SSS verslaat RVVH met 3-0

De Topklasse lonkt voor SSS. De rood zwarte ploeg had de smaak te pakken en won met 3-0 van RVVH. Een stand trouwens die bij rust al op het scorebord prijkte. In de eerste helft was het krachtsverschil aanzienlijk mede door het sterke middenveld van de meiden van Bram Franken. Maar ook het ongelukkige verdedigen van de speelsters van coach Nasser Abdalla uit Ridderkerk.
SSS - RVVH
Drie doelpunten is slechts een tijdsbestek van 35 minuten. Gescoord door Ashley van Elswijk, Linda Kruithof en opnieuw Ashley van Elswijk.

In de tweede helft kregen de meiden van halfgod Hercules na zo’n 15 minuten de regie in handen. Kansen waren er wel degelijk maar sluitpost Vicky de Regt hield vakbekwaam de nul. Uitstekende leiding van scheidsrechter Duivestein met zijn assistenten van Segers en van den Eshof. Voor zaterdag staat de return op het programma met een RVVH dat steevast vertrouwen heeft in een goede afloop. SSS weet de gevaren van halfgod Hercules en dan gaat het er opnieuw om spannen.

SSS - RVVH

Een schitterende ambiance in Klaaswaal. Zonovergoten met hoge temperaturen. De warmte voor de twee aan elkaar gewaagde partijen gelijk. Inzet een plek in de Topklasse voor vrouwen. Het hoogst haalbare op amateurniveau. Verleden seizoen promoveerde RVVH maar kwam in zwaar weer en nu in de herkansing terecht. SSS verdiende een periodetitel in de Hoofdklasse en nu de finale ronde met de eerste ontmoeting tussen SSS en RVVH.

SSS - RVVH

In de eerste minuut de een diepe bal van SSS echter Ashley van Elswijk liep zich vast. Aan de andere kant Celine Bruens en Alyssa Dijkstra beweeglijk op rechts.
In de vijfde minuut een diepe bal op Ashley van Elswijk die slim op snelheid en techniek haar opponent op het verkeerde been zette. Beheerst met het leer aan de voet en ook Beau Suurland passeerde en het leer in het net schoof. Een keurige treffer met een prima voorsprong. En wat een binnenkomer voor de rood-zwarte brigade van Bram Franken.

SSS - RVVH

Aan de andere kant Alyssa Dijkstra en Shayenne Ledes die gevaarlijk waren maar de as van SSS draaide met Sandra van Tol op volle kracht. Met Mandy van der Heiden, Jeanine van Dalen, Celine de Jong en Linda Kruithof.
Slechts een kwartier gespeeld en opnieuw scoorde thuisploeg SSS. Een scherpe dieptepass en opnieuw een misverstand achterin bij RVVH. Daar profiteerde Linda Kruithof optimaal van met een keurige balcontrole en op snelheid werd de tweede voor SSS door Kruithof in de touwen geschoten.
Een verdienstelijke 2-0 voorsprong voor de ploeg van coach Bram Franken en dat volledig volgens het vertoonde spelpatroon.

SSS - RVVH

Coach Nasser Abdalla greep direct in en wisselde twee speelsters om de organisatie te ondersteunen en dat leek direct al succes op te leveren voor de blauw-witte ploeg. Lisanne van Gelder schoot een aantal keren op doel en ook Shayenne Ledes was gevaarlijk. Maar de achterhoede van SSS met Rosalie Hoogerwerf, Jeanine van Dalen, Sandra van Tol en Tamara Hollemans deden hun job met vuur en geestdrift. Maar SSS speelde sprankelend en versnelde af en toe.

SSS - RVVH

Linda Kruithofkreeg zelfs twee fraaie mogelijkheden om de score te vergroten maar dat gebeurde niet. Dat deed Ashley van Elswijk wel in de 34e minuut. Prachtig er doorheen manoeuvrerend, een tikje hier een duwtje daar maar op pure klasse maakte Van Elswijk het verschil. Een prachtig doelpunt en een 3-0 voorsprong prijkte op het fraaie scorebord.
De wedstrijd leek gespeeld in slecht een kleine 35 minuten tijd maar met nog 45 oververhitte minuten te gaan.

SSS - RVVH

De thuisploeg de kans in de 52e minuut om via aanvoerster Mandy van der Heiden de wedstrijd in het slot te gooien. Haar inzet ging echter rakelings over.
Na tien minuten spel voerde RVVH de druk op. Maar rots in de branding Sandra van Tol regelde het verkeer met sluitpost Vicky de Regt die niet voor niets onder de lat haar plek had gevonden. Die twee lieten niets aan de elementen over. In de 60e minuut met Mariëlle Agatowski en aan de andere kant Ashley van Elswijk die Linda Kruithof aanspeelde en haar inzet tegen de lat schoot.

SSS - RVVH

Na de drinkpauze was Lisanne van Gelder net niet scherp genoeg om het leer van Vicky de Regt te ontfutselen. In de 70e minuut opnieuw Lisanne van Gelder. RVVH verhoogde de druk, creëerde mogelijkheden via Alyssa Dijkstra op rechts, Manuela Grootenboer en aanvoerster Nikki de Roest.

SSS - RVVH

Het werd spannend want de meiden van halfgod Hercules dringen flink aan. Ook moest Vicky de Regt al haar kwaliteiten uit de kast halen en dat deed ze maar al te graag. Immers de nul was heilig. Jaline Hoek kopte nog tegen de lat een paar minuten voor tijd en RVVH had het kleine beetje geluk niet aan hun zijde.
Eindstand 3-0 en SSS deed goede zaken.

SSS - RVVH
De eerste helft volledig voor de thuisploeg die RVVH overklaste met sprankelend spel met een duidelijk tactisch concept. De laatste twintig minuten van de tweede helft waren voor RVVH die druk zette op de SSS vesting. De voorwaartsen in Ridderkerkse dienst kregen echter het leer niet in de touwen. De sportieve strijd krijgt zaterdag een vervolg in Ridderkerk. Dan weten we wie er komend seizoen in de Topklasse mag spelen.