Berkel pakt volle buit bij RCL

Berkel liet er bij RCL in Leiderdorp geen gras over groeien. Vol overtuiging won de formatie van Egmond Blinker uit Lansingerland met 0-5. Bij rust was de stand 0-3. De Racing kon op geen enkele manier het karaktervolle enthousiasme van Berkel doorbreken. Alleen in de eerste tien minuten deed de thuisploeg mee en creëerde mogelijkheden. In de eerste helft scoorden achtereenvolgens Michelle Arbman, Sabrina Pocorni en opnieuw Michelle Arbman.
vv RCL - cvv Berkel
In het tweede deel hetzelfde eenzijdige spelbeeld dat voor Berkel werd bezegeld met twee doelpunten van Sabrina Pocorni. Promovendus Berkel voelt zich als een vis in de vijver van de Hoofdklasse en voor RCL is het zoeken naar de juiste invulling van verschillende pionnen.
De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Leon van der Boom die een prima wedstrijd floot.

RCL opende goed op Sportpark de Bloemerd met aanvallen via de flank van Kim Akerboom en Yara Haasnoot. Aan de andere kant was het Faith Parto met de pass op Sabrina Pocorni die vervolgens sluitpost Cynthia Roeleveld op de proef stelde. Uit het niets op rechts Faith Parto met een voorzet die via de lat voor de voeten kwam van Sabrina Pocorni. Die kon van dit buitenkansje echter niet profiteren.
Het spel attractief in de arena op het heerlijk fris geurend echte gras. De Racing zette druk naar voren en wilde duidelijk een snelle goal scoren. Mogelijkheden voor Lenneke Bol en Yara Haasnoot op voorzetten van Kimberley van Delft en Luna van den Hout maar doelvrouw Bianca Troost greep goed in. Berkel onder druk in die openingsfase maar was super snel in de omschakeling met de altijd geplaatste lange bal.

De Racing had zichtbaar moeite daarop te anticiperen. Hoge ballen werden allemaal ingeleverd en Berkel kreeg grip op het middenveld. Daar profiteerde de ploeg van aanvoerster Lisa Wijnen in de dertiende minuut ten volle van. Het was Faith Parto met de beweging die Michelle Arbman wegstuurde die heerlijk slalommend sluitpost Cynthia Roeleveld passeerde om vervolgens keurig de bal in het net te schieten.

De Leiderdorpse Racing aangeslagen en kreeg bovendien de organisatie niet op orde. Ballen werden een prooi voor de gretige meiden uit Lansingerland die het heft in handen hadden genomen. Het middenveld onder regie van Berkel met kansen voor Sabrina Pocorni en Anouk Angkotta. In de 22e minuut een schitterende voltreffer van Lindy Hogedoorn die via de onderkant van de lat ruim achter de doellijn weer in het veld caramboleerde. Niet waar te nemen door leidsman Van der Boom en zijn assistent maar wel een loepzuiver doelpunt dat helaas niet werd geteld.

Na een half uur toch weer de Racing met Yara Haasnoot op rechts met de voorzet op de inkomende Lenneke Bol die net naast kopte. Het gaf RCL weer wat vertrouwen om zich in het duel te vechten maar dat was van korte duur. In de 34e minuut de inzet van Faith Parto op Sabrina Pocorni die de afvallende bal onder controle kreeg en slim en listig de tweede treffer voor Berkel scoorde.

Twee minuten later werd het zelfs 0-3. Een mooie combinatie met Sabrina Pocorni en Faith Parto de inleiding. Het korte tikwerk met fraaie bewegingen en Pocorni met de pass op Michelle Arbman die haar tweede treffer van de middag scoorde.
Voor de pauze nog mogelijkheden voor Lindy Hogedoorn voor Berkel en aan de andere kant schoot Dominique van Wensveen voorlangs.

Na rust in de 47e minuut drukte Sabrina Pocorni opnieuw af. Kreeg daarvoor opnieuw alle ruimte met als resultaat de 0-4 op het scorebord. De Racing opereerde niet als eenheid, was te afwachtend en het karakter en scherpte ontbrak.  Berkel etaleerde juist wel dat lef, inzicht en collectief vertrouwen. Won in feite ieder onderling duel.

In de 59e minuut schoot Samanta Stojanovic tegen de dwarsligger. Uit de rebound kon Lenneke Bol niet profiteren van deze mogelijkheid. Sabrina Pocorni was prima op dreef en scoorde in de 63e minuut haar derde treffer van de middag.

0-5 prijkte op het scorebord en de Racing vocht tegen zichzelf om de organisatie op orde te krijgen. Dat lukte niet want toch weer kansen voor Michelle Arbman en Anouk Angkotta. De jarige Jill Sanrodi kreeg wel een uitstekende mogelijkheid om te scoren. Ook daar ontbrak het vertrouwen en natuurlijk deed Oranje-leeuwin in de zaal Bianca Troost haar job vol verve. Kleine mogelijkheden nog wel voor Lenneke Bol en Yara Haasnoot echter Berkel controleerde de wedstrijd tot het allerlaatste fluitsignaal.

Een dik verdiende overwinning van Berkel bij RCL met 5-0. Op alle fronten werd door de promovendus eensgezind de slag gewonnen en dat kwam hard aan bij de Leiderdorpse Racing. De meiden van coach Egmond Blinker speelden gretig met de wil een goed resultaat neer te zetten. Kregen het middenveld na tien minuten spel onder controle en liet de bal heerlijk rondspelen om zo af en toe genadeloos toe te slaan.

De Racing ongewild in de hoek waar de klappen vallen. Technisch duidelijk de mindere en de ploeg van coach Janet Griffioen speelde op alle fronten een bijzonder matige wedstrijd. De speelsters wellicht niet op de juiste positie maar ook het afwachtende element. Passes kwamen niet aan en bij ieder luchtduel werd de bal ingeleverd bij de tegenstander. Van een optimale eensgezindheid was op het veld geen sprake. Dat betekende wel een eenzijdige strijd dat volkomen terecht door Berkel in winst werd omgezet.