Eerste winst Berkel een feit

In de zevende wedstrijd van het seizoen sloeg Berkel tegen Stiens uit Friesland gretig toe. Wilskracht en technisch inzicht maakte het verschil op sportpark Het Hoge Land duidelijk. De Friezinnen stonden bij rust nog voor met 1-2 maar in de tweede helft boog Berkel veerkrachtig de achterstand om naar een dik verdiende 4-2 eindstand.  
Voor rust scoorde Janneke Ennema twee maal voor Stiens en bracht Michelle Arbman beide partijen eerst nog op gelijke hoogte.

cvv Berkel - sc Stiens
In het tweede deel na prima werk van Jonna Hulshof en Melanie den Dulk schoot Michelle Arbman Berkel naast Stiens. Twee minuten later een vrije trap van Sandra Welles die sluitpost Daniëlle de Vries niet onder controle kreeg. Melanie den Dulk scherp en reageerde direct en zette Berkel op voorsprong. Michelle Arbman scoorde halverwege de tweede helft de 4-2 voor de thuisploeg. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende Tim Ramge.

cvv Berkel - sc Stiens
Het begincijfer zeven veel besproken afgelopen week en als er dan ook nog een vliegtuig uit een ver exotisch land laag overkomt is het duidelijk. De zevende wedstrijd voor Berkel zou winst moeten gaan opleveren. De coaches Egmond Blinker en Ton van der Vorm van Berkel hadden op vaste bodem de meiden tot op het bot gemotiveerd. Na de gelijke spelen zou het zoet moeten komen en dat gebeurde.

cvv Berkel - sc Stiens
Met de queen op tien werd er gestrooid met goede passes. Echter, het begin van het duel toch de nervositeit want Stiens kwam in de tweede minuut al op voorsprong. Een prima steekbal van Saskia Hoogstra op Janneke Ennema die met vloeiende bewegingen afdrukte en de Friezinnen op voorsprong zette.

cvv Berkel - sc Stiens
De ploeg van coach Tjamme Valk kregen meer mogelijkheden in de beginfase met onder meer Lisa Snoek en Anne Sikkema. Maar Julia Romers en aanvoerster Demi Verlangen liepen de gaten dicht. In de veertiende minuut op rechts Michelle Arbman met de beweging en balsouplesse resulterend in een projectiel dat prachtig in de touwen verdween.

cvv Berkel - sc Stiens
Berkel op gelijke hoogte Stiens had wel degelijk de regie van het duel in handen. Lisa Sterk krachtig op rechts speelde zich knap vrij en met een kromme pass bediende ze Janneke Ennema die rakelings over schoot.
Na zo’n twintig minuten spel trok Berkel het initiatief naar zich toe. Melanie den Dulk schoot net naast. Aan de andere kant weer zo’n snelle counter van Lisa Snoek maar sluitpost Bianca Troost hield Berkel in de wedstrijd. Lindy Hogedoorn met Faith Parto en Isabel Heinsbroek actief en ook Sabrina Pocorni kreeg een mogelijkheid om Berkel op voorsprong te zetten.
In de 30e minuut een prima aanval van Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman maar het lukte niet om te scoren.

cvv Berkel - sc Stiens
En juist dan uit het niets een snelle counter in de 32e minuut van het aantrekkelijke duel door de Friezinnen. Janneke Ennema er vandoor en versnelde om vervolgens het leer achter Bianca Troost in het net te schieten.

Vreugde bij Stiens maar het deerde Berkel in het totaal niet. De overtuiging was aanwezig en een vrije trap van Sandra Welles met de kopbal van Lindy Hogedoorn had de gelijkmaker kunnen opleveren. Doelvrouw Daniëlle de Vries grabbelde het leer nog net voor de doellijn weg.

cvv Berkel - sc Stiens
In de tweede helft de omzettingen bij Berkel om het spel nog effectiever te spelen. Dat leverde na vijf minuten al resultaat op. Goed werk van achteruit met de slimme Jonna Hulshof die Melanie den Dulk het leer in de voeten schoof. De beweging en de pass op de inkomende Michelle Arbman die de gelijkmaker scoorde. Twee minuten later in de zevende minuut van de tweede helft een vrije trap die genomen werd door Sandra Welles.

cvv Berkel - sc Stiens
Het projectiel kreeg doelvrouw Daniëlle de Vries niet onder controle en daar stond attent Melanie den Dulk die keurig Berkel naar een 3-2 voorsprong schoot.

Stiens wankelde en Berkel kreeg veel meer mogelijkheden. De wilskracht met het inzicht maar toch weer even een angstig moment met Jonna Hulshof die door Rixt van der Zee hardhandig tegen het canvas werd gewerkt. Bijna 24 volle manen geleden werd ze in de nacht met spoed geopereerd en nu staat Jonna weer te shinen.

cvv Berkel - sc Stiens
Het viel mee en met de opbouwende kracht van Isabel Heinsbroek en Femke van der Burg werd de aanval weer gezocht. Lindy Hogedoorn toonde zich als een echte dirigent die heerlijk het spel verdeelde. Kreeg zelf ook nog een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd definitie in het slot te gooien.

cvv Berkel - sc Stiens
Maar dat deed in de 69e minuut de listige Michelle Arbman wel. Een prima aanval van Arbman die zich keurig op snelheid vrijspeelde en afdrukte. Demi Roggeveen van Stiens probeerde het van afstand maar het leer de pooi voor Bianca Troost.

cvv Berkel - sc Stiens
Vijf minuten voor het einde een getergde Michelle Arbman die een aantal keren fel op de hielen werd gelopen. Reageerde met een beweging die niet op het veld thuishoort haar agressie af en mocht de arena verlaten.  Het werd er niet vriendelijk op want ook Lindy Hogedoorn werd randje zestien getorpedeerd. Heel vervelend in de allerlaatste minuut voor de pas herstelde Yasmin Rezai die opnieuw haar rechter enkel krakend hoorde dubbelslaan. Maar de stand bleef 4-2 voor Berkel.

cvv Berkel - sc Stiens
De eerste winst van het seizoen voor Berkel en dat was volkomen verdiend. De veerkracht van het team met de queen op tien die de voorwaartsen wegstuurde om kansen te creëren. Achterin de kracht met Demi Verlangen, Sandra Welles en Femke van der Burg. De winst werd wel degelijk gekoesterd en Berkel doet weer helemaal mee in de Hoofdklasse vrouwen. Komende zaterdag ontvangst Stiens ACV Assen en gaat Berkel op bezoek in Haarlem bij koploper DSS.

Lees alles over de Pupil van de Week
Meer beelden van Berkel tegen Stiens ziet u hier

Den Hoorn en ARC delen de punten

Geen winnaar bij de ploegen van Den Hoorn en ARC uit Alphen aan den Rijn. Wel een juiste uitslag met 1-1 na een 0-1 bij rust. In de eerste helft een beter spelend ARC dat in de zesde minuut op voorsprong kwam via Heike Egberts. De rood-zwarte voorwaartsen van coach Nick Coster vergaten om verder afstand te nemen.
sv Den Hoorn - sv ARC
In de tweede helft een geheel andere wedstrijd onder slechte omstandigheden met slagregen, storm en de lichten aan gespeeld. Een als herboren Den Hoorn zette ARC vast en kwam volkomen verdiend in de 66e minuut op gelijke hoogte via Charlotte Schulte. Verder kwam de ploeg van coach Haroon Ahmad niet maar de punten werden wel eerlijk verdeeld. De wedstrijd stond onder leiding van Robert van Paassen die een goede wedstrijd floot.

sv Den Hoorn - sv ARC
Op Allerzielen om zoals gebruikelijk de ons ontvallen geliefden te gedenken. De Luikse bisschop Notger zette rond het jaar 1000 deze dag met de invallende herfst op de kalender. Ook in Den Hoorn op het kunstgras van de arena het duel in de Tweede Klasse B tussen Den Hoorn en ARC. Beide teams aan elkaar gewaagd maar ARC trok wel het initiatief naar zich toe. In de eerste minuut al een mogelijkheid voor Jent Bakker. Een minuut later kreeg Shemaine Verkleij een goede kans maar sluitpost Samantha Vermeulen pareerde deze inzet vol overgave.


Thuisploeg Den Hoorn probeerde met Sofie Korthout, Sandra Vrij en Lianne Gerritsen het tij te doen keren maar dat lukte niet. ARC oppermachtig en kwam in de zesde minuut op voorsprong. Op links was Jent Bakker snel en sterk en creëerde ruimte. De pass op Heike Egberts prima op maat en schoot het leer in de touwen.

sv Den Hoorn - sv ARC
Een verdiende voorsprong want ARC had volledig het middenveld onder controle en de aanvallen volgden elkaar in rap tempo op. Julia Samsom kreeg een vrije doorgang maar schoot in handen van Samantha Vermeulen. Daar kwam de thuisploeg goed weg.

sv Den Hoorn - sv ARCDe omschakeling bij Den Hoorn snel via Floor van Peppen, Lizanne van Paassen  om Lianne Gerritsen weg te sturen die alleen op het doel van sluitpost Tiffany Graf af stormde.

sv Den Hoorn - sv ARC
Tot twee maal toe moest Tiffany Graf tot het uiterste gaan om het scoren te beletten. ARC ook achterin wakker geschut en hield met Rianne Zwaan en Yvette Verschuur de zaak op slot. Het waren de meiden uit Alphen aan den Rijn met opnieuw een prima mogelijkheid voor Jent Bakker die voorlangs schoot.

sv Den Hoorn - sv ARC
Maar ook de achterhoede van de ploeg van Haroon Ahmad met Anouk Marrewijk, Marijne Poots, Floor van Peppen en aanvoerster Lisa Goossen bleven standvastig en er was voor ARC ondanks het veldoverwicht en de druk geen doorkomen aan. Vera Prins probeerde het na een hoekschop van Julia Samsom maar schoot naast. Het lukte niet om ondanks de mogelijkheden om de stand minimaal te verdubbelen.

sv Den Hoorn - sv ARC
Regen en de aanwakkerde storm dwars over het veld met lampen die de strijdende kemphanen spaarzaam van licht voorzag.  Het was Den Hoorn dat met Lizanne van Paassen direct al een goede mogelijkheid kreeg. Haar inzet werd echter gestopt door Tiffany Graf. Dook als een panter op haar prooi om erger te voorkomen.

sv Den Hoorn - sv ARC
Ook een vrije trap van Sofie Korthout werd door Lizanne van Paassen over gekopt. De veranderingen duidelijk want de rollen nu geheel omgekeerd. Den Hoorn nam het middenveld volledig in handen en zette druk. Het was heel duidelijk wachten op de gelijkmaker en die kwam er. Eerst nog een treffer in buitenspel positie gescoord maar in de 66e minuut was het wel raak. Charlotte Schulte scoorde fraai en zette daarmee Den Hoorn volkomen terecht naast ARC.

sv Den Hoorn - sv ARC
De Alphense Racing probeerde het nog wel via Deborah van der Meer en Jent Bakker maar de kracht en creativiteit ontbrak. Den Hoorn controleerde het spel volledig en kreeg een kwartier voor tijd ook nog een aantal mogelijkheden. Echter de zielenkoeken bij de twee strijdende partijen waren opgesoupeerd. En zoals zo vaak met kunstlicht, slecht weer en vermoeidheid over en weer een aantal botsingen. De schade viel gelukkig mee en de stand bleef met 1-1 volkomen juist in evenwicht.

sv Den Hoorn - sv ARC
Coach Haroon Ahmad van Den Hoorn had het gelijk aan zijn zijde om de puntendeling als juiste afspiegeling van het duel te zien. ARC vergat in het eerste deel ondanks de vele mogelijkheden de afstand te vergroten. Den Hoorn kreeg in de tweede helft de kansen om het verschil te maken. Geen best voetbal en de weergoden bepaalden voor een groot deel het spel. Komende zaterdag ontvangt ARC het Leidschendamse RKAVV en gaat Den Hoorn in Rotterdam de strijd aan tegen FC Maense.

Meer beelden van Den Hoorn tegen ARC ziet u hier 

RCL geeft tegen Barendrecht winst uit handen

Een enerverende wedstrijd op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp tussen RCL en Barendrecht. Beide teams wilden er in het spektakelstuk voor gaan. Barendrecht speelde het spelletje in de eerste helft slimmer en stond bij rust met 0-2 voor via doelpunten van Lianne Bruijs en Angelica Hertstein.
vv RCL - bvv Barendrecht
Na de pauze de veerkracht van de thuisploeg dat met prima voetbal binnen een kwartier op gelijke hoogte kwam door Lea Luzolo en Lesley Landweer. Daar bleef het niet bij want de Racing liep dik verdiend uit naar 4-2 via goals van Lea Luzolo en Lesley Landweer. In de laatste tien minuten gaf RCL de zekere winst uit handen.

vv RCL - bvv Barendrecht
De aansluitingstreffer scoorde Rachelle Ardon tien minuten voor tijd en in de allerlaatste seconde bepaalde Angelica Hertstein de eindstand op 4-4. Blijdschap bij de meiden van Sanne Dekkers en ongeloof  bij de thuisploeg dat twee hele dure punten inleverde. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Bert Metzler uit Langeraar.

vv RCL - bvv Barendrecht
De opening van het duel voor RCL met Kimberley van Delft met de pass op de inkomende Samanta Stojanovic die het leer niet onder controle kreeg. Aan de andere kant Angelica Hertstein die haar inzet gekeerd zag worden door RCL sluitpost Hannah van den Heuvel. Yara Haasnoot werd in de vierde minuut onderuit gelopen. De vrije trap van Lesley Landweer spatte vol op de dwarsligger uiteen.

vv RCL - bvv Barendrecht
Twee minuten later greep bij opnieuw een vrije trap doelvrouw Ricci Geenen van Barendrecht prima in. Barendrecht had veel overtredingen nodig om de drive van de Racing tot staan te brengen en de opbouw te ontregelen. Dat lukte want de thuisploeg niet bij de les waardoor in de negende minuut na een vrije trap van Stephanie Aurélio Coelho het leer niet goed werd weggewerkt.

vv RCL - bvv Barendrecht
Daar profiteerde Lianne Bruijs van en schoot Barendrecht naar een 0-1 voorsprong. Twee minuten later was het opnieuw prijs voor Barendrecht via Angelica Hertstein die koelbloedig doel trof.

vv RCL - bvv Barendrecht
Barendrecht trok het spel naar zich toe en speelde soms op het randje. Daar had de formatie van coach John van der Meer geen antwoord op. Kansen in die fase voor Barendrecht met opnieuw Angelica Hertstein. De ploeg snel in de omschakeling met prima positiespel. Een vrije trap van Stephanie Aurélio Coelho werd over geschoten en dat deed even later Deveny Christel Peroti ook met een loeihard schot.

vv RCL - bvv Barendrecht
RCL zat volledig klem op eigen helft. Echter na zo’n 25 minuten kwam de thuisploeg weer een klein beetje in het vertrouwde spel terug. Madieke Zaad actief met een prima pass maar Claudia Owel miste het leer op een teenlengte. Ook van afstand werd door Zaad geschoten maar dat leverde niets op. De Racing nog steeds met lege handen en dat ook na 35 minuten spel met een slim lobje van Yara Haasnoot dat net over ging.

vv RCL - bvv Barendrecht
Manon Heiliegers sterk opkomend via rechts met de pass op aanvoerster Lesley Landweer maar het net werd niet gevonden. Barendrecht hield de regie strak in handen en controleerde het spel volledig.

vv RCL - bvv Barendrecht
Dat laatste was voor John van der Meer aanleiding om in de pauze de speelsters aan te spreken over het vertoonde spel. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd want de Racing toonde zich als herboren met een stuk optimale veerkracht. Claudia Owel met een goede mogelijkheid maar ook de ingevallen en debuterende 16-jarige jeugdspeelster Lea Luzolo gaf direct haar visitekaartje af. Kreeg een kans om van te smullen.

vv RCL - bvv Barendrecht
Een pass van Claudia Owel bereikte in de 52e minuut via de benen van Fleur Stam Lea Luzolo die heel keurig de aansluitingstreffer scoorde. Buitenspel of niet, dat bleef de gemoederen bezig houden waarbij vooral coach Sanne Dekkers op haar manier haar ongenoegen niet onder stoelen en banken schoof. Dat kwam op rood te staan en moest het speelveld verlaten om later als verzorgster weer in de dug-out plaats te nemen. Drie minuten later werd het gelijk. Subliem combinatie voetbal op hoog niveau waardoor aanvoerster Lesley Landweer uiterst koelbloedig raak schoot.

vv RCL - bvv Barendrecht
In de 63e minuut nog meer mogelijkheden voor de Racing dat nu een klasse beter speelde dan hun opponent Barendrecht. Eerst Lea Luzolo en even later kegelde Claudia Owel het leer kletterend tegen de dwarsligger. Barendrecht wankelde en in de 66e minuut weer een prachtige aanval opgezet door Romy Siera.

vv RCL - bvv Barendrecht
De pass naar de linkerflank op Claudia Owel die Lea Luzolo aanspeelde in het centrum die zich vervolgens knap vrijspeelde en afdrukte. De Leiderdorpsen op een dik verdiende 3-2 voorsprong met prima verzorgd voetbalspel waarbij Barendrecht er in die fase totaal niet aan te pas kwam.

vv RCL - bvv Barendrecht
In de 74e minuut werd Madieke Zaad in de zestien onderuit gelopen waardoor aanvoerster Lesley Landweer zich meldde rond de penaltystip. Schoot het leer onberispelijk in en de 4-2 een feit.
Zou je denken dat de Racing de wedstrijd zou consolideren maar Barendrecht schoot in de 80e minuut de aansluitingstreffer in de touwen. Onoplettendheid bij RCL met als gevolg dat Rachelle Ardon raak kon schieten. Het vuur werd weer aangewakkerd bij Barendrecht en in de laatste seconde van de extra tijd scoorde uit het niets Angelica Hertstein de gelijkmakende treffer voor Barendrecht.

vv RCL - bvv Barendrecht
Voor RCL de druiven zuur want na een slechte eerste helft overklaste de thuisploeg in het tweede deel Barendrecht volledig. Coach Sanne Dekkers was daarentegen in haar nopjes met het gelijke spel. ‘Uiteraard, want als je met een handvol minuten nog met 4-2 achter staat voelt dit resultaat als pure winst’, aldus Dekkers.

vv RCL - bvv Barendrecht
RCL coach John van der Meer verspeelde met zijn meiden twee hele dure punten maar haalde de positieve effecten in het leerproces naar voren. ‘Een ronduit slechte eerste helft en een sublieme tweede helft maar dan toch zijn wij niet alert genoeg om met een duidelijke voorsprong in de laatste fase om te gaan’, aldus Van der Meer die de eindfase als onervarenheid typeerde.
Komende week gaat RCL naar Zeist om tegen Saestum aan te treden en ontvangt Barendrecht op Sportpark de Bongerd Berkel.

Meer beelden van RCL tegen Barendrecht ziet u hier

SSS wipt Wartburgia uit de beker

Op het gemeentelijk Sportpark in Klaaswaal de strijd in de KNVB beker tussen SSS en Klaaswaal. Een matig duel tussen de twee gerenommeerde Topklassers waarbij het tempo niet erg hoog lag. Wartburgia de betere ploeg dat meer aanspraak maakte op de winst. Echter, als je de kansen niet weet te verzilveren valt het doelpunt altijd aan de andere kant. Door de Amsterdamse meiden werd tot drie maal toe het houtwerk geraakt en werd een doelpunt afgekeurd. Ook thuisploeg SSS kreeg wat mogelijkheden maar door het lage tempo ontbrak de scherpte.
KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia

Wartburgia kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong via Mireille Eilander. Kreeg daarna veel meer mogelijkheden om minimaal de score te verdubbelen. SSS werd wakker geschud en zette halverwege de tweede helft Wartburgia onder druk. Een vrije trap van Guusje Raaijmakers verdween van zo’n 25 meter in de kruising. Gescoord werd er verder niet meer in de reguliere tijd. Strafschoppen moest de ploeg aanwijzen die als winnaar van het veld mocht gaan. Thuisploeg SSS schoot koelbloedig en professioneel de elf meter trappen in de touwen. Maxime de Bruin scoorde voor SSS de beslissende strafschop en dat werd gevierd.  SSS door in de strijd om de zo fel begeerde KNVB beker.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
Bekervoetbal is in de knock-out fase altijd onvoorspelbaar. Slechts een ploeg zou doorgaan en dat geeft soms goed voetbal te zien maar veelal voorzichtig strategisch pokerplay. Onder leiding van scheidsrechter Benjamin Hubers uit Oude Tonge de strijd in de Hoeksche Waard met als extra ondersteuning feest bij de veertien draaiende (koren)molens die druk werden bezocht. Tel daarbij op de voorspellende woorden van SSS Pupil Elin die opnieuw het gelijk aan haar zijde kreeg.

De Drieburg bewoonsters uit Amsterdam met Caroline Verleg die vanaf de aftrap snode plannen hadden. Gevolgd aan de andere kant door een actie van Linda Kruithof. De beginfase voor Wartburgia met een gevaarlijke kopbal van Catja Suurmeijer en een mooie actie van Lorraine Prade. Een vrije trap van Caroline Verleg kwam via de vingertoppen van sluitpost Lisa van der Mijle tegen de dwarsligger.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
Thuisploeg SSS kwam na een kwartier weer in het spel voor. Maar de strijd werd rommelig vanwege de vele onderbrekingen die mede het gevolg waren van de signalen van de assistent scheidsrechters. Het tempo laag en dat zou niet gaan veranderen tijdens de match en dat sierde het duel niet.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
SSS voerde de druk op de Amsterdamse vesting op en kreeg mogelijkheden via Linda Kruithof en Ashley van Elswijk.  Daarnaast Marietje van Laar, Joska Stokkers, Demi van der Heiden, Griffith Vaissaire en Jeanine van Dalen maar er was geen doorkomen aan. Shahira van der Zon was met Emily van Voeren en sluitpost Eline Roet heer en meester. Ook in de omschakeling was Van der Zon de stuwende kracht met Gisela van Ankeren en aanvoerster Felice Hermans.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
Na 30 minuten spel nam de ploeg van coach Linda Bos het heft weer over. Scherpe hoekschoppen van Caroline Verleg zorgden voor gevaarlijke situaties in de doelmond bij Lisa van der Mijle. Zoë Hanselaar en Eline Keet waren er dichtbij.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
In de 40e minuut scoorde Wartburgia via een kopbal van Felice Hermans maar deze werd afgekeurd. Twee minuten later opnieuw Hermans met een kopbal die nu rakelings over ging.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
In de tweede helft vervolgde Wartburgia het spelconcept met druk op de Klaaswaalse verdediging. Ook nu weer de vele onderbrekingen wat onderling duidelijk irritatie opleverde. Esra Matthijse en Chelsea Disseldorp moesten alle zeilen bijzetten maar kon niet voorkomen dat in de 56e minuut Wartburgia op een verdiende voorsprong kwam.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
Een diepe bal en Mireille Eilander maakte geen fout en liet sluitpost Lisa van der Mijle de gang naar het net maken.  De ploeg van coach Jamel Rikkers aangeslagen waardoor Wartburgia een aantal fraaie mogelijkheden kreeg om de stand een geheel ander aanzien te geven met bovenal de zekerheid om een ronde verder te komen.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
De mogelijkheden werden niet verzilverd en Lisa van de Mijle groeide in het duel en bood een aantal keren optimale redding. Daarnaast ontbrak ook een dosis geluk want zowel Caroline Verleg en Demi Hemelaar raakten paal en lat. Tevens mogelijkheden voor Eline Keet die op links  goed werk uitvoerde maar Demi Hemelaar kreeg met geen mogelijkheid de bal over de doellijn.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
SSS wakker geschud en bewust dat de uitschakeling op deze wijze een feit zou gaan worden. Wartburgia zakte terug, overtuigd dat deze nipte voorsprong voldoende zou zijn. Maar hoe onvoorspelbaar kan een wedstrijd zijn. Celine de Jong en Linda Kruithof kregen voor SSS een aantal mogelijkheden om van te watertanden.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
De prima acterende Eline Roet kwam een aantal keren prima tussenbeide. Maar dan toch uit een stilstaand moment in de 78e minuut de gelijkmaker voor SSS. Een vrije trap werd vanaf zo’n slordige 25 meter door Guusje Raaijmakers onhoudbaar in de kruising geschoten en bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
In de laatste fase nog wat kleine mogelijkheden voor beide teams. Julie Hendriks met Demi Hemelaar gevaarlijk voor de Amsterdamse ploeg en Linda Kruithof voor de thuisploeg. Ook probeerde Guusje Raaijmakers haar huzarenstukje opnieuw maar dat lukte niet waardoor de stand na de reguliere speelminuten met 1-1 onbeslist bleef.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
Strafschoppen bracht de ontknoping van het ondermaatse KNVB bekerduel. SSS schoot koelbloedig met uiterste precessie de elf meter trappen achter Eline Roet in de touwen. Susanne Bouwhuis, Guusje Raaijmakers, Celine de Jong met Maxime de Bruin als matchwinnaar. Voor Wartburgia schoot Marintha Louwe raak.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
In de strijd om de KNVB beker is het betere spel niet altijd een graadmeter. Als je als team de vele mogelijkheden niet weet om te zetten in doelpunten is het nog steeds de onbeschreven wet dat het doelpunt dan altijd aan de andere kant valt. Ook bij de wedstrijd tussen SSS en Wartburgia duidelijk van toepassing.

KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia
De thuisploeg veerde in de laatste fase van de reguliere strijd op en wist uit een stilstaand moment te scoren.  De strafschoppen werden door de thuisploeg heel keurig ingeschoten en dat verdiende een hele grote pluim. Wel een duel om snel te vergeten maar SSS bekert verder in de strijd om de grote KNVB-bokaal.

Meer beelden van SSS tegen Wartburgia ziet u hier

Berkel afgetroefd door ACV

In de regen kwam Berkel er tegen ACV uit Assen er uiteindelijk niet aan te pas. Wel een vreemd duel met in de eerste helft een veel beter spelende thuisploeg dat talrijke mogelijkheden kreeg om ruim afstand te nemen. Dat lukte echter niet en vlak voor de pauze moest Berkel met tien speelsters verder.
cvv Berkel - ACV Assen

Het evenwicht en organisatie in de ploeg van coach Egmond Blinker leverde toen een behoorlijke deuk op. De stand bij rust 1-2 en in de tweede helft nam de ploeg van coach Sven Krol het initiatief in handen en liep met speels gemak uit naar een dik verdiende 2-9 zege. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter John van der Lugt uit Capelle aan den IJssel die een prima wedstrijd floot.

cvv Berkel - ACV Assen
ACV wilde dolgraag de punten meenemen naar Drenthe maar ook thuisploeg Berkel was helemaal gefocust om de eerste drie punten binnen te slepen. En dat laatste toonde de ploeg uit Lansingerland op Sportpark Het Hoge Land dan ook. Een sterke ouverture met prachtige aanvalsgolven zette ACV knap onder druk. Mogelijkheden op rij voor Michelle Arbman, Sabrina Pocorni, Faith Parto en Melanie den Dulk. Berkel had de volledige controle van het duel in handen en ook de sporadische uitvallen van Gabriëlle Hut en Lisa Velthuis van de ploeg uit Assen werden smaakvol opgevangen door Demi Verlangen en Femke van der Burg.

cvv Berkel - ACV Assen
Maar de kansen wel voor Berkel dat in hoog tempo in de regen de druk opvoerde. In de elfde minuut kwam Berkel op een verdiende voorsprong. Achterin bij ACV werd het leer niet goed weggewerkt en daar profiteerde Michelle Arbman van en scoorde de openingstreffer voor de thuisploeg.

cvv Berkel - ACV Assen

In de 16e minuut Maartje Timmermans, Marleen Beenker en Lisanne Dik met het eerste gevaar. Isabel Heinsbroek moest voor de doellijn de bal nog wegwerken maar ACV kwam beter in het spel voor. Dat resulteerde in de 17e minuut in de gelijkmaker. Marleen Beenker scoorde op aangeven van Lisa Velthuis met een fraaie lob over de graaiende sluitpost Bianca Troost.

cvv Berkel - ACV Assen

Berkel liet het er niet bij zitten en creëerde vele uitstekende mogelijkheden. Maar het doel werd helaas voor de thuisploeg niet gevonden. Dat mede omdat doelvrouw Mayra Tjin-a-Koeng na een twijfelende start keer op keer vakkundig in greep. Lindy Hogendoorn, Anouk Angkotta, Sandra Welles en Melanie den Dulk waren er wel heel dichtbij en in deze fase had Berkel ruim afstand kunnen en moeten nemen.

cvv Berkel - ACV Assen
Bij ACV waren sporadisch Lisanne Dik en Lisa Velthuis in de voorste linies actief. Berkel kon met geen mogelijkheid profiteren van het overwicht en zakte in de laatste fase van de eerste helft volledig terug. Dat terwijl de aanval de beste verdediging is. Maar ACV trok wel degelijk het initiatief naar zich toe.

cvv Berkel - ACV Assen

In de 44e minuut werd de doorgebroken Maartje Timmermans door doelvrouw Bianca Troost in de zestien vastgehouden. Bianca Troost kreeg rood voorgeschoteld en verliet plichtsgetrouw het veld. Daarnaast werd de prima acterende Faith Parto naar de kant gehaald om plaats te maken voor doelvrouw Laura Klein Bog. Laura Heling schoot de toegekende elf meter trap onberispelijk in de touwen en bracht vlak voor de pauze ACV op een 1-2 voorsprong.

cvv Berkel - ACV Assen
Na de pauze was het ACV dat tegen de tien speelsters van Berkel direct afstand wilde nemen. In de 49e minuut was het invalster Amber Bandringa die koud in het veld de ploeg uit Assen op een 1-3 voorsprong zette.

cvv Berkel - ACV Assen

Vier minuten later was het Myrthe Gerritsen die de vierde treffer voor haar rekening nam. Het duel beslist en Berkel kreeg de organisatie niet op orde en had moeite met het speelse snelle combinatievoetbal van de meiden uit de hoofdstad van Drenthe.

cvv Berkel - ACV Assen

Drie minuten later had Marleen Beenker de hoek voor het uitkiezen en bracht daarmee de stand op 1-5. In de 60e minuut was het Lisanne Dik die nummer zes in de touwen schoot.

cvv Berkel - ACV Assen

Berkel wankelde maar probeerde wel met Melanie den Dulk, Lindy Hogedoorn, Femke van der Burg en Sabrina Pocorni wat terug te doen maar de scherpte in de regen en het geloof in eigen kunnen ontbrak. Wel een strafschop voor Berkel die Melanie den Dulk in de 67e minuut verzilverde. Michelle Arbman kreeg nog een aantal goede mogelijkheden maar doelvrouw Mayra Tjin-a-Koeng bood een aantal keren redding.

cvv Berkel - ACV Assen

In de 73e minuut scoorde Marleen Beenker nummer zeven en twee minuten later gevolgd door de achtste treffer die Amber Bandringa voor haar rekening nam. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van John van der Lugt bepaalde Amber Bandringa de eindstand op 2-9.

cvv Berkel - ACV Assen
Berkel toonde initiatief en had in de eerste helft ruim afstand kunnen nemen maar verzuimde de gecreëerde kansen te verzilveren. Dat lukte dus niet en de kracht vloeide met de gestadig vallende regendruppels weg.

cvv Berkel - ACV Assen

ACV nam de regie over en liep in de tweede helft met een numerieke meerderheid over Berkel heen. De formatie uit Assen heerste in die fase op alle fronten en speelde snel combinatie voetbal waartegen de verdediging van Berkel volledig werd uitgespeeld.

cvv Berkel - ACV Assen
Een verdienstelijke overwinning voor ACV wat gezien de omstandigheden een beetje geflatteerd was maar de bal is en blijft rond. Over twee weken ontvangt ACV thuis het Groningse Oranje Nassau en neemt Berkel het thuis op tegen het tweede team van Saestum uit Zeist.

Lees alles over Gwen, de Pupil van de Week
Meer beelden van Berkel tegen ACV ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: