CSW en Berkel sparren en delen de buit

De Romeinse god Janus was duidelijk in Wilnis van de partij. Januari vernoemd naar Janus met zijn twee gezichten. Het weer onstabiel met fraaie wolkenpartijen met op het ene moment hagelstenen en regen en daarna weer een strak blauwe lucht bij een temperatuur van 4 graden boven het vriespunt. Ook het spelbeeld kende twee gezichten. Eerste klasser CSW in het eerste deel die ploeg die de lakens uitdeelde met later Hoofdklasser Berkel die het duel controleerde.

CSW - cvv Berkel

Het was heel duidelijk omgaan met de omstandigheden en Berkel had daar in eerste instantie zichtbaar moeite mee. Maar onder leiding van scheidsrechter Arno Postma werd het wel een uiterst leerzame partij voetbal van 3 maal 30 minuten. De beide coaches, Egmond Blinker van Berkel en Rob van Dijk van thuisploeg CSW, kunnen met de informatie hun strategieën bepalen voor de hervatting van de competities.

Na dertig minuten spel stond CSW verdiend met 3-1 voor. Faith Parto opende voor Berkel al vroeg in de wedstrijd de score en Joy Haveman van CSW bracht haar ploeg weer langszij. Vervolgens twee fraaie doelpunten van thuisploeg CSW via Shannen de Jongh en Marit Bon waarbij het eerste deel duidelijk in het voordeel was van de thuisploeg. In het volgende deel scoorde Anouk Bernoster voor Berkel de aansluitingstreffer en trok Berkel het initiatief naar zich toe. In het laatste deel was het opnieuw Anouk Bernoster die raak schoot en bepaalde de eindstand met 3-3 in een eerlijke puntendeling.

Berkel net terug uit het heerlijk warme Portugese Albufeira voor de trainingsfaciliteiten. Nu net boven het vriespunt had het team van Egmond Blinker en Ton van der Vorm er duidelijk moeite mee de omstandigheden eigen te maken. CSW had daar zichtbaar minder last van en liet de bal snel rondgaan. Met Ashley de Horde onder de lat bij CSW die in de elfde minuut in de nabijheid van Kayleigh van Groen moest capituleren op een inzet van Faith Parto.

Maar in twaalf minuten tijd boog de ploeg van aanvoerster Joy van der Nolk van Gogh de achterstand om naar een mooie 3-1 voorsprong. In de 16e minuut scoorde Joy Haveman de gelijkmaker.

Twee minuten later de dekselse Marit Bon op snelheid langs de pionnen van Berkel die keurig Shannen de Jongh aanspeelde die het leer achter sluitpost Celine Lindhoudt in het net schoot. In de 28e minuut was het opnieuw Marit Bon die op kracht en techniek verdienstelijk scoorde voor de thuisploeg.

In het tweede deel pakte Berkel de draad op en trok het initiatief naar zich toe. Aanvoerster Demi Verlangen en Sandra Welles anticipeerde op de aanvalsgolven van de gretige thuisploeg en controleerden het spel. Joy Haveman en Puck Straver actief en van afstand een inzet van Anouk Straver. Aan de andere kant de gevaarlijke Melanie den Dulk, Anouk Angkotta en Isabel Heinsbroek met toch mogelijkheden voor Berkel om de stand een ander aanzien te geven. Dat deed de slimme Anouk Bernoster wel. In de 44e minuut een fraai lobje betekende heel nuchter de aansluitingstreffer.

In het vervolg probeerde aanvoerster Demi Verlangen uit een onmogelijke hoek te scoren. Dat lukte bijna maar Ashley de Horde was alert en pareerde de inzet vol overgave. In deze fase een gelijke krachtenverdeling tussen beide kemphanen met kansen over en weer.

CSW - cvv BerkelIndrukwekkende donkere luchten boven Wilnis en ganzen die hun route met bestemming zuiden hadden ingezet. Kouder weer op komst de overduidelijke boodschap. Na de hagel en regen de laatste episode van het drieluik met de mogelijkheden nu wel duidelijk voor Berkel.

Michelle Arbman kreeg een aantal puike mogelijkheden maar in de 65e minuut was het opnieuw Anouk Bernoster dat Berkel naast CSW schoot. Berkel kreeg meer kansen om door te drukken met Melanie den Dulk en Michelle Arbman maar dan toch in de laatste minuten aan de andere kant de kans voor Joy Haveman na een pass van Lorena Fontijn. Berkel sluitpost Celine Lindhoudt kwam uitstekend uit en verkleinde met verve het doelgebied.

Eindstand 3-3 en daar kon iedereen vrede mee hebben. De beide coaches kunnen verder werken aan de voorbereidingen van de tweede competitiehelft. Ook de god Janus met de twee gezichten kan nog van zich laten horen deze maand. Januari of de wolfsmaand met de soms onstuimige winden en onderkoelde regen is vernoemd naar de Romeinse god Janus. Goed dat de competitie pas op 1 februari weer van start gaat.