CSW en Berkel sparren en delen de buit

De Romeinse god Janus was duidelijk in Wilnis van de partij. Januari vernoemd naar Janus met zijn twee gezichten. Het weer onstabiel met fraaie wolkenpartijen met op het ene moment hagelstenen en regen en daarna weer een strak blauwe lucht bij een temperatuur van 4 graden boven het vriespunt. Ook het spelbeeld kende twee gezichten. Eerste klasser CSW in het eerste deel die ploeg die de lakens uitdeelde met later Hoofdklasser Berkel die het duel controleerde.

CSW - cvv Berkel

Het was heel duidelijk omgaan met de omstandigheden en Berkel had daar in eerste instantie zichtbaar moeite mee. Maar onder leiding van scheidsrechter Arno Postma werd het wel een uiterst leerzame partij voetbal van 3 maal 30 minuten. De beide coaches, Egmond Blinker van Berkel en Rob van Dijk van thuisploeg CSW, kunnen met de informatie hun strategieën bepalen voor de hervatting van de competities.

CSW - cvv Berkel
Na dertig minuten spel stond CSW verdiend met 3-1 voor. Faith Parto opende voor Berkel al vroeg in de wedstrijd de score en Joy Haveman van CSW bracht haar ploeg weer langszij. Vervolgens twee fraaie doelpunten van thuisploeg CSW via Shannen de Jongh en Marit Bon waarbij het eerste deel duidelijk in het voordeel was van de thuisploeg. In het volgende deel scoorde Anouk Bernoster voor Berkel de aansluitingstreffer en trok Berkel het initiatief naar zich toe. In het laatste deel was het opnieuw Anouk Bernoster die raak schoot en bepaalde de eindstand met 3-3 in een eerlijke puntendeling.

CSW - cvv Berkel
Berkel net terug uit het heerlijk warme Portugese Albufeira voor de trainingsfaciliteiten. Nu net boven het vriespunt had het team van Egmond Blinker en Ton van der Vorm er duidelijk moeite mee de omstandigheden eigen te maken. CSW had daar zichtbaar minder last van en liet de bal snel rondgaan. Met Ashley de Horde onder de lat bij CSW die in de elfde minuut in de nabijheid van Kayleigh van Groen moest capituleren op een inzet van Faith Parto.

CSW - cvv Berkel
Maar in twaalf minuten tijd boog de ploeg van aanvoerster Joy van der Nolk van Gogh de achterstand om naar een mooie 3-1 voorsprong. In de 16e minuut scoorde Joy Haveman de gelijkmaker.

CSW - cvv Berkel
Twee minuten later de dekselse Marit Bon op snelheid langs de pionnen van Berkel die keurig Shannen de Jongh aanspeelde die het leer achter sluitpost Celine Lindhoudt in het net schoot. In de 28e minuut was het opnieuw Marit Bon die op kracht en techniek verdienstelijk scoorde voor de thuisploeg.

CSW - cvv Berkel
In het tweede deel pakte Berkel de draad op en trok het initiatief naar zich toe. Aanvoerster Demi Verlangen en Sandra Welles anticipeerde op de aanvalsgolven van de gretige thuisploeg en controleerden het spel. Joy Haveman en Puck Straver actief en van afstand een inzet van Anouk Straver. Aan de andere kant de gevaarlijke Melanie den Dulk, Anouk Angkotta en Isabel Heinsbroek met toch mogelijkheden voor Berkel om de stand een ander aanzien te geven. Dat deed de slimme Anouk Bernoster wel. In de 44e minuut een fraai lobje betekende heel nuchter de aansluitingstreffer.

CSW - cvv Berkel

In het vervolg probeerde aanvoerster Demi Verlangen uit een onmogelijke hoek te scoren. Dat lukte bijna maar Ashley de Horde was alert en pareerde de inzet vol overgave. In deze fase een gelijke krachtenverdeling tussen beide kemphanen met kansen over en weer.

CSW - cvv Berkel
CSW - cvv BerkelIndrukwekkende donkere luchten boven Wilnis en ganzen die hun route met bestemming zuiden hadden ingezet. Kouder weer op komst de overduidelijke boodschap. Na de hagel en regen de laatste episode van het drieluik met de mogelijkheden nu wel duidelijk voor Berkel.

CSW - cvv Berkel
Michelle Arbman kreeg een aantal puike mogelijkheden maar in de 65e minuut was het opnieuw Anouk Bernoster dat Berkel naast CSW schoot. Berkel kreeg meer kansen om door te drukken met Melanie den Dulk en Michelle Arbman maar dan toch in de laatste minuten aan de andere kant de kans voor Joy Haveman na een pass van Lorena Fontijn. Berkel sluitpost Celine Lindhoudt kwam uitstekend uit en verkleinde met verve het doelgebied.

CSW - cvv Berkel
Eindstand 3-3 en daar kon iedereen vrede mee hebben. De beide coaches kunnen verder werken aan de voorbereidingen van de tweede competitiehelft. Ook de god Janus met de twee gezichten kan nog van zich laten horen deze maand. Januari of de wolfsmaand met de soms onstuimige winden en onderkoelde regen is vernoemd naar de Romeinse god Janus. Goed dat de competitie pas op 1 februari weer van start gaat.

Meer beelden van CSW tegen Berkel ziet u hier

Berkel stralend naar 2020!!

De kalender steeds dunner en de nachten langer. De laatste uren van 2019 tikken weg. Voor de vrouwenafdeling van CVV Berkel een goed jaar waar tevreden naar omgekeken mag worden.
Twintig twintig wordt trouwens voor Berkel een heel bijzonder jaar.

Jaap de SchipperDe meisjes- en vrouwenafdeling onder voorzitterschap van Jaap de Schipper bestaat dan inmiddels 45 jaar!

Toonaangevend voor wat betreft de structuur in de gehele regio.
Zeker en vast iets dat gevierd mag worden!

Johan van Aalst


 

 

 

  Daarnaast is wedstrijdsecretaris Johan van Aalst
maar liefst 25 jaar actief in die functie. Een
ongekende mijlpaal voor de altijd vrolijke
regelateur van de vrouwen- en meidenafdeling
van Berkel die trouwens de hele wereld via social
media laat meegenieten van de diverse Berkel
elftallen. Een toast waardig!

Overzicht

Het eerste stond met één been in de Topklasse maar Woezik stak daar een stokje voor. Toch een enorme prestatie en dat nota bene als promovendus in de Hoofdklasse Vrouwen. De meiden onder 17 werden kampioen en bij het tweede viel het muntje net de verkeerde kant op. Een stapje terug terwijl de ploeg wel opvallend en goed voetbal liet zien. Maar het kan verkeren uiteraard.

Berkel Vr 1
Het eerste startte dit seizoen matig maar herstelde zich op uitstekende wijze. Omzettingen in het keurkorps van Egmond Blinker en Ton van der Vorm gaven de speelsters meer ruimte om volledig te shinen. Een bijzonder aantrekkelijke competitie want ieder team zo goed als gelijkwaardig is. De verhoudingen verschillen minimaal. Berkel staat nu op een zevende plek maar wel met slechts twee punten minder dan koploper RCL. Berkel gaat ook dit seizoen meedoen voor de prijzen en dat is een vast gegeven want de sterren blijven stralen.

Berkel Vr II
De meiden van coach Nadia Roukes en toch ook zij-instromer Ronald Lamens maken nu een wat mindere periode door. Een belangrijk pluspunt is dat de overtuiging volledig aanwezig is om het hoogst mogelijke te bereiken. Door wijzigingen altijd lastig om in een bepaald concept te spelen. Maar de drive komt in het nieuwe jaar weer helemaal op orde. Dit alles gebaseerd op de vier nieuwe manen die, hoewel onzichtbaar, wel een enorme power geven.

Berkel Vr III
Het derde doet ieders hart op hol slaan. Medicatie bijkans noodzakelijk om de spanning te onderdrukken. Het afgelopen seizoen werd de MO 17 glansrijk kampioen zonder verdere uitdaging in het vizier. Dan maar gewoon naar de vrouwen in de vierde klasse om daar te acteren, en hoe……
Doen het uitstekend met wisselende resultaten. Technisch gezien kunnen de meiden van de coaches John van Dolder en Patrick de Vos promoveren maar de sturing op tactisch niveau dient dan nog wat in balans te worden gebracht. De jonge meiden verdienen een hele grote pluim en dit seizoen de ultieme basis om zich verder te ontwikkelen.

Berkel II - Westlandia
De teams van Berkel gaan zich weer opladen voor het vervolg van het seizoen in 2020. Van 9-12 januari is er het trainingskamp in het Portugese Albufeira. De neuzen weer in één richting om de gestelde doelen re realiseren. Eén daarvan de saamhorigheid. Om dat met sportief spel en plezier om te zetten in prestatiegericht voetbal. Dat lukt al bijna een halve eeuw dus succes altijd aan de orde!

Oefenduels

Zaterdag 18 januari gaat de ploeg van Egmond Blinker de vriendschappelijke strijd aan tegen Eerste klasser CSW in Wilnis. Aanvang tegen runner-up CSW is om 14.30 uur.


Op dinsdagavond 21 januari oefenen de vrouwen van Nadia Roukes (Berkel II) tegen jong DSVP uit Pijnacker. Aanvang op Sportpark Het Hoge Land om 20.00 uur.

Het eerste ontvangt op zaterdag 25 januari Jong Feyenoord. Aanvang op Het Hoge Land is om 15.00 uur. Het wordt de krachtmeting om juist de puntjes op de i te zetten om dan vervolgens op dinsdagavond 28 januari ook thuis de strijd aan te gaan tegen Topklasser SSS uit Klaaswaal. Aanvang van dit duel is 20.00 uur.


Het onderlinge sociale karakter met de mannen wordt niet vergeten. Donderdag 30 januari de gezamenlijke training met na afloop een heerlijk samenzijn met een feestelijke maaltijd.

De spannende competities nemen weer in het nieuwe jaar weer een aanvang.

Berkel III vertrekt op 18 januari naar Capelle aan den IJssel om het direct al op te nemen tegen rode lantaarndrager Capelle. Op Sportpark ’t Slot start het duel om 13.00 uur. Drie punten in de pocket voor de jeugdige groep lijkt op voorhand duidelijk. De bal blijft echter nog steeds rond.


Voor het tweede team van coach Nadia Roukes neemt de competitie officieel op zaterdag 25 januari een aanvang. Het tweede team van DSVP komt dan naar Sportpark Het Hoge Land. Aanvang van het duel is om 11.30 uur.

Maar het uitgestelde duel tegen Sparta van de eerste helft van de competitie moet nog worden afgewerkt. Die wedstrijd wordt op dinsdagavond 28 januari gespeeld. Op Sportpark Nieuw Ter Bregge tegen Sparta in Rotterdam is de aanvang om 20.00 uur.

Als laatste het keurkorps van Berkel. Het vervolg van de competitie start thuis op Het Hoge Land op zaterdag 1 februari tegen het Amsterdamse Wartburgia. Aanvang van dit duel is 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel om in de feestelijke rustige dagen van te genieten

IFC haalt uit bij ARC

Aantrekkelijk en sportief duel in de Tweede Klasse B tussen ARC en IFC Ambacht. De thuisploeg wilde niets liever dan de punten in eigen huis houden en de meiden van Ido Footbal Club hadden in feite hetzelfde doel. In ieder geval op opgaande lijn van de laatste weken vast zien te houden.
ARC speelde in het eerste half uur knap voetbal en kwam op voorsprong. Het tij keerde echter want de meiden uit Hendrik Ido Ambacht namen met verve het middenveld over van de Alphense Racing. Op gemakkelijke wijze boog IFC een achterstand om naar een 1-3 voorsprong bij rust.
sv ARC - IFC Ambacht
Na de pauze de mogelijkheden voor de thuisploeg maar als je zelf niet scoort valt het doelpunt altijd aan de andere kant. Dat gebeurde maar ARC vocht zich terug naar 2-4. IFC onder druk maar hield stand. ARC kreeg voldoende kansen maar het net werd niet gevonden. Dat deden de meiden van IFC vlak voor tijd wel waardoor de eindstand 2-5 werd. Het sportieve duel stond onder de bezielende leiding van Richard van den Berg die een uitstekende wedstrijd floot.

sv ARC - IFC Ambacht
Beide ploegen met veel speelsters die geblesseerd zijn. Bij IFC kijkt men inmiddels omhoog en bij ARC zou een overwinning op de laatste speeldag van de competitie in 2019 uiterst welkom zijn. Thuisploeg ARC startte prima en kwam in de zesde minuut via Shermaine Verkleij op een verdiende voorsprong.

sv ARC - IFC Ambacht
De Alphense Racing had de touwtjes in handen en met Julia Samsom, Vera Prins, Jent Bakker en Heike Egberts creëerde de rood zwarte thuisploeg van coach Nick Coster voldoende mogelijkheden om de score te verdubbelen. IFC stelde daar een kopbal van Britt Wijnmaalen uit een hoekschop van Sandra Weeland tegenover.

sv ARC - IFC Ambacht
In de dertiende minuut was het de jeugdige Ellis Matze die naast schoot maar ARC hield de regie in handen. Alleen de trefzekerheid liet het afweten. Kansen voor Jent Bakker en Heike Egberts maar IFC sluitpost Femke Groeneweg pareerde een aantal inzetten uitstekend. Sandra en Michelle Weeland kregen meer vat op het spel van ARC en in de 23 minuut kwam IFC op gelijke hoogte via een doelpunt van Rhodé Matze. Knap vrijgespeeld haalde Matze vernietigend uit en werd het leer in de uiterste hoek ingeschoten.

sv ARC - IFC Ambacht
ARC kreeg nog steeds mogelijkheden maar het doelpunt viel niet. IFC nam het middenveld over van de Racing met Michelle en Sandra Weeland, Sanne van Vliet en Milou van der Wel. Er werd nu druk gezet op het Racing bolwerk. In de 31e minuut weer zo’n scherpe hoekschop van Sandra Weeland die Britt Wijnmaalen bereikte en met haar inzet de staander toucheerde.

sv ARC - IFC Ambacht
IFC kwam in de 34e minuut heel brutaal op voorsprong. Het schot van Svenja van Nes werd in eerste instantie nog gestopt maar de attente Milou van der Wel schoot wel het leer achter Tiffany Graf in de touwen.
IFC op een krappe maar verdiende voorsprong en het zou zelfs nog erger worden voor ARC.

sv ARC - IFC Ambacht
Want even later werd het 1-3 voor de ploeg van coach Wilfred Brinkhuis.
Aanvoerster Britt Wijnmaalen schoot vanaf een slordige 30 meter het leer in rechte lijn in de kruising. En heel fraai doelpunt van Wijnmaalen. ARC probeerde via Jent Bakker en Noortje van Loo wat terug te doen maar dat lukte niet.

sv ARC - IFC Ambacht
In de tweede helft de mogelijkheden voor de thuisploeg met Shermaine Verkleij en Jent Bakker om het verschil terug te brengen. Maar met de minuten ebde de overtuiging steeds verder weg. Daarentegen groeide IFC met Silke Dekker en Anneli Hoekstra in het duel en stond sluitpost Femke Groeneweg in het geel te shinen. De minuten kropen voor haar voorbij en de spanning op haar gezicht waarneembaar.

sv ARC - IFC Ambacht
In de 55e minuut scoorde IFC via Chelsea Rietbroek op verdienstelijke wijze de 1-4 en de wedstrijd leek gespeeld. Maar dan toch de snelle, listige en onnavolgbare Jent Bakker die vijf munten later na een schitterende rush keurig het leer in de uiterste hoek schot.

sv ARC - IFC Ambacht
En ARC kreeg meer mogelijkheden maar de combinaties lukte niet en de creativiteit na vrijdag de dertiende en een week met volle maan niet aanwezig. Na een half uur spel in de tweede helft schoot Anneli Hoekstra voorlangs en aan de andere kant toch goede kansen voor Jent Bakker, Sheraya Mangal en Shermaine Verkleij.

sv ARC - IFC Ambacht
De beslissing viel drie minuten voor tijd. Achterhoede speelster Silke Dekker stond als volwaardige spits in de punt van de aanval en scoorde de 2-5. Dat was tevens de eindstand van deze leuke wedstrijd.

sv ARC - IFC Ambacht
Bij ARC was er na de eerste dertig minuten te weinig overtuiging in het spel. Ook de spelvreugde en beleving om een wedstrijd naar de hand te zetten ebde zienderogen weg. Kansen werden wel gecreëerd maar de afwerking liet te wensen over. Dat speelde het IFC van Wilfred Brinkhuis in de kaart en de positieve drive lijkt zijn vruchten af te werken. De derde overwinning in deze competitie en uit de gevarenzone is een prima afsluiting van 2019.
Op zaterdag 25 januari ontvangt IFC DSVP uit Pijnacker en een week later speelt ARC op Sportpark Zegersloot tegen RCL II.

Meer beelden van ARC tegen IFC ziet u hier

RCL II boekt eerste winst

Met fascinerend spel boekte het tweede team van RCL de eerste overwinning van dit seizoen. De ploeg met PaardeKracht aan het roer voetbalde met flair en overtuiging tegen het sterke Jodan Boys uit Gouda.
Bij rust was de stand 1-0 en na afloop prijkte de verdienstelijke 3-1 op het scorebord.
De eerste overwinning voor RCL dit seizoen en dat smaakt zeker naar meer. En dat gaat zeker en vast gebeuren in het nieuwe jaar.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Sint Nicolaas alweer vertrokken naar het warme Spanje. Maar de Kerstman draaide op de arrenslee met de rendieren Rudolph en Comet zijn rondjes hoog in de lucht boven Sportpark de Bloemerd. Terwijl daar ver beneden het leer rolde over de groene kunststof sprieten. Het ho, ho, ho nog net hoorbaar met wel een hele grote, fel rood gekleurde, zak achterlatend. Daar zaten heerlijk zinnenprikkelende geuren in die bij RCL’s herstelcoach Ton Zwagerman in bewaring werd gegeven. De geuren waren op het gehele veld een belevenis en een inspiratiebron voor alles wat rood-wit  kleurde.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
RCL speelde zonder aanvoerster Nikki van Luxemburg die met toestemming van hersteltrainer Ton Zwagerman er even tussenuit mocht. Nog meer strategische wijzigingen met Sandra Owel, Sunaina Chaigneau en Geke Maat in de voorhoede.
Dat leverde in de eerste helft al succes op want Geke Maat scoorde een fraai doelpunt. Goed spel trouwens want de strijd was open een aantrekkelijk. Jodan Boys was zeker niet de minste en voert in de stand de subtop aan in de Tweede Klasse B. Het lukte niet voor de meiden uit Gouda en natuurlijk had RCL Cynthia Roeleveld onder de lat en nam heel brutaal Amber Chaudron de plek in van de afwezige Van Luxemburg.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Tijdens de pauze de prima aanwijzingen van PaardeKracht en juist die woorden bleken van tactische waarde in de tweede helft. Geke Maat slim en listig op volle snelheid op rechts. De pass prima op maat op de inkomende Sandra Owel die op fraaie wijze prachtig scoorde.
Een 2-0 voorsprong en de geur van de exotische beleving bleef aanwezig. Kim Buijn, ook al zo’n kanjer, die met regelmaat Jodan Boys aanvoerster Sophie Opschoor op snelheid passeerde.

vv RCL II - cvv Jodan BoysEen overtreding halverwege de tweede helft werd door niemand minder dan Amber Chaudron genomen. Eerst nog eventjes, net als Nikki van Luxemburg dat altijd doet, de bal goedleggen en precies de juiste kleur voor leggen. Rood uiteraard want dat geeft power. Want vanaf zo’n slordige 35 meter schoot Amber Chaudron op schitterende wijze raak. 3-0 op het scorebord en nog steeds een heerlijke en open strijd.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
In de laatste fase scoorde aanvoerster Sophie Opschoor voor de Goudse ploeg maar de 3-1 stond als een huis. Geke Maat kreeg vlak voor het einde een mogelijkheid om het verschil nog beter te duiden maar dat lukte net niet.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
‘In het komende jaar maak ik dat goed. Dat beloof ik plechtig’, vertelde Geke Maat na afloop van het duel. Een prachtige overwinning en wat waren de meiden van de Leiderdorpse Racing daar blij mee. Ellis Oort glunderde van oor tot oor en bij Amber Chaudron kwamen spontaan de kuiltjes in de wangen.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Die kon haar geluk niet op maar eerlijk gezegd werd dat wel afgedwongen. Een prima overwinning en de weg omhoog is ingeslagen.

vv RCL II - cvv Jodan Boys
Ook de meiden van RCL III waren daar erg blij mee. Die vrolijkten tijdens de pauze van RCL tegen ACV die boel even op en wonnen even later met 9-1 van Ter Leede.

vv RCL III - vv Ter Leede III
Doelpunten van Iris Meertens, vijf wel te verstaan en Leslie Koomen die er twee voor haar rekening nam. Joyce de Jong en Amy Smits scoorden ieder éénmaal.

Meer beelden van RCL tegen Jodan Boys ziet u hier aangevuld met een aantal kanjers van RCL III

Temperamentvol RCL langs ACV

RCL won vol overtuiging met 4-2 van ACV uit Assen. De stand bij rust was met 2-2 nog in evenwicht. Een dik verdiende overwinning waarbij de Leiderdorpsen drie kwart van het op hoog niveau gespeelde duel de regie strak in handen had. Met deze overwinning overwintert de ploeg van coach John van der Meer als lijstaanvoerder in de Hoofdklasse vrouwen. Een gelijk aantal punten als Stiens en Saestum maar het verschil is een beter doelgemiddelde.
vv RCL - ACV
ACV opende via Amber Bandringa de score. En via twee doelpunten van Yara Haasnoot kwam de thuisploeg op voorsprong. Lisanne Dik profiteerde van een foutje en scoorde gedegen de gelijkmaker.
Na de pauze de onstuimige druk van RCL waartegen ACV geen antwoord op kon bedenken. Madieke Zaad scoorde de 3-2 voor de Racing en Yara Haasnoot maakte aan alle onzekerheid een einde en schoot de 4-2 in de touwen. Vallende bladeren vooraf symbolisch voor de drie doelpunten en de nationale driekleur wapperde in het hele land. Het duel stond onder leiding van de goed fluitende Leroy Pen uit Woerdense Verlaat.

vv RCL - ACV
Een uiterst spannende competitie in de Hoofdklasse vrouwen waarin iedere ploeg zijn slag kan slaan. De bal uiteraard altijd rond maar het verschil tussen de nummer tien en de koploper is slechts tien punten. Elk duel brengt spanning en de teams zijn aan elkaar gewaagd. Ook ACV uit Assen dat direct na de aftrap via Amber Bandringa er op rechts van door mocht gaan en voor het eerste gevaar zorgde.

vv RCL - ACV Assen
Voor de thuisploeg van het aftasten van mogelijkheden in een te laag tempo. Veel gevaar leverde dat niet op en de ploeg van coach Sven Krol was snel in de omschakeling. Weer gevaarlijk die snelle Amber Bandringa. Een hoekschop in de vierde minuut van Lisanne Dik werd prima in de doelmond gebracht. Daar stond zo vrij als een vogeltje Amber Bandringa gereed om het leer in de touwen te koppen.

vv RCL - ACV Assen
ACV al vroeg op voorsprong en bracht op dat moment het beste voetbal. RCL stelde daar via Yara Haasnoot wel iets tegenover maar sluitpost Mayra Tjin-a-Koeng greep goed in. De meiden uit Drenthe gevaarlijker met in de zevende minuut Maartje Timmermans die meters mocht maken. De voorzet op Bandringa was op maat maar het leer werd rakelings over de dwarsligger gekopt.  De thuisploeg stelde daar toch te weinig tegenover in die beginfase. Wel Madieke Zaad en Manon Heiliegers die hun inzetten gekeerd zagen worden door Mayra Tjin-a Koeng. Ook Yara Haasnoot zag de sluitpost een prima actie pareren.

vv RCL - ACV Assen
RCL kreeg na een kleine 15 minuten spel de controle in handen. Strategisch grip op het middenveld met aanvoerster Lesley Landweer en Madieke Zaad. Hoewel Sint Nicolaas al was vertrokken werd er wel gestrooid met prima passes op Jill Sanrodji en Claudia Owel. Maar door die vooruitgeschoven posities toch ruimte voor ACV met aanvoerster Linda Heling. Een hoekschop van Lisanne Dik werd door Gabriella Hut net naast geschoten. Voor de thuisploeg het sein om het tempo omhoog te brengen en druk te zetten op de Asser vesting.

vv RCL - ACV Assen
In de 22e minuut kwam RCL op gelijke hoogte. Een prima aanval met Lesley Landweer, Jill Sanrodji en Madieke Zaad die Yara Haasnoot wegstuurde en scoorde. De stand weer in balans. Dat duurde slechts twee luttele minuten want Kimberley van Delft maakte op rechts meters en zette perfect voor waardoor Yara Haasnoot prachtig in kon koppen.

vv RCL - ACV Assen
RCL boog in luttele minuten een achterstand om naar een voorsprong en deed dat met uitstekend voetbalspel. In de 29e minuut een foutje in de verdediging bij de Leiderdorpse Racing waar Lisanne Dik uitstekend van profiteerde en doel kon treffen.

vv RCL - ACV Assen
Beide aan elkaar gewaagde kemphanen weer op gelijke hoogte. RCL wel het meest smaakmakende team maar liep zich toch vast op de stugge verdedigsters als Rianne Landman, Lisa Velthuis, Irene Pathuis en Myrthe Gerritsen. In de laatste fase mogelijkheden voor Claudia Owel, Yara Haasnoot en met vlinders Jill Sanrodji maar het net werd niet gevonden.

vv RCL - ACV Assen
Na de pauze verhoogde RCL het tempo en maakte de doelstelling meer dan duidelijk. Lesley Landweer van afstand en brutaal Claudia Owel die haar inzet nog onderschept zag worden. In de 58e minuut een mooie combinatie met Romy Siera, Manon Heiliegers en Claudia Owel met de pass op Madieke Zaad die het leer in de touwen schoot.

vv RCL - ACV Assen
De bal werd onderweg nog wel van richting veranderd maar dat maakte voor de thuisploeg niets uit. RCL hield de druk op de ketel en speelde subliem sterk voetbal op alle fronten. Een opkomende Kimberley van Delft met de voorzet op Yara Haasnoot die inkopte. Maar deze inzet werd door Mayra Tjin-Koeng gepareerd.

vv RCL - ACV Assen
Weer prachtig kort combinatiespel met in de 66e minuut van het levendige aantrekkelijke duel, waarin de leidsman veel liet doorgaan, Madieke Zaad met een tikje breed. De inkomende Yara Haasnoot maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde haar derde treffer van de middag en bracht daarmee RCL op een 4-2 voorsprong. Even later schoot Yara Haasnoot nog tegen de dwarsligger.

vv RCL - ACV Assen
In de 77e minuut deed ACV wat terug. Een vrije trap van Lotte Wijnalda kwam via de vingertoppen van Hannah van den Heuvel tegen de lat. Ook probeerde Lisanne Dik het nog van afstand maar dat echter zonder resultaat.
Vier minuten later profiteerde Claudia Owel van een misverstand in de defensie van ACV. Echter, de bal spatte uiteen tegen de dwarsligger.

vv RCL - ACV Assen
Pressievoetbal van RCL en de aanwijzingen van ACV sluitpost Mayra Tjin-a-Koeng prima maar werden niet opgevolgd om de organisatie op orde te brengen. Kansen nog voor Samanta Stojanovic met een fraaie omhaal en Sandra Owel maar de stand bleef zoals die was.

Een verdiende 4-2 overwinning voor RCL waarbij de souplesse met dynamisch spel inclusief eensgezinde wilskracht het verschil maakte. ACV was in de eerste fase wel de bovenliggende partij maar liet de grip op het middenveld over aan de thuisploeg. De Racing bouwde die autoriteit vakbekwaam uit met als resultaat een schitterende 4-2 overwinning.

vv RCL - ACV AssenDe ploeg van coach John van der Meer is nu de trotse winterkampioen en voert de ranglijst in de Hoofdklasse vrouwen aan. Op doelsaldo dan wel maar ook dat telt. De winterrust doet zijn intrede en op 1 februari van het komend jaar vangt de competitie weer aan. ACV Assen ontvangt thuis dan mede koploper Saesum uit Zeist.
RCL gaat naar Groningen om het op te nemen tegen Oranje Nassau.

Meer beelden van RCL tegen ACV Assen ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: