Veerkrachtig RCL wint van Buitenveldert

RCL pakte opnieuw de winst op Sportpark de Bloemerd. Het team van de coaches Janet Griffioen en Lesley Landweer won met 2-1 van het Amsterdamse Buitenveldert. De stand bij rust was 1-1. Wel een moeizame overwinning want in de eerste helft verzuimde de Zuidas bewoonsters ruim afstand te nemen.
vv RCL - sc Buitenveldert
In de tweede helft ebde de motivatie weg bij de ploeg van coach Hans de Winter en nam RCL het initiatief over. Nikki van Luxemburg werd de matchwinnaar. Scoorde twee minuten voor tijd voor de Racing de winnende treffer. De wedstrijd in de Topklasse stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Leijgraaf uit Spijkenisse.

vv RCL - sc Buitenveldert
Buitenveldert coach Hans de Winter was terug op de velden waar voor RCL geschiedenis werd geschreven. Immers in 2011 werd onder leiding van het duo Liesbeth Migchelsen en Hans de Winter door RCL het Landskampioenschap van Nederland binnen gehaald. Een unieke prestatie om als eerste amateur club zonder verbintenis met een profclub dit te realiseren. Alweer zeven jaar geleden en RCL vecht nu tegen degradatie. Buitenveldert opende sterk en kwam in de vierde minuut via Lieselotte Wels op voorsprong.


vv RCL - sc Buitenveldert
Een verdiende voorsprong want RCL was duidelijk zoekende de organisatie op orde te krijgen. Opbouw bij de Amsterdamse ploeg via aanvoerster Helene Heemskerk met passes op de snelle Sanne van Beek en Lieselotte Wels die in feite ruim afstand hadden moeten nemen. De Racing kwam pas in de negende minuut met een aanvallende actie van Bianca van der Meer. In de 15e minuut een hoekschop van Susanne Hoogenboom met een mogelijkheid voor Samanta Stojanovic.


vv RCL - sc Buitenveldert
Buitenveldert bepaalde het tempo en creëerde mogelijkheid na mogelijkheid. Staander werd twee maal geraakt en doelvrouw Cynthia Roeleveld hield de Racing in de wedstrijd. De thuisploeg snel in de omschakeling met Marijke van den Berg met de voorzet op Samanta Stojanovic. Die kwam echter een centimeter te kort om sluitpost Kaylee Moerland te verschalken. In de 36e minuut werd Samanta Stojanovic in de zestien onderuit gelopen en leidsman Leijgraaf wees gedecideerd en terecht naar de stip. Onberispelijk schoot Bianca van der Meer het leer van elf meter loeihard en geplaatst in de touwen.

vv RCL - sc Buitenveldert
Na rust de druk van de Leiderdorpsen terwijl de motivatie bij Buitenveldert zienderogen wegebde. Wel degelijk technisch vaardiger maar tegen een wilskrachtig collectief opererende eenheid die streed voor iedere meter werd het steeds moeilijker een vuist te maken.

vv RCL - sc BuitenveldertTel daarbij op dat Racing sluitpost Cynthia Roeleveld opnieuw een glansrol vervulde en alles onderschepte. Het tempo duidelijk lager en dat speelde RCL in de kaart. In de 51e minuut Ashley Pen met de kans en twee minuten later Bianca van der Meer van afstand. Achterin bij de Racing moesten Geke Maat en Lisanne van der Ende met regelmaat de snelle Lieselotte Wels en Frederique Bonink onderscheppen of gaten dichtlopen.
vv RCL - sc Buitenveldert

Het middenveld met Dominique van Wensveen, Jennifer Beharie, Susanne Hoogenboom en Wilan Gies Broesterhuizen bediende de aanval. Bianca van de Meer en Nikki van Luxemburg kregen toch een aantal mogelijkheden en de spanning nam toe. De Racing wilde duidelijk meer en op pure wilskracht de drie punten pakken. Dat lukte want twee minuten voor tijd een mooie combinatie met de opbouw op rechts van Dominique van Wensveen met de pass op  Bianca van de Meer. Een slimme beweging en het leer meegegeven aan de snelle opkomende Nikki van Luxemburg die keurig afdrukte en RCL op voorsprong bracht en de volle drie punten veilig stelde.

vv RCL - sc Buitenveldert
Wilskracht en inzet met een veerkrachtig optreden bracht RCL de winst. Buitenveldert de betere ploeg maar die was niet in staat de target te vinden.
Coach Hans de Winter was na afloop van mening dat zijn meiden wel erg gemakzuchtig waren. Echter wel met de achterliggende gedachte dat er in de competitie voor de Zuidas bewoonsters niets meer te halen valt. Janet Griffioen en Lesley Landweer waren super blij met deze drie punten. ‘We waren duidelijk de mindere maar met de geestdrift en de collectieve vechtlust pakten wij toch mooi de volle winst’, aldus een glunderende Janet Griffioen die er nog steeds van overtuigd is dat op deze wijze de nacompetitie kan worden ontlopen.

Meer beelden van RCL tegen Buitenveldert ziet u hier

RCL verspeelt twee dure punten tegen ARC

Het lukte RCL niet om de drie punten tegen ARC op Sportpark de Bloemerd te houden. De Alphense Racing hield de Leiderdorpse Racing knap in bedwang en snoepte toch een mooi puntje mee. De ploeg van coach Patrick Kuipers was niet in staat het veldoverwicht in het tweede deel om te zetten in klinkklare munt. ARC kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Vlak voor de pauze kwam RCL langszij. In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg die het verschil had moeten duiden.
vv RCL II - sv ARC
De punten voor de twee aan elkaar gewaagde kemphanen van belang. Echter op het in slechte staat verkerende hoofdveld was goed voetbal niet mogelijk. De rood zwarte brigade van coach Anton Spaan kwam in de derde minuut op voorsprong. Een inzet van Josefine Knoester kwam tegen de lat en de terugspringende kwam onfortuinlijk op het hoofd van sluitpost Neeltje de Graaf die tot overmaat van ramp het leer in het doel zag verdwijnen. ARC al vroeg in het duel op rozen maar RCL kwam gaandeweg terug in de wedstrijd met Lesley Landweer en Romy Siera met kleine mogelijkheden.

vv RCL II - sv ARC
Ook Jill Sanrodji kreeg een aantal goede mogelijkheden om RCL op gelijke hoogte te brengen. Voor ARC was Kirsten Hendriks gevaarlijk en vlak voor rust kwam RCL langszij. Lesley Landweer met de opbouw en Romy Siera met de pass op Jill Sanrodji die doelvrouw Romy Toebosch de gang naar het net liet maken.

vv RCL II - sv ARC
In de 51e minuut een mogelijkheid voor Annemein Lukkien en aan de andere kant was het Ellis Oort die een kans kreeg. De Leiderdorpsen combineerden beter op het hobbelveld. Rianne Zwaan, Julia Samson en Laura van den Elshout hadden hun handen vol aan Emma Verdaasdonk, Isabel van Zijp en Jill Sanrodji. Echter een bres slaan lukte niet. Wel duidelijke pressievoetbal van RCL maar sluippost Romy Toebosch van de Alphense Racing greep keer op keer prima in.

vv RCL II - sv ARC
ARC zo goed als veilig in de Tweede Klasse B terwijl RCL de punten nog hard nodig heeft om de nacompetitie te ontlopen. Winst voor de Leiderdorpsen zou verdiend zijn geweest maar dan moet er wel gescoord worden. ARC blij met het ene puntje en RCL deed zichzelf te kort. De bal blijft echter rond.

Meer beelden van RCL tegen ARC ziet u hier

Berkel pakt tegen Sporting opnieuw volle buit

Sprankelijk was het allemaal niet op Sportpark Het Hoge Land bij de wedstrijd tussen Berkel en Sporting ‘70. De thuisploeg verzuimde in het eerste deel ruim afstand te nemen. Sta in de weg was telkens sluitpost Ellen van den Hurk die iedere inzet pareerde. Ook in de tweede helft lukte het maar niet het leer in de touwen te krijgen. Echter zes minuten voor tijd een trap van aanvoerster Lisa Wijnen die het leer met één keer stuiteren en een slimme beweging van Lindy Hogedoorn over iedereen heen in het doel schoot. De dik verdiende volle buit bleef ook dit keer in eigen huis en dat voelde voor coach Egmond Blinker geweldig aan. De leiding van het duel was in prima handen van scheidsrechter Jeroen Bruinooge.
CVV Berkel - SV Sporting '70

De twee teams wel degelijk aan elkaar gewaagd. Goede passes van Mette Sandmann en Lisa de Jong maar het openingsoffensief van de Utrechtse meiden leverde niets op. Berkel daarentegen kreeg met Michelle Arbman op een pass van Melanie den Dulk een mogelijkheid om van te watertanden. Maar Sporting controleerde het duel in die eerste fase. In de veertiende minuut kreeg Melanie den Dulk een schietkans echter het blok met Aisha Versteeg en aanvoerster Nadja Vollema pareerden die inzet.

CVV Berkel - SV Sporting '70

Berkel liet zich weer zien en schakelde naar een hogere versnelling. Een vrije trap van Lisa Wijnen leverde een goede mogelijkheid op voor de jarige Faith Parto. Doelvrouw Ellen van den Hurk raakte het leer half en die kwam voor de voeten van Lindy Hogedoorn die loeihard haar inzet uiteen zag spatten op de dwarsligger.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Demi Verlangen en Isabel Heinsbroek in de 18e minuut met de pass op Demi de Boe op links. Een strakke precies op maat voorzet volgde op Michelle Arbman maar weer die Ellen van den Hurk die de Utrechtse meiden in het duel hield.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Berkel trok het duel verder naar zich toe maar kon het veldoverwicht niet in klinkende munt omzetten. Aan de andere kant de aanvallen via Mette Sandmann en Tiffany Brug maar doelvrouw Bianca Troost deed haar job met verve.

CVV Berkel - SV Sporting '70

Aan de andere kant opnieuw Demi de Boe, Michelle Arbman en Lindy Hogedoorn waarbij de inzetten een doelpunt had moeten opleveren. In de 25e minuut weer die snelle Arbman die Lindy Hogedoorn in stelling bracht. Twee minuten later alweer zo’n stormloop met de snelle Arbman die haar inzet nog net tot hoekschop verwerkt zag worden door Van den Hurk.

CVV Berkel - SV Sporting '70

Na een half uur spel een uitval van Daphne van der Beek op een pass van Aisha Versteeg echter Bianca Troost greep vakkundig in. Lindy Hogedoorn kreeg in de 37e minuut nog een fraaie mogelijkheid maar de target werd niet behaald. Rosa Brak probeerde het van afstand voor Sporting maar Berkel wilde in principe voor de pauze nog wel orde op zaken stellen. Lindy Hogedoorn, Michelle Arbman, Melanie den Dulk en Faith Parto kregen mogelijkheden maar gescoord werd er niet. De ploeg van Egmond Blinker had wel ruim op voorsprong moeten staan.

CVV Berkel - SV Sporting '70

In de tweede helft opnieuw Berkel die het spel onder controle had. Een hoekschop van Nadia Roukes zorgde direct al voor gevaar en was Melanie den Dulk met haar kopbal er heel dicht bij. Ook nu hield Ellen van den Hurk de ploeg van coaches Pien van Dam en Marlou Peeters in de wedstrijd. Want ook bij de omschakeling kregen Mette Sandmann, Aisha Versteeg en Daphne van der Beek  mogelijkheden.

CVV Berkel - SV Sporting '70

Berkel kon met geen mogelijkheid het gaatje in de Utrechtse verdediging vinden. Ook een aantal hoekschoppen leverde niets op en na een handsbal van Versteeg net buiten de zestien was het opnieuw Van den Hurk.
De thuisploeg liet wel het beste spel zien mar scoren was er niet bij. Het lukte Melanie den Dulk, Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman maar niet een doorbraak te forceren.

CVV Berkel - SV Sporting '70

De ploeg leek genoegen te gaan nemen met een gelijke brilstand maar aanvoerster Lisa Wijnen dacht daar in de 84e minuut toch net iets anders over.
Een afgeslagen aanval en het leer kwam voor de voeten van Lisa Wijnen. Die bedacht zich geen moment en schoot het leer hoog in de lucht richting Lindy Hogedoorn. De inzet onderweg en Lindy Hogedoorn met Zoë de Louwere in duel met de bal nog hoog in de lucht.  Een simpel ogende beweging van Hogedoorn zette iedereen op het verkeerde been. De bal stuiterde slechts één keer en ging zelfs over de graaiende handen van de uitgelopen doelvrouw in de touwen.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Een opvallend maar bijzonder fraai doelpunt van aanvoerster Lisa Wijnen met medewerking van die slimme Hogedoorn. Wedstrijd gespeeld en Chantal van der Breggen greep achterin bij Berkel nog even goed in bij een inzet van Fenna Hiemstra. Maar de 1-0 eindstand werd met liefde gekoesterd.

CVV Berkel - SV Sporting '70
Berkel won in een matig duel van Sporting ’70 uit Utrecht. De ploeg van Egmond Blinker en Johan van Aalst had in de eerste helft ruim afstand moeten nemen. Deed dat echter niet en maakte het zichzelf moeilijk. Zes minuten voor tijd het onverwachte doelpunt wat tevens de bevrijdende treffer was. Loon naar werken en dat voelde geweldig bij coach Egmond Blinker die glunderde van oor tot oor. Was bijzonder blij met juist deze overwinning van zijn meiden die nog steeds fier aan kop gaan in de Eerste Klasse A. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Groningen tegen het jubilerende Oranje Nassau.

Meer beelden van Berkel tegen Sporting ’70 ziet u hier
Lisa Wijnen in de boeien
Faith Parto viert feest

Berkel wint nipt van IJFC

Berkel versloeg op Sportpark Het Hoge Land in een spannend duel IJFC met 1-0. Een stand die bij rust al was bereikt via een doelpunt van Chantal van der Breggen in de 31e minuut. Een wedstrijd die in de eerste helft op en neer golfde waarbij zowel Berkel als IJFC mogelijkheden kregen. In de tweede helft speelde Berkel in een hogere versnelling en creëerde veel meer mogelijkheden maar verzilverde die kansen niet. In de laatste fase was het voor Berkel billenknijpen en Lisa Wijnen haalde een inzet nog even van de lijn. De volle drie punten voor Berkel was niet geheel onverdiend te noemen in dit spannende duel waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren.
CVV Berkel - IJFC
Het gaat om de punten om bovenin mee te mogen draaien in de Eerste Klasse A. Berkel maakt een uitstekend seizoen door en IJFC de runner-up die altijd in is voor een stunt. Anne Bik en Robin Hendriks met de eerste aanvallende aspiraties en bij Berkel waren dat Michelle Arbman en Faith Parto. In de vierde minuut schoot Lisa Wijnen voor Berkel een vrije trap net naast. Lois Spliet en Audrey van der Horst gevaarlijk en aan de andere kant waren Sabrina Pocorni en Lindy Hogedoorn goed op dreef. De krachtsverhoudingen in evenwicht met wel scherpe acties van de meiden van coach Marcel van den IJssel.

CVV Berkel - IJFC

Jaleesa Ruis met Kirsten Plug en de pass op Robin Hendriks maar een goed verdedigingsblok gooide roet in het eten voor de IJsselsteinse meiden. IJFC probeerde het initiatief naar zich toe te trekken echter de snelle counters van Berkel via Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman waren wel degelijk stoutmoedig.

CVV Berkel - IJFC

Ook een aanval opgezet door Sabrina Pocorni met Faith Parto die Lindy Hogedoorn met een slim passje bediende. Die inzet werd keurig gestopt door sluitpost Tamara Kamp.
In de 22e minuut schoot Robin Hendriks na een hoekschop van Lois Spliet tegen de lat. De terugspringende bal werd door Jaleesa Ruis ingeschoten maar voor de doellijn gestopt door doelvrouw Bianca Troost.

CVV Berkel - IJFC
Bianca Troost helemaal in haar element want zeven minuten later moest zij opnieuw haar internationale klasse laten zien bij een schot van Audrey van der Horst. Berkel snel in de omschakeling met Lindy Hogedoorn als drijvende kracht. De pass op de snelle Arbman en de inzet werd tot corner gewerkt. In de 31e minuut kwam Berkel op voorsprong. Nadia Roukes nam de hoekschop van rechts en het leer kwam in het centrum van de zestien. Demi Verlangen kopte het leer verder die voor de voeten kwam van de vrijstaande Chantal van der Breggen. Die bedacht zich geen moment en haalde vernietigend uit.

CVV Berkel - IJFC
Berkel op voorsprong maar het duel nog niet gespeeld. In de 36e minuut weer zo’n scherpe hoekschop van Lois Spliet. Laura Gaasenbeek kopte in echter Nadia Roukes werkte voor de doellijn het leer weg.

CVV Berkel - IJFC
Eén minuut later Audrey van der Horst met Lois Spliet maar sluitpost Bianca Troost zat daar goed tussen. Een kopbal in de 40e minuut van Kirsten Plug werd onderschept maar een minuut later een prima mogelijkheid met aan de basis Robin Hendriks met de pass op Kirsten Plug die voorlangs schoot.

CVV Berkel - IJFC

Het kan verkeren en het zonnetje maakte plaats voor sombere wolken. Maar de mascotte van de thuisploeg in een fraaie clubkleuren gehuld deed zijn werk vol overgave. Berkel startte assertiever en toonde collectief het initiatief. Met Demi de Boe in de ploeg en direct al een gestroomlijnde aanval. Doelvrouw Tamara Kamps greep vakkundig in.

CVV Berkel - IJFC

Lindy Hogedoorn aan de basis van de volgende aanval voor Berkel en opnieuw werd de snelle Demi de Boe gelanceerd. De voorzet op Faith Parto die een fraaie mogelijkheid kreeg. Lindy Hogedoorn probeerde het in de 49e minuut met een loeihard schot. Berkel speelde in deze fase duidelijk een tempo hoger maar zag wel dat Lysanne van Oostrom het van afstand probeerde. In de 60e minuut Berkel aan zet met een hoekschop van Nadia Roukes die door Lindy Hogedoorn tegen de lat werd gekopt.

CVV Berkel - IJFC

Vier minuten later opnieuw de dadendrang van Berkel met een vrije trap van Lisa Wijnen die het leer in de voeten van Demi de Boe schoof. Die kreeg ruimte en had de stand kunnen verdubbelen echter Tamara Kamps dacht daar anders over.
Robin Hendriks kreeg aan de andere kant een fraaie mogelijkheid maar de vingertoppen van sluitpost Troost zaten daar nog tussen. De verdediging van Berkel zat degelijk in elkaar en de linies liepen gestroomlijnd in elkaar over om snel te kunnen schakelen.

CVV Berkel - IJFC

In de 72e minuut werd Lindy Hogedoorn onderuit gelopen. Een perfecte vrije trap van Demi Verlangen en de kopbal van Lindy Hogedoorn ging net naast. Vier minuten later de discussie omtrent het buitenspel van Demi de Boe en aan de andere kant Bianca Troost die zich ontpopte als tijger om voor de inkomende Robin Hendriks het leer als prooi te zien.

CVV Berkel - IJFC

Demi de Boe schoot nog even vol op de paal en kreeg daarnaast ook nog een vrije mogelijkheid op aangeven van de snelle Michelle Arbman die listig haar koers bepaalde. Berkel verzuimde echter verder afstand te nemen en dat gaf in de laatste fase IJFC de gelegenheid om toch wat terug te doen.

CVV Berkel - IJFC
Robin Hendriks met de kans en even later moest Lisa Wijnen nog redding bieden op de doellijn. Het bleef echter bij een 1-0 eindstand in het voordeel van Berkel.

CVV Berkel - IJFC

Op basis van de 35 minuten spel in de tweede helft een verdiende overwinning voor thuisploeg Berkel. In die fase had Berkel ruimer afstand moeten nemen maar verzuimde klinkende munt te slaan uit de vele mogelijkheden. IJFC kreeg in die laatste minuten nog een aantal mogelijkheden om de stand in balans te brengen maar ook dat lukte niet.
Berkel fier aan kop en bindt bijkans iedere ploeg aan de zegekar. Volgende week komt Sporting 70 op bezoek op Sportpark Het Hoge Land terwijl IJFC DSS ontvangt. Voor alle vier teams belangrijke wedstrijden.

Voor meer beelden van Berkel tegen IJFC kijkt u hier
Lees alles over het geheim van Alicia

RCL pakt volle buit tegen ADO Den Haag

In een matig maar uiterst spannend duel won RCL van Jong ADO Den Haag. Het was met de hakken over de sloot en met het kleinst mogelijke verschil (1-0). Het collectieve optreden van de Racing met de strijd die werd geleverd op het in slechte staat verkeerde hoofdveld van De Bloemerd sprak duidelijk aan.
vv RCL - Jong ADO Den Haag
De jonge meiden van ADO Den Haag waren technisch absoluut de betere ploeg. Dicteerde in een groot deel van de strijd ook duidelijk het tempo. Maar met rondspelen alleen kom je er niet en RCL anticipeerde daar goed op. Met geen mogelijkheid kregen de Haagse voorwaartsen het leer achter sluitpost Cynthia Roeleveld die groeide in het duel.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
In de 56e minuut scoorde Cerise Klijn de enige maar dik verdiende treffer voor RCL. De thuisploeg trok het spel naar zich toe en kreeg zelfs nog meer mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dat gebeurde niet en de onbeschreven wet van de voetbalsport werd weer waarheid. Het duel stond onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Cornelissen uit Noordwijk.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Nadat Maartje Looijen voor ADO Den Haag meters mocht maken was het Samanta Stojanovic die voor de Racing dat ook liet zien. Een gelijk opgaande strijd met ADO Den Haag die de thuisploeg onder druk wilde zetten. In de achtste minuut was het Bianca van der Meer die bijna doeltreffend had kunnen zijn. Ook Cerise Klijn en Dominique van Wensveen probeerde het van afstand. De meiden van Peter Boshuizen en Monique Rikaart wilden duidelijk meer en de druk werd na twintig minuten spel opgevoerd. Dat leverde echter geen resultaat op. Wel kansen voor Maartje Looijen en Lizzy Mastemakers maar het collectieve rood-wit gekleurde blok was uiterst standvastig. Drita Celaj of Geke Maat met Sabine Verheul liepen de gaten dicht. En sluitpost Cynthia Roeleveld stond onder de dwarsbalk als koele standvastige jongedame met pit die geen duimbreed toegaf.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Het lukte de jonge meiden uit de hofstad maar niet om een bres te slaan in de hechte verdedigingslinie. Maar hadden in die fase wel een heel duidelijk veldoverwicht.
RCL gaf weinig weg met in de 39e minuut Susanne Hoogenboom die Bianca van der Meer wegstuurde en bijna had kunnen scoren. ADO Den Haag leek in de 42e minuut de score te gaan openen. Een venijnige uithaal van Lizzy Mastemakers raakte de binnenkant van de verste staander maar het leer kwam weer in het veld.

vv RCL - Jong ADO Den HaagIn de tweede helft met hoog in de lucht de schijngestalte van het eerste kwartier van onze maan. Op de akker van Sportpark De Bloemerd het vierde kwartier en wat een spanning. Cynthia Roeleveld had vooraf al verteld dat voor haar de nul heilig was en deed haar woord gestand.

vv RCL - Jong ADO Den Haag

In de 56e minuut Wilan Gies Broesterhuizen die op inzet en karakter het leer onderschepte en Bianca van der Meer aanspeelde. De simpele maar o zo belangrijke beweging en de sublieme pass op de inkomende Cerise Klijn die op snelheid door mocht lopen en randje zestien loeihard uithaalde en onhoudbaar voor Jasmijn de Groot doel trof.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Vreugde bij de meiden van Janet Griffioen en Lesley Landweer en het zonnetje liet haar eerste zonnestralen van het voorjaar zien. De meiden uit het Haagse stonden vast gepriemd schouderophalend elkaar vol onbegrip aan te kijken. Het spelpatroon van de coaches Monique Rikaart en Peter Boshuizen wijzigde niet. De brutale Racing toonde lef. Nam zelfs het heft in handen en trok het initiatief naar zich toe.

vv RCL - Jong ADO Den Haag

Prima mogelijkheden voor Sabine Verheul, Bianca van der Meer, Samanta Stojanovic maar de beste mogelijkheid was in de 75e minuut voor Marijke van den Berg. Die kreeg ruimte en kwam oog in oog met Jasmijn de Groot maar had wel de allesbeslissende treffer moeten scoren voor de thuisploeg.

vv RCL - Jong ADO Den Haag

In de laatste fase werd het billenknijpen met toch opvallende acties in aanvallende zin van Geke Maat die Maartje Looijen de baas was op de rechterflank. Coach Janet Griffioen kon de spanning niet meer aan bij de laatste hoekschop van ADO Den Haag. De handen gingen voor het gelaat en het hoofd werd gedraaid. Echter Cynthia Roeleveld onderschepte het leer met klasse.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Winst voor de Leiderdorpse Racing die de drie punten heel goed kan gebruiken in de strijd om handhaving op het allerhoogste amateurniveau. De god van het voorjaar en de groei met vruchtbare gronden uit de Griekse mythologie Dionysos kan aanbeden worden. En beter veld dringend aan de orde want op topniveau spelen is nu ver ondermaats. Wat opviel het onbegrip bij de speelsters van ADO Den Haag. Die bleken niet in staat een vuist te maken tegen een collectief strijdend RCL.
Na afloop straalde een vermoeid ogende Janet Griffioen van oor tot oor. De tranen van vreugde braken bijna door. Complimenteerde de groep voor het bereikte resultaat. Maar nog belangrijker de ultieme saamhorigheid, de enorme geestdrift en werklust die haar meiden lieten zien. Die eensgezinde collectiviteit bracht nu het succes. En juist met deze instelling kan je elke ploeg in de Topklasse verslaan.

Meer beelden van RCL tegen Jong ADO Den Haag ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: