Eindhoven effectief langs RCL

Een duidelijk tactische overwinning voor de meiden van FC Eindhoven met het kleinst mogelijke verschil. Fysiek sterk en op het randje balancerend om de Leiderdorpse Racing in onbalans te brengen. Dat lukte zelfs met tien speelsters. RCL verzuimde in de eerste periode afstand te nemen. Kreeg daarvoor ruimschoots de mogelijkheden.

De ongeschreven wet in het voetbal is dat als je zelf de kansen niet maakt de tegenstander vaak aan slechts één mogelijkheid voldoende heeft om de volle buit binnen te halen. Dat gebeurde dan ook. In de 72e minuut sloeg Eindhoven toe via een snelle uitval van Juul Santema die scoorde. De drie punten gingen dankbaar mee naar het zuiden.


De Leiderdorpse Racing kwam tegen FC Eindhoven op Sportpark De Bloemerd sterk uit de startblokken. Overtuigd dat winst de positie op de ranglijst een beter aanzien zou geven. Een schot van Cerise Klijn ging rakelings naast maar de drang wel degelijk aanwezig. Ook de mee opkomende aanvoerster Sabine Verheul zorgde voor gevaar in de zestien. Doelvrouw Cynthia Roeleveld moest aan de andere kant een inzet pareren maar de initiatieven lager duidelijk bij de Leiderdorpse formatie.

In de zesde minuut kreeg Kirsten Kok tot twee maal toe de mogelijkheid om de score te openen maar dat lukte niet. Ook Susanne Hoogenboom en Dominique van Wensveen hadden het geluk niet aan hun zijde. Samanta Stojanovic snel op links en ruimte creërend en de ploeg van Jef Lauwers werd vastgezet op eigen helft. In de veertiende minuut de pass van Dominique van Wensveen die Drita Celaj aanspeelde en direct het leer op haar pantoffel nam.

In deze periode had RCL alle troeven in handen om ruim afstand te nemen maar dat gebeurde niet. Na ruim twintig minuten kwam Eindhoven beter in het stuk voor. Fysiek sterk met veel overtredingen vocht de ploeg zich weer in het duel. De technisch vaardiger thuisploeg kon met deze situatie moeilijk omgaan.

Wel pressie met scherpe hoekschoppen van Kirsten Kok en Dominique van Wensveen maar het vizier niet op scherp bij de voorwaartsen. Keihard werd Samanta Stojanovic aangepakt en met de vele overtredingen werd het spel er niet aantrekkelijker op. RCL het beste spel en Eindhoven ontregelde en profiteerde van de situatie.


Na vijf minuten in de tweede helft speelde de Racing van Janet Griffioen tegen tien Eindhoven speelsters. Celeste van der Groef werd na haar tweede gele kaart weggestuurd. Met deze situatie kon de thuisploeg niet goed mee omgaan. Susanne Hoogenboom, Drita Celaj en Nikki van Luxemburg kwamen er niet doorheen.


Eindhoven loerde op de counter en dat had succes. In de 72e minuut scoorde voor Eindhoven Juul Santema de enige treffer van dit teleurstellende duel.
RCL probeerde het nog wel maar de echte motivatie om collectief voor een positief resultaat te strijden ontbrak. Daarentegen profiteerde Eindhoven maximaal van de situatie en won geslepen maar verdiend. Niet fraai maar wel tactisch de mogelijkheden benutten. Derhalve de gekoesterde drie punten mee in de pocket naar de lichtstad.

Meer beelden van RCL tegen FC Eindhoven ziet u hier

Jodan Boys wint bij RCL

Herfstachtig weer op Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp. Een stevige bries en koude regenbuien in dit jaargetijde. Onder deze omstandigheden ontving het tweede team van RCL het Goudse Jodan Boys. De arena moeilijk bespeelbaar maar daar hadden beide aan elkaar gewaagde kemphanen mee te kampen.
Een gelijk opgaande strijd met een rustig spelend en technisch vaardiger Jodan Boys.
Die ploeg trok aan het langste eind met een doelpunt in de tweede helft gescoord door Mila van der Valk. Een dik verdiende overwinning want de Racing liep achter de feiten aan.

Een gelijk opgaande strijd in de eerste helft met slechts een handvol kansen voor de twee ploegen. Op het middenveld werd in hoofdzaak de strijd sportief uitgevochten waarbij Jodan Boys wel meer initiatief toonde.

In het tweede deel mogelijkheden voor RCL met Ellis Oort en Kim Oosterom maar Berni van der Lecq zorgde ervoor dat de Goudse gelederen gesloten bleven.
In de 62e minuut de beslissing van het leuke duel via een droog schot van Mila van der Valk die doel trof. Een verdiende voorsprong voor een technisch beter spelende Goudse formatie die rustig en uiterst beheerst de bal rond speelde.


RCL acteerde in een beduidend lagere versnelling. Na afloop vertelde de Racing speelsters dat op het hoofdveld niet te spelen viel. Echter Jodan Boys, dat standaard op kunstgras de wedstrijden speelt, had daar toch duidelijk veel minder moeite mee.
Mila van der Valk de match winnaar en een verdiende overwinning voor de ploeg uit Gouda. RCL ondermaats en dat was voor het trouwe thuispubliek wel een teleurstelling.

Meer beelden van RCL tegen Jodan Boys ziet u hier

Berkel laat het initiatief over aan RCL

RCL pakte de volle buit bij Berkel in Lansingerland. Geen beleving bij de thuisploeg en de Leiderdorpse Racing profiteerde daar maximaal van. In de eerste dertig minuten was dat juist andersom. Berkel kwam op een 1-0 voorsprong via Sabine Visser en had de stand kunnen verdrievoudigen. Dat gebeurde echter niet en de Leiderdorpsen veranderde van strategie.

Dat had wel degelijk een positief effect op het spel van de rood-witte ploeg. In de tweede helft sloeg het team van coach Patrick Kuipers genadeloos toe. Kreeg ook veel ruimte van een formatie zonder enige vorm van collectieve strijd.

Jill Sanrodji scoorde twee fraaie doelpunten. De laatste treffer voor RCL werd door aanvoerster Kim Oosterom hoog in de touwen gekopt. Een dik verdiende 1-3 winst voor RCL die de weg omhoog op de korrel heeft staan.


Bij de eerste actie van Berkel na dertig seconden was het al raak. Vanaf links was het Sabine Visser die raak schoot. Doelvrouwe Neeltje de Graaf van RCL kreeg de inzet van Visser niet onder controle. Het leer glipte weg en verdween tergend langzaam over de doellijn. Een vroege 1-0 voorsprong voor Berkel en de Racing onder de indruk van de meiden van Ronald Lamens en Gert Treurniet.


Liza Claessen schoot van afstand de bal net naast. Het tempo lag niet erg hoog maar Berkel had de touwtjes in handen. Maureen Stel kwam goed door op rechts en kreeg de mogelijkheid de stand te verdubbelen. Ook Demi en Tara de Boe met Sandra Welles creëerden mogelijkheden maar het lukte niet om de score op het bord een ander aanzien te geven.


Na twintig minuten kwamen de meiden van Patrick Kuipers en Jeroen van Zijp weer in het spel voor. Emma Verdaasdonk en Emma van den Berg de verdeelsters met passes op Ellis Oort, Jill Sanrodji en Jennifer Beharie. Te snel en zonder overleg maar pressie van RCL met aan de andere kant ruimte voor Berkel.


In de 26e minuut Maureen Stel die haar inzet gestopt zag worden door Neeltje de Graaf. Twee minuten later Madelief Maasland met Nikki Spee gevolgd door een schot van Sandra Welles. Een vrije trap van Milou Hoefsloot werd door Demi de Boe net naast gekopt.
Berkel kreeg legio mogelijkheden maar klinkende munten slaan op de naamdag van Martinus van Tours ofwel Sint Maarten zat er niet in. Ook niet voor Sandra Welles, Liza Claessen, Tara de Boe en Sabine Visser.


Na ruim een half uur kantelde het duel. Omzettingen in het team uit Leiderdorp waardoor het middenveld volledig werd overgenomen.
Emma Verdaasdonk de animator die Jill Sanrodji en Amber Chaudron diep stuurde. Ook Ellis Oort, Kim Oosterom, Leslie Koome voerde de druk op de Berkel vesting op maar het grootste gevaar toch bij de aanvallers van Berkel.


Eliza Hoekstra met een diepe bal op Madelief Maasland. Ook Sandra Welles kreeg een mogelijkheid maar werd in de zestien aangetikt door Ellis Oort en kwam in onbalans. Toch goede mogelijkheden kreeg Berkel om te scoren.


Na de warme thee was het in de 51e minuut Jill Sanrodji die listig de gelijkmaker achter doelvrouw Jennifer Gittling in de touwen schoot. De Racing wilde duidelijk meer en bij Berkel zakte de motivatie en beleving om collectief een sportieve strijd te leveren. De ploeg van strateeg Ronald Lamens gaf het initiatief volledig uit handen.
Isabel van Zijp met de pass en een schot van Jill Sanrodji die werd gestopt door Jennifer Gittling.


In de 58e minuut was het opnieuw Jill Sanrodji die raak schoot. Op rechts er vandoor, kappen en draaien en het schot trof doel. RCL op voorsprong en dat geheel volgens de spelverhouding. RCL speelde via links en rechts en Jennifer Biharie probeerde het van afstand in de 64e minuut. Dat leverde nog niet de zekerheid op alhoewel Berkel het gelaten over zich heen liet komen. De passie van het spelletje voetbal duidelijk bij de Racing met de aanvallende aspiraties van Ellis Oort met het puntje op de i die haar inzet nog net tot hoekschop verwerkt zag worden.


Uit die hoekschop in de 71e minuut scoorde de Racing opnieuw. Evi de Niet met de strakke corner en aanvoerster Kim Oosterom die feilloos en hard het leer hoog in de touwen kopte. Een fraai doelpunt en de wedstrijd in de pocket voor RCL.
Het duel zakte weg en Berkel kreeg ruimte. Probeerde in de laatste tien minuten de bakens nog te verzetten. Ronald Lamens zat zich te verbijten op de bank en ook de bij onfortuinlijke Jonna Hulshof, die verleden week een kuitbeenbreuk opliep, stond de uitdrukking op het gezicht op onweer.


Liza Claessen kreeg nog een fraaie mogelijkheid maar ook Sabine Visser na goed werk van Maureen Stel was er dichtbij. Doelvrouw Neeltje de Graaf greep tot twee keer toe uitstekend in. Fleur Holverda kreeg voor de Racing nog een mogelijkheid en Sabine Visser probeerde het voor Berkel van afstand.


Verlies voor promovendus Berkel dat na een perfecte competitiestart nu echter drie maal op rij verlies te incasseren kreeg. RCL daarentegen lijkt het spelpatroon onder controle te hebben en dat biedt mogelijkheden om zich uit de gevarenzone te spelen.
Een verdiende overwinning voor RCL en de teleurstelling van het verlies bij Berkel. De bal blijft echter rond en komende week opnieuw wedstrijden met negentig minuten lang mogelijkheden. Berkel ontvangt koploper Lyra en RCL krijgt het Goudse Jodan Boys op bezoek.

Meer beelden van Berkel tegen RCL ziet u hier
Lees alles over Jonna Hulshof

Berkel drie gelijk tegen Nootdorp

Berkel tegen Be Quick gestaakt bij 5-1

Bij een stand van 5-1 in het voordeel van Berkel werd de wedstrijd tegen het tweede team van Be Quick ’28 uit Zwolle gestaakt. Een vervelende kuitbeenbreuk van Berkel speelster Jonna Hulshof de aanleiding. Een prachtige actie op links van de gedreven middenveldster met als vervolg afgevoerd worden naar het Franciscus in Rotterdam. Dat alles na elf minuten en drieëntwintig seconden in de tweede helft. Bij de pauze was de stand 4-1 in het voordeel van Berkel.

De Zwolse meiden opende de score met een prachtige lob van Ellen van Leusen. Melanie den Dulk kopte op een voorzet van Jonna Hulshof de gelijkmaker in de touwen. Vervolgens veranderde aanvoerster Veronique Habekotté een voorzet van Demi Verlangen en passeerde daarmee haar eigen doelvrouw. Sabrina Pocorni tekende voor de 3-1 en Melanie den Dulk schoot de 4-1 in het net. Na de warme thee was het op links de ongrijpbare Faith Parto die de tussenstand op 5-1 bepaalde.


Bianca Troost moest flink aan de bak en had bij het inschieten de wijze lessen meegekregen van Pupil van de Week Dana.  De aanvalsgolven van Be Quick moest Troost pareren en deed dat met klasse. De kans voor Esmee van de Klippe al in de derde minuut met een één op één situatie. Ook Naomi Klaassen kreeg ruimte en de Zwolse meiden openden smaakmakend in de regen.


In de achtste minuut verkeerd wegwerken en het leer viel plots voor de voeten van Ellen van Leusen die vanaf 25 meter vernietigend uithaalde. Hierop had Bianca Troost geen antwoord en het leer verdween hoog in het net.
Be Quick beter combinerend en snel de bal laten rondspelen op het kunstgras. Mogelijkheden voor Susanne Morren, Kim Dijkstra  en Jitske van Noordennen. Lisa Wijnen, Chantal van Wijk en Demi Verlangen hadden hun handen vol aan de Zwolse aanvalsgolven.


Na een kwartier spel trok Berkel de stand weer in balans. Een snelle uitval van Jonna Hulshof op links die veel ruimte kreeg. De befaamde strakke voorzet van Hulshof op maat en Melanie den Dulk die perfect inkopte.
Vier minuten later was het Demi Verlangen die op rechts doorbrak. Een voorzet volgde maar voordat de Berkel aanvalster positie hadden kunnen innemen lag de bal al in het net.


Aanvoerster Veronique Habekotté werkte onbewust de bal achter haar eigen doelvrouw An Spijkers over de doellijn. Een voorsprong voor de thuisploeg maar het spel in de regen werd wel gemaakt door de Zwolse formatie. Kansen voor de opkomende Renza Dijkstra en Jasmijn Brink die Susanne Morren in stelling bracht. Opnieuw bood Bianca Troost redding.


Na een half uur spel kregen de meiden van Egmond Blinker grip op de situatie. Het middenveld werd door Isabel Heinsbroek, Anouk Angkotta en Jonna Hulshof vakbekwaam in handen genomen.
Een diepe bal van Lisa Wijnen op de snelle Sabrina Pocorni. Die Pocorni maakte meters op links en speelde zich knap vrij in de 35e minuut. Scoorde fraai en effectief de 3-1 voor Berkel.


Ondanks de snelle counters van Esmee van de Klippe waren het Lisa Wijnen en Nadia Roukes en Bianca Troost die stabiel stand hielden. In de extra tijd onderschepte de slimme Melanie den Dulk de bal na een foutje met het uitverdedigen. Simpel en gedreven scoorde Den Dulk de 4-1 dat tevens de ruststand was.


Na de warme thee de druk van Berkel die door wilde pakken met de energie van de volle maan. In de 52e minuut een prima op dreef zijnde Faith Parto die in een bijkans onmogelijke tang toch nog het leer door de benen van An Spijkers in de touwen deed belanden. Een prima aanval en een fraaie bekroning en dat werd gevierd. 5-1 de voorsprong voor de thuisploeg en wat stond de vele trouwe toeschouwers nog meer te wachten. Vier minuten later kreeg Jonna Hulshof ruimte op links en die zou dat zelfde huzarenstukje van Parto ook wel eens uitvoeren.


Op volle snelheid en een sliding van Renza Dijkstra met als gevolg dat Hulshof uit balans werd gebracht. Een verkeerde corrigerende beweging met de bal en de rechter voet draaide de verkeerde kant op.
De pijn maximaal en de ambulance onderweg. Een triest slot wat een prachtavond moest worden tijdens volle maan. Maar de altijd lachende Jonna Hulshof hield nog steeds de moed erin. Jonna Hulshof is na een nachtje ziekenhuis inmiddels thuis wachtende op de operatie van komende week. De eind beslissing van deze wedstrijd is nu in handen van de KNVB, maar ach dat is het minst belangrijke.

Blijven lachen Jonna……..
Lees alles over Dana, de Pupil van de Week

Meer beelden van de wedstrijd tussen Berkel en Be Quick ’28 ziet U hier

RCL en SSS delen de punten

De nieuwkomers in de Topklasse speelden op Sportpark De Bloemerd tegen elkaar. RCL immers de kampioen tegen SSS die glorieus in de nacompetitie promotie afdwong. Spannend was het wel onder de goede leiding van scheidsrechter Mankoe. Inzet voldoende maar van echt hoogstand topvoetbal geen sprake.

Rosalie Hoogerwerf opende al in de zevende minuut van het duel de score voor SSS. De ploeg van Michel Visser kreeg in die fase voldoende mogelijkheden de score te verdubbelen. Verzuimde daarin en de Racing kreeg mogelijkheden om de stand in balans te brengen. Maar weer die lat die tot twee maal toe spelbreker was.

Na de pauze een als herboren Leiderdorpse moleculaire eenheid die collectief op jacht ging naar de gelijkmaker. In de 48e minuut kopte Celine Klijn perfect in na een op maat hoekschop van Kirsten Kok. Daar bleef het bij. De meiden van Janet Griffioen hadden de winst naar zich toe kunnen trekken echter ook SSS was bijzonder gevaarlijk. Een juiste uitslag met een terechte puntendeling.


Ashley van Elswijk van SSS kreeg direct al de mogelijkheid de score te openen. Doelvrouw Cynthia Roeleveld van RCL greep goed in. Ook Demi van der Heiden kreeg een prima kans. Druk en eenrichtingsverkeer van de promovendus uit Klaaswaal. In de zevende minuut een vrije trap op de rand van de zestien voor het fysiek sterkere SSS.

Rosalie Hoogerwerf schoot het leer met een prachtige curve en uiterste precisie in de touwen en haar SSS op voorsprong.  Drie minuten later scoorde Ashley van Elswijk op een pass van Linda Kruithof. Dat feest ging niet door vanwege buitenspel.

RCL was duidelijke zoekende om de bakens te verzetten. SSS had immers de teugels strak in handen met een middenveld wat strooide met scherpe passes. Wel speldenprikken van de Racing van Romy Siera, Cerise Klijn, Drita Celaj en Wilan Gies Broesterhuizen. Maar die inzetten leverden niet het gewenste resultaat op voor de Leiderdorpsen.
Ook Dominique van Wensveen probeerde het van afstand maar sluitpost Agnita Nouwen greep goed in.

De ploeg uit Klaaswaal speelde duidelijk in een hogere versnelling en was de meest smaakmakende ploeg. Na het eerste kwartier kwam RCL beter in het spel en wilde de ploeg van coach Janet Griffioen het verloren terrein opnieuw gaan innemen. Door de druk van RCL kregen Ashley van Elswijk en Demi van der Heiden wel veel ruimte. In de 18e minuut een steekpasje van Anouk Bahnerth op de snelle Van Elwijk die op Cynthia Roeleveld stuitte.

Romy Riera had moeite met Rowena Ondaan en ook Drita Celaj was gewaagd aan haar directe opponent Nicoletta Geenen maar was een aantal keren er wel heel dichtbij. Gaandeweg voerde RCL de druk op. Een prima actie van Drita Celaj werd gepakt door sluitpost Agnita Nouwen en ook een slim wegdraaiende Wilan Gies Broesterhuizen zag haar inzet via de lat overgaan.


Levendige duels tussen aanvoerster Sabine Verheul en Ashley van Elswijk en in de 28e minuut opnieuw zo’n gevaarlijke vrije trap van Rosalie Hoogerwerf. Roeleveld ging languit en tikte het leer hoekschop.

Nog zo’n actie met nu Celine de Jong die de ruimte opzocht en Linda Kruithof had gewoon kunnen scoren. De Racing werd hiermee wel met de neus op de feiten gedrukt en flink wakker geschud. De ommekeer kwam met Drita Celaj en Sabine Verheul als aangevers voor Dominique van Wensveen, Kirsten Kok en Cerise Klijn. Scherpe hoekschoppen van Kisten Kok met inzetten van Cerise Klijn en Sabine Verheul echter Agnita Nouwen greep goed in. In de 37e opnieuw de pech voor Wilan Gies Broesterhuizen die nu buiten het bereik van Nouwen vol de lat raakte.


Na de thee een onstuimige Racing die nu niet als losse elementen de strijd wilde aangaan. SSS nu zoekende en de rollen volledig omgedraaid. Direct al uitstekende mogelijkheden voor Sabine Verheul en Drita Celaj om de stand een ander aanzien te geven. In de 48e minuut een hoekschop op rechts van Kirsten Kok die perfect door Cerise Klijn werd ingekopt. Een fraaie treffer en een juiste verhouding van het spelbeeld. De ploeg van Michel Visser kon geen kant meer op en de synergie ontbrak net als bij RCL in de eerste helft.


De Racing voerde de druk op en Drita Celaj, Dominique van Wensveen, Bo Tuinstra, Cerise Klijn, Samanta Stojanovic waren duidelijk de meerdere van Paulien Kraaijeveld, Anouk Bahnerth en Esra Matthijse. Het wachten was op de bevrijdende treffer van de Leiderdorpsen maar die viel niet. Ruimte nu wel voor SSS maar de voorwaartsen liepen ondoordacht zonder vorm van overleg in de fuik bij Susan Hoogenboom en Geke Maat.


De Racing viel in het laatste kwartier terug in oude patronen en SSS nam het roer weer in handen. Tot twee maal toe kwam Linda Kruithof een teenlengte tekort om het leer juist te raken. Doelvrouw Cynthia Roeleveld plukte een aantal hoekschoppen van Hoogerwerf uit de lucht en RCL kreeg in de allerlaatste minuut goede mogelijkheden met Samanta Stojanovic en Bo Tuinstra. Maar gescoord werd er niet.


Een juiste uitslag met een puntendeling in een spannend maar niet hoogstand duel. Voor SSS het eerste puntje in de Topklasse en dat hadden er wel drie mogen zijn volgens coach Michel Visser. Was van mening dat zijn voorwaartsen in de eerste helft meer afstand hadden moeten nemen. Daarmede had de strateeg uit Klaaswaal geen ongelijk. De opbouw, positiespel en vertrouwen de belangrijkste elementen voor de komende periode voor zijn meiden.


RCL coach Janet Griffioen was ook niet tevreden met het ene puntje. Liet wel in duidelijke bewoordingen naar voren komen niet gecharmeerd te zijn van de prestatie van haar meiden. ‘Het had gewoon winst moeten zijn als je ziet hoeveel mogelijkheden wij creëerden in de tweede helft. Daarbij komt nog dat het houtwerk voor ons een obsessie lijkt te worden’. Ook voor RCL is rust, geloof in eigen kunnen met collectief de schouders eronder bepalend voor de komende wedstrijden op het allerhoogste amateurniveau.

Meer beelden van RCL tegen SSS ziet u hier.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: