RCL Landskampioen bij de amateurs

In een rechtstreeks beslissingsduel om het Landskampioenschap bij de amateurs heeft RCL Be Quick ’28 met 1-0 verslagen. In de reguliere speeltijd was het nog steeds 0-0 zodat er een verlenging noodzakelijk was om de uiteindelijke Landskampioen aan te wijzen. In de vijfde minuut van de eerste verlenging scoorde Lenie Mendes Fernandes na een schitterende actie van Martine de Bruijn op rechts. De Bruijn schoof de bal strak in de voeten van Mendes Fernandes die Annet Bolk de gang naar het net liet maken. De teleurstelling groot bij de meiden uit Zwolle en euforische toestanden in het Leiderdorpse kamp.


Het team van de coaches Hans de Winter en Liesbeth Migchelsen kreeg na afloop de versierselen en de Kampioensschaal uitgereikt van Jaap Verkroost en Timo Reesink van de KNVB.

Het was erg spannend maar het was zeker geen hoogstaand duel. Volgens de informatie van beide coaches, Sebastiaan Borgardijn en Hans de Winter, had niemand last van nervositeit maar toen eenmaal de groene kunstgrasmat werd betreden gierden de zenuwen door de lijven. Onbegrijpelijke missers aan beide kanten op Sportpark De Westmaat in Spakenburg op veld van IJsselmeervogels. Omdat beide elftallen met dezelfde punten waren geëindigd was een beslissingswedstrijd noodzakelijk. In het eerste deel een licht overwicht voor de meiden uit Zwolle terwijl in het tweede bedrijf de Racing net even iets meer in huis had.
Terugkijkend op een heel seizoen waren dit wel de twee teams die spraakmakend voetbal lieten zien. In de eerdere duels ging ook alles wel gelijk op, in Leiderdorp werd het 1-1 en in Zwolle werd het onder slechte weersomstandigheden 2-1 voor Be Quick ’28.
De Leiderdorpsen brachten dit seizoen het sprankelende aanvallende voetbal en de beste verdediging is nog steeds de aanval. Doelvrouwe Natasja Rensen werd de minst gepasseerde sluitpost van de Hoofdklasse en goaltjesdief Priscilla de Vos de productieve schutter met maar liefst 23 doelpunten.
Een dik verdiende titel, niet alleen op basis van cijfermatig materiaal maar ook vanwege het wervelende spel. Een ultieme prestatie van een niet satellietclub die verleden jaar zich net handhaafde en nu de titel in de wacht sleepte.

De eerste mogelijkheid is voor Priscilla de Vos met een schot en een fraaie actie van Lenie Mendes Fernandes. Aan de andere kant is het Anneloes Kock met een mogelijkheid en zo golft het spel in die beginfase op en neer.
Aan beide kanten veel persoonlijke fouten en dit eerlijk verdeeld. Duidelijk werd wel dat de spanning beide kemphanen parten speelden.
Be Quick met Lianne Bouwmeester aan zet die Anneloes Kock en later Jennieke van der Pol in stelling bracht maar Natasja Rensen, de sluitpost voor de Racing, klaarde dit zonder problemen.
Be Quick had het beste van het spel en de Leiderdorpsen kwamen niet goed in hun zo vertrouwde ritme. Veel onnodig balverlies maar daar hadden ook de meiden uit Zwolle last van.
In de 16e minuut een prachtige aanval van de Racing met Priscilla de Vos aan de basis die Lenie Mendes Fernandes aanspeelde maar het leer werd door doelvrouwe Annet Bolk van Be Quick keurig onderschept.

Leuke duels werden ook uitgevochten tussen Shirley Nederpel en Kitty Oerbekke en Marjan Brouwer met Karin Tersteeg. In de 30e minuut weer zo’n mogelijkheid voor Mendes Fernandes maar ook dit keer was het Annet Bolk die schitterend redde.
Aan de andere kant Anneloes Kock met een hele beste mogelijkheid maar Natasja Rensen greep goed in en onderschepte het leer. Ook bij een vrije trap van Suzanne Herpel was het wederom Rensen die goed werk afleverde. Be Quick bleef druk zetten en in de 38e minuut weer zo’n moment met Karin Tersteeg die Suzanne Herpel in stelling bracht maar ook nu was Natasja Rensen een niet te nemen barricade.

In de 40e minuut ging Lenie Mendes Fernandes op stap en zagen we ook een mooie aanval met Agnita Lemstra, Floranne van den Broek, Suzanne Herpel en Anneloes Kock met als eindstation sluitpost Natasja Rensen, de minst gepasseerde doelvrouw in de Hoofdklasse.

In de tweede helft direct al een mogelijkheid voor Priscilla de Vos, de topscoorster van de Hoofdklasse. Maar ook Suzanne Herpel en Anneloes Kock zorgden voor gevaar in de frontlinie bij de Zwolse formatie.

De Leiderdorpsen kregen het spel beter onder controle maar profiteerden daar niet van. In de 60e minuut een pass van Marjan Brouwer op Martine de Bruijn die de lat toucheerde. Zes minuten later aan de andere kant en zo mogelijk nog grotere kans voor de Zwolse ploeg om zelfs op voorsprong te komen. Lianne Bouwmeester met de mogelijkheid maar het leer spatte uiteen op de lat en de terugspringende bal werd door Anneloes Kock op slechts luttele meters over het doel gewerkt. Het was echt geen vrijdag de dertiende maar wel zaterdag de veertiende en daar kwam RCL goed weg.

Wissel werden ingezet en Anneloes Kock bij Be Quick eruit en nu werd bij de Racing een Kok ingezet. En die Kirsten Kok zorgde bij de Racing voor meer evenwicht op het middenveld en zocht met regelmaat de aanval. Liep wel tegen geel aan en in de 83e minuut redde Annet Bolk weer tweemaal optimaal. Valerie Seinen mocht er ook nog even tussenduit gaan maar Geke Maat en Marcha Duijkers bepaalden wel hoever.

In de eerste verlenging is het eerst Karin Tersteeg met een kans en Suzanne Herpel probeerde het van afstand maar de inzetten konden niet worden verzilverd.

In de vijfde minuut van de eerste helft van de verlenging valt de treffer voor het team van coach Hans de Winter. Priscilla de Vos die met een pass over de breedte Martine de Bruijn op rechts aanspeelde die volledig vrij stond. De Bruijn zag de inkomende Lenie Mendes Fernandes en schoof het leer loepzuiver in haar voeten en die scoorde heel fraai in de korte hoek. Een schitterende aanval bekroond met het alles bevrijdende doelpunt en Mendes Fernandes wist niet hoe snel ze naar de bank moest lopen.
In de 10e minuut is het weer Be Quick met de mogelijkheid om gelijk te komen. Marcha Duijkers en Lotte Gesman beoordeelden een inzet niet correct waardoor Karin Tersteeg ook even de draad helemaal kwijt was maar dat was wel de mogelijkheid om langszij te komen. Ook een schot van Ellen Marrissink trof geen doel.

In het tweede deel was het over en uit bij de Zwolse formatie van coach Sebastiaan Borgardijn. De Racing consolideerde en bepaalde het spelbeeld helemaal. Marjan Brouwer had nog voor de 2-0 kunnen zorgen maar haar kopbal ging net over. En na het laatste fluitsignaal van het perfect leidende arbitrale trio bestaande uit scheidsrechter Frank Bogerd uit Amsterdam en de assistenten Berg en Hovinga kon de champagne rijkelijk vloeien bij de Leiderdorpsen. Het was feest en aanvoerster Lotte Gesman mocht uit handen van Jaap Verkroost, voorzitter bestuur amateurvoetbal district West I, het o zo fel begeerde kleinood in ontvangst nemen.
De Kampioensschaal voor de nieuwbakken Landskampioen van Nederland.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: