Strijdlustig RCL wint van DSS

Matig duel in de Hoofdklasse vrouwen tussen RCL en DSS uit Haarlem. De wind maakte voetbal bijkans onmogelijk op Sportpark de Bloemerd. Toch won de thuisploeg met 2-1 na een 0-1 stand bij rust. Met name in de tweede helft was het RCL die beter met de natuurlijke elementen kon omgaan. Met enthousiasme en gedrevenheid werd de achterstand omgezet naar winst en dat was zeker niet onverdiend. Het doelpunt in de eerste helft voor DSS van Roos van der Sluis zat fraai in de kruising. In de tweede helft scoorden voor de Leiderdorpse Racing Madieke Zaad en Yara Haasnoot. De wedstrijd stond onder leiding van Marlon MacAndrew uit Rotterdam.
vv RCL - rkvv DSS
Storm en dat met forse windstoten dwars over het veld. Of dat alles niet aan de orde was leek Yara Haasnoot van RCL niet te hinderen. Na dertig seconden spel en na goed voorbereidend werk van Samanta Stojanovic schoot Haasnoot voor een open doel naast. Aan de andere kant was het Genevieve Maartens die voor de ploeg uit Haarlem een mogelijkheid kreeg.

vv RCL - rkvv DSS
Toch die snelle Samanta Stojanovic die op rechts meters mocht maken en er ook heel dichtbij was. RCL speelde rustig en liet de bal het werk doen. In de achtste minuut was het opnieuw Yara Haasnoot met de mogelijkheid voor de Leiderdorpsen om op voorsprong te komen. Maar in die fase was het slim omgaan met de wind voorbestemd voor Roos van der Sluis. Die scoorde vanaf randje zestien in de tiende minuut een heel fraai doelpunt.

vv RCL - rkvv DSS

Haalde uit met de wind eronder waardoor het leer via een curve in de kruising verdween. Hannah van den Heuvel graaide nog wel maar deze inzet zat er echt strak in. Een opsteker voor de ploeg van coach Don Koehorst die aan het eind van het seizoen wegens drukke werkzaamheden na vele succesvolle jaren stopt. En zijn meiden wilde bij RCL toch de aansluiting in de top behouden.
In de 16e minuut kreeg Genevieve Maartens een goede kans maar haar inzet ging naast. DSS de ploeg op voorsprong leek het overzicht en overwicht te hebben met Moïse Cevat, Robin Zijlma, aanvoerster Jacintha Steinmetz en Roos van der Sluis als drijvende krachten. Maar de wind te vaak een spelbreker.

vv RCL - rkvv DSS
RCL pakte in de laatste fase van de eerste helft het initiatief over. Liet nog meer laag over de grond de bal rondspelen en dat leek succesvol. Jill Sanrodji kreeg een prima kans na uitstekend voorbereidend werk van Samanta Stojanovic om beide kemphanen op gelijke hoogte te brengen. Dat lukte niet en ook Amber Chaudron en aanvoerster Lesley Landweer waren er wel heel dichtbij echter sluitpost Daniëla Bos pakte inzet na inzet.

vv RCL - rkvv DSS
Aan de andere kant de snelheid van Genevieve Maartens die tot twee maal toe Roos van der Sluis in stelling bracht maar ook bij RCL stond doelvrouw Hannah van den Heuvel die vol verve de doelpogingen pareerde.

vv RCL - rkvv DSS

Omzetting in de ploeg van coach Janet Griffioen aan het begin van de tweede helft. Griffioen wilde geen genoegen nemen met de huidige achterstand. Meer druk naar voren en bovenal de regie van het duel in handen zien te houden. Dat pakte goed uit voor de Racing dat na het onnodige verlies bij Ter Leede wel wat goed te maken had. De trainingen van de afgelopen week waren juist door de technische staf daarop aangepast. Met een extra dosis enthousiasme en motivatie werd door de Racing de aanval gezocht.

vv RCL - rkvv DSS

In de eerste minuut na de pauze kreeg Yara Haasnoot al een fraaie kans. Maar ook aan de andere kant een opzienbarende redding van Van den Heuvel op een kans van Roos van der Sluis. RCL zette druk en in de 49e minuut werd de collectieve inzet beloond. Een prima aanval via links met Jill Sanrodji en Dominique van Wensveen. Die bracht Yara Haasnoot in stelling en met souplesse werd sluitpost Daniëla Bos omspeelt.

vv RCL - rkvv DSS

Alles leek erop dat het leer in de touwen geschoten zou worden. Dat gebeurde niet want de staander stond in de weg. De afgeketste bal kwam aan de andere kant voor de voeten van Samanta Stojanovic die knap het leer voor de voeten schoof van Madieke Zaad die heel keurig afdrukte. Scoorde trouwens haar eerste doelpunt van het seizoen en was daar uiteraard dolblij mee.

vv RCL - rkvv DSS
De match was nog niet gespeeld want Genevieve Maartens kreeg twee minuten later de kans om haar ploeg weer op voorsprong te brengen. Natuurlijk was het Hannah van den Heuvel die uitstekend ingreep.
DSS wilde wel maar liep aan tegen het blok van gemotiveerde krachten als Kimberley van Delft, Sabine Verheul, Romy Siera en Amber Chaudron.
De beloning van het harde werken met tactisch inzicht werd in de 66e minuut een feit. Een vrije trap van Kimberley van Delft kreeg een fraaie curve mee en werd direct ingeschoten door Yara Haasnoot. Die zette de Racing op een verdiende 2-1 voorsprong.

vv RCL - rkvv DSS
De ploeg van Don Koehorst wakker geschud maar vocht meer tegen zichzelf en de elementen. Creëerde wel mogelijkheden via Maartens, Steinmetz en Van der Sluis maar Hannah van den Heuvel stond paraat en pareerde uitstekend. In de laatste minuten kregen Yara Haasnoot, Dominique van Wensveen en Madieke Zaad voor RCL de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien maar ook daar sluitpost Bos die goed werk deed.

vv RCL - rkvv DSS
Een matig duel dat gekenmerkt werd door de stormachtige wind. Uiteraard hadden beide partijen daar mee te maken, maar toch was goed aantrekkelijk spel niet mogelijk. In de beginfase had het Haarlemse DSS die situatie goed onder controle. Halverwege de eerste helft was het echter de Leiderdorpse Racing die de regie in handen nam. Omzettingen en die wil een goed resultaat neer te zetten met een tactisch sluitend concept werd collectief uitgevoerd. De 0-1 achterstand werd omgezet in een 2-1 winst voor de Leiderdorpsen.
Het was matig, dat wel. Echter wel verdiend vanwege de enorme geestdrift en ook dat hoort bij voetbal. Komende week gaat DSS naar Berkel en RCL naar het fraaie Assen waar ACV wacht.

De droppot blijft voorgoed leeg
Meer beelden van RCL tegen DSS ziet u hier

Berkel blijft ook Reiger Boys de baas

Het succesverhaal van Berkel in de Hoofdklasse gaat steeds verder. Op de verjaardag van de club werd op Sportpark Het Hoge Land onder soms barre weersomstandigheden opnieuw drie vette punten gepakt. Dit keer was het Reiger Boys uit Heerhugowaard dat met 3-0 werd verslagen.
CVV Berkel - VV Reiger Boys
De stand bij rust was 1-0 via een doelpunt van Sabrina Pocorni. In het tweede deel scheen de zon en Melanie den Dulk profiteerde ten volle en scoorde twee fraaie doelpunten. Opnieuw werd op de 58e verjaardag van Berkel door de vrouwen historie geschreven. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende Cees Dekkers uit Naaldwijk.

CVV Berkel - VV Reiger Boys
Hagel, storm en slagregen ontsierden de eerste helft van Berkel tegen Reiger Boys. Geen goed voetbal mogelijk maar Reiger Boys nam het initiatief. Een scherpe hoekschop van Maartje van Haneghem werd gekopt door Aaike Verschoor en prima onderschept door Berkel sluitpost Bianca Troost. In de zesde minuut scoorde Sabrina Pocorni voor de thuisploeg maar leidsman Dekkers constateerde buitenspel.

CVV Berkel - VV Reiger Boys

Twee minuten later was het Lindy Hogedoorn die haar inzet gestopt zag worden door doelvrouw Jana Spieker. Berkel trachtte de bal laag te houden en dat lukte. Kreeg de wind onder controle en trok het initiatief naar zich toe. In de twaalfde minuut leek Sabrina Pocorni wel te gaan scoren maar daar zat nog net Michelle Knopp tussen die de ploeg uit Noord Holland in de wedstrijd hield.

CVV Berkel - VV Reiger Boys
Een minuut later verkeerd uitverdedigen bij Berkel. Nikki Rensen kreeg de ultieme mogelijkheid om de ploeg van coach Janny Timisela op voorsprong te brengen. Nikki Rensen schoot voor een vrij doel echter naast.
Ook was Marouscha Ruiter gevaarlijk voor de ploeg uit Heerhugowaard. Het middenveld van Berkel met Anouk Angkotta, Sandra Welles en Isabel Heinsbroek kreeg de volledige controle in handen en de druk werd opgevoerd. Fraaie acties op rechts met Michelle Arbman en Melanie den Dulk. Dat resulteerde in de 32e minuut in een verdiende 1-0 voorsprong.

CVV Berkel - VV Reiger Boys

Een lange bal van Lindy Hogedoorn van de linkerflank op de snelle Sabrina Pocorni. Die maakte geen fout en deed het net bollen. Berkel op een verdiende 1-0 voorsprong die vlak voor de pauze nog verdubbeld had kunnen worden. Twee mogelijkheden kreeg de thuisploeg. Eerst via Sabrina Pocorni en later werd ook een vrije trap van Sandra Welles langs de verkeerde kant van de staander naast geschoten.

CVV Berkel - VV Reiger Boys

De tweede helft met minder onstuimig weer en zelfs het zonnetje brak door. Daar profiteerde de jarige club van met direct een brutale actie van Pocorni.
Berkel wilde duidelijk meer en dat lukte in de 48e minuut. Een heerlijk steekballetje van Sabrina Pocorni bereikte Melanie den Dulk die beheerst en vakkundig afdrukte en de 2-0 scoorde.

CVV Berkel - VV Reiger Boys
Reiger Boys probeerde het wel met Reza Broersma, Manon Huisman en Britt van der Gullik maar Lisa Wijnen, Demi Verlangen en Chantal van Wijk gaven heel professioneel geen enkele krimp. In de 57e minuut opnieuw op karakter doorgaan van Melanie den Dulk die met een slim lobje scoorde. Liet Jana Spieker de gang naar het net maken en bracht Berkel op een comfortabele 3-0 voorsprong.

CVV Berkel - VV Reiger Boys
De ploeg van Egmond Blinker nam wat gas terug waardoor Reiger Boys wat meer ruimte kreeg. Die ploeg wilde wel maar de stootkracht van de meiden van aanvoerster Aaike Verschoor ontbrak. Wel een kleine mogelijkheid voor Isolde Stam maar uiteraard stond sluitpost Bianca Troost er niet voor niets.

CVV Berkel - VV Reiger Boys
Door de druk van Reiger Boys kreeg Berkel ruimte en bovendien mogelijkheden maar profiteerde de ploeg daar niet van. Faith Parto kreeg een tweetal mogelijkheden en ook Chantal van Wijk leek geschiedenis te gaan schrijven. Maar dat het lukte echter niet. Ook de actieve Lindy Hogedoorn en Anouk Angkotta waren er wel heel dichtbij.

CVV Berkel - VV Reiger Boys
Een matig duel dat door de weersomstandigheden sterk werd beïnvloed. Berkel won volkomen terecht de wedstrijd door lef en stootkracht te tonen. Maar ook slim voetbal en rekening houdend met de natuurlijke situatie van de dwars over het veld staande wind die in de tweede helft wel iets was afgenomen. Dat kwam het spel wel ten goede. Reiger Boys werd vastgezet en de creativiteit ontbrak om in een ander spelconcept te spelen.
Komende week gaat Berkel naar de studentes van het Utrechtse Odysseus ’91 en ontvangt Reiger Boys ACV uit Assen.

Lees hier het indrukwekkende verhaal van de Pupil van de Week Céline

Meer beelden van het duel tussen Berkel en Reiger Boys ziet u hier

Spelvreugde troef bij RCL tegen CSW

In het carnavalsweekend geen regulier competitievoetbal. Dus ideaal om boven de grote rivieren op vriendschappelijke basis de degens te kruizen. RCL nam het thuis op tegen CSW uit Wilnis en dat werd een uiterst leerzaam duel. Beide ploegen ontmoetten elkaar eerder dit seizoen in het kader van de KNVB-bekerstrijd. Toen won CSW thuis met 5-1 en kegelde RCL uit de beker.
vv RCL - CSW Wilnis
Nu waren de rollen omgekeerd en won RCL in een sportief en aantrekkelijk duel met 6-1 na een 3-1 stand bij rust. Technisch knap en verzorgd spel dat met veel plezier werd ervaren bij de beide kemphanen. Voor coach Janet Griffioen van RCL alsmede Rob van Dijk van CSW was het uittesten van spelpatronen. Immers beide teams zouden niets liever dan een periodetitel willen meepakken in hun eigen competitie.

vv RCL - CSW Wilnis
De doelpunten  kwamen op naam van Esmée Dekker van RCL en Marit Bon van CSW scoorde de gelijkmaker. Vervolgens Kim Akerboom en Madieke Zaad die voor de pauze voor RCL raak schoten.
Na de warme thee was het Jennifer Beharie met een geleid projectiel, een kopbal van Lenneke Bol en een uiterst slim en efficiënt schot van Madieke Zaad dat de eindstand van dit leuke maar bovenal leerzame duel op 6-1 bepaalde.

vv RCL - CSW Wilnis
De Racing startte in een carnavaleske opstelling. Op doel niet de geblesseerde Hannah van de Heuvel maar Jill Sanrodji.  Was unaniem uitgeroepen tot echte prinses en kreeg de joker met de vrolijke troefkaart in handen. Had er vooraf duidelijk zin in om de ballen al dan niet grabbelend tegen te gaan houden. Luna van den Hout kreeg voor RCL de eerste mogelijkheid met in de zesde minuut een goede kans voor Dominique van Wensveen.

vv RCL - CSW Wilnis

Haar inzet werd uitstekend gekeerd door sluitpost Jeanine Leijgraaff van CSW. RCL zette druk en kwam in de elfde minuut op voorsprong via een doelpunt van Esmée Dekker. Een mooie combinatie tussen Kimberley van Delft en Kim Akerboom met Dominique van Wensveen ging daaraan vooraf.

vv RCL - CSW Wilnis
De ploeg van coach Rob van Dijk kwam onder de druk vandaan en daarvan profiteerde Marit Bon in de vijftiende minuut op aangeven van Kayleigh van Groen. De graaiende handen van sluitpost Jill Sanrodji kwamen net millimeters te kort en de Combinatie Sportclub Wilnis trok de stand weer in balans.
Lang duurde dat echter niet want Kim Akerboom schoot twee minuten later onhoudbaar het leer achter Jeanine Leijgraaff  in de touwen.

vv RCL - CSW Wilnis
Toch kregen Ashley de Horde voor CSW een aantal goede mogelijkheden en waren de armen van Sanrodji nu wel lang genoeg. RCL trok het spel met Madieke Zaad en Lesley Landweer naar zich toe en creëerde mogelijkheden. In de 27e minuut werd het 3-1. Een mooie uitgespeelde aanval en het slimme laatste tikje kwam van Madieke Zaad.

vv RCL - CSW Wilnis

In de laatste fase was het de ploeg van aanvoerster Jay van der Nolk van Gogh dat met goed voetbal toch een aantal fraaie kansen creëerde. Ashley de Horde en Kayleigh van Groen waren er wel heel dichtbij. Verdedigend was het Emma Verdaasdonk die goed werk deed met Sabine Verheul en Amber Chaudron.

vv RCL - CSW Wilnis
In het tweede bedrijf kreeg Dominique van Wensveen van RCL de kans om zich  onder de lat in de picture te spelen. Die opdracht werd met verve uitgevoerd want de nul werd gehouden. RCL sterk aan de bal met de doortastend spelende Kimberley van Delft die leuke duels op sportieve wijze uitvocht met Anouk Straver en rots in de branding Nelleke Vrieling.
In de 49e minuut scoorde Jennifer Beharie na een prachtige aanval. De 4-1 een feit terwijl Ashley de Horde toch weer een goede kans kreeg.

vv RCL - CSW Wilnis
Technisch een goede wedstrijd waar veel profijt uit getrokken kon worden. Voor RCL kreeg Amber Chaudron een mogelijkheid en in de 61e minuut scoorde Lenneke Bol met het hoofd na een prachtige hoekschop van Kimberley van Delft.

vv RCL - CSW Wilnis

Ook Jill Sanrodji dacht nog profijt te kunnen trekken van de joker maar daar stak sluitpost Jeanine Leijgraaff toch mooi een stokje voor.
Drie minuten voor tijd bepaalde Madieke Zaad na een strakke voorzet van Samanta Stojanovic de eindstand op 6-1.

vv RCL - CSW Wilnis
Nuttig oefenduel met goed voetbal van beide kemphanen. RCL als Hoofdklasser was feller en alerter en won verdiend de onderlinge strijd. Op 15 september eindigde het bekerduel nog met 5-1 in het voordeel van CSW. Nu testte Rob van Dijk een aantal jeugdige speelsters uit om klaar te stomen voor de toekomst.
Technisch aantrekkelijk spel met tempoversnellingen en heel anders dan het pure werkvoetbal in de competitie. Komende week gaat de ploeg van de scheidend coach Janet Griffioen naar Ter Leede en ontvangt CSW in de Eerste Klasse A het tweede team van het Amsterdamse Wartburgia.

Komieken……
Meer beelden van RCL tegen CSW ziet u hier

RCL en Barendrecht houden elkaar in balans

Een matig duel in de Hoofklasse vrouwen tussen RCL en Barendrecht. Op het slechte hoofdveld van Sportpark de Bloemerd leek goed voetbal bijkans onmogelijk. Alhoewel de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd via Yara Haasnoot op voorsprong kwam. In de tweede helft hield RCL tegen het overwicht van de titelkandidaat knap stand met opzienbarende reddingen van sluitpost Hannah van de Heuvel.
vv RCL - bvv Barendrecht
Maar vier minuten voor het allerlaatste fluitsignaal van de goed leidende Simon Taal uit Scheveningen viel de gelijkmaker. Romy Tombroek scoorde via de onderkant van de lat.  Dat Barendrecht vlak voor tijd langszij kwam was uiteraard heel sneu voor de Leiderdorpsen maar in feite verdiende geen van deze kemphanen de overwinning.
En zowel RCL als Barendrecht waren toch zielsblij met deze 1-1 puntendeling.

vv RCL - bvv Barendrecht
RCL startte uitstekend met druk op de Barendrecht vesting. Gevaarlijke hoekschoppen van Kimberley van Delft leverden kansen op echter Ricci Geenen stond standvastig onder de lat. Kansen voor de Racing van Esmée Dekker, Jennifer Biharie en Yara Haasnoot maar het net werd niet gevonden. De eerste aanvallende actie van Barendrecht kwam op naam van aanvoerster Daphne Troost in de vijfde minuut. Doelvrouw Hannah van de Heuvel pareerde met verve de inzet van Troost.

vv RCL - bvv Barendrecht
In de negende minuut werd het aanvalsspel van RCL beloond met een fraaie treffer. Opbouw via aanvoerster Lesley Landweer en breed op links naar Esmée Dekker. De beweging met de pass op vrijstaande Madieke Zaad die met een simpel ogend lobje Yara Haasnoot in stelling bracht die doeltreffend afrondde.
De Racing op een verdiende voorsprong en voerde de druk nog verder op. Kreeg heel brutaal nog een aantal goede mogelijkheden. Esmée Dekker kreeg veel vrijheid op links en mogelijkheden. Ook Yara Haasnoot en Jill Sanrodji kregen fraaie kansen om de stand te verdubbelen.

vv RCL - bvv Barendrecht
Na zo’n 25 minuten spel kwam de ploeg van coach Sanne Dekkers weer in het stuk voor. De meiden probeerden heel duidelijk de bakens te verzetten. Een vrije trap van Daphne Troost ging rakelings over en Barendrecht voerde de druk op. RCL kreeg daardoor ruimte voor de counter en daar hadden Esmée Dekker en Jennifer Biharie toch van moeten profiteren. Maar ook dat gebeurde niet. De wedstrijd zakte in de laatste fase van het eerste deel af naar een bedenkelijk niveau. Het vuur van de strijd was gedoofd.

vv RCL - bvv Barendrecht
Na de pauze de controle bij titelkandidaat Barendrecht en mogelijkheden via Romy Tombroek en Merel Kooij. Voor de ploeg van coach Janet Griffioen uitvallen en kansen van Jill Sanrodji en Jennifer Biharie.
Barendrecht kreeg in de 55e minuut diverse mogelijkheden om langszij te komen. Merel Kooij, Pernille Gardien en Romy Tombroek de gevaarlijkste doelpogingen maar op alle fronten was doelvrouw Hannah van de Heuvel de reddende engel en hield de Racing in de wedstrijd.

vv RCL - bvv Barendrecht
RCL verdedigde de broze 1-0 voorsprong met Kimberley van Delft, Emma Verdaasdonk, Amber Chaudron en Ashley Lieverse. Er was voor de Barendrechtse aanvalsters geen doorkomen aan en het spel steeds onnauwkeuriger. De Leiderdorpsen kregen nog een paar mogelijkheden via Lenneke Bol en Jill Sanrodji maar de kracht vloeide zichtbaar weg.

vv RCL - bvv Barendrecht
Terwijl niemand meer dacht aan een puntendeling was het vier minuten voor de laatste fluitsignaal Romy Tombroek die onhoudbaar via de onderkant van de lat het leer in het doel schoot en de eindstand op 1-1 bepaalde.

vv RCL - bvv Barendrecht
Zowel coach Janet Griffioen van RCL alsmede Sanne Dekkers van Barendrecht waren na afloop tevreden met de puntendeling maar niet over het vertoonde spel. ‘Een terechte uitslag’, een unaniem gegeven. Barendrecht had als titelkandidaat duidelijk moeite met het in slechte staat verkerende speelveld. RCL daarentegen verzuimde in het eerste half uur verder afstand te nemen. Speelde toen opportuun aanvallende spel. Barendrecht was in de tweede helft de minst slechte partij. De wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau en van Hoofdklasse spel was geen sprake. Maar de beide ploegen waren bovenal blij met deze puntendeling.

Meer beelden van RCL tegen Barendrecht ziet u hier

Monster wint karaktervol bij ARC

Op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn ontving ARC de meiden van Sportclub Monster. Tevens was het de opening van de tweede seizoenshelft na twee maanden winterrust. Kenmerkend was de invloed van de Griekse god Zephyrus die met zijn westenwind dwars over het veld raasde. Voor ARC was winst van belang om de aansluiting met de top in de Tweede Klasse te behouden en voor Monster is het meedoen om de titel van grote waarde om te kunnen promoveren.
sv ARC - sc Monster
Won ARC in de heen wedstrijd nu behield Monster in eerste instantie de controle over het spel in alle linies. Echter ARC kwam bij vlagen sterk terug en creëerde een aantal fraaie mogelijkheden. In de tweede helft zelf een tweetal grote kansen maar deze werden niet in doelpunten omgezet. Wakker geschud door de snelle counters wilde Monster niets liever dan de drie punten meenemen naar het Westland.

sv ARC - sc Monster
Met prima combinatiespel werd het doel bereikt. In de 70e minuut scoorde Larissa Krouwel de 0-1. En vlak voor het allerlaatste fluitsignaal van de goed leidende Richard van den Berg was het aanvoerster Britt Dijkxhoorn die de eindstand op 0-2 bepaalde. En die winst en drie punten werden gevierd en waren verdiend.

sv ARC - sc Monster
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Annemein Lukkien mocht op rechts meters maken en schoot loeihard naast. Monster hield het hoofd koel en controleerde het spel. Liet de bal rondgaan tussen Michelle Vrieling, Debora Honders, Roos Gras en aanvoerster Britt Dijkxhoorn. Creëerde via Sascha Meijer een aantal goede mogelijkheden maar Racing sluitpost Tiffany Graf gaf zich keer op keer niet gewonnen.

sv ARC - sc Monster
Monster kreeg in het eerste kwartier nog een aantal kansen. Een kopbal van Dijkxhoorn ging over en na een fraaie combinatie tussen Debora Honders en Sascha Meijer werd zelf tot twee maal toe naast geschoten.
ARC probeerde op het middenveld vat te krijgen op het spel van hun opponent. Iris Spaan, Liza Zijlstra, Vera Prins, Laura van den Elshout en Marloes van Strien de werkers om grip te krijgen en dat ook met de krachtige westenwind. Maar de counters van de thuisploeg waren wel degelijk gevaarlijk. Jent Bakker kreeg een tweetal prima mogelijkheden maar het doel werd niet gevonden.

sv ARC - sc Monster
Na een half uur spel kwam ARC meer in het spel voor en probeerde heel brutaal op de aanval te spelen. Het was opnieuw Jent Bakker met een mogelijkheid en in de 32e minuut werd een vrije trap door Julia Samsom net naast geschoten. Daarnaast kreeg ook Marloes van Strien nog een fraaie mogelijkheid om de score te openen.

sv ARC - sc Monster
Druk van ARC betekende ook ruimte voor Monster. Inzetten van Sylvana de Boer, Emma Geers en Myrthe Bos werden vol elan gepakt door Tiffany Graf die de Alphense ploeg in de wedstrijd hield. Aan de andere kant kreeg Annemein Lukkien in de 36e minuut een vrije doorgang. Alleen het leer met het slimme lobje werd door de god Zephyrus niet in de touwen gedeponeerd maar ver daarnaast.

sv ARC - sc Monster
Na de pauze van het leuke attractieve duel wilde Monster heel duidelijk orde op zaken stellen. De kracht van Racing sluitpost Tiffany Graf was ook nu weer aanwezig. Uiteraard leverden Lisa Prins, Laura van den Elshout, Rianne Zwaan en Iris Spaan goed verdedigend werk tegen hun directe aanvalsters Melissa Art, Britt Dijkxhoorn, Larissa Krouwel en Sascha Meijer. Een doorbraak werd door de ploeg van coach Bianca Koppers niet gerealiseerd.

sv ARC - sc MonsterDat gaf de thuisploeg weer inspiratie om gedurfd de aanval op te zoeken. Julia Samsom was gevaarlijk met een aantal scherpe hoekschoppen en schoten van diezelfde Samsom en Lisa Prins die Monster sluitpost Lisa Franken niet wist te verschalken. Daarnaast kregen ook Heike Egberts en Jent Bakker mogelijkheden om de brilstand te wijzigen. De allerbeste mogelijkheid voor de ploeg van coach Chris Hoogeweij was in de 66e minuut.
sv ARC - sc Monster
Annemein Lukkien werd knap diep gestuurd en kwam alleen voor Lisa Franken die gestrekt het leer grabbelend nog tot hoekschop kon verwerken. Hier was het heel duidelijk Franken dat Monster in het duel hield. Maar de meiden uit het Westland waren wel geschrokken en wakker geschud. Trokken nu het volledige initiatief naar zich toe. Een schot van Britt Dijkxhoorn na een fraaie combinatie met Melissa van Ast werd net naast geschoten maar in de 70e minuut was het wel raak voor Monster.

sv ARC - sc Monster
Emma Geers met de pass op rechts in de voeten van Larissa Krouwel die keurig en beheerst de bal langs Tiffany Graf in de touwen schoot.
Een verdiende voorsprong voor Monster maar ARC trok opnieuw ten aanval. Zette wel degelijk druk op de witte vesting en kreeg via Jent Bakker en Heike Egberts een tweetal mogelijkheden.

sv ARC - sc Monster
Monster maakte echter vlak voor het laatste fluitsignaal aan alle onzekerheid een einde. Kwam op 0-2 via een doelpunt van aanvoerster Britt Dijkxhoorn die knap Rianne Zwaan omspeelde om vervolgens sluitpost Tiffany Graf het nakijken te geven.

sv ARC - sc Monster
Een verdiende overwinning voor Monster die het verschil maakte met slim positiespel. Met daarbij het strategisch volharden in het bestaande spelpatroon. Dat leverde wel de winst op en de drie punten gingen dankbaar in de pocket mee huiswaarts.
ARC daarentegen had totaal geen geluk bij de afwerking van de kansen die toch werden gecreëerd. Trefzekerheid was nu van een te laag kaliber. Verdedigend prima met een actieve rol van de middenveldsters waarbij de flexibiliteit wel degelijk aanwezig is om punten te gaan pakken.
Aanstaande zaterdag gaat ARC naar RKAVV in Leidschendam-Voorburg en Monster ontvangt thuis het tweede team van Barendrecht.

Meer beelden van ARC tegen Monster ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: