Berkel schaakt Klarenbeek van de mat

Een uitstekend duel in de Hoofdklasse tussen thuisploeg Berkel en Klarenbeek. Ook een spannend duel want beide ploegen willen dolgraag de aansluiting in de competitie behouden. Berkel won uiteindelijk de wedstrijd met 4-1 na een gelijke 1-1 stand bij rust.
Berkel opende sterk en kreeg in die fase verschillende mogelijkheden het verschil te duiden.
cvv Berkel - sc Klarenbeek
Kwam op voorsprong via Michelle Arbman. Klarenbeek kwam sterk terug, was fysiek sterker en creëerde kansen. Het was Lisanne Spiegelenberg die de kemphanen weer op gelijke hoogte bracht.

In de tweede helft besliste Faith Parto in slechts een tijdsbestek van twee minuten het duel. Scoorde beheerst twee fraaie doelpunten. Later scoorde Sabrina Pocorni de 4-1. Klarenbeek bleek niet meer in staat de draad op te pakken en de wedstrijd in de knip voor Berkel.

Onder leiding van scheidsrechter John van der Lugt kreeg Berkel in de tweede minuut de kans om via Faith Parto op voorsprong te komen. Een minuut later schoot Michelle Arbman loeihard in het zijnet. Mogelijkheden voor thuisploeg Berkel maar ook Klarenbeek met Marieke Mulder en Lisanne van Gurp zorgden voor dreiging. Liset van Dijk schoot een vloeiende combinatie met Marieke Mulder net naast.

Spannend in die openingsfase was het wel want ook Sabrina Pocorni kreeg een kans om van te dromen. Echter sluitpost Naomi Sundermeier greep goed in. Chantal van der Breggen en Kimberley Houwaart deden opvallende zaken achterin bij Berkel om de gevaarlijk Lisanne van Gurp aan banden te leggen om haar het score te beletten. Daarnaast Demi Verlangen en Isabel Heinsbroek om het sterke middensegment van de Gelderse vrouwen te ontregelen.

Beide kemphanen tegen elkaar opgewassen. De grootste mogelijkheden voor de ploeg van Egmond Blinker en Silvia Boogaard maar de druk werd door Klarenbeek rustig opgevoerd. In de 19e minuut kwam Berkel op voorsprong. Goed doorzetten van Michelle Arbman werd beloond. Een kopduel winnen en het leer onder controle om vervolgens met een hoog droog schot in de uiterste hoek het net te doen bollen.

Berkel op voorsprong en Klarenbeek aangeslagen. Ook vanwege het feit dat Babette van Heeren geblesseerd noodgedwongen het veld moest verlaten.
Opnieuw een mogelijkheid voor Sabrina Pocorni om de sore te verdubbelen. Dat gebeurde niet en de ploeg van coach Jan Ligtenberg kwam weer voor in het stuk.

In de 26e minuut kwam Klarenbeek op gelijke hoogte. Liset van Dijk met de pass op Lisanne Spiegelenberg die sluitpost Bianca Troost de gang naar het net liet maken.
Beide ploegen in balans en Klarenbeek wilde meer in dit levendige aantrekkelijke duel dat nog alle kanten op kon gaan.

Liset van Dijk kreeg een prima mogelijkheid maar zag haar inzet gestopt worden door Bianca Troost. Aan de andere kant gingen de voorwaartsen van Berkel te nonchalant om met de geboden kansen. Klarenbeek fysiek sterker met verzorgd veldspel maar de beste kansen wel voor Berkel.

In de tweede helft direct de dreiging met Michelle Arbman en Sabrina Pocorni die zich in de kijker speelden. Berkel wilde duidelijk orde op zake stellen en zette de daad bij het woord. In de 51e en 52e minuut scoorde de snelle listige Faith Parto twee wonderschone identieke doelpunten. Passes van Lindy Hogedoorn en Faith Parto snel op links ervandoor om uiterst koelbloedig en beheerst het leer in de touwen te schieten.

De wedstrijd in de pocket voor Berkel want de meiden uit Klarenbeek waren mentaal aangeslagen. Kansen voor de thuisploeg met Anouk Angkotta en Lindy Hogedoorn maar het net werd niet gevonden. In de 71e minuut bezegelde Sabrina Pocorni de wedstrijd om de 4-1 te scoren.

Berkel schaakte uitstekend met paarden en pionnen en won dik verdiend met 4-1. De tempoversnellingen met een dosis techniek het doorslaggevend feit om het verschil te duiden. Klarenbeek fysiek sterk in het tweede deel van de eerste helft en de betere partij. Echter na de twee doelpunten van Berkel gingen de kopjes hangen.
Verdiende winst voor Berkel dat komende zaterdag het op gaat nemen tegen RCL in Leiderdorp. Klarenbeek ontvangt dan thuis Reiger Boys uit Heerhugowaard.