SSS wipt Wartburgia uit de beker

Op het gemeentelijk Sportpark in Klaaswaal de strijd in de KNVB beker tussen SSS en Klaaswaal. Een matig duel tussen de twee gerenommeerde Topklassers waarbij het tempo niet erg hoog lag. Wartburgia de betere ploeg dat meer aanspraak maakte op de winst. Echter, als je de kansen niet weet te verzilveren valt het doelpunt altijd aan de andere kant. Door de Amsterdamse meiden werd tot drie maal toe het houtwerk geraakt en werd een doelpunt afgekeurd. Ook thuisploeg SSS kreeg wat mogelijkheden maar door het lage tempo ontbrak de scherpte.
KNVB Bekerduel SSS - asv Wartburgia

Wartburgia kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong via Mireille Eilander. Kreeg daarna veel meer mogelijkheden om minimaal de score te verdubbelen. SSS werd wakker geschud en zette halverwege de tweede helft Wartburgia onder druk. Een vrije trap van Guusje Raaijmakers verdween van zo’n 25 meter in de kruising. Gescoord werd er verder niet meer in de reguliere tijd. Strafschoppen moest de ploeg aanwijzen die als winnaar van het veld mocht gaan. Thuisploeg SSS schoot koelbloedig en professioneel de elf meter trappen in de touwen. Maxime de Bruin scoorde voor SSS de beslissende strafschop en dat werd gevierd.  SSS door in de strijd om de zo fel begeerde KNVB beker.

Bekervoetbal is in de knock-out fase altijd onvoorspelbaar. Slechts een ploeg zou doorgaan en dat geeft soms goed voetbal te zien maar veelal voorzichtig strategisch pokerplay. Onder leiding van scheidsrechter Benjamin Hubers uit Oude Tonge de strijd in de Hoeksche Waard met als extra ondersteuning feest bij de veertien draaiende (koren)molens die druk werden bezocht. Tel daarbij op de voorspellende woorden van SSS Pupil Elin die opnieuw het gelijk aan haar zijde kreeg.

De Drieburg bewoonsters uit Amsterdam met Caroline Verleg die vanaf de aftrap snode plannen hadden. Gevolgd aan de andere kant door een actie van Linda Kruithof. De beginfase voor Wartburgia met een gevaarlijke kopbal van Catja Suurmeijer en een mooie actie van Lorraine Prade. Een vrije trap van Caroline Verleg kwam via de vingertoppen van sluitpost Lisa van der Mijle tegen de dwarsligger.

Thuisploeg SSS kwam na een kwartier weer in het spel voor. Maar de strijd werd rommelig vanwege de vele onderbrekingen die mede het gevolg waren van de signalen van de assistent scheidsrechters. Het tempo laag en dat zou niet gaan veranderen tijdens de match en dat sierde het duel niet.

SSS voerde de druk op de Amsterdamse vesting op en kreeg mogelijkheden via Linda Kruithof en Ashley van Elswijk.  Daarnaast Marietje van Laar, Joska Stokkers, Demi van der Heiden, Griffith Vaissaire en Jeanine van Dalen maar er was geen doorkomen aan. Shahira van der Zon was met Emily van Voeren en sluitpost Eline Roet heer en meester. Ook in de omschakeling was Van der Zon de stuwende kracht met Gisela van Ankeren en aanvoerster Felice Hermans.

Na 30 minuten spel nam de ploeg van coach Linda Bos het heft weer over. Scherpe hoekschoppen van Caroline Verleg zorgden voor gevaarlijke situaties in de doelmond bij Lisa van der Mijle. Zoë Hanselaar en Eline Keet waren er dichtbij.

In de 40e minuut scoorde Wartburgia via een kopbal van Felice Hermans maar deze werd afgekeurd. Twee minuten later opnieuw Hermans met een kopbal die nu rakelings over ging.

In de tweede helft vervolgde Wartburgia het spelconcept met druk op de Klaaswaalse verdediging. Ook nu weer de vele onderbrekingen wat onderling duidelijk irritatie opleverde. Esra Matthijse en Chelsea Disseldorp moesten alle zeilen bijzetten maar kon niet voorkomen dat in de 56e minuut Wartburgia op een verdiende voorsprong kwam.

Een diepe bal en Mireille Eilander maakte geen fout en liet sluitpost Lisa van der Mijle de gang naar het net maken.  De ploeg van coach Jamel Rikkers aangeslagen waardoor Wartburgia een aantal fraaie mogelijkheden kreeg om de stand een geheel ander aanzien te geven met bovenal de zekerheid om een ronde verder te komen.

De mogelijkheden werden niet verzilverd en Lisa van de Mijle groeide in het duel en bood een aantal keren optimale redding. Daarnaast ontbrak ook een dosis geluk want zowel Caroline Verleg en Demi Hemelaar raakten paal en lat. Tevens mogelijkheden voor Eline Keet die op links  goed werk uitvoerde maar Demi Hemelaar kreeg met geen mogelijkheid de bal over de doellijn.

SSS wakker geschud en bewust dat de uitschakeling op deze wijze een feit zou gaan worden. Wartburgia zakte terug, overtuigd dat deze nipte voorsprong voldoende zou zijn. Maar hoe onvoorspelbaar kan een wedstrijd zijn. Celine de Jong en Linda Kruithof kregen voor SSS een aantal mogelijkheden om van te watertanden.

De prima acterende Eline Roet kwam een aantal keren prima tussenbeide. Maar dan toch uit een stilstaand moment in de 78e minuut de gelijkmaker voor SSS. Een vrije trap werd vanaf zo’n slordige 25 meter door Guusje Raaijmakers onhoudbaar in de kruising geschoten en bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte.

In de laatste fase nog wat kleine mogelijkheden voor beide teams. Julie Hendriks met Demi Hemelaar gevaarlijk voor de Amsterdamse ploeg en Linda Kruithof voor de thuisploeg. Ook probeerde Guusje Raaijmakers haar huzarenstukje opnieuw maar dat lukte niet waardoor de stand na de reguliere speelminuten met 1-1 onbeslist bleef.

Strafschoppen bracht de ontknoping van het ondermaatse KNVB bekerduel. SSS schoot koelbloedig met uiterste precessie de elf meter trappen achter Eline Roet in de touwen. Susanne Bouwhuis, Guusje Raaijmakers, Celine de Jong met Maxime de Bruin als matchwinnaar. Voor Wartburgia schoot Marintha Louwe raak.

In de strijd om de KNVB beker is het betere spel niet altijd een graadmeter. Als je als team de vele mogelijkheden niet weet om te zetten in doelpunten is het nog steeds de onbeschreven wet dat het doelpunt dan altijd aan de andere kant valt. Ook bij de wedstrijd tussen SSS en Wartburgia duidelijk van toepassing.

De thuisploeg veerde in de laatste fase van de reguliere strijd op en wist uit een stilstaand moment te scoren.  De strafschoppen werden door de thuisploeg heel keurig ingeschoten en dat verdiende een hele grote pluim. Wel een duel om snel te vergeten maar SSS bekert verder in de strijd om de grote KNVB-bokaal.