RCL walst over TAVV heen

Het werd uiteindelijk een uitslag met dubbele cijfers op de Aardam in het KNVB bekerduel tussen het Ter Aarse TAVV en het tweede team van RCL. In de eerste helft zag het daar echter niet op uit want heel brutaal wisten de Ter Aarse dames tot twee maal toe op voorsprong te komen. In de tweede helft maakte echter de Leiderdorpse dames het verschil dat ze conditioneel aanzienlijk verder zijn. Maar ook het veldspel mocht er zijn met prachtig combinatievoetbal. Topscoorster werd Samantha Stojanovic voor de Leiderdorpse Racing die terug mag kijken op een effectieve en productieve seizoenstart.

Het begin van de wedstrijd was helemaal voor de thuisploeg die met leuke combinaties de achterhoede van de Leiderdorpse Racing met Stephanie Hartogs, Lieske van Gelder, Merel van de Eshof en Maaike Toonen flink onder druk zette. De thuisploeg kwam zelfs op een heel verdienstelijke voorsprong door een doelpunt van Jolanda Droogh. Sluitpost van de Racing, Tamara van der Heyden, mocht de gang naar het net maken. RCL zat nog niet helemaal in de wedstrijd en op het middenveld, met Drita Celaj, Milou van Loenen, Marcella Cabrera en een terugzakkende Kirsten Kok, was het nog even aftasten. Wel scoorde Samatha Stojanovic de gelijkmaker achter doelvrouwe Karin Dompeling maar dat mocht de pret niet drukken want de aanvalsgolven van TAVV met Dorien de Boer, Elise van de Hoorn, Laura Valentijn en Lily Visser gingen gestadig voort. Sanna de Boer verdeelde het spel en Stephanie Kraan hield Kirsten Kok in bedwang.
Weer was het de thuisploeg die scoorde via diezelfde Jolanda Droogh. Een 2-1 voorsprong en dit was zeker niet onverdiend in die fase van de bekerstrijd. Maar RCL kwam steeds beter in het spel en met Lenie Mendes Fernandes in de ploeg werden de bakens verzet.

Annette van de Hoorn, Sanne Kode en Esther de Boer deden het goed maar zagen ook dat het gelijk werd door wederom Samatha Stojanovic. Vlak voor de pauze scoorde Samatha nogmaals tegen haar oude ploeg. De ruststand was 2-3 voor de dames uit Leiderdorp in een leuk en aantrekkelijk duel maar wat coach Peter Beij van de Racing heeft gezegd weten we uiteraard niet maar binnen een paar minuten stelde RCL orde op zaken en de uitslag veilig.

Een prachtige crosspass van Kirsten Kok op alweer die dekselse Stojanovic die doelvrouwe Dompeling gewaagd het nakijken gaf. Nee het lag niet aan Kaatje of Marloes van Smorrenburg of aan Ramona Lek, absoluut niet maar het leek wel of de conditie bij de Ter Aarse dames na 45 minuten geheel was weggeëbd.
Het was over en uit en RCL overheerste op alle fronten. Nog weer een doelpunt van Stajanovic -vijf in totaal- en van Lenie Mendes Fernades. Met Romy Siera voor Mendes Fernandes en Bianca van der Meer voor Milou van Loenen ging het vrolijk verder. Kirsten Kok, Marcella Cabrera met twee doelpunten en Romy Siera deelde ook in de feestvreugde en zo werd het dubbele cijfers.
TAVV duidelijk nog in een opbouwfase en de Leiderdorpse Racing lijkt op de ultieme doelstelling af te gaan met prachtig combinatievoetbal.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: