Reiger Boys verslaat AZSV en is weer Hoofdklasser

De wegen van de KNVB zijn vaak duister maar Reiger Boys mag zich opnieuw Hoofdklasser noemen. Won verdiend met 2-0 van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging na een 1-0 stand bij rust. Zowel Reiger Boys als AZSV kregen deze herkansing door het wegvallen van een club uit de Hoofdklasse. De ploeg van Gerard Nijman pakte in de Eerste klasse B toch heel mooi een periodetitel. En Reiger Boys was in feite al teruggezet naar de Eerste Klasse door het verlies bij Wartburgia.
Reiger Boys - AZSV
De wedstrijd om een plek in de Hoofdklasse werd gespeeld op het schitterende Sportcomplex Anna’s Hoeve van de Hilversumse Sport Vereniging Wasmeer. Een spannend duel met een beter combinerend Reiger Boys dat zeker en vast de laatste strohalm wilde grijpen. Speelde met name in de eerste helft sterk aanvallend met de controle over het middenveld. In de derde minuut scoorde Manon Huisman de enige treffer van de eerste helft maar dat hadden er gezien het spelbeeld meer kunnen zijn.

Reiger Boys - AZSV
In de tweede helft kwam de ploeg uit Aalten sterk terug. Kreeg goede mogelijkheden maar kon die kansen niet verzilveren. Vasthouden in de zestien en een elf metertrap die door Amy Visser van Reiger Boys werd ingeschoten. Die bepaalde de eindstand op 2-0 en een klein feestje werd gevierd. Bloemen waren er van de speelsters van AZSV voor de meiden uit Heerhugowaard en dat werd in hoge mate op prijs gesteld.
Het sportieve duel stond onder goede leiding van scheidsrechter Mark Ouendag die werd geassisteerd door de heren Bayrak en Van Arnhem.

Reiger Boys - AZSV
De thuisbasis van de Hilversumse Sport Vereniging Wasmeer gelegen in een nieuwe wijk aan de oostelijke rand van Hilversum. Een club met een duidelijke groei in het aantal leden. Een fusieclub dat met het samengaan van EMM en Donar al meer dan 100 jaar jong is. Ook het meidenvoetbal staat als een huis en het plezier straalt er van alle kanten af. Nog wel en lange weg te gaan maar zoals filosoof Lao Tse dat verwoordde moet de reis altijd beginnen met de eerste stap.

Reiger Boys - AZSV
Coach Gerard Nijman van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging voorspelde vooral al het beeld van het duel. Maar was al heel blij met zijn meiden en staf in Hilversum te staan om toch de finale te mogen spelen. Winst zou welkom zijn maar Nijman bleef uiterst realistisch.
Jacco Koeleman van Reiger Boys moest met zijn technische en medische staf het moreel van de groep meiden binnen slechts een week weer op scherp zien te krijgen. Van belang dat alle neuzen dezelfde kant op moesten gaan staan. Dat lukte en wilde niets liever dan met het Hoofdklasserschap onder de arm uit Hilversum vertrekken.

Reiger Boys - AZSV
In de derde minuut scoorde de slimme Manon Huisman voor Reiger Boys. Een handige beweging om zich vrij te spelen om vervolgens strak in de uiterste hoek achter sluitpost Nanne Oonk het net te doen bollen.
De girls van Reiger Boys speelde met flair en overtuiging. Zette druk en kreeg veel meer mogelijkheden om de stand te verdubbelen maar dat lukte niet. De ploeg van aanvoerster Judith Westervelt stond onder spanning maar dan ebde weg en kreeg een aantal mogelijkheden.

Reiger Boys - AZSV
In de tweede helft een als herboren AZSV dat een aantal uitstekende mogelijkheden kreeg om de stand in evenwicht te brengen. Het doel werd echter niet gevonden mede door een aantal opvallende reddingen van doelvrouw Jana Spieker.

Reiger Boys - AZSV
Aanvoerster Aaike Verschoor hield het hoofd koel en bracht met Michelle Knopp het ritme weer terug in het team uit Heerhugowaard.

In de 71e minuut de definitieve beslissing. Vera Janssen hield in de zestien Amy Visser vast en een strafschop de enige en juiste beslissing.

Reiger Boys - AZSV
Vanaf elf meter schoot Amy Visser vlekkeloos raak en bracht daarmee de eindstand van het duel op 2-0.
De wedstrijd gespeeld en de ontlading groot bij de speelsters en staf van de ploeg uit Heerhugowaard.

Reiger Boys - AZSV
Jacco Koeleman was dolblij met het resultaat en ook bij Judith Kouwen rolde spontaan de tranen over de wangen. Verleden week Eerste Klasser en nu weer Hoofdklasser, het kan verkeren.
Gerard Nijman voorspelde vooraf het verloop en dat bleek een juiste visie. Reiger Boys sterker en technisch beter maar wij waren blij om deze finale te mogen spelen. Een ervaring rijker en in feite moet de ploeg komend seizoen gewoon kampioen worden.

Reiger Boys - AZSV
Na afloop feest uiteraard bij de West Friezinnen maar toch ook voldoening bij AZSV. Na het bier kwamen de bloemen van de ploeg uit het oosten voor de speelsters van Reiger Boys en die geste werd enorm op prijs gesteld.  

Meer beelden van Reiger Boys tegen AZSV ziet u hier

Reiger Boys promoveert

Het tweede team van Reiger Boys promoveert naar de Tweede Klasse. De ploeg van Fien Timisela versloeg FC Dauwendaele na een 2-0 stand bij rust met 3-0.
De wedstrijd was niet van hoog kaliber maar dat is nu eenmaal een finale nooit. De spanning droop er wel vanaf want wie van de twee periodekampioenen uit de Derde Klasse zou gaan promoveren was vooraf de prangende vraag.
Reiger Boys II - FC Dauwendaele
De nacompetitie en dan door weten te dringen tot de finale was voor coach Adri Franke van FC Dauwendaele uit het Zeeuwse Middelburg al de kers op de taart. Winst zou heel mooi zijn maar het plezier komt toch in de eerste plaats.
Voor de realistische coach Fien Timisela van Reiger Boys uit het Noord Hollandse Heerhugowaard zou het wel eens heel erg spannend kunnen worden. Het was ook haar laatste duel als coach van de geel-zwarte formatie en de speelsters wilde dan ook dolgraag deze partij omzetten in winst en promotie.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Reiger Boys de betere ploeg in de eerste helft nam duidelijk meer initiatief en had meer beleving in het spel. Doelpunten van Jitske Li en Liz Mammen en alle twee van ruime afstand ingeschoten. In de tweede helft pakte Dauwendaele de draad weer op en kreeg een aantal goede mogelijkheden echter het scorend vermogen liet het afweten. Reiger Boys herpakte zich en Reza Broersma bepaalde de eindstand op 3-0. Na het laatste fluitsignaal werd de promotie gevierd.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
De finalepartij werd gespeeld op het Gemeentelijk Sportpark van SSS in Klaaswaal. De ideale vereniging als het gaat om promotie van het vrouwenvoetbal in ons land. Het eerste team speelt een belangrijke rol in de Topklasse en won de Voetbal Rotterdam Cup. Het tweede elftal wist zelfs de KNVB Districtsbeker in West II binnen te slepen. De ontvangst prima geregeld en het duel stond onder leiding van scheidsrechter Leon van der Boon uit Warmond. Hij werd geassisteerd door Daan Mulders en David Coenraads. Het arbitrale trio deed het in Klaaswaal uitstekend.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Het was aftasten in de eerste minuten met aanvoerster Amber Hoogeveen, Judith de Bruin en Lysanne Hollenberg voor Reiger Boys. Met aan de andere kant Lynn Schalkwijk en Anne van Vooren voor Dauwendaele.
De formatie uit Heerhugowaard probeerde wel het initiatief naar zich toe te trekken maar de verdediging van Dauwendaele met Naomi van Gilst en Muriël Marijs stond als een blok.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele

In de zevende minuut moest sluitpost Renske de Jonge gestrekt op een inzet van Esmee Dekker na een pass van Zoyla Barendse. Een minuut later het eerste gevaar voor de ploeg uit Middelburg met Anne van Vooren, Lotte Elenbaas en Nicky Riemens. Goed werk van Kelly Blankert en sluitpost Nicole Panis die het leer onderschepte.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Bij Reiger Boys een actieve rol voor aanvoerster Amber Hoogeveen die keurig de aanvallen inleidde. De meiden uit Middelburg met Amy Hiemstra en Katja Wattel hielden het hoofd koel. Reiger Boys zette druk en probeerde wel een doorbraak te forceren maar liep zich vast terwijl aan de andere kant Nicky Riemens en Maxime Francke mogelijkheden creëerden ook zonder resultaat.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
In de 22e minuut kwam Reiger Boys op voorsprong. Een schot van afstand van ver buiten de zestien van Jitske Li trof hoog in de touwen doel. Een niet geheel onverdiende voorsprong voor de meiden van Fien Timisela. Het spel was nu eenmaal beter verzorgd en de bewegingen maximaal. De wedstrijd was spannend maar niet van het kaliber dat je zou mogen verwachten.
Zes minuten later was het opnieuw raak voor de girls uit Heerhugowaard. Een vrije trap die werd genomen door Judith Kouwen bereikte Liz Mammen op links die net binnen de zestien vernietigend uithaalde en de 2-0 voor Reiger Boys scoorde.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Een riante voorsprong maar Dauwendaele gaf zich niet zomaar gewonnen. Pakte de draad weer op en Moirah Cohen en Nicky Riemens kregen nog wat mogelijkheden echter Nicole Panis pareerde die inzetten met glans.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Na de pauze liet Reiger Boys het initiatief over aan de meiden van de coaches Adri Franke en Jako Hiemstra. Een vrije trap van Katja Wattel was gevaarlijk maar ook kregen Anne van Vooren en Nicky Riemens een aantal goede mogelijkheden. Dauwendaele zette zelfs Reiger Boys onder druk en had in die fase wel degelijk wat terug moeten doen. De verdediging met Judith Kouwen en Kelly Blankert kreeg wel degelijk het een en ander te verwerken net als sluitpost Nicole Panis die toch een aantal keren gestrekt moest gaan.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Na zo’n 20 minuten spel in het tweede deel was het weer Reiger Boys dat het middenveld in handen kreeg. Maar met het zonnetje fel verdween ook de spirit uit het spel. Toch mogelijkheden in de 75e minuut met het goed doorgaan van Joy Kalmeijer met de kans voor Esmee Dekker.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Een minuut later was het dan toch raak voor Reiger Boys. Een foutje met het uitverdedigen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door Reza Broersma die heel keurig het leer in de touwen schoot en Reiger Boys daarbij op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Vlak voor tijd de publiekswissel voor Lotte Elenbaas van Dauwendaele maar de wedstrijd zat in de pocket van Reiger Boys. Winst derhalve en een fraai seizoen werd afgesloten met promotie naar de Tweede Klasse.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele

Voor FC Dauwendaele duurde de nacompetitie net een wedstrijd te lang. Schakelde verleden week Berkel uit maar het lukt niet om Reiger Boys te verslaan. Geen man overboord bij de Zeeuwse formatie en volgens doelvrouw Renske de Jonge moet komend seizoen gewoon het kampioenschap worden binnen gehaald.
Voor Reiger Boys een mijlpaal om juist een fraai afscheid te creëren voor de vertrekkende coach Fien Timisela. Die flikte het toch maar mooi om met haar staf en meiden de fel begeerde promotie binnen te slepen.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Het seizoen ten einde en alle beslissingen zijn inmiddels gevallen. Vreugde en verdriet staan niet ver van elkaar verwijderd. De vakantieperiode breekt aan en dan gaan we er komend seizoen weer tegenaan om te vlammen en resultaten neer te zetten.

Fien promoveert
Meer beelden van Reiger Boys tegen FC Dauwendaele ziet u hier

Woezik schiet droom Berkel aan duigen

De droom van Berkel werd wreed verstoord. Woezik zette Berkel weer met beide benen op de grond. De ploeg uit Wijchen de beste van de middag en stelde op Sportpark Het Hoge Land orde op zaken. Zou dolgraag het Topklasserschap willen continueren en toonde dat ook.

Berkel probeerde het wel maar liep achter de feiten aan. Het werd na een 0-2 stand bij rust uiteindelijk 1-4 voor Woezik en daar was geen speld tussen te krijgen. Een verdiende overwinning en komende week de beslissing tegen Maarssen voor een plek in de Topklasse. De wedstrijd stond onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Roy van den Steen die werd geassisteerd door Jacques van Schooneveld en Arie Lingen uit Gouda.

cvv Berkel - sv Woezik
De achtste juni de dag van Sint Medard het voor het zeggen heeft. Met onvoorspelbare natuurlijke elementen als regen en stormachtige wind en dat met code geel. Het blauw van Berkel werd echter niet genoemd en kwam dan ook in het stuk niet voor. De wind dwars over het kunstgrasveld en de regenbuien verlieten al eerder het prachtige Sportcomplex.

cvv Berkel - sv Woezik
Alhoewel regen een wind wel degelijk worden bemind maar echter niet op zaterdag. Woezik uit Wijchen bij Nijmegen liet er geen gras over groeien. Vanaf het eerste fluitsignaal nam de ploeg van coach Tom Vrenken het heft in handen. Ging absoluut efficiënter met de natuurlijke elementen om.
Na het aftasten met wat mogelijkheden kwam Woezik in de vijfde minuut op voorsprong. Een prima uitval via rechts met Cynthia Hartendorf met de pass op de inkomende Jill Pijnappels die keurig het net achter sluitpost Bianca Troost deed bollen.

cvv Berkel - sv Woezik
Een tegenvaller voor Berkel dat duidelijk moeite had het spel met de wind onder controle te krijgen. Daarnaast tevens het middenveld steevast in handen van de bezoekende partij. Woezik was assertiever en scherper. Wel sporadische uitvallen van de ploeg van Egmond Blinker via Lindy Hogedoorn, Melanie den Dulk, Faith Parto en Sandra Welles. Maar dat leverde niets op.

cvv Berkel - sv Woezik
Wel aan de andere kant in de 12e minuut een snelle uitval dat de 0-2 inluidde. Een breedtepass van Loes van Loon op de vrijstaande Naomi Mols die net binnen de zestien uit een bijkans onmogelijke hoek op schitterende wijze scoorde. Maakte wel dankbaar gebruik van de wind en het leer viel met een fraaie curve pal onder de lat onhoudbaar in het net.

cvv Berkel - sv Woezik
Een enorme domper voor promovendus Berkel dat juist in de Hoofdklasse een meer dan uitstekend seizoen draaide dat werd bekroond met een periodetitel. Demi Verlangen was voor de thuisploeg gevaarlijk met een aantal scherpe vrije trappen maar het leverde niets op. Na zo’n twintig minuten spel kwam Berkel weer enigszins in het stuk voor.

cvv Berkel - sv Woezik
Maar het sterke middenveld van Woezik met Laura Kasbergen, Lisanne Coolen, Loes van Loon en Larissa Boelders hadden de touwtjes strak in handen. In de 30e minuut Isabel Heinsbroek met een mogelijkheid net als even later ook Lindy Hogedoorn geschiedenis had kunnen schrijven. Aan de andere kant kreeg Cynthia Hartendorf een prima mogelijkheid maar haar inzet ging net naast.

cvv Berkel - sv Woezik
Na de pauze de schoten van afstand met Faith Parto, Lindy Hogedoorn en Isabel Heinsbroek. Het lukte Berkel maar niet om grip te krijgen op het spel van Woezik. Ook een inzet van Demi Verlangen werd door sluitpost Lieke Wagenvoort nog net tot hoekschop verwerkt. Ruimte voor de meiden uit Gelderland en in de 63e minuut schoot Cynthia Hartendorf raak.

cvv Berkel - sv Woezik

Twee minuten later werd het zelfs 0-4 voor Woezik. Loes van Loon schoot uit een onmogelijke hoek het leer achter Bianca Troost in de touwen. Berkel zette nieuwe krachten in met de jeugdspeelsters Julia Romers en Esmee van der Burg en die lieten goed werk zien.

cvv Berkel - sv Woezik
Berkel kwam terug en redde de eer in de 71e minuut. Een prima combinatie met Melanie den Dulk die het balletje breed legde op Lindy Hogedoorn en knap scoorde.

Vijf minuten voor het einde liep Lieke Tacken in een minuut tijd wegens commentaar op de leiding totaal onnodig tegen twee gele kaarten op. Maar de uitslag bleef heel gewoon 1-4 voor Woezik.

cvv Berkel - sv Woezik
Berkel ontwaakt uit de droom maar kan terugzien op een uitstekend seizoen. Het ultieme gedachtegoed was toch om een plek in de allerhoogste amateurklasse te bewerkstelligen. Het verschil kwam in deze confrontatie duidelijk naar voren maar de speelsters van de ploeg van Egmond Blinker en Silvia Boogaard verlieten met opgeheven hoofd de arena.
Voor Woezik is komende zaterdag een belangrijke dag. Dan moet de ploeg van Ton Vrenken het opnemen tegen Maarssen om die ene plek in de Topklasse vrouwen. Het gaat erom spannen.

Meer beelden van Berkel tegen Woezik ziet u hier

FC Oudewater wint KNVB Districtsbeker

De finale van de KNVB Distritsbekerstrijd in West II bij de meiden onder zeventien was een strijd tussen ARC uit Alphen aan den Rijn en FC Oudewater. Een spannende wedstrijd om de fel begeerde bokaal gespeeld op het fraaie sportcomplex van Barendrecht. Dat alles onder leiding van scheidsrechter Jongeneel met als assistenten de heren Holvast en Kaijen.
sv ARC - FC Oudewater (MO 17)

Het werd een uiterst spannende pot voetbal met het warme weer en dat op kunstgras. De wedstrijd werd al in de eerste minuut beslecht in het voordeel van Oudewater via een doelpunt van Puck Sprenkels. FC Oudewater controleerde in de eerste helft het duel maar het tweede bedrijf was het ARC dat het spel maakte. Creëerde vele mogelijke maar wist niet tot score te komen. FC Oudewater is de trotse bekerwinnaar bij de meiden onder zeventien en na het laatste fluitsignaal brak het feest los.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Een spannende dag want de vraag was wie met de KNVB Districtsbeker in West II in ontvangst zou mogen nemen. Een beetje nervositeit bij de meiden uit Oudewater want je weet het immers nooit bij de Waag. Bij ARC uit Alphen aan den Rijn was het Ilse Voogt die alleen huiswaarts wilde gaan met de KNVB beker in bezit. Maar het zou toch anders gaan verlopen.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
In de eerste minuut een hoekschop voor Oudewater op links die heel keurig door Vera van der Wijngaard in de doelmond werd gebracht. Daar kopte heel strak Puck Sprenkels het leer vol overgave in de touwen achter sluitpost Lisa van der Snoek. FC Oudewater al direct op voorsprong en wat zou het aanwezige publiek nog meer voorgeschoteld krijgen. ARC leek niet aangeslagen en kwam er een aantal keren goed en gevaarlijk uit.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Ilse Voogt en Jasmijn Hooftman maar tot twee maal toe kreeg Tess de Bruyn er nog een voet tegen. Wel controleerde Oudewater het spel en had het middenveld in handen.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
ARC had geen geluk met een inzet van Jasmijn Hooftman. Doelvrouw Leire Middelman kon gestrekt met de vingertoppen het leer nog net tot hoekschop verwerken.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
In de dertiende minuut opnieuw een fraaie mogelijkheid voor Puck Sprenkels op aangeven van Lisanne Boere. Oudewater had het beste van het spel maar kon ondanks de goede aanvallen de voorsprong niet verder uitbouwen. Joanne Blanksma van ARC greep een aantal keren goed in net als sluitpost Lisa van der Snoek.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Na de pauze was het ARC dat de bakens wilde verzetten. Dat lukte wel en de ploeg van aanvoerster Tess Overbeek creëerde een aantal uitstekende mogelijkheden. De Racing voorwaartsen hadden moeten scoren echter op stoïcijnse wijze verdedigde Leire Middelman haar vesting.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Dat ondanks het feit dat ze nog een keer heel goed wegkwam na een schot tegen de staander. Het leer wilde er gewoon niet in en aan de andere kant was het Vera van der Wijngaard die de score wilde verdubbelen maar dat zonder succes. Het was in hoofdzaak ARC dat in Barendrecht geen klink klare munten kon slaan.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Oudewater hield ondanks de druk van ARC het hoofd koel en dat ene doelpunt in de eerste minuut bleek beslissend om er met de KNVB Districtsbeker vandoor te gaan richting Waag.
Was het niet Johan Cruijff die memoreerde dat je om te winnen altijd een doelpunt meer moet scoren dan de tegenstander. Dat gebeurde dus en dan verdien je gewoon de beker.

Voor de Alphense Racing zeker geen trieste aftocht. Aanvoerster Tess Overbeek dankte de speelsters voor de inzet dit seizoen. Keurige woorden met de complimenten als waardering ook naar de speelsters van Oudewater.

Meer beelden van ARC tegen Oudewater ziet u hier.

Berkel neemt tegen Foreholte eerste hobbel

Berkel won met 4-2 van Foreholte uit Voorhout. De ploeg van Nadia Roukes en Ronald Lamens blijft daarmee in de race om de plek in de Tweede Klasse veilig te stellen. Gemakkelijk ging dat overigens niet. Want na de reguliere speeltijd was de stand met 2-2 nog in evenwicht.
cvv Berkel II - vv Foreholte
Foreholte speelde het spelletje voetbal uiterst beheerst en had de touwtjes strak in handen. Tara de Boe bracht Berkel in de eerste helft op voorsprong maar het initiatief lag wel degelijk bij de ploeg van de coaches Koos Kranenburg en Rob van Leeuwerden. In de tweede helft scoorde Tamara Perez de Haas de gelijkmaker maar vijf minuten later was het opnieuw Berkel dat via de slimme Tara de Boe het net wist te vinden.

cvv Berkel II - vv ForeholteForeholte kwam via Noa van de Boon weer op gelijke hoogte. Het werd uiterst spannend en de krachten van de meiden uit Voorhout ebde weg. Echter een verlenging was noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen.
Joëlle van Dorp schoot met een streep in de eerste verlenging Berkel op voorsprong. Conditioneel was de thuisploeg nu wel superieur. In de tweede verlening liet Brenda Machielse er vijf minuten voor tijd geen gras over groeien en kopte Berkel naar een 4-2 eindstand.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Warm en de spanning merkbaar. Berkel in de nacompetitie en wie had dat bedacht na toch een goed seizoen. Foreholte de tegenstander die in de Derde Klasse zeer verdienstelijk voetbal liet zien. Ook nu was Foreholte er in de eerste minuut al heel dichtbij. Het antwoord kwam van Demi de Boe maar het was aftasten in die eerste fase. In de achtste minuut prima werk van Demi de Boe met de pass op de opkomende Jaimy Treurniet die sluitpost Denise Kralt gestrekt deed gaan.

cvv Berkel II - vv Foreholte
De ploeg uit Voorhout kreeg grip op het middenveld met aanvoerster Zoë Kortekaas, Sanne de Baas en Steffi Huyts. Uit een vrije trap schoot Anouk van der Geer vol tegen de dwarsligger en daar kwam Berkel goed weg. Ook Daphne Mintardjo en Tereza Stara kregen een aantal goede mogelijkheden. Foreholte had duidelijk het betere van het spel en Berkel liep volledig achter de feiten aan. Sluitpost Celine Lindhoudt pareerde vele inzetten.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 22e minuut kwam Berkel op voorsprong. Volkomen onverwachts trouwens maar wel de klasse van die slimme Tara de Boe die een foutje achterin genadeloos afstrafte en Berkel op voorsprong bracht.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Tegen de verhouding in maar dat maakte voor het trouwe thuispubliek niets uit. In de 34e minuut Anouk Bernoster die Joëlle van Dorp in stelling bracht maar Denise Kralt bood redding. Aan de andere kant was het Anouk van der Geer met een mogelijkheid maar die inzet ging over.

cvv Berkel II - vv Foreholte
De donderspeech van strateeg Ronald Lamens in de pauze deed het spel van Berkel wel degelijk ten goede komen. Een schot van Jaimy Treurniet leverde gevaar op net als een fraaie actie van Anouk Bernoster. Druk nu bij Berkel maar dat hield wel in ruimte voor de meiden uit Voorhout. Een hoekschop van Noa van de Boon leverde wel degelijk gevaar op. Tamara Perez de Haas kreeg de mogelijkheid maar Celine Lindhout pareerde met klasse. Maar de formatie uit Voorhout kwam in de 53e minuut wel degelijk langszij. Berkel kreeg achterin de bal niet weg en leverde in bij Tamara Perez de Haas die raak schoot.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Die stand prijkte slechts vijf minuten op het scorebord. Anouk Bernoster ging karaktervol goed door en speelde zich vrij. Schoot met een fraaie krul op de staander.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Tamara de Boe was er als een duiveltje uit het overbekende doosje bij om de terugspringende bal in de touwen te jassen. Berkel op voorsprong en wilde meer maar Foreholte was wel degelijk snel in de omschakeling.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 68e minuut schoot Noa van de Boon heel keurig beide aan elkaar gewaagde kemphanen weer op gelijke hoogte. Het zou er om gaan spannen op Sportpark Het Hoge Land. Echter de omzettingen van Nadia Roukes en de tactische adviezen van de strateeg Lamens hadden een positieve uitwerking. Daarbij kwam wel dat de energie bij Foreholte wegebde.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Het laatste kwartier was voor Berkel dat het initiatief overnam en het middenveld nu wel onder controle kreeg. Het geloof in eigen kunnen weer volledig intact bij Berkel maar terloops schoot voor Foreholte wel Denise Postma tegen de dwarsligger. Kansen voor Brenda Machielse, Jonna Hulshof en Demi de Boe maar het bleef in de reguliere speeltijd 2-2.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de eerste verlenging direct Daphne Mintardjo en een vrije trap van Noa van de Boon met Foreholte dat wel degelijk een laatste strohalm wilde pakken. Echter Berkel de regie en Tara de Boe van afstand.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 97e minuut was het Brenda Machielse die Joëlle van Dorp wegstuurde en net binnen de zestien loeihard uithaalde en met een strakke onhoudbare streep Berkel weer op voorsprong zette.
In de tweede verlenging werd het conditionele verschil wel duidelijker. Berkel snel en krachtig met een schot van Jaimy Treurniet dat net naast ging. Ook Jonna Hulshof liet zich met regelmaat voorin zien en kreeg een aantal fraaie mogelijkheden.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 115e minuut een hoekschop die werd genomen door Tara de Boe die door Brenda Machielse op haar blauwe pantoffels keurig met het hoofd werd ingekopt. Berkel op een veilige 4-2 met een heel fraaie actie. Jaimy Treurniet schoot terloops nog tegen even tegen de lat maar beloofde plechtig een volgens keer de bal in de touwen te schieten.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Na afloop wel de teleurstelling bij Koos Kranenburg van Foreholte en collega strateeg Ronald Lamens was uiterst blij met deze winst. “De bezieling bij ons kwam wel wat laat op gang maar voetballend knokten we ons wel naar de winst. En dat is het enige wat nu telt. Daar moeten wij met z’n allen van doordrongen zijn” , aldus Ronald Lamens die zijn meiden wel complimenteerde met de winst en het doorzettingsvermogen.
Berkel nam deze moeilijke hobbel. Verre van gemakkelijk want Foreholte speelde prima voetbal maar kwam alleen conditioneel te kort. Het verlies deed pijn maar werd sportief gedragen. Berkel verder om de plek in de Tweede Klasse te continueren en de eerste hobbel is genomen. Komende de week gaat Berkel naar Middelburg om tegen FC Dauwendaele de volgende heuvel te nemen.

Meer beelden van Berkel tegen Foreholte ziet u hier.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58
E info@decal.nl

Decal is aangesloten bij: