Berkel oppermachtig tegen Smerdiek

Een knappe 6-2 overwinning boekte Berkel in het duel tegen Smerdiek. Een wedstrijd op Sportpark Het Hoge Land in de druiligere regen en soms krachtige wind. Ondanks de weersinvloeden een leuke wedstrijd om te zien. Een zelfverzekerd Berkel zocht direct de aanval maar kreeg het leer niet in het net. Smerdiek loerde op de counter en kwam op voorsprong via aanvoerster Angelique Hage.

Lang duurde dat niet want in de aanval daarop volgend werd door Sabrina Pocorni de stand weer in balans gebracht. Het onderuithalen in de zestien van Angelique Hage door Chantal van Wijk betekende een elf meter trap die door Joëlle Ots achter Bianca Troost in het net werd gedeponeerd. Bij rust een 1-2 voorsprong voor Smerdiek die ook direct in de tweede helft de aanval zocht. Hage kopte tegen de staander.

Berkel controleerde het spel en was wel degelijk de bovenliggende partij. In de Week van de Scheidsrechter bij Berkel toch een foutje van leidsman Henk Lukassen die een doelpunt van Lindy Hogedoorn goedkeurde. Een schitterende kopbal maar wel in buitenspelpositie gescoord. Ondanks het aanhoudende vlagsignaal negeerde Lukassen zijn assistent volledig. Een gelijke stand (2-2) en de kopjes gingen hangen bij de meiden uit Sint Maartensdijk en het vertrouwen vloeide weg.

Berkel rook mogelijkheden en was aanzienlijk doortastender in de opbouw. Met een groot dosis enthousiasme werd aanval na aanval opgezet. Lindy Hogedoorn scoorde opnieuw en wat een fraaie curve werd aan het leer meegegeven. Berkel op voorsprong en Sabrina Pocorni zorgde voor de 4-2. Melanie den Dulk scoorde uit een hoekschop van Pocorni met het hoofd en deed dat later nog even met heerlijk technisch spel over en scoorde een beauty. Een verdienstelijke 6-2 overwinning voor thuisploeg Berkel en opnieuw een nederlaag voor Smerdiek waar de bakens wel verzet dienen te worden.

Berkel startte uitstekend. In de tweede minuut kreeg  haar eerste mogelijkheid. Drie minuten later was het Sabrina Pocorni met een fraaie kans gevolgd door een prima vrije trap van Lindy Hogedoorn. Smerdiek kwam niet in het spel voor terwijl Angelique Hage, Naomi van Mierlo en Wendy de Wilde verdedigend alle zeilen moesten bijzetten. Het eerste gevaar van de ploeg van Wim Scherpenisse en Aad van de Meeren in de elfde minuut met Angelique Hage en Joëlle Ots.

Berkel zat collectief beter in de wedstrijd. Sabrina Pocorni liep zich vast op Naomi van Mierlo en Jonna Hulshof schoot een geleid projectiel net naast. In de 16e minuut een prima redding van doelvrouw Jade Massing op een inzet van Lindy Hogedoorn.
Na 20 minuten spel een droge periode en het tempo werd verhoogd. Smerdiek deed weer mee alhoewel de beste mogelijkheden wel voor Berkel waren met Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk.
Maar het tij keerde en de rollen nu omgedraaid. De as van de ploeg uit Sint Maartensdijk draaide weer en functioneerde. Angelique Hage stuurde aan en schoot rakelings voorlangs. De dreiging aanwezig en donkere wolken boven Lansingerland.

In de 35e minuut kreeg Angelique Hage ruimte op links en slalomde heerlijk door en schoot het leer achter Bianca Troost in de touwen.
Smerdiek op voorsprong en een tegenvaller voor de thuisploeg maar twee minuten later was de stand weer in evenwicht. Sabrina Pocorni ging heerlijk dwars door het centrum de korste weg nemend en schoot de dik verdiende gelijkmaker achter Jade Massing in het net.

In de 40e minuut een overtreding van Chantal van Wijk op Angelique Hage binnen de zestien. De toegekende strafschop werd keurig door Joëlle Ots ingeschoten.

In het begin van de tweede helft het gevaar van Smerdiek met Romana Mahangoe en Bo van Keulen. Met zelfs een kopbal van Hage na een pass van Joëlle Ots die tegen de staander werd gedeponeerd. Berkel kwam goed weg terwijl de regie wel degelijk bij de thuisploeg strak in handen was.

Berkel kwam met een opvallende treffer van Lindy Hogedoorn in de 51e minuut langszij. De pass van Anouk Angkotta en Lindy Hogedoorn kopte in buitenspelpositie heel keurig binnen. Ondank het vlagsignaal werd het doelpunt gehonoreerd en Berkel had de stand in balans gebracht.

De strijd leek gestreden want Smerdiek kon collectief geen vuist meer maken tegen dit goed spelende Berkel. In de 63e minuut een schitterend doelpunt van mama Lindy Hogedoorn die het leer een wel heel speciale curve meegaf. Krulde exact naar de verste hoek en doelvrouw Massing had geen schijn van kans.

Berkel nu op voorsprong en de ploeg van Egmond Blinker en Silvia Boogaard speelde pressie voetbal. In de 73e minuut was het Liza Claessen met de perfecte pass op de inkomende Sabrina Pocorni die keurig afdrukte. Een 4-2 voorsprong voor de thuisploeg prijkte op het scorebord en de wedstrijd met nog 15 minuten te gaan. Smerdiek trachtte met Joëlle Ots en Elisabeth de Witte nog wat terug te doen maar de inzetten hadden geen kracht.

Tien minuten voor het eindsignaal opnieuw Berkel met een strakke hoekschop van Sabrina Pocorni die onberispelijk door Melanie den Dulk werd ingekopt.
In de 83 minuut was het opnieuw Melanie den Dulk die ruimte kreeg en gecontroleerd lekker door de verdediging op technisch hoog niveau verder wandelde en keurig afrondde.

Berkel op koers na deze verdienstelijke 6-2 overwinning. Voor Egmond Blinker en Silvia Boogaard was het een vaststelling dat de groep gretige meiden in het veld tot het maximaal haalbare gaan. Regen en wind trotserend en de tegenstander onder druk zetten met aantrekkelijk technisch goed onderbouwd positiespel.
Voor Smerdiek is er veel werk aan de winkel om de neuzen dezelfde kant op te zetten en het collectief strijdbaar in het veld te laten acteren.

Lees alles over Suze. De Pupil van de Week bij Berkel tegen Smerdiek.

Meer beelden van Berkel tegen Smerdiek ziet u hier.