SSS wint bij RCL en speelt nacompetitie

Kampioen RCL kreeg vooraf een fraaie erehaag en bloemen aangeboden van opponent SSS. Maar die meiden uit Klaaswaal snoepten wel de volle drie punten mee en dat voelde goed. Immers de regie in eigen hand en de nacompetitie het doel. Ook voor promotie naar de Topklasse, net als de kampioensploeg van de Leiderdorpse Racing. Die ploeg nam nu echter het duel wat te gemakkelijk op alhoewel in het eerst deel een ruimere afstand genomen had mogen worden. Shirley Nederpel zorgde voor de enige treffer voor de rust maar kansen voor de rood-witte ploeg waren er voldoende.
RCL - SSS
Na de pauze de strafschop van Demi van der Heiden voor SSS die de twee kemphanen weer in balans bracht. SSS kreeg de regie in handen en rond de 73e minuut in iedere minuut een fraai doelpunt. Linda Kruithof scoorde er twee voor de ploeg uit Klaaswaal en Cerise Klijn zorgde voor de aansluitingstreffer voor RCL. Eindstand 2-3 en RCL blijft de trotse kampioen en SSS wil die weg heel graag volgen. Dus ook promotie naar het allerhoogste amateurniveau en dat via de nacompetitie.

RCL - SSS

De eerste balomwentelingen waren voor de meiden uit Klaaswaal. Maxime de Bruin, Rosalie Hoogerwerf en Linda Kruithof actief. Aan de andere kant Shirley Nederpel die een uitstekende voorzet gaf maar het leer wilde niet achter Agnita Nouwen in het netje vallen. In de vijfde minuut opnieuw Nederpel die in de zestien door Agnita Nouwen van de bal werd gelopen. De Racing zette SSS vast op eigen helft alhoewel Linda Kruithof toch nog snel een mogelijkheid creëerde maar Kimberly Heijne bood redding.

RCL - SSS

Druk en mogelijkheden voor de Leiderdorpsen met Kirsten Kok, Dominique van Wensveen, Geke Maat, Cerise Klijn en Bianca van der Meer maar ruimte voor de meiden uit Klaaswaal met Jeanine van Dalen, Ashley van Elswijk en Mandy van der Heiden. Echter Sabine Verheul, Celine Klijn, Drita Celaj en Romy Siera gaven geen enkele krimp.
Na een kwartier pressie van RCL kreeg SSS meer grip op het spel maar in de 18e minuut kwam RCL wel op een verdiende voorsprong. Shirley Nederpel, scherp en alert onderschepte het leer en kreeg ruimte. Scoorde beheerst de 1-0 voor de kampioensploeg.

RCL - SSS

Een verdiende voorsprong die verder had kunnen worden vergroot. De kansen werden helaas niet verzilverd. Een inzet van Geke Maat na een vloeiende snelle aanval werd net over gekopt en Bianca van der Meer was er niet als Nederpel dichtbij. SSS kwam terug in het duel met mogelijkheden voor Ashley van Elswijk en Linda Kruithof.

RCL - SSS

In het tweede deel direct als die kleine van Elswijk die snel meters maakte en Geke Maat aan de andere kant met Riejette de Roo.
In de 51e minuut bracht doelvrouw Kimberly Heijne Linda Kruithof in de zestien onreglementair ten val. De strafschop werd door aanvoerster Mandy van der Heiden ingeschoten maar Heijne onderschepte. Te vroeg inlopen bood een tweede mogelijkheid vanaf de stip. Nu werd het leer onberispelijk ingeschoten door Demi van der Heiden die Heijne op het verkeerde been zette.

RCL - SSS

Beide kemphanen in balans en SSS kreeg de smaak te pakken. Het middenveld in handen met snelle counters waar de Racing weinig grip op kreeg. Wel het dreigende gevaar met Bianca van der Meer, Riejette de Roo en Geke Maat die toch wel hele leuke mogelijkheden kregen. In de 67e minuut een vrije trap van Bianca van der Meer die bijna in de touwen werd gewerkt door Riejette de Roo.

RCL - SSS

In de 72e minuut een snelle uitval van Linda Kruithof die ruimte kreeg en heel mooi het leer in de touwen werkte.

RCL - SSS

SSS op voorsprong en een minuut later was het opnieuw raak voor de meiden van coach Bram Franken. Weer die snelle en listige Kruithof die de bal op een presenteerblaadje aangereikt kreeg van Jeanine van Dalen.

RCL - SSS

1-3 maar de wedstrijd nog niet gespeeld. Dat zat niet goed bij de Leiderdorpse Racing en een minuut later scoorde na een fraaie actie Cerise Klijn voor de Leiderdorpsen de aansluitingstreffer.

RCL - SSS

Verder kwam de ploeg van coach Janet Griffioen niet. Maar de beste mogelijkheden waren toch wel voor de ploeg uit Klaaswaal. RCL liet zich gewillig als kampioen de kaas van het brood eten.

Leuk duel in de Hoofdklasse vrouwen waarbij RCL de trotse kampioen is. Tien jaar geleden werd het kampioenschap in de Eerste Klasse gevierd en in 2011 werd de ploeg Landskampioen bij de amateurs. De spanning was voor de kampioensploeg uit Leiderdorp niet echt aanwezig en de optimale geconcentreerdheid ontbrak.

RCL - SSS
Voor SSS naast de eer de kampioen te verslaan lonkte de nacompetitie. Die werd nu op eigen kracht behaald. Motivatie en spelvreugde optimaal. Ook de ploeg van de scheidende coach Bram Franken gaat voor promotie naar het allerhoogste amateurniveau de Topklasse.