Eerste winst Berkel een feit

In de zevende wedstrijd van het seizoen sloeg Berkel tegen Stiens uit Friesland gretig toe. Wilskracht en technisch inzicht maakte het verschil op sportpark Het Hoge Land duidelijk. De Friezinnen stonden bij rust nog voor met 1-2 maar in de tweede helft boog Berkel veerkrachtig de achterstand om naar een dik verdiende 4-2 eindstand.
Voor rust scoorde Janneke Ennema twee maal voor Stiens en bracht Michelle Arbman beide partijen eerst nog op gelijke hoogte.

cvv Berkel - sc Stiens
In het tweede deel na prima werk van Jonna Hulshof en Melanie den Dulk schoot Michelle Arbman Berkel naast Stiens. Twee minuten later een vrije trap van Sandra Welles die sluitpost Daniëlle de Vries niet onder controle kreeg. Melanie den Dulk scherp en reageerde direct en zette Berkel op voorsprong. Michelle Arbman scoorde halverwege de tweede helft de 4-2 voor de thuisploeg. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende Tim Ramge.

Het begincijfer zeven veel besproken afgelopen week en als er dan ook nog een vliegtuig uit een ver exotisch land laag overkomt is het duidelijk. De zevende wedstrijd voor Berkel zou winst moeten gaan opleveren. De coaches Egmond Blinker en Ton van der Vorm van Berkel hadden op vaste bodem de meiden tot op het bot gemotiveerd. Na de gelijke spelen zou het zoet moeten komen en dat gebeurde.

Met de queen op tien werd er gestrooid met goede passes. Echter, het begin van het duel toch de nervositeit want Stiens kwam in de tweede minuut al op voorsprong. Een prima steekbal van Saskia Hoogstra op Janneke Ennema die met vloeiende bewegingen afdrukte en de Friezinnen op voorsprong zette.

De ploeg van coach Tjamme Valk kregen meer mogelijkheden in de beginfase met onder meer Lisa Snoek en Anne Sikkema. Maar Julia Romers en aanvoerster Demi Verlangen liepen de gaten dicht. In de veertiende minuut op rechts Michelle Arbman met de beweging en balsouplesse resulterend in een projectiel dat prachtig in de touwen verdween.

Berkel op gelijke hoogte Stiens had wel degelijk de regie van het duel in handen. Lisa Sterk krachtig op rechts speelde zich knap vrij en met een kromme pass bediende ze Janneke Ennema die rakelings over schoot.
Na zo’n twintig minuten spel trok Berkel het initiatief naar zich toe. Melanie den Dulk schoot net naast. Aan de andere kant weer zo’n snelle counter van Lisa Snoek maar sluitpost Bianca Troost hield Berkel in de wedstrijd. Lindy Hogedoorn met Faith Parto en Isabel Heinsbroek actief en ook Sabrina Pocorni kreeg een mogelijkheid om Berkel op voorsprong te zetten.
In de 30e minuut een prima aanval van Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman maar het lukte niet om te scoren.

En juist dan uit het niets een snelle counter in de 32e minuut van het aantrekkelijke duel door de Friezinnen. Janneke Ennema er vandoor en versnelde om vervolgens het leer achter Bianca Troost in het net te schieten.

Vreugde bij Stiens maar het deerde Berkel in het totaal niet. De overtuiging was aanwezig en een vrije trap van Sandra Welles met de kopbal van Lindy Hogedoorn had de gelijkmaker kunnen opleveren. Doelvrouw Daniëlle de Vries grabbelde het leer nog net voor de doellijn weg.

In de tweede helft de omzettingen bij Berkel om het spel nog effectiever te spelen. Dat leverde na vijf minuten al resultaat op. Goed werk van achteruit met de slimme Jonna Hulshof die Melanie den Dulk het leer in de voeten schoof. De beweging en de pass op de inkomende Michelle Arbman die de gelijkmaker scoorde. Twee minuten later in de zevende minuut van de tweede helft een vrije trap die genomen werd door Sandra Welles.

Het projectiel kreeg doelvrouw Daniëlle de Vries niet onder controle en daar stond attent Melanie den Dulk die keurig Berkel naar een 3-2 voorsprong schoot.

Stiens wankelde en Berkel kreeg veel meer mogelijkheden. De wilskracht met het inzicht maar toch weer even een angstig moment met Jonna Hulshof die door Rixt van der Zee hardhandig tegen het canvas werd gewerkt. Bijna 24 volle manen geleden werd ze in de nacht met spoed geopereerd en nu staat Jonna weer te shinen.

Het viel mee en met de opbouwende kracht van Isabel Heinsbroek en Femke van der Burg werd de aanval weer gezocht. Lindy Hogedoorn toonde zich als een echte dirigent die heerlijk het spel verdeelde. Kreeg zelf ook nog een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd definitie in het slot te gooien.

Maar dat deed in de 69e minuut de listige Michelle Arbman wel. Een prima aanval van Arbman die zich keurig op snelheid vrijspeelde en afdrukte. Demi Roggeveen van Stiens probeerde het van afstand maar het leer de pooi voor Bianca Troost.

Vijf minuten voor het einde een getergde Michelle Arbman die een aantal keren fel op de hielen werd gelopen. Reageerde met een beweging die niet op het veld thuishoort haar agressie af en mocht de arena verlaten.  Het werd er niet vriendelijk op want ook Lindy Hogedoorn werd randje zestien getorpedeerd. Heel vervelend in de allerlaatste minuut voor de pas herstelde Yasmin Rezai die opnieuw haar rechter enkel krakend hoorde dubbelslaan. Maar de stand bleef 4-2 voor Berkel.

De eerste winst van het seizoen voor Berkel en dat was volkomen verdiend. De veerkracht van het team met de queen op tien die de voorwaartsen wegstuurde om kansen te creëren. Achterin de kracht met Demi Verlangen, Sandra Welles en Femke van der Burg. De winst werd wel degelijk gekoesterd en Berkel doet weer helemaal mee in de Hoofdklasse vrouwen. Komende zaterdag ontvangst Stiens ACV Assen en gaat Berkel op bezoek in Haarlem bij koploper DSS.