RCL viert Landskampioensfeest

Landskampioen RCL heeft haar kampioensfeest gevierd. De beste ploeg van Nederland en daar moest op geproost worden. Een zonnetje en een drankje maar ook sportieve culinaire lekkernijen die de magen van de kanjers en vele genodigden streelden.
Aan de meiden werden schitterende gepersonaliseerde boekwerken overhandigd, welk boekwerk nu al een collectors item is geworden en als klap op de vuurpijl werd ook nog even terloops verteld door wethouder Maat van de gemeente Leiderdorp dat de dames officieel gehuldigd zullen worden op het gemeentehuis.

Het was een groot feest in Oud Ade waar de Landkampioen was neergestreken om in het landelijk gebied hun party te houden. Bossen schitterende bloemen en fraaie cadeautjes werden uitgedeeld aan betrokkenen. Een lach maar ook een traan want officieel moest afscheid worden genomen van de beide trainers maar ook van de hoofdsponsor die maar liefst 16 jaar actief was binnen de Racing.

Dat de meiden niet alleen in het veld tot uitzonderlijke prestaties komen bleek wel uit het feit dat het officiële gedeelte organisatorisch perfect in elkaar was getimmerd. Een schitterend overzicht werd vertoond in de Race naar het Kampioenschap van de Hoofdklasse. Voor wat betreft de inhoud werden sommige beelden zeer discreet getoond en anderen foto’s als bijzonder schokkend ervaren. Dit alles uiteraard wel met een komische invalshoek.

Wethouder Maat deelde namens de tevens de aanwezige wethouder Wassenaar mede dat het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiderdorp hebben besloten dat de kanjers een officiële huldiging op het gemeente huis tegemoet kunnen zien. ‘Jullie hebben iets fantastisch neergezet en wij zijn er als gemeentebestuur enorm trots op om een landskampioen binnen onze gemeente te hebben’, aldus de super enthousiaste wethouder Maat.
Hans de Winter overhandigde de wedstrijdbal van de beslissingswedstrijd voorzien van alle namen en rugnummers aan de scheidende hoofdsponsor Frans Bosman die duidelijk geëmotioneerd het kleinood in ontvangst nam. De Winter memoreerde dat een uitzonderlijke prestatie was neergezet en sprak zijn dank uit aan de begeleiding, staf en sponsor maar ook aan de meiden die het gepresteerd hebben dit maximale resultaat neer te zetten. De Winter gaf aan een ieder nog een CD met daarop de schitterende doelpunten die in de wedstrijden werden gescoord.

Aan Frans Bosman werd als eerste een bedrukte metalen doos inclusief label en gouden strik overhandigd onder het motto dat er wel eens van die heerlijke HiSec chocolaatjes in zouden kunnen zitten. Een koekje van eigen deeg wellicht. Niets was echter minder waar want uit de doos kwam de kampioenskrant van het Leiderdorps Weekblad, een klein bedrukt T-shirt met de naam van de sponsor in goud en een gepersonaliseerd 50 pagina’s tellend boekwerk getiteld ‘Stilstaand bij een hele mooie periode….’.

Exclusieve verhalen over Liesbeth Migchelen, Hans de Winter, Frans Bosman, een compleet seizoensoverzicht en het sociale karakter van de meiden inzake de minderbedeelden in onze samenleving.
Ook Oma Brouwer met de inmiddels beruchte droppot ontbrak niet. Tevens werd ‘de coach van de andere kant’ aan het woord gelaten en werden nog meer voorvallen gememoreerd. Voor de totale selectie was voor iedere speelster een boek beschikbaar met persoonlijke beelden en een uit het hart geschreven gedichtje van Oma Brouwer die onder luid applaus bijkans werd weggedragen.

Een schitterende uitgave met de vele unieke momenten die in een zeer beperkte oplage het levenslicht zag met nog nooit eerder vertoonde grafische en fotografische hoogstandjes. Het label naar het overwinteringstrainingskamp in Lloret de Mar, het gras van Hans de Winter met een heuse opstelling en onder het kopje Bla, bla, bla het verhaal over de bobslee van Shirley Nederpel die in hartje winter was uitgerust met een navigatiesysteem waar Priscilla de Vos stinkend jaloers op was. Kortom uren voer voor de meiden die bleven lezen in alle vermelde wetenswaardigheden. De uitgave is nu al een collectors item waar nog veel over gesproken zal worden.

Na het officiële gedeelte kon het feest voor de meiden losbarsten en dat duurde tot in de vroege uurtjes. Het is de kanjers van harte gegund en nu weten ze ook dat  Leiderdorp voorgoed op de wereldkaart staat met het damesvoetbal. En daar kan niets meer aan veranderd worden.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: