RCL – Wartburgia gestaakt vanwege onweer en wolkbreuk

Scheidsrechter Cees Verhoef nam na 24 minuten spel de enige en juiste beslissing. Hij onderbrak het KNVB bekerduel tussen RCL en Wartburgia vanwege het onweer wat losbarstte boven Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. De stand was nog 0-0. Een complete wolkbreuk was daar in vijf minuten tijd aan vooraf gegaan en de grasmat was bijkans een moeras geworden. Toen de bliksem en donder zich openbaarde werd iedereen de tribune op gestuurd.

Na tien minuten met onweer en hevige regenval werd nogmaals het veld geïnspecteerd maar hele stukken van het veld waren door de hoosbui onbespeelbaar. Daar kwam ook nog eens de dreiging van het vooraf onberekenbare onweer bij.

Een uitermate correcte beslissing van de leidsman. Voetbal is schitterend op zich maar veiligheid nog veel belangrijker en iedereen kon zich vinden in deze besluitvorming. Dit terwijl de wedstrijd zo prachtig startte. Een heerlijk zonnetje en geen vuiltje aan de lucht met twee teams die er voor wilde gaan.

Beide coaches waren in voor een stunt. Barry Sikking, de coach van de landskampioenen, was helemaal in zijn element en vol vertrouwen terwijl collega coach Bert van Steenvoorden van Wartburgia deze match als goede graadmeter aanmerkte. Wartburgia mistte op een haar na promotie naar de Topklasse en wilde nu wel even de kwaliteit van het team onder de aandacht brengen.

Na het eerste fluitsignaal van de Alphense leidsman Verhoef was het direct de Leiderdorpse Racing die heel brutaal de aanval zocht. Madieke Zaad kreeg al na dertig seconden de mogelijkheid de score te openen maar wie anders dan doelvrouwe Eefje Muselaers greep heel goed in. Een gevaarlijke hoekschap van Kirsten Kok leverde niets op en een kopbal van goaltjesdief Samantha Stojanovic ging net naast de verkeerde kant van de paal. Het was RCL wat er geen gras over liet groeien.

Na ruim vijf minuten spel kregen de dames uit Amsterdam de situatie beter onder controle. Een mooie aanval opgezet van achter uit door Judith Kuipers werd via Anouk Wisse en Suzanne Bakker in de voeten gespeeld van Stephanie Klein maar die kreeg het leer niet goed onder controle.

Bij de uitbraak die volgde had Lenie Mendes Fernandes kunnen scoren maar goed ingrijpen van Wartburgia aanvoerster Gerda Edelman werd Mendes Fernandes de voet dwars gezet.

Heel symbolisch werd de lucht dreigender en in de verte hoorde al wat gerommel. Of dit voortekenen waren weten we niet maar in een ongelukkig duel tussen Wanda Schreuders en Stojanovic moest Schreuders het veld verlaten met, naar het zich laat aanzien, een zware knieblessure. Een nieuwe tegenslag voor Wartburgia coach Bert van Steenvoorden die ook afgelopen week al een speelster naar de overbekende lappenmand zag vertrekken. Guusje Vrijbloed was de vervangster van Schreuders.

Wartburgia kwam steeds beter in de wedstrijd en de combinaties liepen goed. Stephanie Klein werd een aantal keren goed in het spel betrokken maar dat nam niet weg dat aan de andere kant Mendes Fernandes weer gevaarlijk werd maar Gerda Edelman greep goed in.

Na zo’n 18 minuten spel werden de sluizen opengezet. In die periode kreeg Mendes Fernandes weer zo’n fraaie mogelijkheid maar Muselaers greep perfect in. Aan de andere kant was het Lola Kelderman die van de mogelijkheid gebruik maakte om dwars door de linies te lopen. Kelderman steevast af op de veste van doelvrouwe Natasja Rensen maar aanvoerster Marcha Duijkers stak daar met een perfecte sliding een stokje voor.

Toen het onweer uitbrak was het volkomen terecht over en uit. Het KNVB bekerduel moet opnieuw worden vastgesteld. Het was 0-0 in een aantrekkelijk en sportief duel waarbij RCL de meeste kansen creëerde. 

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: