RCL II verslaat WVC maar bekert niet verder

In de KNVB beker de ontmoeting tussen het tweede team van RCL en WVC uit Roelofarendsveen. Beide kemphanen waren al uitgeschakeld in deze poule van drie waar Foreholte zich de beste mocht noemen en doorgaat in het bekertoernooi.
vv RCL - sv WVC
Voor zaterdag tweede klasser RCL en zondag derde klasser WVC een ideale mogelijkheid zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. RCL won de matige partij na een 2-0 stand bij rust met 4-0. Een verdiende overwinning die wel moeizaam tot stand kwam door de stugheid van de verdedigingslinie van WVC.

De Leiderdorpse Racing was wel de bovenliggende partij. Nikki van Luxemburg probeerde het al vroeg in de wedstrijd van afstand. Aan de andere kant kreeg ook Kelly van der Tang voor WVC ruimte maar scoren was er niet bij.

vv RCL - sv WVC
In de 26e minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Een weloverwogen mooie aanval en de eerste die via links werd uitgevoerd. Sara Galeano Rueda op snelheid en de perfecte pass op de inkomende Tamara Schaafstra die geen fout maakte en keurig RCL op voorsprong zette. De kracht van WVC was vanuit een gesloten laatste linie de lijnen verder uit te zetten.

vv RCL - sv WVC
Aanvoerster Kelly van der Tang kreeg een aantal mogelijkheden maar de verdediging van de Racing met Cynthia Roeleveld onder de lat pareerde dat met verve. Voor RCL zoeken naar de opening om tot verdubbeling van de score te komen. Dat lukte niet maar van afstand had het rood witte team van coach Patrick Kuiper meer succes. Het was in de 37e minuut Noa Guijt die van afstand de tweede treffer voor RCL scoorde.

vv RCL - sv WVC
Na de pauze scoorde Geke Maat in de 52e minuut de bevrijdende 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Het duel zakte weg maar vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Marwijk bepaalde Isabel van Zijp de eindstand op 4-0. Komend weekend start de competitie en RCL II ontvangt DSVP uit Pijnacker en WVC krijgt zondag Overbos op bezoek.

Meer beelden van RCL II tegen WVC ziet u hier

RCL wint bekerduel van Klarenbeek

In de poule fase van de KNVB-bekerstrijd kwam Eerste klasser Klarenbeek naar Leiderdorp. Na een 2-1 stand bij rust won RCL met 5-4 van de ploeg uit Gelderland. Negen fraaie doelpunten en de marge zou erop kunnen duiden dat de winst met de hakken over de sloot zou zijn. Dat was zeker niet het geval want RCL bepaalde wel degelijk de strijd. Wel werd door de Leiderdorpsen op sommige momenten te nonchalant gespeeld.
vv RCL - sc Klarenbeek
Daar putte de formatie van coach Jan Ligtenberg de kracht uit om telkens weer de aansluitingstreffer te kunnen scoren. Echter de thuisploeg van coach John van der Meer creëerde veel meer mogelijkheden en had veel eerder een ruimere afstand kunnen afdwingen maar dat gebeurde niet. Het sportieve duel stond onder leiding van scheidsrechter Leon van der Boon uit Warmond die een prima wedstrijd floot.

vv RCL - sc Klarenbeek
Klarenbeek degradeerde uit de Hoofdklasse en speelt nu Eerste klasse. Nieuwe gezichten en werk in de winkel van coach Jan Ligtenberg. Voor thuisploeg RCL het eerste officiële optreden van coach John van der Meer die wordt geassisteerd door Gerard Hoogenboom, Patrick Kuipers en Gert Jan van Egmond met Jolanda Beharie als fysiotherapeut.

vv RCL - sc Klarenbeek
Door de technische staf wordt de lat met een mix van stabiliteit met nieuwkomers en jeugdige talenten op hoogte gelegd. De eerste indrukken veelbelovend en het trouwe thuispubliek op Sportpark de Bloemerd met de fraaie arena kan gaan genieten.
In dit bekerduel viel de spelvreugde op bij beide teams. RCL dicteerde en opende sterk maar was op beslissende momenten niet scherp genoeg. Daar kon in sommige gevallen Klarenbeek het initiatief naar zich toe trekken.

vv RCL - sc Klarenbeek
Claudia Owel zette in de tweede minuut prima voor en zus Sandra Owel had bijkans al kunnen scoren. Aan de andere kant was het Sanne van Dijk, Marieke Mulder en Jente van Buijtenen die de achterhoede van de Racing scherp hield.

vv RCL - sc Klarenbeek
In de zesde minuut was het Madieke Zaad die een kans kreeg maar sluitpost Rosalyn van Ee van Klarenbeek greep goed in. Ook Sandra en Claudia Owel waren er opnieuw dichtbij. Bij de meiden uit Gelderland Lisette Luimstra en Marianne Westerink die met Cynthia Beekhuis de aanval zocht. RCL oogde speltechnisch beter en dat zou de gehele wedstrijd zo blijven. Achterin Nikki van Luxemburg, Robin Potters, Romy Siera en Susanne Hoogenboom.
Na een kwartier kreeg Claudia Owel de mogelijkheid maar haar inzet belandde tegen het zijnet.

vv RCL - sc Klarenbeek
In de 16e minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Een crosspass van Kim Akerboom en ruimte voor Yara Haasnoot die keurig de openingstreffer scoorde voor de Racing. Twee minuten later aan de andere kant Marieke Mulder met ruimte maar daar dacht Robin Potters iets anders over.
RCL dicteerde en creëerde met Madieke Zaad, Lesley Landweer, Yara Haasnoot, Claudia en Sandra Owel en aantal mogelijkheden op rij terwijl Robin Potters rakelings over schoot. De achterhoede met Kim Heuvelink, Lisa Bezem en aanvoerster Jessica Braam paraat met Rosalyn van Ee die een aantal keren goed ingreep.

vv RCL - sc Klarenbeek
In de 25e minuut leek Claudia Owel te gaan scoren maar werd in de zestien door Lisa Bezem tegen het groene gras gewerkt. Aanvoerster Lesley Landweer achter de bal echter Rosalyn van Ee stopte het leer. Twee minuten later werd het wel 2-0 voor RCL via Yara Haasnoot na een vloeiende opbouw via Madieke Zaad, Robin Potters en Claudia Owel. Het was een onhoudbaar projectiel vanaf zo’n 25 meter afstand.

vv RCL - sc Klarenbeek
Na een half uur kreeg de thuisploeg de kansen om de klus te klaren. Madieke Zaad, Yara Haasnoot en Kim Akerboom probeerden het van afstand. In de 39e minuut kopte Claudia Owel tegen de dwarsligger. Klarenbeek veerde in de laatste fase van de eerste helft op. Sanne van Dijk, Joanne van Bokhorst, Jessica Braam zochten de aanval met als resultaat dat in de 41e minuut Cynthia Beekhuis met een fraaie kopbal de aansluitingstreffer kon scoren.

vv RCL - sc Klarenbeek
In het tweede deel opnieuw het vrolijke dartelende spel van de Leiderdorpsen. Kansen voor Melanie de Jong en Claudia Owel maar het lukte maar niet de voorsprong te vergroten. Klarenbeek profiteerde van het soms te speelse spel van RCL.

vv RCL - sc Klarenbeek
In de 69e minuut lukte dat Susanne Hoogenboom van afstand wel. Maar twee minuten later was het Lisette Luimstra, ook van afstand, die de 3-2 achter Hannah van den Heuvel in de touwen schoot.

vv RCL - sc Klarenbeek
Claudia Owel scoorde in de 74e minuut de 4-2 maar opnieuw was het Klarenbeek dat via Liset van Dijk weer de aansluitingstreffer scoorde.

vv RCL - sc Klarenbeek
Opnieuw werd Claudia Owel in de zestien onderuit gelopen en Lesley Landweer scoorde beheerst vanaf elf meter. Vlak voor tijd bepaalde Liset van Dijk de eindstand op 5-4 in het voordeel van RCL.

vv RCL - sc Klarenbeek
Eerste Klasser Klarenbeek profiteerde van het onbekommerde spel van RCL maar eerlijk gezegd maakte dat de wedstrijd wel aantrekkelijk. Open en eerlijk voetbal met een sportieve insteek. Goed om te zien dat Klarenbeek op de weg terug is.
Voor de Leiderdorpse Racing een prima wedstrijd waarbij spelvreugde maximaal aanwezig was. Soms te ongedwongen maar er is tijd nodig om dat in een sprankelend effect om te zetten. Een stukje bewustwording. De uitslag leek dan wel kantje boord te zijn maar RCL was wel duidelijk de technisch betere ploeg in deze wedstrijd.

Meer beelden van het bekerduel tussen RCL tegen Klarenbeek ziet u hier.

Berkel komt er tegen de Seawolves niet aan te pas

Heerlijk voetbalweer op Sportpark Het Hoge Land. Berkel kreeg de Lobo Seawolves van de Sonoma State University uit Californië op bezoek. De ploeg maakt een Europese trip en deed op doorreis ook Lansingerland aan. Het werd een leerzaam duel voor de coaches en speelsters met andere inzichten in speltechnische opvattingen.
Berkel - Sonoma State University
Berkel nog met de vakantie bezig en de meiden uit Californië een uiterst getrainde ploeg met in eerste instantie een duidelijk conditionele voorsprong. Onder leiding van de prima fluitende leidsman Bram Kindt werd het een aantrekkelijk duel maar wel een match met een wereld van verschil. Fraaie doelpunten kreeg het trouwe thuispubliek opgediend met basic voetbalspel. De Seawolves met de Gekko als mascotte wonnen na een 1-2 stand bij rust met 1-9.

Berkel - Sonoma State University
De ontvangst uiterst hartelijk met een gezamenlijke lunch in het sfeervolle onderkomen van Berkel. En dat liet de ploeg uit de States goed smaken. De ruim twintig selectiespeelsters waren onder leiding van de coaches Emeria Salzmann Dunn en Kristal Luna uiterst gemotiveerd en hadden er echt zin in. Voor de coaches Egmond Blinker en Nadia Roukes van Berkel was het de eerste oefenwedstrijd na slechts een training.

Berkel - Sonoma State University
De ploeg nog niet op volle sterkte vanwege de vakantie maar wel onder de lat Laura Klein Bog en op het veld de jeugdige talenten Peta Houting en Esmee van der Burg. Ook Linda van Campenhout van der Helm stond weer te stralen en had de overstap van de veterinnen naar het echte voetbal gemaakt.

Berkel - Sonoma State University
In de eerste minuut was al duidelijk dat de Seawolves recht op de target af zouden gaan. Alexis Espitia kreeg al een mogelijkheid en van afstand probeerde Miranda Sanchez sluitpost Laura Klein Bog te verschalken. Maar in de tweede minuut was het wel raak. Een hoekschop van Aly Silva kort genomen op Molly Murphy die strak voorzette en door Miranda Sanchez werd het leer in de touwen gewerkt.

Berkel - Sonoma State University
Berkel had moeite met het opportune spel van de studentes uit Californië. Kort, beweeglijk maar bovenal de bal het werk laten doen om doeltreffend te zijn. Sarah Lindborg schoot voorlangs echter Berkel vocht terug en kwam in de achtste minuut langszij. Demi de Boe aan de basis met Anouk Angkotta. De pass op Lindy Hogedoorn en breed op Melanie den Dulk die Faith Parto wegstuurde en heel keurig beide ploegen op gelijke hoogte bracht.
Een minuut later was het opnieuw Faith Parto die een fraaie mogelijkheid kreeg maar de staander stond in de weg.

Berkel - Sonoma State University
Alhoewel Berkel achter de feiten aanliep was dat absoluut geen schande. Amper getraind en nu tegen een gestroomlijnde ploeg aan de bak was leerzaam. In de 17e minuut scoorde Sarah Lindborg nadat Berkel achterin het leer niet kon wegwerken.

Berkel - Sonoma State University
Twee minuten later kreeg Miranda Sanches een vrije mogelijkheid maar Laura Klein Bog bood redding. Het versnellen van het spel van de Amerikaanse meiden prachtig om te zien en leerzaam voor de thuisploeg met passes vaak recht door het centrum. Laura Klein Bog redde een aantal keren uitstekend op inzetten van Olivia Kearns, Raina Wristen en Alexis Espitia.

Berkel - Sonoma State University
In de tweede helft nog meer gedrevenheid van de zeewolfjes. Aly Silva scoorde de 1-3 in de 48e minuut en sluitpost Celine Lindhoudt moest een aantal keren professioneel ingrijpen. Echter drie minuten later was het opnieuw Aly Silva die met een streep de 1-4 scoorde.

Berkel - Sonoma State University
Jonna Hulshof, Femke van der Burg en Sandra Welles deden hun uiterste best net als Linda van Campenhout van der Helm die oude tijden deed herleven met haar loopvermogen. Maar in de 55e minuut verschalkte Molly Murphy met een vliegend schot in de uiterste hoek doelvrouw Celine Lindhoudt.

Berkel - Sonoma State University
Berkel kwam wel terug maar de inzetten van Melanie den Dulk, Lindy Hogendoorn en Bianca Troost troffen geen doel. Aan de andere kant wel want in de 64e minuut was het weer zo’n projectiel afgevuurd door Alexis Espitia.

Berkel - Sonoma State University

Maar het open spel gaf ook Berkel een paar goede mogelijkheden maar het zat de thuisploeg niet mee.  In de 68e minuut was het Miranda Sanchez die scoorde en de 1-7 op het scorebord deed prijken.
Zes minuten later werd het 1-8 via Riley West en in de 78e minuut bepaalde Miriam Bloom de eindstand op 1-9.

Berkel - Sonoma State University

De laatste fase van het leuke duel was wel voor Berkel met kansen voor Esmee van der Burg en Lindy Hogedoorn. Maar de grootste kreeg Bianca Troost om vanaf elf meter wat terug te doen. Helaas werd de strafschop naast geschoten en bleef alles zoals het was.

Berkel - Sonoma State University
Sportief, leuk en leerzaam maar wel een wereld van verschil. Berkel was conditioneel nog niet klaar voor deze wedstrijd echter de klasse en discipline van de meiden uit de States was goed om te zien. Voor Berkel een volkomen instructief duel waar veel tactische zaken van de tegenspeelsters omgezet kunnen worden in eigen daden. Michelle Arbman vatte het goed samen dat Berkel op dit moment nog niet dat lef heeft. Als dat directe spel omgezet kan worden in eigen daden is dat een pluspunt voor de toekomst.

Meer beelden van Berkel tegen de Sonoma State University ziet u hier

Aantrekkelijk oefenprogramma Berkel

Berkel was de grote verrassing van het afgelopen seizoen. Uit het niets met stip bijna in een ruk vanuit de Eerste Klasse door naar de Topklasse. Alleen Woezik stak daar nog net een stokje voor. Het keurkorps van Egmond Blinker en Silvia Boogaard kwam in het rechtstreekse duel net tekort. Maar dat neemt niet weg dat Berkel geschiedenis heeft geschreven.
Door naar het hoogt haalbare blijft de doelstelling. Met een aantrekkelijk en degelijk oefenprogramma tegen onder andere Topklasse ploegen wordt de intentie steeds duidelijker.

De trainingen starten op dinsdag 30 juli en voor 3 augustus staat de wedstrijd tegen de Amerikaanse Lobo Seawolves van de Sonoma State University uit Californië. Aanvang op Sportpark Het Hoge Land is om 13.00 uur en de leiding in handen van Bram Kindt.

Het tweede team van Berkel oefent met leidsman Ton Nelisse op donderdag 15 augustus om 20.00 uur thuis tegen DSVP uit Pijnacker.

Zaterdag 17 augustus is de gezamenlijke training van de mannen en vrouwen dat traditioneel wordt afgesloten met een lunch.

Op dinsdag 20 augustus speelt Berkel thuis op Sportpark Het Hoge Land tegen het tweede team van Ter Leede. Scheidsrechter Gerard Ouwehand fluit om 20.00 uur voor de aftrap om het leer aan het rollen te brengen. Duidelijker wordt dan de definitieve selectie.

Immers zaterdag 24 augustus speelt het keurkorps opnieuw thuis om 14.30 uur onder leiding van Teus van der Heiden tegen SSS uit Klaaswaal.

Op de zaterdagen 31 augustus, 7 en 14 september staan de poulewedstrijden om de KNVB beker op het programma. Tussentijds worden de krachten nog even op scherp gezet.

Het tweede team gaat op dinsdag 3 september naar RKDEO en de meiden van Egmond Blinker speelt onder leiding van Arjan Geense tegen de Ridderkerkse Topklasser RVVH. Aanvang voor beide duels is om 20.00 uur.

De competitie start op 21 september met de uitwedstrijd tegen promovendus Wartburgia II. Het openingsduel wordt gespeeld op Sportpark Drieburg in Amsterdam. Aanvang is om 15.45 uur.

Reiger Boys verslaat AZSV en is weer Hoofdklasser

De wegen van de KNVB zijn vaak duister maar Reiger Boys mag zich opnieuw Hoofdklasser noemen. Won verdiend met 2-0 van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging na een 1-0 stand bij rust. Zowel Reiger Boys als AZSV kregen deze herkansing door het wegvallen van een club uit de Hoofdklasse. De ploeg van Gerard Nijman pakte in de Eerste klasse B toch heel mooi een periodetitel. En Reiger Boys was in feite al teruggezet naar de Eerste Klasse door het verlies bij Wartburgia.
Reiger Boys - AZSV
De wedstrijd om een plek in de Hoofdklasse werd gespeeld op het schitterende Sportcomplex Anna’s Hoeve van de Hilversumse Sport Vereniging Wasmeer. Een spannend duel met een beter combinerend Reiger Boys dat zeker en vast de laatste strohalm wilde grijpen. Speelde met name in de eerste helft sterk aanvallend met de controle over het middenveld. In de derde minuut scoorde Manon Huisman de enige treffer van de eerste helft maar dat hadden er gezien het spelbeeld meer kunnen zijn.

Reiger Boys - AZSV
In de tweede helft kwam de ploeg uit Aalten sterk terug. Kreeg goede mogelijkheden maar kon die kansen niet verzilveren. Vasthouden in de zestien en een elf metertrap die door Amy Visser van Reiger Boys werd ingeschoten. Die bepaalde de eindstand op 2-0 en een klein feestje werd gevierd. Bloemen waren er van de speelsters van AZSV voor de meiden uit Heerhugowaard en dat werd in hoge mate op prijs gesteld.
Het sportieve duel stond onder goede leiding van scheidsrechter Mark Ouendag die werd geassisteerd door de heren Bayrak en Van Arnhem.

Reiger Boys - AZSV
De thuisbasis van de Hilversumse Sport Vereniging Wasmeer gelegen in een nieuwe wijk aan de oostelijke rand van Hilversum. Een club met een duidelijke groei in het aantal leden. Een fusieclub dat met het samengaan van EMM en Donar al meer dan 100 jaar jong is. Ook het meidenvoetbal staat als een huis en het plezier straalt er van alle kanten af. Nog wel en lange weg te gaan maar zoals filosoof Lao Tse dat verwoordde moet de reis altijd beginnen met de eerste stap.

Reiger Boys - AZSV
Coach Gerard Nijman van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging voorspelde vooral al het beeld van het duel. Maar was al heel blij met zijn meiden en staf in Hilversum te staan om toch de finale te mogen spelen. Winst zou welkom zijn maar Nijman bleef uiterst realistisch.
Jacco Koeleman van Reiger Boys moest met zijn technische en medische staf het moreel van de groep meiden binnen slechts een week weer op scherp zien te krijgen. Van belang dat alle neuzen dezelfde kant op moesten gaan staan. Dat lukte en wilde niets liever dan met het Hoofdklasserschap onder de arm uit Hilversum vertrekken.

Reiger Boys - AZSV
In de derde minuut scoorde de slimme Manon Huisman voor Reiger Boys. Een handige beweging om zich vrij te spelen om vervolgens strak in de uiterste hoek achter sluitpost Nanne Oonk het net te doen bollen.
De girls van Reiger Boys speelde met flair en overtuiging. Zette druk en kreeg veel meer mogelijkheden om de stand te verdubbelen maar dat lukte niet. De ploeg van aanvoerster Judith Westervelt stond onder spanning maar dan ebde weg en kreeg een aantal mogelijkheden.

Reiger Boys - AZSV
In de tweede helft een als herboren AZSV dat een aantal uitstekende mogelijkheden kreeg om de stand in evenwicht te brengen. Het doel werd echter niet gevonden mede door een aantal opvallende reddingen van doelvrouw Jana Spieker.

Reiger Boys - AZSV
Aanvoerster Aaike Verschoor hield het hoofd koel en bracht met Michelle Knopp het ritme weer terug in het team uit Heerhugowaard.

In de 71e minuut de definitieve beslissing. Vera Janssen hield in de zestien Amy Visser vast en een strafschop de enige en juiste beslissing.

Reiger Boys - AZSV
Vanaf elf meter schoot Amy Visser vlekkeloos raak en bracht daarmee de eindstand van het duel op 2-0.
De wedstrijd gespeeld en de ontlading groot bij de speelsters en staf van de ploeg uit Heerhugowaard.

Reiger Boys - AZSV
Jacco Koeleman was dolblij met het resultaat en ook bij Judith Kouwen rolde spontaan de tranen over de wangen. Verleden week Eerste Klasser en nu weer Hoofdklasser, het kan verkeren.
Gerard Nijman voorspelde vooraf het verloop en dat bleek een juiste visie. Reiger Boys sterker en technisch beter maar wij waren blij om deze finale te mogen spelen. Een ervaring rijker en in feite moet de ploeg komend seizoen gewoon kampioen worden.

Reiger Boys - AZSV
Na afloop feest uiteraard bij de West Friezinnen maar toch ook voldoening bij AZSV. Na het bier kwamen de bloemen van de ploeg uit het oosten voor de speelsters van Reiger Boys en die geste werd enorm op prijs gesteld.  

Meer beelden van Reiger Boys tegen AZSV ziet u hier

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: