RCL pakt brutaal volle buit bij Wartburgia

De topper in de Hoofdklasse vrouwen tussen het Amsterdamse Wartburgia en RCL uit Leiderdorp eindigde met winst voor het bezoekende team. De twee aan elkaar gewaagde kemphanen streden sportief voor de punten. Winst van belang om mee te doen in de top van het klassement. De wedstrijd was uitermate spannend en RCL zegevierde met 1-2 na een 0-1 stand bij rust.

asv Wartburgia - vv RCL
De Leiderdorpsen lieten bij vlagen zien op welke wijze het positiespel gespeeld moet worden. Wel trouwens een duidend verschil waarbij de winst niet onverdiend genoemd mag worden. RCL kwam in de eerste helft op voorsprong via Yara Haasnoot. In de tweede helft kwam Wartburgia langszij via een prachtig doelpunt van Lorraine Prade.

asv Wartburgia - vv RCL
Dan toch weer de veerkracht en het lef voor de Leiderdorpse Racing met de beslissende treffer van Madieke Zaad. Tien minuten voor tijd leek Bibi Joo te gaan scoren maar verdedigster Romy Siera haalde het leer van de doellijn. Discussie achteraf of het leer volledig de doellijn was gepasseerd maar de prima leidende scheidsrechter Paulus Bon uit de hoofdstad liet het spel voortgaan. De laatste minuten was billen knijpen voor RCL echter Wartburgia kon de stand niet meer in evenwicht brengen.

asv Wartburgia - vv RCL
De belangen groot op Sportpark Drieburg in Amsterdam. De spanning duidelijk merkbaar want winst was het enige dat telde voor het tweede team van Wartburgia maar ook voor RCL. Strijden om de verdeling van de ere plekken in een bijzondere competitie. Wartburgia kreeg in de eerste minuten via Demi Hemelaar, Shameela Saboerali en Jennifer de Jong een paar goede mogelijkheden. Ook Julie Hendriks liet zich een aantal malen opvallend zien met de goede opbouw. Lorraine Prade kreeg zelfs een vrije doorgang maar schoot over.

asv Wartburgia - vv RCL
RCL zette daar te weinig tegenover. Het tempo laag en de passes kwamen niet altijd aan. Wel goede acties van Sandra en Claudia Owel en na tien minuten spel deed de Leiderdorpse Racing weer mee. Een tempo versnelling met de opbouw van Sandra Owel en Madieke Zaad. Het leer bereikte Manon Heiligers die met een slimme breedtepass de inkomende Claudia Owel bereikte. Schoot echter haar inzet net langs de verkeerde kant van de staander naast.

asv Wartburgia - vv RCL
Meer druk nu van RCL met opbouwend een actieve Kimberley van Delft. In de zestiende minuut Claudia Owel met Lesley Landweer met als eindstation Yara Haasnoot. De inzet werd met klasse gestopt door sluitpost Daniëlle de Bruin. Door de tempowisselingen in het spel van RCL moest Wartburgia alle zeilen bijzetten.

asv Wartburgia - vv RCL
De Racing profiteerde niet van de geboden mogelijkheden. Wel de enorme drive merkbaar bij Yara Haasnoot en Madieke Zaad om juist een goed resultaat neer te zetten. Lesley Landweer probeerde het van afstand maar dan aan de andere kant de ruimte voor Wartburgia. Lorraine Prade op snelheid er vandoor en vuurde diagonaal een projectiel af. RCL sluitpost Hannah van den Heuvel bood redding en ging volledig gestrekt naar de hoek.

asv Wartburgia - vv RCL
In de 28e minuut kwam RCL op voorsprong. Met lef en doorzettingsvermogen weer zo’n fraaie gestroomlijnde combinatie in hoog tempo uitgevoerd met Kimberley van Delft en Manon Heiligers. De pass op de actieve Madieke Zaad, die trouwens voor twee leek te spelen, de beweging en de pass breed op Yara Haasnoot die haar belofte gestand deed en onhoudbaar het leer in de touwen schoot. De voorsprong verdiend en RCL wilde duidelijk meer. Wendy Remert, Jacky Scholman en aanvoerster Laura van Steveninck hadden hun handen vol aan de mee opkomende Amber Chaudron en Susanne Hoogenboom. Ook een vrije trap van Lesley Landweer ging slechts net over.

asv Wartburgia - vv RCL
RCL nam gas terug en dat betekende ruimte en druk van de Drieburg bewoonsters. Alleen konden Jennifer de Jong, Demi Hemelaar en Lorraine Prade daar niet van profiteren mede door het uitstekende werk van doelvrouw Hannah van den Heuvel.

asv Wartburgia - vv RCL
In de tweede helft uiterst somber en donker weer waarbij de heldere lichten werden ontstoken op het fraaie hoofdveld. Opnieuw druk van RCL met een vrije trap van Kimberley van Delft die heel slim door Yara Haasnoot werd doorgekopt naar de vrijstaande Madieke Zaad die over schoot. De toon toch gezet en de bedoeling duidelijk. Het spel golfde op en neer en de strijd nog niet gestreden want Wartburgia kwam terug. Jocelyn Louhatapessy, Cherisse de Vries met Jennifer de Jong en de snelle Lorraine Prade zette de Racing verdediging met Sandra Owel, Romy Siera en Susanne Hoogenboom onder druk.

asv Wartburgia - vv RCL
In de 51e minuut kwamen de Drieburg bewoonsters langszij. Een scherpe hoekschop van Shameela Saboerali werd direct door Lorraine Prade hoog in het doel gewerkt en bracht haar team weer helemaal in de wedstrijd. De ploeg van coach Chedeirek Kempenaar wilde meer. Vrije trappen van Wendy Remert en Lorraine Prade werden nog net over de lat gewerkt door Hannah van den Heuvel die RCL daarmee in de wedstrijd hield.

asv Wartburgia - vv RCL
De ploeg van coach John van der Meer was goed wakker geschud en weer bij de realiteit van het moment. De knop om en de aanvallen nu van RCL.  Veerkracht en karakter tonen om voor de winst te gaan werd met weer een tempoversnelling duidelijk. Sandra Owel met de voorzet in de 56e minuut op de vrijstaande Madieke Zaad die het leer net over kopte. In de 65e minuut weer zo’n fraaie aanval van de Racing met Kimberley van Delft en Sandra Owel. De pass op de prima acterende Manon Heiligers die zich knap vrijspeelde en het leer in de voeten schoof van Madieke Zaad. Die maakte geen fout en scoorde fraai met 1-2 nu op het scorebord.

https://www.flickr.com/photos/95028150@N06/albums/72157713405246807
De Racing controleerde het spel maar tien minuten voor tijd leek de inzet van Bibi Joo succesvol te zijn voor de Amsterdamse ploeg. Het leer werd met een fraaie krul langs Hannah van den Heuvel gespeeld richting doel. De bal leek de doellijn te passeren maar daar was Romy Siera het duidelijk niet mee eens en werkte het leer weg. Wel of niet de doellijn gepasseerd de ultieme vraag van het moment. De leidsman kon niet waarnemen of het leer volledig de doellijn was gepasseerd en liet het spel verder gaan. Het was in die laatste minuten billen knijpend spannend want zowel RCL als Wartburgia kregen mogelijkheden maar de stand bleef zoals die was.

asv Wartburgia - vv RCL
Een verdiende overwinning voor RCL vanwege het feit dat de getoonde tempo versnellingen met combinaties bepalend waren voor het eindresultaat. Karaktervol met lef het spel spelen zoals het moet. In de eerste helft een kleine twintig minuten en dat ook in de tweede helft. Dat wel op de juiste momenten om doeltreffend te zijn. Wartburgia wel op hetzelfde niveau maar miste juist dat stukje temperament om doeltreffend te zijn. Komende week gaat Wartburgia naar Friesland om het op te nemen tegen Heerenveense Boys en RCL ontvangt thuis koploper Saestum uit Zeist.

Meer beelden van Wartburgia II tegen RCL ziet u hier
Beelden van het duel in de Topklasse tussen Wartburgia en Be Quick ziet u hier.

RCL krap langs Heerenveense Boys

De pijlen van de Leiderdorpse Racing waren in het duel tegen Heerenveense Boys gericht. Alleen  de scherpte liet verstek gaan. Wel een dik verdiende drie punter want in de eerste twintig minuten had de thuisploeg ruimschoots het verschil in kwaliteit moeten duiden.  De rood-witte voorwaartsen wisten sluitpost Alissa Visch van Heerenveense Boys niet te verschalken. Pas in de 40e minuut was het Claudia Owel die raak schoot en daar bleef het bij.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
Slagregens in de tweede helft maakte het spel tempoloos en ver ondermaats. De Friezinnen kregen weinig ruimte van de sterk spelende Racing achterhoede en stootkracht was niet aanwezig. Pas laat in het sportieve duel toen de lucht weer strak blauw kleurde kreeg de thuisploeg opnieuw een aantal prima mogelijkheden. Maar het leer wilde er niet in. Een krappe maar uiterst verdiende 1-0 overwinning voor RCL dat nu de derde plaats inneemt op de ranglijst. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jeroen Deutekom uit Voorhout die een uitstekende wedstrijd floot.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
Schrikkeldag ook op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp waar RCL Heerenveense Boys ontving. De belangen groot van beide kemphanen want winst betekend meedoen in de top van Hoofdklasse vrouwen. RCL startte uitstekend en liep met ruime passen op de dag van de grote sprong. Dat alles om de sterren met zon en maan weer in de juiste positie te manoeuvreren.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
Met bovenal een stralende Madieke Zaad die het spel met Lesley Landweer op keurige wijze verdeelden. Direct al mogelijkheden voor de thuisploeg met Yara Haasnoot, Claudia Owel en de altijd sterk opkomende Kimberley van Delft. De Friezinnen hielden het hoofd koel met Naomi Azier, Tonny Agricola, Colinda Faber en aanvoerster Inge Konst. Ook doelvrouw Alissa Visch groeide als onneembare vesting in het duel.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
De druk van RCL nam toe en het spelpeil haalde het niveau wat de herfstkampioen in de Hoofdklasse voor de winterstop liet zien. Kort tikwerk met een splijtende pass maar dan nu de kansen niet weten te verzilveren.
Sandra Owel met de opbouw op de rechterflank en een mogelijkheid voor Yara Haasnoot die haar inzet gestopt zag worden door Alissa Visch. De sterk spelende Manon Heiliegers schoot in de twaalfde minuut bijna raak maar ook Madieke Zaad kreeg mogelijkheden om de score te openen. Tel daarbij op de listige vrije trappen van aanvoerster Lesley Landweer en het verschil duidelijk.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
Bij Heerenveense Boys probeerden Inge Konst, Daisy Andringa en Carolien Vegter wat tegengas te bieden. Maar de Racing verdediging met Susanne Hoogenboom, Emma Verdaasdonk en Robin Potters liet niets aan het toeval over en speelde vol overtuiging. Net als trouwens sluitpost Hannah van den Heuvel die in de wedstrijd slechts enkele keren tot actie moest overgaan.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
Na een kleine twintig minuten spel nam RCL gas terug en kwam Heerenveense Boys weer aan voetbal toe. De thuisploeg had dan al ruim afstand moeten nemen maar het verzilveren van de mogelijkheden liet te wensen over. Silke van der Wal, Nina Vuyk en Jeanine Heddema probeerde met Elisa Hoekstra de bal rond te spelen maar veel gevaar leverde dat niet op. Een schot van afstand van Jeanine Heddema werd keurig gestopt door Hannah van den Heuvel.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
In de 33e minuut kreeg Madieke Zaad de mogelijkheid deze dag als onvergetelijk op de kalender te zetten maar daar dacht Alissa Visch toch anders over en stopte deze inzet met verve. Vijf minuten later was het Manon Heiliegers die geschiedenis had kunnen schrijven. Haar inzet spatte uiteen tegen de dwarsligger en in de rebound stopte Visch met de voet de inzet van Yara Haasnoot.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
De meiden uit Heerenveen kwamen nog goed weg maar in de 40e minuut kwam de thuisploeg wel op een dik verdiende voorsprong. Een prachtige aanval opgezet door linksachter Robin Potters waarbij het leer via Manon Heiliegers en Lesley Landweer keurig op rechts in de voeten werd gespeeld van de snel opkomende Kimberley van Delft. Een sublieme voorzet met de beweging van Claudia Owel die uiterst beheerst het leer in de touwen schoot. De voorsprong dik verdiend maar wel krap.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
In de tweede helft viel het spel vrijwel stil. De thuisploeg speelde te angstig en liet zich vreemd genoeg terugzakken op eigen helft. Maar ook de Friezinnen konden geen garen spinnen uit deze situatie. Daisy Andringa en Colinda Faber probeerden het wel van afstand maar de regie was wel degelijk in handen van de thuisploeg.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
De sluizen gingen tot twee maal toe vol open met windstoten en het tempo op een ondermaats niveau. In de 64e minuut schoot Kimberley van Delft naast. Drie minuten later deed aan de andere kant Daisy Andringa precies hetzelfde. Het sportieve duel zakte mede door de weersomstandigheden naar een dieptepunt. En dan toch weer een helder blauwe lucht en Amber Chaudron die uit een hoekschop het leer direct bijna raak schoot.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
In de laatste minuten bloeide het enthousiasme bij de thuisploeg weer op. In de 84e minuut weer die Kimberley van Delft die meters mocht maken maar geen geluk had bij het verzilveren. Ook Geke Maat met de drie blauwe ogen kreeg een mogelijkheid om niet snel te vergeten. De laatste mogelijkheden waren voor balvirtuoos Lea Luzolo, Claudia Owel en Yara Haasnoot maar Alissa Visch bood telkens weer keurig redding.

vv RCL - vv Heerenveense Boys
Drie punten voor RCL en ondanks dat het krap was een dik verdiende overwinning. De afstand had in de eerste helft veel ruimer moeten zijn. Ook van belang voor het doelgemiddelde en het spel haalde in die beginfase een hoog niveau. Maar dan toch in de tweede helft een angstig spelende thuisploeg.
Heerenveense Boys kwam er niet aan te pas. Het spel wel verzorgd maar een echte koele killer of pinchhitter ontbreekt bij de Friezinnen. Dat beaamde na afloop ook Carolien Vegter van de ploeg uit Heerenveen. De spanning blijft met RCL nu op een derde plek met 25 punten. Heerenveense Boys zakt af naar de negende plaats. Komende week ontvangen de Friezinnen Oranje Nassau uit Groningen en gaat RCL naar Amsterdam waar het de strijd aangaat tegen Wartburgia.

Meer beelden van RCL tegen Heerenveense Boys ziet u hier

ARC en UVS houden elkaar in balans

Uitstekend duel op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn tussen ARC en koploper UVS. Twee ploegen uitkomend in de Tweede klasse B die voor het resultaat streden en dolgraag de drie punten op hun conto wilde bijschrijven. Juist die instelling maakte ondanks de opkomende storm het spel aantrekkelijk. Het uiteindelijke resultaat werd met 1-1 een puntendeling.

sv ARC - lvv UVS
In de eerste helft schoot Jent Bakker ARC met een fraai effect naar een verdienstelijke 1-0 voorsprong. De Racing kreeg meer mogelijkheden om de score te verdubbelen maar verzuimde meer afstand te nemen. In het tweede deel opnieuw ARC aan zet maar kon met geen mogelijkheid het net doen bollen. En juist dan op basis van techniek en ervaring met rust de opbouw van UVS. Daar profiteerde Mirjam Gerling van door met een listig schot de gelijkmaker in de touwen te schieten. De uiterst sportieve strijd met 1-1 in evenwicht. En dat werd tevens de eindstand van een prima duel.

sv ARC - lvv UVS
De topper in de Tweede Klasse tussen runner-up ARC en UVS. Beide ploegen hadden de punten nodig. UVS dat aan een opmerkelijke opmars bezig is en wil promoveren met ARC dat dolgraag mee wil doen om toch een periodetitel binnen te slepen. Het zit de Alphense Racing niet mee alhoewel het spel op niveau is. Het kan verkeren uiteraard maar tegen koploper UVS was de doelstelling duidelijk en dat lieten de rood-zwarten wel degelijk zien.

sv ARC - lvv UVS
Het Leidse UVS met oud speelsters als Monica Hoogendam en Jill Wilmot van ADO Den Haag en Topklasser Ter Leede. Wel met rust en een grote dosis technische vaardigheid spelend maar bovenal ervaring. Dat straalde het blauwwitte team uit maar kreeg wel te maken met een op wilskracht opererende thuisploeg.

sv ARC - lvv UVS
UVS startte sterk en kreeg een aantal mogelijkheden maar het vizier stond niet geheel op scherp. De opbouw degelijk en de Racing had zichtbaar moeite daarop te anticiperen. ARC coach Nick Coster gaf de juiste wijzigingen door aan aanvoerster Yvette Verschuur waarbij de Racing meer vat kreeg via Julia Samson, Rianne Zwaan en Iris Spaan op de aanvalsgolven van UVS.

sv ARC - lvv UVS
Na tien minuten spel kwam ARC aan zet. Een prachtige aanval met Jent Bakker en Heike Egberts waarbij de inzet door UVS sluitpost Laura Hennekes nog net tot hoekschop werd verwerkt.
Na twintig minuten spel nam thuisploeg ARC het initiatief van de Leidse ploeg over. In de 25e minuut een goede combinatie waarbij Jent Bakker op avontuur mocht gaan en geheel vrij kwam voor Laura Hennekes die de inzet pareerde. ARC drong verder aan en kreeg ook via Sheraya Mangal mogelijkheden om het nu ontstane veldoverzicht in klinkklare munt om te zetten.

sv ARC - lvv UVS
Dat gebeurde wel in de 30e minuut met Jent Bakker die op links ruimte creëerde en schitterend met rechts uithaalde en het leer in de verste hoek schoot. Een fraai doelpunt en ARC kwam op een zeker niet onverdiende voorsprong. Kreeg in dat laatste kwartier meer mogelijkheden om te score te verdubbelen maar verzuimde in de afwerking.

sv ARC - lvv UVS
In de tweede helft veranderingen bij UVS met Michèle Seijen ten Hoorn en Ilse van der Windt die toch de opdracht meekregen het tij te doen keren. Maar ARC had nog steeds het initiatief in handen en kreeg via Heike Egberts en Jent Bakker mogelijkheden om te scoren. Dat lukte echter niet maar door de druk van de Racing kreeg UVS wat meer ruimte. Een schot van Mirjam Gerling werd keurig gestopt door sluitpost Romy Toebosch die de Racing in de wedstrijd hield. Maar in de 60e minuut kwam UVS dan toch langszij.

sv ARC - lvv UVS
Weer de actieve Mirjam Gerling met een fraai schot van net buiten de zestien dat doel trof. Vreugde bij de meiden uit Leiden die de stand weer in balans brachten. Beide ploegen kregen mogelijkheden om de score een ander aanzien te geven, echter zonder resultaat.

sv ARC - lvv UVSDe Alphense ploeg kreeg via Linde Mineur goede kansen maar de mogelijkheden werden niet in doelpunten omgezet. De einduitslag bleef dus met 1-1 gelijk met een puntendeling als resultaat.

sv ARC - lvv UVS
UVS kreeg ondanks de nodige ervaring en het technisch vaardige spel het enthousiaste bruisende ARC niet onder controle. Kwalitatief was het duel ondanks de opkomende storm en het sombere weer uitstekend. ARC compenseerde de ervaring door de inzet en na een moeizame start sloten de linies perfect aan. Verzuimde effectief om de kansen te verzilveren en dat speelt parten. UVS was technisch iets beter maar de meiden waren toch dolblij met dat ene puntje. En dat was volkomen juist want het had best anders kunnen uitpakken.

Meer beelden van ARC tegen UVS ziet u hier
Ook Rijnsburgse Boys kwam naar Zegersloot om tegen ARC II te spelen.
Won overtuigend met 0-4. Beelden ziet u hier.

RCL wint nipt van The Knickerbockers

Met het kleinst mogelijke verschil won RCL van The Knickerbockers uit Groningen. De drie punten waren verdiend want de thuisploeg liet in een groot gedeelte van de sportieve wedstrijd het betere spel zien. Maar de echte drive met overtuiging waar het trouwe thuispubliek in het afgelopen jaar mee kennis maakte ontbrak.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Wel karaktervol maar er is wel iets meer nodig om in de top van de Hoofdklasse mee te draaien. Het enige doelpunt werd door Lesley Landweer uit een vrije trap subliem ingeschoten.

RCL met een wedstrijd minder gespeeld op de derde plek in het klassement en de Groningse studentes van The Knickerbockers als rode lantaarndragers. Het verschil was op het in slechte staat verkeerde hoofdveld van Sportpark de Bloemerd echter nauwelijks merkbaar. De Leiderdorpsen wel de bovenliggende partij maar de voorwaartsen hadden duidelijk moeite om een doorbraak te forceren. De wedstrijd stond onder leiding van Arie Kuijt uit Katwijk die zichtbaar met plezier een uitstekende wedstrijd floot.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De start was voor de studentes die toch weer twee en een half uur onderweg waren om in Leiderdorp te komen. Sjaantje Nanne, Sanne Hartsema en aanvoerster Robin Huijboom waren gevaarlijk maar rots in de branding was RCL sluitpost Hannah van den Heuvel die koelbloedig ingreep.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
RCL stelde daar een prima mogelijkheid via Madieke Zaad tegenover. De ploeg van coach Jans Bos probeerde het via Frederique Versteeg en Sanne Hartsema maar Romy Siera, Sandra Owel en Susanne Hoogenboom hadden de snode plannen onder controle en gaven geen millimeter ruimte weg in de druilerige regen die het veld nog zwaarder maakte.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
In de 12e minuut raakte aanvoerster Robin Huijboom geblesseerd aan haar knie en moest noodgedwongen het veld verlaten. Trieste afgang in de regen op een sfeerloos slecht bespeelbaar veld waar zelfs de vlaggen, die normaal gesproken het veld omzoomden, ontbraken. Na afloop was de situatie met de knie redelijk op orde en komende dinsdag kijken de artsen naar de eventuele schade.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De snelheid met acties waren bij de twee kemphanen niet zichtbaar en dat maakte het spelletje een stuk minder aantrekkelijk. Vooral bij RCL ontbrak het sublieme positiespel. Wel aanvallen maar bij The Knickerbockers stond Hanna Kuijvenhoven weer onder de lat en die greep een aantal keren bij acties van Claudia Owel en Yara Haasnoot goed in.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Ook Jill Sanrodji mocht meters maken op rechts en was er dichtbij. In de 24e minuut een vrije trap die loeihard werd genomen door Lesley Landweer maar Hanna Kuijvenhoven stopte met verve deze inzet. RCL zette druk maar kwam met geen mogelijkheid langs de stugge Groningse verdedigsters.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
In de 30e minuut was Manon Heiliegers er vandoor maar werd onreglementair tegengehouden. Een vrije trap het resultaat en achter de bal wie anders dan aanvoerster Lesley Landweer. Die schoot het leer in de uiterste hoek in de touwen en bracht RCL op een verdiende voorsprong.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
De Racing wilde doordrukken en kreeg middels een aantal hoekschoppen voldoende mogelijkheden de score te verdubbelen. Dat lukte niet en aan de andere kant kreeg Frederique Versteeg en Sanne Hartsema wat terug te doen maar de Racing verdediging controleerde het spel volledig.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers

Het tempo omhoog brengen en met vertrouwen voor het resultaat gaan zou wenselijk zijn om het verschil tot uitdrukking te brengen. In de eerste paar minuten van de tweede helft kreeg de thuisploeg via Yara Haasnoot en Madieke Zaad mogelijkheden die normaal gesproken klink klare munten zouden opleveren. Maar nu werden deze echter niet benut.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
RCL had strak de regie in handen maar kon dat ene gaatje niet vinden. Berber Nijholt, Beli de Jong en Els van Minnen met Hannah Scheid groeiden in de duels. In de 51e minuut weer zo’n mogelijkheid voor Madieke Zaad  en twee minuten later Jill Sanrodji die het verschil toch had kunnen maken. Ook Claudia Owel was er wel heel dichtbij maar het net werd niet gevonden.

Door de druk van de ploeg van coach John van der Meer kreeg de ploeg uit Groningen meer ruimte voor de counter.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Frederique Versteeg was snel maar Romy Siera net iets sneller en liep dat gat dicht. Beli de Jong kreeg nog wel een fraaie kopkans maar sluitpost Hannah van den Heuvel greep goed in.

De Racing probeerde wel degelijk een tweede treffer te forceren. Manon Heiliegers, Susanne Hoogenboom, Romy Siera en zelfs Robin Potters verschenen als aanvalsters in de zestien. Een pass van Claudia Owel was perfect op maat voor Jill Sanrodji maar die kwam een teenlengte te kort om doeltreffend te kunnen zijn.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
In de 84e minuut weer een fraaie kans voor Yara Haasnoot even later gevolgd door Jill Sanrodji. Aan de andere kant uitstekend werk van Sandra Owel die Frederique Versteeg heel goed afstopte. In de laatste fase probeerde The Knickerbockers er alles aan te doen om het moe gestreden RCL toch nog te verschalken. Een punt meenemen voor de lange terugreis zou toch aantrekkelijker zijn maar Hannah van den Heuvel was van mening dat die instelling niet het rood witte idee diende en greep een aantal keren goed in.

RCL won nipt maar wel verdiend op basis van toch het betere spel te laten zien in een matig duel.

vv RCL - gsvv The Knickerbockers
Een verdiende winst in een matig duel afgewerkt op een slecht bespeelbaar en sfeerloos veld. Voor RCL telde de winst en die werd optimaal gekoesterd. De ploeg van John van der Meer haalde niet het spelpeil van voor de winterrust maar het wedstrijdritme moet weer helemaal op gang komen. Dat de ploeg uit Groningen op de laatste plek staat op zich vreemd maar in de Hoofdklasse zijn de onderlinge verhoudingen uiterst gering. Iedere ploeg kan de ander verslaan en dat maakt deze competitie wel heel uitzonderlijk en spannend.
Komende week speelt RCL in Groningen het inhaalduel tegen Oranje Nassau. Maar daar moet dan wel uit een ander vaatje getapt worden.

Meer beelden van RCL tegen The Knickerbockers ziet u hier

Wartburgia pakt brutaal de winst bij Berkel

De hervatting van de competitie na de winterstop een feit. Berkel nam het op Sportpark Het Hoge Land op tegen het tweede team van Wartburgia uit Amsterdam. Juist de verwachtingen hoog gespannen voor de thuisploeg om de aansluiting in de Hoofdklasse vrouwen te behouden. Voor de Amsterdamse meiden was winst noodzakelijk om uit de gevarenzone te blijven.

cvv Berkel - asv Wartburgia IIDe verschillen in stand van de competitie minimaal maar op het veld was het Wartburgia dat de lakens uitdeelde. Speelde geconcentreerder en de linies deden hun werk met verve. Berkel liep achter de feiten aan en was niet in staat de balans te vinden. Het werd een verdiende 0-2 overwinning voor de Amsterdamse Drieburg bewoonsters. Beide doelpunten werden gescoord door Sabrina Pufflijk maar verdeelde die wel over de twee helften. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bart Hertogs uit Scheveningen die een uitstekende wedstrijd floot.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Berkel trad aan zonder aanvoerster Demi Verlangen die afgelopen week ernstig geblesseerd raakte en voorlopig vanaf de zijlijn de wedstrijden moet volgen. Een tegenvaller voor de ploeg van Egmond Blinker die juist de opgaande lijn te pakken had. Wartburgia startte goed met direct al een mogelijkheid voor Shanon Molleman. Aan de andere kant was Faith Parto gevaarlijk maar de scherpte in het schot ontbrak waardoor sluitpost Daniëlle de Bruin het leer kon onderscheppen.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Wartburgia had de regie in handen en creëerde via Shanon Molleman, Cherrisse de Vries en Shameela Saboerali mogelijkheden om de score te openen. De beste kans kreeg Eline Keet in de 19e minuut met een loeihard schot maar doelvrouw Celine Lindhoudt pareerde vol klasse deze inzet.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Een minuut later een ongelukkige botsing tussen Isabel Heinsbroek en Shanon Molleman die met de hoofden tegen elkaar aan kwamen. Het viel gelukkig mee. Opbouw bij de Amsterdamse meiden via duidelijke spelpatronen met druk op de Berkel vesting. Kansen voor Sabrina Pufflijk en Cherrisse de Vries maar opnieuw was het Celine Lindhoudt die perfect ingreep.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Na een half uur spel kwam Berkel onder de druk van Wartburgia uit. Uit een hoekschop in de 30e minuut was er een hele beste mogelijkheid voor Michelle Arbman die voor de thuisploeg de score had kunnen openen. Vijf minuten later was het Anouk Angkotta met de opbouw via Faith Parto en Lindy Hogedoorn.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Het leer op de vrijstaande Sabrina Pocorni die echter de bal niet goed onder controle kreeg. In de 40e minuut was het Wartburgia dat op voorsprong kwam Eline Keet met de pass op Sabrina Pufflijk die nu wel Celine Lindhoudt de gang naar het net liet maken. Een verdiende voorsprong gezien het vertoonde spelbeeld.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
De eerste fase van de tweede helft was voor Berkel met een aantal prima acties van Melanie den Dulk. Aan de andere kant was het van afstand Cherrisse de Vries die met een vliegend schot Lindhoudt wilde verschalken. Dat lukte niet en Berkel beukte op de Wartburgia vesting. Felice Hermans en Laura van Steveninck met doelvrouw Daniëlle de Bruin gaven echter geen krimp.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Kansen voor Michelle Arbman, Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk maar het lukte Berkel niet om dat ene gaatje te vinden. In de 67e minuut haalde Jonna Hulshof in de zestien Zoë Hanselaar onderuit. Sabrina Pufflijk leek zich te gaan opmaken voor haar tweede doelpunt vanaf elf meter maar daar stak Celine Lindhoudt vakkundig een stokje voor met een prachtige redding.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Wel kreeg Sabrina Pufflijk haar tweede doelpunt. In de 77e minuut op links snel Zoë Hanselaar met de pass op de inkomende Sabrina Pufflijk die nu wel het net achter Lindhoudt deed bollen. Zette daarbij Wartburgia op een veilige en verdiende 0-2 voorsprong.

cvv Berkel - asv Wartburgia II
Spektakel in de 82 minuut van de wedstrijd die in feite al was beslist. Duwen en trekken na een overtreding van Isabel Heinsbroek op Annelie Petersen. Op zich niets aan de hand maar even later gebeurde er van alles en vloog de pan in vuur en vlam. Geschreeuw, onenigheid en met een tweetal rode kaarten eindigde de discussie. Glynnelle Ursulle en Sabrina Pocorni verlieten plichtsgetrouw het strijdtoneel.
In de laatste fase was het Sandra Welles die voor Berkel de bal nog net op de doellijn kon keren en kreeg aan de andere kant Michelle Arbman nog de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren.
cvv Berkel - asv Wartburgia II
Maar dat lukte niet en de onderlinge tweestrijd werd verdiend gewonnen door de Amsterdamse meiden. Speelde duidelijk geconcentreerder in het spelpatroon dat Linda Bos zo eigen is. Berkel daarentegen was zoekende en de gestroomlijnde as ontbrak. Uiteraard was de formatie van Egmond Blinker met de nodige omzettingen zoekende maar de echte drive ontbrak. Volgende week gaat Berkel naar Stiens in Friesland en ontvangt Wartburgia in Amsterdam ACV uit Assen. De verhoudingen in deze competitie blijven wel heel dicht bij elkaar liggen en dat maakt ieder duel wel heel erg spannend.

Lees alles over Pupil Roos die voor Berkel wel scoorde
Meer beelden van Berkel tegen Wartburgia ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: