Winst voor Berkel II tegen Ariston

Het Berkel van Ronald Lamens deed weer van zich spreken. Het werd winst op Sportpark Het Hoge Land tegen Ariston’80 uit Delft. Na een 1-0 stand bij rust werd het 3-0. Een dik verdiende overwinning trouwens. Wel keurig verzorgd voetbal van Ariston maar de stootkracht bij de meiden van coach Nuno Pereira ontbrak. En dat was nu juist het grote verschil.

cvv Berkel II - Ariston'80

Wilskracht en daadkracht bij Berkel om uit deze ongewenste situatie van een nacompetitie te komen en op niveau te blijven spelen. En dat lukte volledig met een vleugje flair. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter MacAndrew.

Berkel kwam in de zevende minuut op voorsprong. Snel en listig was Sabine Visser op links weg en schoof strak het leer in de voeten van Liza Claessen die slim de bal achter doelvrouw Karlijn Beekum in de touwen schoot. Berkel liet in die beginfase de tegenstander te gemakkelijk opkomen. Amereens Bekkers en Selina Klemm lieten wel degelijk hun kwaliteiten zien. Ook Amber van Hamel kreeg zelf nog een hele fraaie mogelijkheid.

Echter dankzij de strategische aanwijzingen van Lamens waren de meiden weer bij de les. Berkel kreeg een aantal mogelijkheden om de afstand te vergroten maar dat lukte niet. In de laatste fase van de eerste helft liet Berkel te teugels vieren en kreeg Isabel van Ommen vlak voor de pauze nog een mogelijkheid, echter de lat was de spelbreker voor de ploeg uit Delft.

Berkel was gewaarschuwd en zette direct in de tweede helft druk. Schoten van afstand van Liza Claessen en Demi de Boe troffen geen doel. In de 54e minuut een aanval van Maureen Stel die de lat toucheerde maar ook kramp kreeg. Net buiten de lijn voor een deskundige blessurebehandeling van Michelle Viveen.

Maar nog voor de hoekschop werd genomen besloot Stel toch maar het veld in te lopen. Voor deze actie kreeg Maureen Stel de gele kaart. De hoekschop werd opnieuw genomen en Liza Claessen schoot vol op de lat. De terugspringende bal werd de prooi voor Madelief Maasland die het leer in de touwen kopte en Berkel op een dik verdiende 2-0 voorsprong bracht.

Berkel was heer en meester op de groene mat en het spel over de linies heerlijk verdeeld. En wie anders dan Madelief Maasland deed opnieuw van zich spreken. In de 79e minuut scoorde de slimme aanvalster opvallend en vol overgave haar tweede treffer en de derde voor de thuisploeg.

Een hoekschop van Demi de Boe werd achterwaarts door Maasland in de touwen gekopt. Met gebalde vuisten werd de blijdschap vastgelegd. En de madeliefjes in het gras en daarop vierden dit heuglijk feit gezamenlijk mee.

De wedstrijd was gespeeld en de teleurstelling bij speelsters van Ariston groot. Echter Berkel was de betere ploeg en de volkomen terechte winnaar. Daarbij komt dat deze formatie heel gewoon in de Tweede Klasse thuishoort.

Want na een uitstekende seizoenstart was het dienstbaar zijn een belangrijk gegeven. In de laatste fase van de competitie kwam de ploeg in zwaar weer. De grote groep concurrenten snoepten punten af van bovenliggende teams. Van de zeven teams leek Berkel het kind van de rekening te worden. Nu dat werd even rechtgezet met de scheidende strateeg Ronald Lamens die opnieuw een extra zware klus een positieve wending gaf.