Lyra wipt RCL uit de KNVB beker

RCL de aanvallende ploeg op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Echter het venijn wel bij de meiden uit De Lier. Die kwamen tegen de verhouding in de eerste helft op voorsprong in een aantrekkelijk duel met hoog tempo. In het tweede deel sloeg Lyra opnieuw toe. In de laatste fase de aansluitingstreffer maar het waren opnieuw de meiden uit het Westland die het verschil in doelpunten wist om te zetten. Behoudend voetbal om snel en effectief toe slaan. Lyra gaat door in de strijd om de KNVB beker.
vv RCL II - vv LYRA
Heerlijk weer en een aantrekkelijk duel onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Minkhorst. Hoog tempo met goed voetbal. De Racing trok het spel naar zich toe en creëerden mogelijkheden. Maar de counter met het versnellen van Lyra was niet mis. In de dertiende minuut was het Ula Foks die sluitpost Neeltje de Graaf verschalkte. Een domper en tegen de verhouding in voor de Leiderdorpsen die juist structureel opbouwend goed voetbalspel op de kunstgrasmat lieten zien.

Mogelijkheden om de stand in balans te brengen waren er wel degelijk. Geke Maat en Lesley Landweer maar ook Jaclyn Leiwakabessy en Noa Guijt waren er wel heel dichtbij.
De counters van Lyra waren wel degelijk gevaarlijk. De snelle Mido Ueda op links kreeg ruimte maar haar inzet werd gepareerd door Neeltje de Graaf.

In de twee helft druk van de Leiderdorpse Racing met prima mogelijkheden voor Geke Maat en Romy Ganzevles maar het net werd niet gevonden. Een doelpunt in buitenspelpositie gescoord werd niet toegekend en Ula Foks was er bij een snelle counter opnieuw dichtbij. Net als Puck de Koning die voorlangs schoot.
Het middenveld onder controle hebben, goed aanvallend voetbal laten zien maar op geen enkele manier de meiden van aanvoerster Mandy Zonneveld laten capituleren. Het overkwam de Racing want in de 58e minuut een misverstand achterin bij RCL en daar profiteerde de razendsnelle Japanse Mido Ueda volledig van.

Scoorde de tweede treffer voor de Westlandse meiden. Lyra kreeg via Foks in de 59e minuut de kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar Neeltje de Graaf bood redding. Puck de Koning schoot terloops nog tegen de kruising.

RCL de aanvallende partij met mogelijkheden via Ellis Oort en Geke Maat. Ook een vrije trap van Lesley Landweer ging rakelings over maar een echte doorbraak werd niet gevonden.

Vier minuten voor tijd schoot RCL aanvoerster Nikki van Luxemburg vanaf elf meter de aansluitingstreffer in de touwen. De spanning steeg in die laatste fase en RCL had langszij kunnen komen. Maar weer de snelle counter vlak voor tijd en Ula Foks schoot raak en bepaalde de eindstand op 1-3. Lyra een ronde verder door slim efficiënt countervoetbal op een sterk spelend RCL dat de geboden mogelijkheden niet benutte.