SSS geeft Berkel les in efficiëntie

Een spannend bekerduel tussen het tweede team van SSS en Berkel. Plaats van handeling het Gemeentelijk Sportpark in Klaaswaal. Kersverse Hoofdklasser Berkel de bovenliggende partij met technisch verzorgd voetbal in de eerste helft.
De ploeg van coach Egmond Blinker had ruim op voorsprong moeten staan bij de pauze maar op het fraaie scorebord stond toch echt 1-1. Mogelijkheden in overvloed maar het leer achter Vicky de Regt in de touwen schieten lukte maar niet.
SSS II - Berkel
In de tweede helft een ander duel met de pionnen van coach Jan Nuts op de juiste plek. Binnen zes minuten twee fraaie doelpunten van de thuisploeg. Daarna werd het wat rommeliger en het middenveld kwam in handen van SSS. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim van der Valk schoot Melanie den Dulk vanaf elf meter de aansluitingstreffer in de touwen. 3-2 winst voor SSS en daar was men in Klaaswaal best tevreden over.

SSS II - Berkel

Berkel zette vanaf het eerste fluitsignaal SSS onder druk. Fraai op rechts Michelle Arbman en de kopbal van Melanie den Dulk die net naast werd gekopt. Nog een fraaie mogelijkheid voor Sabrina Pocorni maar het doel werd niet gevonden. Uit de omschakeling in de vijfde minuut snel Demi van Oudenaren maar Berkel sluitpost Celine Lindhoudt pakte het leer op elegante wijze.

SSS II - Berkel
De druk van Berkel werd opgevoerd. Michelle Arbman op rechts met Anouk Angkotta met de pass op Sabrina Pocorni die had moeten scoren maar Vicky de Regt bood redding. Ook Lindy Hogedoorn kreeg een fraaie kans maar het lukte maar niet om De Regt te verschalken. In het eerste kwartier had Berkel ruimschoots voor moeten staan. Kimberley Houwaart stuurde strak Sabrina Pocorni weg maar het leer belandde voor Berkel spijtig genoeg tegen de verkeerde kant van de staander.

SSS II - Berkel
Na twintig minuten kwam SSS in het spelbeeld voor. Tanisha Nouwt met de pass op Demi van Oudenaren echter Berkel sluitpost Celine Lindhoudt zat daar goed tussen. De omschakeling was weer voor Berkel met mogelijkheden om van te watertanden met Sabrina Pocorni en Michelle Arbman.

SSS II - Berkel

Maar dan toch uit een scrimmage scoorde Melanie den Dulk de openingstreffer voor Berkel in de 24e minuut.  Het antwoord van SSS liet slechts vier minuten op zich wachten. Tanisha Nouwt op snelheid alleen op Lindhoudt af die daar keurig goed tussenbeide zat.
Maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Demi van Oudenaren die geen fout maakte en afdrukte.

SSS II - Berkel

Bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte alhoewel de Berkel voorwaartsen voldoende mogelijkheden creëerde. Echter klink klare munten leverde dat niet op. Het positiespel werd te compact op een te kleine ruimte gespeeld waardoor dat juist voor de meiden van aanvoerster Patricia Lodder heerlijk voetbal werd.
Vlak voor de pauze Demi van Oudenaren maar opnieuw Celine Lindhoudt die uitstekend ingreep. Berkel had ruim op voorsprong moeten staan maar verzuimde het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken.

SSS II - Berkel

Na de pauze in de 47e minuut een simpel steekpasje van Griffith Vaissaire op Demi van Oudenaren die simpel scoorde voor SSS en de 2-1 op het scorebord deed prijken. Verrassend omdat Berkel toch technisch vaardiger was en de meeste kansen had gecreëerd. Maar het werkvoetbal van SSS leverde slechts een paar mogelijkheden op die direct doeltreffend waren. Mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen via Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk waren er wel degelijk maar in de 51e minuut sloeg SSS opnieuw snoeihard toe. Griffith Vaissaire met Tanisha Nouwt snel de bal het werk laten doen. Chantal Maczka met de beweging en schoot het leer keihard achter Lindhoudt in de touwen.

SSS II - Berkel

Berkel moest wat doen maar de aanvallende acties van Sabrina Pocorni en Alicia la Cruz leverden niets op. Berkel speelde nu tegen zichzelf en overleg met constructief spel zat er niet meer in. Coach Jan Nuts had nu ook met Griffith Vaissaire en Patricia Lodder het middenveld strak in handen.

SSS II - Berkel

Het spel werd wat feller en af en toe op het randje maar het mocht. Berkel drukte en Kim Vroegindeweij en Vicky de Regt hielden standvastig het principe van de Blieken in ere. Het lukte Berkel niet om een bres te slaan. Een kopbal van Lindy Hogendoorn en een schot van afstand van aanvoerster Lisa Wijnen leverden niets op.

SSS II - Berkel
Vlak voor tijd werd Demi Verlangen in de zestien bij een kopbal onderuit getrokken. Een terechte elfmeter trap die door Melanie den Dulk werd benut. De aansluitingstreffer een feit maar de tijd te kort om orde op zaken te stellen.

SSS II - Berkel
De les voor Berkel duidelijk dat dit spel in de Hoofdklasse weinig mogelijkheden gaat bieden. Voor coach Jan Nuts van SSS lijken de pionnen nu wel op de juiste plek te functioneren en hij was best blij met dit behaalde resultaat om juist te teamspirit op niveau te houden.
Berkel op trainingskamp in Hoenderloo en er is nog veel werk te verzetten voor Egmond Blinker en Silvia Boogaard. Zaterdag het debuut van promovendus Berkel in de Hoofdklasse. Op Het Hoge Land komt het sterke Heerenveense Boys op bezoek. SSS gaat naar het verre Zeeuws Vlaanderen waar het debuteert in de Eerste Klasse tegen IJzendijke.

Meer beelden van SSS II tegen Berkel ziet u hier

SSS wint ook bij DSVP

Eenzijdig duel in de strijd om de KNVB-beker tussen DSVP en SSS. De Topklasser uit Klaaswaal was duidelijk een maatje te groot voor het moedig strijdende DSVP. Na een 0-2 stand bij rust werd het uiteindelijk 0-6. Het duel was slechts bij vlagen aantrekkelijk. DSVP kon zich jammer genoeg niet optrekken aan het spelpeil van de meiden uit Klaaswaal. De ploeg van Michel Visser nam na de twee doelpunten heel duidelijk gas terug waardoor de snelheid uit het spel wegebde. Pas in de laatste fase viel er weer een opleving waar te nemen.  
DSVP - SSS
Thuisploeg DSVP toonde wel lef in de eerste minuten van het bekerduel op Sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker tegen SSS uit Klaaswaal. Direct na aftrap een mogelijkheid met aanvoerster Kiri Boekwijt maar sluitpost Agnita Nouwen pareerde het eerste gevaar. De ploeg uit de Hoekse Waard kwam op dreef met Celine de Jong, Stephanie Valk en Linda Kruithof.

DSVP - SSS

Aan de andere kant een gevaarlijke vrije trap van Romy Bruins maar dat leverde voor de blauw witten niets op.
SSS het meest aansprekende spel met snelle omschakelingen. Ook in de 17e minuut met Paulien Kraaijeveld die Joska Stikkers aanspeelde. Stephanie Valk het volgende station die vervolgens het leer terug in de voeten schoof van Joska Stokkers die keurig de bal achter sluitpost Cheyenne Stolk in de uiterste hoek deponeerde.

DSVP - SSS
Een verdiende voorsprong uit een schitterende actie echter DSVP probeerde wel langszij te komen. In de 20e minuut een vrije trap van Romy Bruins die net naast werd gekopt door Felicia Kaptein. Diezelfde Felicia Kaptein raakte in de 23e minuut het leer verkeerd en de bal caramboleerde pardoes in het net.

DSVP - SSS

SSS op een riante 2-0 voorsprong en de wedstrijd gespeeld. Het tempo daalde alhoewel er wel kansen waren voor Stephanie Valk en Rosalie Hoogerwerf maar van gestructureerd spel was geen sprake. Wel maakte SSS de dienst uit en controleerde het spel volledig.

DSVP - SSS

Na de pauze aanvoerster Kiri Boekwijt die in de 49e minuut een mooie actie liet zien. Haar schot was de prooi voor Agnita Nouwen die heel graag het tempo van het duel in een hogere versnelling afgewerkt zou zien. Morrend sturend als aanvoerster naar de speelsters om haar verantwoordelijkheid kenbaar te maken. Daarnaast goedlachs de feiten doorbrieven.

DSVP - SSS
Het leek er wel op dat de woorden van Nouwen effect hadden. Haar ploeg kwam in de 53e minuut na een pass van Stephanie Vlak via Rosalie Hoogerwerf simpel op een 0-3 voorsprong. Even later greep sluitpost Cheyenne Stolk keurig in bij inzetten van Rosalie Hoogerwef en Linda Kruithof. Echter in de 58e minuut was het opnieuw raak voor de meiden van Michel Visser. Een fraaie voorzet van Rosalie Hoogerwerf werd keurig ingekopt door Chelsea Disseldorp die haar draai bij SSS helemaal heeft gevonden.

DSVP - SSS

Angnita Nouwen probeerde opnieuw met woord en gebaar het sportieve vuurtje op te stoken. De drive in het spel van SSS weer te bespeuren en in de 84e minuut maakt Rosalie Hoogerwerf op rechts meters. De pass op Linda Kruithof en die scoorde fraai en effectief de vijfde treffer. Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidrechter Rolandus Boers van maakte Nicole Geenen na een voorzet van Joska Stokkers de klus af en bepaalde de eindstand van dit bekerduel op 0-6.

DSVP - SSS
Verdiende overwinning voor SSS die in alle drie de bekerduels de volle buit wist te behalen. Ook in deze wedstrijd was de spanning al vroeg verdwenen en dat deed het spelpeil dalen. De ploeg van Ton Groeneweg en Ton van der Vorm probeerde wel moedig strijd te leveren maar SSS was toch een maatje te groot. Het verlies logisch en een goede oefening om de aandacht te schenken aan het middenveld. Voor de kersverse promovendus in de Eerste Klasse start ook zaterdag de competitie en Sporting ’70 is de eerste tegenstander. Topklasser SSS neemt het op in Wijchem tegen Woezik.

Meer beelden van het KNVB bekerduel tussen DSVP en SSS ziet u hier

SSS walst eenvoudig over RCL

Na twintig minuten spel was het KNVB-bekerduel tussen SSS en RCL beslist. Een wervelende Stephanie Valk en twee maal Rosalie Hoogerwerf schoten in slechts negen minuten tijd drie keer raak. De ploeg uit Leiderdorp stelde daar te weinig tegenover om het tij te doen keren.
SSS - RCL
Na de pauze wel de dreiging van het rood-witte team maar het efficiënte spel was voor de thuisploeg dat opnieuw drie maal het net wist te vinden. Linda Kruithof scoorde twee maal en Rosalie Hoogerwerf schoot haar derde doelpunt in de touwen en SSS een ronde verder. Een afgetekende 6-0 overwinning voor de ploeg van coach Michel Visser.

SSS - RCL
Paulien Kraaijeveld moest allereerst Kim Akerboom onderscheppen. Daaropvolgend de snelle omschakeling en twee mogelijkheden voor de thuisploeg. Stephanie Valk en Linda Kruithof zagen de inzetten gepareerd worden door Racing sluitpost Cynthia Roeleveld. Druk van SSS in die beginfase op de Racing vesting met een kopbal van Chelsea Disseldorp.

SSS - RCL

Aan de andere kant Jennifer Biharie, Samanta Stojanovic en Yara Haasnoot maar ook daar doelvrouw Agnita Nouwen die vol vertrouwen de heilige nul zou gaan verdedigen.
Een goede start met prima voetbal tussen de twee kemphanen. Cynthia Roeleveld bood opnieuw redding op een inzet van Linda Kruithof en de druk van de rood-zwarte formatie hield aan. In de tiende minuut een slimme dieptepass op Stephanie Valk die meters mocht maken en keurig te 1-0 op het scorebord liet zetten.

SSS - RCL
Vier minuten later opnieuw zo’n snelle uitval via de linkerflank met Stephanie Valk. Die behield het overzicht en een simpele pass in de breedte op de inkomende Rosalie Hoogerwerf was voldoende om de bal onhoudbaar in het net te schieten.

SSS - RCL
RCL de weg kwijt want weer een tempoversnelling bij SSS in de 19e minuut met op rechts Chelsea Disseldorp. Zette uitstekend voor op de vrijstaande Rosalie Hoogerwerf die op eenvoudige wijze doelvrouw Cynthia Roeleveld de gang naar het net liet maken.
Drie fraaie treffers en dat in een tijdsbestek van slechts negen minuten. Het technisch en fysiek sterke SSS nam gas terug en daardoor zakte het tempo.

SSS - RCL

De Leiderdorpse Racing kreeg wat kleine mogelijkheden waaronder een fraaie kopbal van Yara Haasnoot op een pass van de ijverige Romy Siera die naast haar verdedigende taken ook de aanval met regelmaat bediende. Daarnaast waren Jaclyn Leiwakabessy en Dominique van Wensveen actief net als Samanta Stojanovic. Echter SSS controleerde en dicteerde het spel en de wedstrijd was in feite al beslist.

SSS - RCL

Na de pauze de kans voor Samanta Stojanovic voor de Leiderdorpsen en aan de andere kant werd uit een hoekschop van Linda Kruithof het leer tegen de verkeerde kant van de staander gekopt. In de 51e was het Linda Kruithof die van afstand met een eenvoudige lob opnieuw Roeleveld de gang naar het net liet maken. RCL probeerde nog wel de bakens te verzetten en kreeg bij vlagen met Lesley Landweer de controle over het middenveld.

SSS - RCL

Wissels werden ingebracht en terloops scoorde Rosalie Hoogerwerf in de 82e minuut haar derde treffer van de middag op een pass van Demi van der Heiden. Esmée Dekker kreeg voor RCL wat kleine mogelijkheden en Romy Siera zag de lat als spelbreker fungeren. Van afstand probeerden Dominique van Wensveen en Jennifer Biharie het wel echter zonder resultaat. Vlak voor het laatste fluitsignaal bepaalde Linda Kruithof de eindstand op 6-0 in dit bekerduel.

SSS - RCL

Een eenzijdige bekerstrijd dat na negentien minuten spel al was beslist. SSS uiterst handig met de tempoversnellingen en daar profiteerde de formatie van Michel Visser optimaal van. Voor RCL is het zoeken naar het juiste spelconcept met de jeugdige speelsters. Werk aan de winkel voor de technische staf om naast de fysieke elementen ook de juiste drive te creëren. Dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

Meer beelden van SSS tegen RCL ziet u hier.

Ook het tweede team van SSS speelde thuis tegen Hercules.
Een aantal beelden ziet u hier. 

RCL wint in bekerduel van DSVP

Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp de ouverture van een nieuw voetbalseizoen. Thuisploeg RCL nam het op tegen DSVP uit Pijnacker in een KNVB-bekerduel. In het afgelopen seizoen degradeerde RCL uit de Topklasse en DSVP promoveerde naar de Eerste Klasse. Beide ploegen keken al weer reikhalzend uit naar deze poulewedstrijden. Een graadmeter om bovenal te kunnen zien waar de teams toe in staat zijn.
RCL - DSVP
Bij RCL veel nieuwe gezichten die nog enigszins onwennig vorm moeten geven om het prijsgegeven terrein te heroveren. Bij DSVP de blessures en vakanties waardoor het elftal nog niet op volle sterkte aantrad.

Het duel was in de eerste helft aantrekkelijk. De Racing met verzorgd veldspel maar soms ook het gemak om juist de tegenstander het spelletje voetbal te laten spelen.
En dat juist maakte het een open duel met op de aanval gericht spel. RCL won deze eerste poulewedstrijd na een ruststand van 5-2 met 6-3.

RCL - DSVP
RCL kwam sterk uit de startblokken met Jennifer Beharie die al na een paar minuten een fraaie mogelijkheid kreeg de score te openen. Dat gebeurde niet, echter in de vijfde minuut was het na goed positiespel en kort tikwerk wel raak voor RCL. Dominique van Wensveen met de pass op Yara Haasnoot die geen moeite had om de eerste treffer op haar naam te schrijven.

RCL - DSVP
In de zevende minuut een vrije trap van aanvoerster Lesley Landweer maar dat leverde voor de rood-witte ploeg niets op. In de negende minuut verdubbelde RCL de stand naar 2-0 na prima combinatievoetbal. De voorzet van Samanta Stojanovic en Lenneke Bol schoot het leer achter Cheyenne Stolk in de touwen.

RCL - DSVP
De ploeg uit Pijnacker was nog zoekende naar de juiste rode draad. Maakte in de tiende minuut wel heel handig gebruik van ongeconcentreerd spel in de laatste RCL linie. Maritha Roeten maakte daar dankbaar gebruik van en deponeerde het leer keurig achter Cynthia Roeleveld in de touwen. De aansluitingstreffer een feit en DSVP kwam steeds beter in het spel.

RCL - DSVP

Een schot van afstand van Romy Bruins ging rakelings over en Roeleveld moest een aantal keren handelend optreden bij acties van aanvoerster Kiri Boekwijt. In de veertiende minuut kreeg Madelon van Rijn een uitstekende mogelijkheid maar dan toch de tempoversnelling en direct spel van Jaclyn Leiwakabessy die Dominique van Wensveen wegstuurde.

RCL - DSVP

De pass vlekkeloos op de inkomende Samanta Stojanovic die vakbekwaam scoorde. Dat gebeurde in de 22e minuut en twee minuten later weer zo’n prima aanval met een aanvallende rol voor Romy Siera en Yara Haasnoot.
Het was opnieuw Samanta Stojanovic die het net deed bollen. 4-1 de stand met een beter combinerend RCL maar een gevaarlijk DSVP dat via Kiri Boekwijt in de 34e minuut toch een fraaie mogelijkheid kreeg.

RCL - DSVP

Roeleveld passeren lukte echter niet. Ook Madelon van Rijn kreeg de kans om de stand een ander aanzien te geven.

RCL - DSVP

Maar dan toch de omschakeling van de Racing die genadeloos was.
In de 38e minuut aanvoerster Lesley Landweer met de perfecte pass op de inkomende Lenneke Bol die fraai afrondde.

RCL - DSVP

5-1 de stand en in de 42e minuut scoorde Kiri Boekwijt na een vloeiende aanval de tweede treffer voor de blauw-witte ploeg uit Pijnacker.

RCL - DSVP

Na de pauze lag het tempo duidelijk lager. De wedstrijd was gespeeld alhoewel RCL de druk op de blauw-witte vesting wel opvoerde met Jennifer Beharie en Samanta Stojanovic via de vleugel met de sublieme pass op Isabel van Zijp en Lenneke Bol. Daniëlle Klijn, Jennifer Zwang, Roana Schouwstra en Bo van Niel pareerden de aanvallen met verve. De Racing scoorde wel maar leidsman Bos keurde deze treffer wegens duwen af.

RCL - DSVP

Aan de andere kant in de 68e minuut scoorde Madelon van Rijn de derde treffer voor DSVP. Dat voelde bij RCL niet goed immers de afstand was nog maar twee doelpunten. Een kwartier voor tijd werd in de zestien Samanta Stojanovic onder uit gelopen. Aanvoerster Lesley Landweer schoot het leer onberispelijk van elf meter raak waardoor de eindstand 6-3 werd in een leuk attractief duel.

RCL - DSVP

De wedstrijd werd in de eerste helft beslist door snel schakelen inclusief technisch verzorgd positiespel van de thuisploeg. Wel open en aanvallend voetbal en dat biedt mogelijkheden voor beide kemphanen de doelstellingen voor het nieuwe seizoen in Hoofdklasse (RCL) en Eerste Klasse (DSVP) te realiseren.

Meer beelden van RCL tegen DSVP ziet u hier.

Berkel wint en neemt afscheid

In een tweestrijd tussen de groenen en de blauwen werd afscheid genomen van een aantal Berkel speelsters, coaches en leden van de ondersteunde staf. Natuurlijk zou en moest Berkel winnen. Het was spannend in een uiterst leerzame en leuke wedstrijd die het aanzien volledig waard was. Berkel kreeg de winst echter niet cadeau want sluitpost Jennifer Gittling behoedde Berkel met fantastische reddingen voor een regelrechte achterstand.
Berkel tegen Berkel

Echter, toen het ijs eenmaal gebroken was ……..  Want slechts in een handvol minuten werd het duel beslecht en legde Berkel de basis voor de winst op de groene mat.
Het werd na een 3-1 stand bij de pauze een logische 6-2 en zoals de algemene verwachting was zegevierde Berkel. En of dat allemaal verdiend was of niet werd niet verder ten berde gebracht.

Berkel tegen Berkel

Twee teams die de strijd uitvochten met als coaches Cees Kruys en Ronald Lamens. Tel daarbij op team manager Gert Treurniet en assistent scheidsrechter René van Wijk. En wat dacht je van fysiotherapeute Michelle Viveen ofwel de lady met de vet coole handen. Stuk voor stuk de poppetjes die hun sporen bij de club hebben verdiend en een stapje terug doen.

Tevens gaven ook een aantal speelsters te kennen de kicks in de wilgen te gaan hangen. Voor hoe lang blijft een open vraag want het is zo weer de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe jaar. Maar dan toch Nadia Roukes, Eliza Hoekstra, Shoshone de Jong en Jennifer Gittling. Tevens Nikki Spee, Dorinth Meurink en Larissa van Everdingen.

Het Berkel in blauw geel van Ronald Lamens en Gert Treurniet won. Maar de strijd was opvallend met oud coryfeeën zoals Janneke Westerhof, Romana Basilaris, Linda Welles, Melissa van den Berg, Natascha van de Bulk, Linda Hendrikse, Suzanne Everse, Cheryl Kindt, Fenneke van der Breggen, Corine van der Gaag en Carina Gilhuys. Stuk voor stuk de kanjers die zonder meer ook nu nog op niveau kunnen acteren.


Voor de thuisploeg scoorden Corine van der Gaag en Romana Basilaris ieder eenmaal terwijl Melanie den Dulk en Liza Claessen ieder twee maal het leer in het net schoten. De twee tegendoelpunten werden gescoord door Melissa van den Berg die de bijkans onpasseerbare Jennifer Gittling toch de gang naar het net liet maken.  

Berkel bijft stralen
Saamhorigheid troef bij Berkel

Meer beelden ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: