die hun inzetten net voor langs zagen gaan.
Na zo’n 35 minuten spel kroop heel subtiel Buitenveldert met goed opbouwend spel in de wedstrijd en de Leiderdorpsen hadden hier totaal geen antwoord op. Mooie acties van Faber en Henny maar ook tussen Daphne Bolhoven, Merel van Nes en  Mariëlle Huizer.
Nadat eerst nog Geke Maat nog reddingwerk kon verrichten werd het volkomen terecht in de 45e minuut gelijk. Mooie opbouw van Joyce Overkleeft via Nienke Bos en Merel van Nes die perfect Chavelli Henny aanspeelde die schitterend sluitpost Rensen passeerde.

Buitenveldert domineerde in het begin van de tweede helft mede door persoonlijke fouten op het middenveld bij de Leiderdorpse Racing. Mogelijkheden waren er voor Faber en Van Nes. Ook een vrije trap van Van Nes ging net over de deklat.
Maar het team van coach Barry Sikking veerde helemaal op en kwam prima terug in de wedstrijd. Trok het spel volledig naar zich toe. Mooie combinatie gaven het vertrouwen in eigen kunnen terug.
In de 59e minuut werd dit beloond door weer een doelpunt van Shirley Nederpel. Een verdiende voorsprong na een schitterende actie van Lesley Landweer en Kirsten Kok.
De thuisploeg weer helemaal in het vertrouwde spel en met de jeugdige Romy Siera in het elftal op rechts werd het achterin bij de meiden van coach Willem van Werven moeilijk om stand te houden.
In de 78e minuut werd zo’n fraaie aanval opgezet door ex Buitenveldert speelster Lin Ven die Lenie Mendes Fernandes op links aanspeelde. Die schoof de bal in de voeten van de aanstormende Nederpel die heel keurig wegdraaide, even inhield en scoorde. RCL op rozen met een 3-1 voorsprong en de wedstrijd leek helemaal gespeeld.

Nog een aantal buitenspelmomenten volgde van Nederpel en aan de andere kant een vlammend schot van Addy van Dijk.
Niets leek erop dat Buitenveldert nog toe zou slaan maar wie anders dan Mandy Faber zou het verschil gaan maken.

In de 90e minuut een wereldgoal van Mandy Faber die vanaf zo’n slordige 35 meter vanaf links vernietigend uithaalde. Met een prachtige curve verdween het leer in de uiterste bovenhoek onhoudbaar voor Natasja Rensen.
Buitenveldert zette aan en zag dat de organisatie weg was bij de Leiderdorpsen. De wedstrijd nog niet gespeeld en na een vrije trap van Merel van Nes kwam de afvallende bal in de blessuretijd voor de voeten van alweer Mandy Faber die met een kanonskogel vernietigend uithaalde en via de onderkant van de lat de bal in het net schoot.

Een domper voor RCL die met deze 3-3 moet leren leven en een prima zeer zeker niet onverdiend resultaat voor het terugkomen van Buitenveldert in de wedstrijd. De thuisploeg verzuimde in de fase dat de ploeg de kansen kreeg deze niet te verzilveren en Buitenveldert had naast de collectieve vechtersmentaliteit Mandy Faber die heel gewoonweg een wedstrijd kan beslissen.