Berkel pakt tegen Sporting opnieuw volle buit

Sprankelijk was het allemaal niet op Sportpark Het Hoge Land bij de wedstrijd tussen Berkel en Sporting ‘70. De thuisploeg verzuimde in het eerste deel ruim afstand te nemen. Sta in de weg was telkens sluitpost Ellen van den Hurk die iedere inzet pareerde. Ook in de tweede helft lukte het maar niet het leer in de touwen te krijgen. Echter zes minuten voor tijd een trap van aanvoerster Lisa Wijnen die het leer met één keer stuiteren en een slimme beweging van Lindy Hogedoorn over iedereen heen in het doel schoot. De dik verdiende volle buit bleef ook dit keer in eigen huis en dat voelde voor coach Egmond Blinker geweldig aan. De leiding van het duel was in prima handen van scheidsrechter Jeroen Bruinooge.
CVV Berkel - SV Sporting '70

De twee teams wel degelijk aan elkaar gewaagd. Goede passes van Mette Sandmann en Lisa de Jong maar het openingsoffensief van de Utrechtse meiden leverde niets op. Berkel daarentegen kreeg met Michelle Arbman op een pass van Melanie den Dulk een mogelijkheid om van te watertanden. Maar Sporting controleerde het duel in die eerste fase. In de veertiende minuut kreeg Melanie den Dulk een schietkans echter het blok met Aisha Versteeg en aanvoerster Nadja Vollema pareerden die inzet.

Berkel liet zich weer zien en schakelde naar een hogere versnelling. Een vrije trap van Lisa Wijnen leverde een goede mogelijkheid op voor de jarige Faith Parto. Doelvrouw Ellen van den Hurk raakte het leer half en die kwam voor de voeten van Lindy Hogedoorn die loeihard haar inzet uiteen zag spatten op de dwarsligger.

Demi Verlangen en Isabel Heinsbroek in de 18e minuut met de pass op Demi de Boe op links. Een strakke precies op maat voorzet volgde op Michelle Arbman maar weer die Ellen van den Hurk die de Utrechtse meiden in het duel hield.

Berkel trok het duel verder naar zich toe maar kon het veldoverwicht niet in klinkende munt omzetten. Aan de andere kant de aanvallen via Mette Sandmann en Tiffany Brug maar doelvrouw Bianca Troost deed haar job met verve.

Aan de andere kant opnieuw Demi de Boe, Michelle Arbman en Lindy Hogedoorn waarbij de inzetten een doelpunt had moeten opleveren. In de 25e minuut weer die snelle Arbman die Lindy Hogedoorn in stelling bracht. Twee minuten later alweer zo’n stormloop met de snelle Arbman die haar inzet nog net tot hoekschop verwerkt zag worden door Van den Hurk.

Na een half uur spel een uitval van Daphne van der Beek op een pass van Aisha Versteeg echter Bianca Troost greep vakkundig in. Lindy Hogedoorn kreeg in de 37e minuut nog een fraaie mogelijkheid maar de target werd niet behaald. Rosa Brak probeerde het van afstand voor Sporting maar Berkel wilde in principe voor de pauze nog wel orde op zaken stellen. Lindy Hogedoorn, Michelle Arbman, Melanie den Dulk en Faith Parto kregen mogelijkheden maar gescoord werd er niet. De ploeg van Egmond Blinker had wel ruim op voorsprong moeten staan.

In de tweede helft opnieuw Berkel die het spel onder controle had. Een hoekschop van Nadia Roukes zorgde direct al voor gevaar en was Melanie den Dulk met haar kopbal er heel dicht bij. Ook nu hield Ellen van den Hurk de ploeg van coaches Pien van Dam en Marlou Peeters in de wedstrijd. Want ook bij de omschakeling kregen Mette Sandmann, Aisha Versteeg en Daphne van der Beek  mogelijkheden.

Berkel kon met geen mogelijkheid het gaatje in de Utrechtse verdediging vinden. Ook een aantal hoekschoppen leverde niets op en na een handsbal van Versteeg net buiten de zestien was het opnieuw Van den Hurk.
De thuisploeg liet wel het beste spel zien mar scoren was er niet bij. Het lukte Melanie den Dulk, Lindy Hogedoorn en Michelle Arbman maar niet een doorbraak te forceren.

De ploeg leek genoegen te gaan nemen met een gelijke brilstand maar aanvoerster Lisa Wijnen dacht daar in de 84e minuut toch net iets anders over.
Een afgeslagen aanval en het leer kwam voor de voeten van Lisa Wijnen. Die bedacht zich geen moment en schoot het leer hoog in de lucht richting Lindy Hogedoorn. De inzet onderweg en Lindy Hogedoorn met Zoë de Louwere in duel met de bal nog hoog in de lucht.  Een simpel ogende beweging van Hogedoorn zette iedereen op het verkeerde been. De bal stuiterde slechts één keer en ging zelfs over de graaiende handen van de uitgelopen doelvrouw in de touwen.

Een opvallend maar bijzonder fraai doelpunt van aanvoerster Lisa Wijnen met medewerking van die slimme Hogedoorn. Wedstrijd gespeeld en Chantal van der Breggen greep achterin bij Berkel nog even goed in bij een inzet van Fenna Hiemstra. Maar de 1-0 eindstand werd met liefde gekoesterd.

Berkel won in een matig duel van Sporting ’70 uit Utrecht. De ploeg van Egmond Blinker en Johan van Aalst had in de eerste helft ruim afstand moeten nemen. Deed dat echter niet en maakte het zichzelf moeilijk. Zes minuten voor tijd het onverwachte doelpunt wat tevens de bevrijdende treffer was. Loon naar werken en dat voelde geweldig bij coach Egmond Blinker die glunderde van oor tot oor. Was bijzonder blij met juist deze overwinning van zijn meiden die nog steeds fier aan kop gaan in de Eerste Klasse A. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd in Groningen tegen het jubilerende Oranje Nassau.