IJFC dartelt over RCL heen

De getalenteerde meiden van IJFC wonnen met 9-0 van RCL uit Leiderdorp. De doelpuntenmachine onder aanvoering van Shamarah Lemmers bleef op negen steken. Houtwerk en goed keeperswerk van RCL doelvrouw Danique de Bruijn waren de dwarsleggers voor de ploeg van Marcel van den IJssel. Vier wonderschone doelpunten werden gescoord door Lois Spliet maar de combinaties en het aanvallend vermogen nog belangrijker. De Eerste Klasse lonkt en wie weet op termijn is meer mogelijk voor deze geoliede machine uit IJsselstein. Daarnaast een leerzaam duel want de jongste jeugd uit de MA van RCL bleef strijden voor een beter resultaat. Drukte met een tweetal momenten in de tweede helft IJFC toch met de neus op de feiten. De leiding van deze match was in prima handen van Ben Nielen uit Loenen aan de Vecht.
IJFC - RCL
Vooraf vertelde Marcel van den IJssel dat iedere wedstrijd een finale is. En dat het Tweede Klasse voetbal toch anders is dan de Eerste Klasse. IJFC een prima vereniging die als enige club in IJsselstein het vrouwenvoetbal omarmt. De wedstrijd was volledig onder controle van de thuisploeg die heer en meester was op Sportpark Groenvliet. Toch was het RCL met Faith Parto die bijna kon profiteren van een misverstand tussen sluitpost Tamara Kamps en Laura Gaasenbeek. Kamps bood echter redding.

IJFC - RCL
In de vijfde minuut kopte Petra Verbeek op de lat maar één minuut later was het Lois Spliet die de eerste treffer voor IJFC achter De Bruijn in de touwen schoot. Een mooie aanval trouwens. Een vroege voorsprong en de druk op de Leiderdorpse vesting bleef aanhouden. Silvia van den Berg schoot terloops haar inzet tegen de lat en Robin Hendriks schoot naast. Goed werk van Danique de Bruijn die haar territorium goed verkleinde maar in de 17e minuut toch moest capituleren.

IJFC - RCL

Een ingooi van RCL werd door Laura Gaasenbeek met het hoofd onderschept en de aanval snel ingezet. Lois Spliet maakte de aanval met souplesse af na de pass van Robin Hendriks. In de 22e minuut werd het 3-0 door Laura Gaasenbeek en de vierde werd gescoord door Petra Verbeek.
De vijfde treffer werd een feit in de 32e minuut en de doelpuntenmaakster met de nummer vijf Lois Spliet.

IJFC - RCL
IJFC - RCL

In de tweede helft startte RCL met pressievoetbal van. Brutaal spel maar zeker niet onverdienstelijk met in de basis de jonkies van de Leiderdorpse Racing. Iris Meertens was er vlak bij maar haar inzet ging rakelings voorlangs. En een kopbal van Maaike Toonen had net niet genoeg kracht om Tamara Kamps te verschalken.

IJFC - RCL

Natuurlijk was het duel al gespeeld en hield IJFC het overzicht. Wel werd te vaak de lange bal gespeeld maar in de 48e minuut een slim balletje door het hart van de defensie bij RCL. Lysanne van Oostrom de volledige vrijheid en die maakte geen fout. 6-0 op het fraaie scorebord en Iris Werkhoven die een mooie solo niet kon afronden.

IJFC - RCL
Emma Verdaasdonk moest noodgedwongen het veld verlaten en bij IJFC verliet aanvoerster Shamarah Lemmers de arena. Na 60 minuten spel de zevende treffer die op naam kwam van Laura Gaasenbeek. RCL bleef open spelen en de aanval zoeken maar scoren was er niet bij.

IJFC - RCL
In de 76e minuut een mooie actie van Ester Weerdenburg op rechts en maakte Lois Spliet geen fout en scoorde de achtste. Vier minuten voor tijd stuurde Robin Hendriks Ester Weerdenburg op pad en scoorde de negende voor IJFC in de touwen. De tiende viel echter niet. Prima reddingen van Danique de Bruijn op de diverse inzetten van Robin Hendriks.

IJFC - RCL
Natuurlijk tegen de gedoodverfde kampioensploeg weinig mogelijkheden voor de Leiderdorpse Racing. Dwong wel respect af ook van coach Marcel van den IJssel van IJFC ondanks de afgetekende nederlaag. Jasmin Ghafoerkhan, Amber Chaudron, Amber Weekhout, Isabel van Zijp, Debora van der Meer en Emma Verdaasdonk zette bij vlagen hun stempel op het duel.
Tegen de geoliede overmacht van IJFC was weinig in te brengen. De ploeg controleerde en de as met onder andere Petra Verbeek, Mandy Cozijn en Lysanne van Oostrum was goed op dreef en verdeelde het spel optimaal.
De ploeg die in feite dit seizoen al in de Eerste Klasse zou moeten acteren gaat ook komend seizoen voor de hoofdprijs. De ingezette structuur wordt doorgezet met strateeg Van den IJssel.