Wartburgia pakt volle buit bij RCL

Een bijzonder matig duel in de Topklasse voor vrouwen tussen RCL en Wartburgia. Met name in de tweede helft liet RCL het initiatief volledig over aan de Amsterdamse meiden. Wartburgia maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde via Mireille Eilander het enige doelpunt van de wedstrijd. De minst slechte ploeg op het in erbarmelijke staat verkerende hoofdveld nam de drie punten heel graag mee naar Amsterdam.
RCL - Wartburgia
Op het allerhoogste amateurniveau wedstrijden op het hoofdveld van Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp laten spelen is echt niet meer van deze tijd. De Racing heeft daar wel voor gekozen en natuurlijk hebben beide teams daar last van maar van technisch en hoogstand spel geen sprake. Frustratie bij beide kemphanen want niets lukt bijkans. Wartburgia zette in de eerste fase druk en RCL nam dat gaandeweg over. Rust met een dubbel nul en de verwachting was dat in hoge nood verkerende thuisploeg initiatief zou tonen. Echter RCL liet Wartburgia de ondernemingszin en kreeg daarvoor ook alle ruimte. Het duel stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Van der Steen uit Alphen aan den Rijn.

RCL - Wartburgia
Het Amsterdamse Wartburgia startte goed met Anouk Wisse en Michelle de Heer. Die meiden wilden direct een bres slaan maar dat lukte niet door goed werk van Sabine Verheul. De Leiderdorpse Racing probeerde het wel op het ongelijke veld vol hobbels en kuilen maar veel rust en visie in het spel was niet te zien. In de achtste minuut een fraaie aanval via Catja Suurmeijer die met Demi Hemelaar de aanval zocht maar rots in de branding Cynthia Roeleveld bood redding.

RCL - Wartburgia
Een gelijk opgaande strijd, wel matig van karakter met een iets beter combinerend Wartburgia. De spaarzame uitvallen van RCL bracht wel dreiging met zich mee. Samanta Stojanovic snel en Wilan Gies Broesterhuijzen met een mogelijkheid. Aan de andere kant greep opnieuw Roeleveld in voordat Mireille Eilander gevaarlijk kon worden. Bij de thuisploeg kwamen veel passes niet aan maar de inzet gaf hoop op succes. Ook Susanne Hoogenboom kreeg een fraaie mogelijkheid maar zag haar inzet naast gaan.

RCL - Wartburgia

In de 20e minuut opnieuw Wartburgia met een scherpe hoekschop van Michelle de Heer die door Demi Hemelaar net over werd gekopt.
RCL vocht zich terug in het duel maar best was het allemaal niet. Maar Samanta Stojanovic kreeg in de 26e minuut toch een fraaie mogelijkheid en Drita Celaj bood nog redding op de doellijn na een half uur spel. Daarna kreeg RCL wel de regie in handen van de matige strijd. Kirsten Kok probeerde het van afstand en ook Cerise Klijn kreeg een schietkans. De beste waren wel voor Wilan Gies Broesterhuijzen, Susanne Hoogenboom en Samanta Stojanovic.

RCL - Wartburgia

Wartburgia pikte direct de draad in de tweede helft op en zette RCL zwaar onder druk. De spirit en saamhorigheid ebde bij de Leiderdorpsen volledig weg en Wartburgia profiteerde op alle fronten. Tot twee maal toe kreeg Demi Hemelaar de kans om te scoren maar zag een uitstekende Cynthia Roeleveld de inzetten opnieuw keren.
In de 51e minuut opnieuw met Catja Suurmeijer  en Michelle de Heer maar ook Roeleveld sleepte de Racing er doorheen.

RCL - Wartburgia
De eendrachtige collectiviteit bij de thuisploeg volledig weg en uitsluitend verdedigen op de stormlopen van de Amsterdamse meiden. In de 56e minuut weer zo’n scherpe hoekschop van De Heer op rechts. Bijna Demi Hemelaar maar nog net tot hoekschop verwerkt. Nu aan de andere kant ook Michelle de Heer met de perfecte corner. Mireille Eilander kopte het leer onhoudbaar in de 57e minuut in de touwen. Een voorsprong voor de Amsterdamse ploeg van Linda Bos en die waren daar terecht dolblij mee.

RCL - Wartburgia
Twee minuten later werd Catja Suurmeijer door Emma Verdaasdonk beentje gelicht net buiten de zestien. Michelle de Heer nam de vrije trap maar dat leverde niets op. Ook aanvoerster Anouk Wisse kreeg in de 65e minuut nog een fraaie mogelijkheid. RCL stond als vastgenageld rond de eigen zestien en kreeg geen controle op het eigen spel. De kopjes gingen hangen en geen enkele pass kwam aan.

RCL - Wartburgia

Met het inbrengen van Bianca van der Meer en Marijke van den Berg kwam er weer een sprankje hoop. Want opbouw en positiespel was weer aanwezig bij de Racing. Kleine mogelijkheden voor Wilan Gies Broesterhuijzen, Emma Verdaasdonk, Cerise Klijn en Bianca van der Meer. Scherpe hoekschoppen van Dominique van Wensveen en Van der Meer in de allerlaatste fase maar sluitpost Eline Roet hield de nul.

RCL - Wartburgia
‘Een wedstrijd om heel gauw te vergeten’, memoreerde Wartburgia coach Linda Bos na afloop. Maar Bos was wel heel erg blij met de terechte drie punten die in de pocket werden meegenomen.
Het gezicht van RCL coach Janet Griffioen sprak boekdelen. Om een wedstrijd geheel uit handen te geven en niet voor en met elkaar de strijd te willen aangaan was in haar optiek ver beneden Leiderdorps peil. Geen rust in het spel en het geloof in eigen kracht ebde volledig weg.
Tijd dringt en handhaving op het allerhoogste amateurniveau nog steeds het doel voor RCL.

Meer beelden van RCL tegen Wartburgia ziet u hier

Berkel wint simpel en ruim van ’t Gooi

Het carnavalsfeest in den lande maar pure nuchterheid in Lansingerland. Vrij eenvoudig sloegen de meiden van Egmond Blinker in de eerste minuten genadeloos toe tegen ’t Gooi uit Hilversum. Twee fraaie doelpunten en opportuun voetbal met als resultaat in het eerste deel een 4-0 voorsprong. De Gooise vrouwen kwamen er niet aan te pas alhoewel er wel wat mogelijkheden waren.
CVV Berkel - SC 't Gooi
De thuisploeg nam duidelijk gas terug maar hield wel degelijk de regie in handen. Freewheelend voetballen en twee doelpunten moeten incasseren. Daar tegenover stond er slechts één van Berkel. Dat hadden er wel wat meer mogen zijn want mogelijkheden in voldoende mate. De winst met 5-2 was duidelijk en Berkel op gemakkelijke wijze drie punten in de knip erbij.

CVV Berkel - SC 't Gooi
Op Sportpark Het Hoge Land weer zo’n stevige en koude bries. Nu wel met een heerlijk voorjaarszonnetje die het winterse weer toch iets aangenamer maakte. Nadat Pupil van de Week Lindsey voor had gedaan hoe je doelpunten maakt was de eerste aanval toch voor ’t Gooi. Het leverde echter geen gevaar op. Direct daarop kreeg Sabrina Pocorni de kans om voor Berkel te scoren. Doelvrouw Melissa Nijdam bood nog redding echter in de tweede minuut was het wel raak. Sabrina Pocorni slim en handig en 1-0 op het scorebord. In de vijfde minuut kreeg Lindy Hogendoorn een mogelijkheid maar Roos Knibbeler zat daar goed tussen.

CVV Berkel - SC 't Gooi
De ploeg van coach Jaap Hofman uit Hilversum had wel een ijzige strakke pass in huis. Snel countervoetbal. Julia Hofman met de diepe bal op Tess Linnekamp. Het vervolg was de inzet van Sabrina Pufflijk die slechts rakelings over de deklat van de vesting van Dominique van de Kerkhof verdween. Het was anticiperen voor Nadia Roukes, Demi Verlangen en Lisa Wijnen.
In de zevende minuut kwam Berkel op een 2-0 voorsprong. Een simpele steekbal en Sabrina Pocorni schoot haar tweede treffer in het net.

CVV Berkel - SC 't Gooi
Berkel op rozen met een verdienstelijke en bovenal snelle voorsprong. Het duel in feite al gespeeld. De regie volledig in handen van de meiden van Berkel maar zo af en toe was het rondspelen van het leer niet geconcentreerd genoeg. Gelukkig voor de ploeg van Egmond Blinker en Silvia Boogaard was ’t Gooi niet alert genoeg om daarvan te profiteren.
In de 19e minuut kreeg Precious Alvares een mogelijkheid maar Van de Kerkhof pakte het leer uit de lucht.

CVV Berkel - SC 't Gooi

Wel dreiging van ’t Gooi maar het grootste gevaar kwam toch van Isabel Heinsbroek, Melanie den Dulk, Michelle Arbman en Sabrina Pocorni die simpel op dat moment de stand al hadden kunnen verdubbelen.
Tess Linnekamp was bij de Gooise vrouwen gevaarlijk en aan de andere kant was het in de 33e minuut Michelle Arbman die meters op rechts maakte. Een perfecte voorzet en een werkelijk schitterende omhaal van Melanie den Dulk waarbij het leer loeihard en zuiver in het net verdween.

CVV Berkel - SC 't Gooi
Drie minuten later werd Sabrina Pocorni net in de zestien door René Fung-A-Jou onderuit gehaald. Kreeg van leidsman Van Held daarvoor de gele kaart en wie anders dan Melanie den Dulk schoot de elf meter trap op sublieme wijze in. 4-0 op het scorebord voor thuisploeg Berkel.

CVV Berkel - SC 't Gooi
Berkel nam duidelijk in het tweede deel wat gas terug alhoewel de kansen wel degelijk aanwezig waren. In de 55e minuut Faith Parto met een mogelijkheid. Zes minuten later werd de doorgebroken Parto door Julia Hofman onderuit getrokken. De vrije trap van Nadia Roukes leverde geen klink klare munt op. ’t Gooi kreeg meer ruimte en in de 68e minuut profiteerde Tess Linnekamp daar volledig van door het leer in de uiterste hoek te schieten. 4-1 de stand en dat voelde toch niet goed bij de thuisploeg.

CVV Berkel - SC 't Gooi

Melanie den Dulk kreeg een mogelijkheid en ook Lindy Hogedoorn werd door Sabrina Pufflijk onderuit getrokken. Het leverde niets op Berkel en ook Faith Parto had moeten scoren na een voorzet van Lindy Hogedoorn. In de 72e minuut dan weer die sluwe Sabrina Pocorni die heerlijk door mocht lopen en het leer perfect in schoot.

CVV Berkel - SC 't Gooi
Met nog ruim een kwartier voor de boeg kregen Lindy Hogedoorn, Liza Claessen en Jasmin Ghafoerkhan nog mogelijkheden voor Berkel om het doelsaldo op een hoger niveau te brengen.
Dat lukte echter niet maar in de 84e minuut viel het doelpunt wel aan de andere kant. Tess Linnekamp scoorde beheerst voor de Gooise vrouwen die daarmee de eindstand op 5-2 bepaalde.

Berkel - 't Gooi
Winst voor Berkel in een duel dat in feite na zeven minuten al was beslist. De thuisploeg soms te laconiek maar wel ontspannen spelend om de beurt af te wachten. De Gooise meiden waren niet goed in staat dat opportune spel te doorbreken. Konden daar niets tegenin brengen. Leuk duel zonder echte spanning maar wel een verdiende overwinning voor Berkel dat drie punten op het conto mag bijschrijven.

Lees hier alle geheimen over Pupil van de Week Lindsey
Meer beelden van Berkel tegen ‘t Gooi ziet u hier

Nuttig sparren tussen RCL en Reiger Boys

Leren van en met elkaar het motto van de kemphanen RCL en Reiger Boys die op Sportpark De Bloemerd tegen elkaar speelden. Een vruchtbaar oefenduel vol nuttige informatie zowel voor coach Cor Smit van Reiger Boys als voor Janet Griffioen van RCL. Dat uiteindelijk Reiger Boys er met de winst van 1-4 vandoor ging was bijzaak. De lijnen en linies constructief opzetten, het overnemen van posities om vervolgens alle pionnen in elkaar te laten passen.

vv RCL - vv Reiger Boys
Resultaat een leuk duel met een veel sterker RCL in het eerste half uur en laatste kwartier. Daar tussen was het Reiger Boys uit Heerhugowaard die de scepter zwaaide. Vlak voor de pauze scoorde Bonnie Smit en na de koude limonade Merel Albertsma. Chantal Hendrikse zorgde voor de 0-3 terwijl Nikki Hendrikse op fraaie wijze de vierde treffer scoorde.
RCL kwam terug en scoorde ook al zo’n mooi doelpunt die op naam kwam van Dominique van Wensveen. Maar het belang van deze oefenpot waardevol. Immers RCL en Reiger Boys zijn in Topklasse en Hoofdklasse nog niet veilig.

vv RCL - vv Reiger Boys
Het nieuwe RCL onderkomen werd geopend en het spel kon beginnen. RCL met een mix van twee en één en Marijke van den Berg weer in de ploeg. Kreeg in aanvallend opzicht kans op kans maar was nog wat onwennig na haar langdurige afwezigheid.
RCL startte sterk met mogelijkheden ook van Samanta Stojanovic en Ellis Oort. De Racing had met gemak ruim voor kunnen staan maar kreeg het leer niet achter sluitpost Jessica Overtoom. Dominique van Wensveen schoot net naast en Overtoom keerde een inzet van Marijke van den Berg.

vv RCL - vv Reiger Boys
Dat allemaal in de eerste vijf minuten. Aanvalsgolven op de vesting van Overtoom die de balans wist te bewerkstelligen. In de elfde minuut de eerste aanval van Reiger Boys met Chantal Hendrikse die door Neeltje de Graaf  werd onderschept.
In de 17e minuut weer zo’n fraai opgezette Racing aanval met Romana Bernardon, Samanta Stojanovic, Marijke van den Berg en Ellis Oort.

vv RCL - vv Reiger Boys
De allerbeste mogelijkheid kregen de Leiderdorpsen in de 26e minuut. Dominique van Wensveen met de dieptepass op rechts op Samanta Stojanovic. Een strakke voorzet op de geheel vrijstaande Van den Berg die het leer niet goed raakte en de bal in plaats van in het net naast zag gaan.

vv RCL - vv Reiger Boys

Het tij keerde net als de ganzen in de lucht die toch nog wat warme zuidelijke invloeden op de radar kregen. Reiger Boys nam gaandeweg het roer over. Merel Albertsma schoot net naast en ook Bonnie Smit zag haar inzet net naast gaan.

vv RCL - vv Reiger Boys

Aaike Verschoor strooide met strakke passes op rechts en links. Smit, Albertsma en Hendrikse kregen de kansen maar het net werd niet gevonden. Wel in de allerlaatste minuut met een diepe bal op Bonnie Smit. Simpele bewegingen van die slimme Bonnie Smit en Neeltje de Graaf kansloos.

vv RCL - vv Reiger Boys
Na de pauze was het direct Merel Albertsma die scoorde. De vlag ging omhoog maar Leidsman Wentholt keurde dit doelpunt goed. Reiger Boys voor met 0-2 en de regie in handen. In de 63e minuut werd het 0-3 via de voet van Chantal Hendrikse.

vv RCL - vv Reiger Boys

RCL kreeg het spel niet goed onder controle en de traditionele opbouw was wennen voor Isabel van Zijp en Jennifer Beharie die zich met Ellis Oort wel ten dienste van het team opofferde. In de 75e minuut kwam Reiger Boys op 0-4. Een doelpunt die ook Nikki Rensen zelf niet dacht ooit te kunnen scoren. Wel heel fraai met een curve over de graaiende vingertoppen van De Graaf heen in het kruis.

vv RCL - vv Reiger Boys

RCL nam het initiatief weer over van Reiger Boys nadat Bonnie Smit een serieuze mogelijkheid onbenut liet.  De aanvalsgolven nu van RCL met Dominique van Wensveen die met Samanta Stojanovic toch weer simpele mogelijkheden creëerden. Jennifer Beharie kopte simpel maar o zo slim raak echter om onbegrijpelijke reden werd dit doelpunt niet toegekend.

vv RCL - vv Reiger Boys

Daarnaast had Jessica Overtoom een engeltje bij zich want de lat moest nog een keer redding bieden. Uiteindelijk redde Dominique van Wensveen de eer om ook op fantastische wijze te scoren.

vv RCL - vv Reiger Boys
Van afstand na een pass van Stojanovic haalde Van Wensveen uit met een fraaie dropvolley die in de uiterste hoek hoog in de touwen viel. Eindstand 1-4 maar dat was niet zo zeer van belang. De lijnen en wedstrijdritme voor beide ploegen van grotere importantie of waarde om komende zaterdag in de competitie weer te vlammen.

Meer beelden van RCL tegen Reiger Boys ziet u hier
Janet Griffioen wil bij RCL verder zaaien en oogsten

Leerzaam oefenduel tussen Berkel en Jong ADO Den Haag

Berkel ontving op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland Jong ADO Den Haag. De rookies uit het Haagse wonnen het leerzame duel met 0-3 na een 0-2 stand bij rust.
Een uiterst nuttig oefenduel voor beide ploegen die zich optimaliseren voor de tweede helft van de competitie.
cvv Berkel - Jong ADO Den Haag
Jong ADO Den Haag actief in de Topklasse en Berkel in de Eerste Klasse A. Ondanks de gure koude wind was het een leuk duel om het spelritme weer eigen te maken. De sportieve ontmoeting stond onder leiding van Kayleigh van Ee uit Capelle aan den IJssel die een prima wedstrijd floot.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag
Een enorm stevige koude bries dwars over het veld kenmerkte deze vriendschappelijke wedstrijd. Het initiatief lag duidelijk bij ADO Den Haag dat direct druk zette op de vesting van Bianca Troost. Leuke sportieve duels werden uitgevochten tussen Maartje Looijen en Whitney Morien.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag

Een fraaie mogelijkheid voor Naomi Pique maar het net werd nog niet gevonden.
Berkel werd vastgepind op eigen helft en kreeg de controle niet geborgd. In de zesde minuut Maartje Looijen met een inzet die verkeerd werd weggewerkt. Het leer kwam plots voor de voeten van Jaimy Ravensbergen. Die haalde randje zestien uit en haar lobje verdween over de graaiende vingertoppen van sluitpost Bianca Troost in de touwen.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag
Vier minuten later werd het 0-2 voor de meiden van Peter Boshuizen en Monique Rikaart. Ook opnieuw handig gebruik gemaakt door de rookies van een misverstand op het middenveld bij Berkel. Daarvan profiteerde Naomi Pique maximaal en schoot de tweede treffer voor de Haagse club in het net.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag
De ploeg van de gelegenheid coaches Marinka van Dijk en Johan van Aalst al binnen tien minuten op een 0-2 achterstand en er werd ingegrepen van de zijlijn. Verbaal werden de aandachtspunten door het tweetal kenbaar gemaakt. Dat werd uitstekend opgepikt door de meiden van Berkel. De gelederen werden gesloten voor de aanstormende talenten uit de Hofstad.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag

Geen doorkomen meer aan met Lisa Wijnen, Whitney Morien, Chantal van der Breggen, Nadia Roukes en Demi Verlangen. Berkel creëerde zelfs nog een aantal mogelijkheden met vrije trappen van Lisa Wijnen en Nadia Roukes. Ook Jasmin Ghafoerkhan, Faith Parto en Lindy Hogedoorn waren voorin actief maar sluitpost Jasmijn de Groot liet het niet toe dat Berkel een aansluitingstreffer zou scoren.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag
In de tweede helft maakte Michelle Arbman haar opwachting in het team van Berkel. Was optimaal geconcentreerd en wilde niets liever dat er direct al twee inschieten. Maar dat lukte toch niet. Het spel werd een herhaling van de eerste helft met een technisch vaardiger ADO Den Haag.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag

Individueel op een hoger level en beter combinerend. Natuurlijk de profs in de dop moeten presteren en een kwartier voor tijd maakte Akke van der Born er 0-3 van. De wedstrijd helemaal gespeeld met de invallende duisternis.

cvv Berkel - Jong ADO Den Haag
Voer voor de begeleiding van de twee elftallen om het laatste deel van de competitie op de juiste wijze in te gaan. Het kan verkeren en voor Berkel gaat alles om de titel in de Eerste Klasse A. Bij ADO Den Haag zit een kampioenschap er niet in. Wel om een belangrijke rol te spelen in de middenmoot van de Topklasse om niet in de gevarenzone terecht te komen. De bal blijft rond en het weer soms grillig van karakter.

Meer beelden van Berkel tegen Jong ADO Den Haag ziet u hier

Berkel met moeite langs Toppertjes

Winst voor het keurkorps van Silvia Boogaard. Het werd 4-2 na een 2-0 stand bij rust. Makkelijk ging dat niet want de Toppers van Cees Kruys en René van Wijk hadden nog steeds de jarenlange ervaring en souplesse in de benen. Het was wel genieten want tactiek en technische vaardigheden werden bij beide kemphanen breeduit getoond. Berkel opende sterk met twee doelpunten in de eerste twee minuten.
Berkel - Toppers
Liza Claessen opende de score en Madelief Maasland schoot de tweede in de touwen. Na de pauze scoorde Renate Bakker direct de aansluitingstreffer voor de Toppers. Drie minuten later was het opnieuw Liza Claessen die raak vuurde. Na dertig minuten was het Melissa van den Berg die na een fraaie slalom het net deed bollen. In de 38e minuut maakte Lindy Hogedoorn aan alle onzekerheid een einde en tekende voor de 4-2 winst.

Berkel - Toppers
Alle elementen gericht op de jaarlijkse ontmoeting tussen het keurkorps van Berkel en de oudgediende speelsters uit vervlogen jaren. Dat laatste uiteraard wel met respect want menig speelster zou zomaar nog op de transferlijst kunnen staan.

Ook een wel heel bijzondere dag. Twaalf nachten en dertien dagen na kerst is traditioneel een afsluiting van de vastenperiode. Een tijdfase zonder peulvruchten wat in oudheid en middeleeuwen het belangrijkste voedsel was. Wij spreken over de Dertiendag of Drie Koningen. Een feestdag op zich waarbij brood werd gebakken met een boon daarin verstopt. Wie die aantrof mocht de Koning voor één dag zijn. Compleet met kroon en ster in een stoet langs huizen om te zingen om als dank snoepgoed te krijgen.

Berkel - Toppers
Nu op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland waren het allemaal sterren. Die straalden allemaal met oogverblindend spel. Iedereen Heilige Boontjes die zich met trots Koninginnen van de dag mochten noemen. Of er gisterenavond nog een Sterretocht langs huizen werd georganiseerd is helaas niet bekend.

Berkel - Toppers
Coach Cees Kruys had juist zijn Toppertjes geïnstrueerd om de eerste minuten schadevrij door te komen. Daarentegen had Silvia Boogaard verteld tegen haar mix van één, twee en drie dat het beste moment om toe te slaan juist de openingsfase is. Kwestie van tactische overwegingen want ingespeeld zijn op elkaar heeft zo de voordelen en dat gebeurde. De o zo slimme Liza Claessen kopte in de eerste minuut al raak. Geen schijn van kans voor doelvrouw Angelique Hoek-Raaijmakers.

Berkel - Toppers

Eén minuut later was het Madelief Maasland die randje zestien in de uiterste hoek raak schoot. Een 2-0 stand en Berkel op rozen. Een ploeg die wel degelijk het beste van het spel liet zien in het duel om de eer dat onder leiding stond van scheidsrechter Tom van der Hoeven.
Maar toch kwamen de Toppertjes goed terug. Romana Basilarus kreeg een fraaie mogelijkheid. Maar ook Daphne Godee en Linda Welles. De stabiele Berkel vesting hield stand met Demi Verlangen en onder de lat Dominique van de Kerkhof.

Berkel - Toppers
Na twintig minuten spel de opzienbarende redding van Angelique Hoek-Raaijmakers die toch maar mooi gestrekt het leer pareerde. Blesseerde zich wel aan de elleboog maar het ware temperamentvolle karakter kwam boven. Na een langdurige blessurebehandeling nam ze haar plaats weer in. De wedstrijd werd wel ingekort in twee maal twintig minuten.

Berkel - Toppers
Direct in de tweede helft was het Renate Bakker die vol overgave de aansluitingstreffer voor de Toppers scoorde. Dat zat helemaal niet lekker bij Silvia Boogaard die schoorvoetend langs de lijn haar meiden wees op motivatie en geconcentreerdheid. Liza Claessen pikte dat goed op en scoorde in de 24e minuut de 3-1 waarmee het keurkorps wat meer lucht kreeg.

Berkel - Toppers
De Toppertjes met Annemieke van der Voort, Janneke Westerhof, Kimberley Vermeulen, Melissa van den Berg en Linda Welles kregen ruimte. Veel ruimte zelfs. In de 30e minuut een spectaculaire actie van Melissa van den Berg. Wervelend dwars door het centrum met veel ruimte om vervolgens op professionele wijze doeltreffend af te ronden.

Berkel - Toppers

Van den Berg en Welles kregen meer mogelijkheden en het wachten was gewoon op de gelijkmaker. Dat gebeurde echter niet. Want niemand minder dan Lindy Hogedoorn bepaalde twee minuten voor tijd met een fraaie curve de eindstand op 4-2.

Berkel - Toppers
Wel een verdiende overwinning voor Berkel. Echter als de Toppertjes allemaal in training zouden gaan en daarnaast de wijze lessen van Cees Kruys gaan volgen dan zou het team zelfs in de Hoofdklasse mee kunnen draaien. De Toppertjes waarvan de meeste ook moeder zijn houden het liever op demonstratieduels om zo af en toe de technische kwaliteiten te laten zien. En dat gebeurde wel degelijk in een open duel. Berkel won terecht maar de Toppertjes boden gedegen tegenstand.

Meer beelden van het duel tussen Berkel en de Toppertjes ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: