Klarenbeek pakt drie punten mee bij Rhoon

Een verdiende 1-2 overwinning voor Klarenbeek dat op bezoek was bij Rhoon. Cynthia Beekhuis hield de spanning er als een echter spannende thriller in om pas in de allerlaatste minuut het verschil aan te geven. Scoorde de winnende en dat voelde goed bij de meiden uit Gelderland. Een opvallende rol bij Rhoon was weggelegd voor doelvrouw Lisette Snel die keer op keer de rood-witte thuisploeg in de wedstrijd hield.

vv Rhoon - sc Klarenbeek
Een sportief duel op Sportpark De Omloop in Rhoon dat aantrekkelijk was om te zien. Levendig aanvallend spel van beide ploegen die in feite de winst als ultiem doel voor ogen hadden. Kansen voor de twee teams in de eerste helft waarbij de verhoudingen gelijk opgingen.
In het tweede bedrijf was het Klarenbeek die kans na kans kreeg maar het net pas in de 70e minuut kon vinden. Lisanne van Gurp scoorde voor Klarenbeek maar Tamara Colle maakte op aangeven van Carlinn de Bruijne na een fraaie aanval gelijk. De spanning steeg en keer op keer kon een beter spelend Klarenbeek geen doelpunt scoren. Doelvrouw Lisette Snel pareerde iedere inzet vakkundig en stijlvol.

Maar de wedstrijd duurde voor Lisette Snel echter net één minuutje te lang. Een aanval via Anna Maria Nijenhuis en Cynthia Beekhuis maakte het af. Verdiende 1-2 overwinning in een thriller die boeide van de eerste tot de laatste minuut onder de prima leiding van Giovanni Verhoeve uit Barendrecht.

De eerste wapenfeiten van dit duel uit de Eerste Klasse A kwamen op naam van Tamara Colle van Rhoon die werd weggestuurd door Patty Damsma. Het leverde een schot voorlangs op en aan de andere kant werd een vrije trap van Babette van Heeren over de deklat geschoten. Rhoon zette druk en Sylke Koumans en Tamara Colle konden niet profiteren van de geboden ruimte.
Bij Klarenbeek was zoals gewoonlijk een centrale rol weggelegd voor aanvoerster Cynthia Beekhuis. Verdeelde het spel op Hilde Kruk, Lisanne van Gurp en Grietien van Gurp. In de tiende minuut passeerde Claire van Vliet al koppend bijna haar eigen doelvrouw maar het leer kwam tegen het aluminium aan.

De twee ploegen waren prima aan elkaar gewaagd en leuke duels werden op sportieve wijze uitgevochten. Het elftal van Rob Kramer maakte beter gebruik van de diepe bal en zocht duidelijk de volle breedte van het speelveld op. Terwijl de meiden van coach Sanne Dekkers met snel tikwerk en verzorgd combinatiespel door het hart van de verdediging zich een weg baanden. Het leverde voor de neutrale toeschouwers in ieder geval bijzonder aantrekkelijk voetbal op.
Thirza Beunk met Rivke Draaijer aan de basis van weer een prima aanval van Klarenbeek maar de stand veranderde niet. Ook niet bij een inzet van Tamara Colle van Rhoon en een vrije bal van Kim Lansbergen die voor de lijn nog zou worden gekeerd. Rhoon trachtte meer druk op de solide vesting van Klarenbeek te zetten waar Sheryl ten Hove de scepter zwaaide. Echter de grootste kans was toch weer voor Cynthia Beekhuis. Sluitpost Lisette Snel greep uitstekend in.

Snode plannen in het begin van de tweede helft van de meiden uit het oosten die heel duidelijk lieten zien deze klus snel af te willen maken. Juist sluitpost Lisette Snel leek echter niet te passeren. Sheryl ten Hove, Anna Maria Neijenhuis en Cynthia Beekhuis kwamen keer op keer Lisette Snel tegen. Van afstand Lisanne van Gurp en Babette van Heeren maar ook die schoten leverde geen doelpunten op. Rhoon kroop door het bekende oog en Lisette Snel hield de thuisploeg nog steeds in het zadel. Klarenbeek speelde met Rhoon en het volledige speelveld werd subliem benut.

In de 70e minuut kwam Klarenbeek wel op een verdiende voorsprong. Lisanne van Gurp de doelpuntenmaakster die uiteindelijk het leer achter Lisette Snel de touwen in jaste.
Vijf minuten later werd het zelfs prijsschieten voor de ploeg van Rob Kramer maar een verdubbeling van de stand was niet aan de orde. Rhoon kwam terug via Sylke Koumans en Tamara Hollemans maar ook een vrije trap van Nancy Leidekker leverde niet het gewenste resultaat op.
In de 78e minuut werd het echter wel gelijk. Een aanval opgezet door Patty Damsma die op links Carlinn de Bruijne wegstuurde.

Een schitterende voorzet volgde en de inkomende Tamara Colle kopte het leer loeihard in de touwen. Een beauty van een aanval bekroond met een fraai doelpunt. Maar helaas niet geheel volgens de verhoudingen in het veld. Maar daar maakte zich bij Rhoon niemand druk om.
Het spel van Klarenbeek verzorgder en met de snelheidswisselingen gevaarlijk. De aanvalsgolven namen toe maar als vaste rots in de branding Rhoon sluitpost Lisette Snel. Cynthia Beekhuis oog in oog met Lisette Snel maar weer bood de doelvrouw redding.

In de laatste fase had het doelpunt ook voor Rhoon kunnen vallen. In de onbeschreven voetbalwetten staat immers dat als je zelf niet scoort de tegenstander dan het net wel doet bollen. Carlinn de Bruijne, Sylke Koumans, Patty Damsma en Tamara Colle kregen de mogelijkheden wel echter ook Klarenbeek sluitpost Marieke Brugmans greep prima in.

Lisanne van Gurp voor Klarenbeek in de 82e minuut net voorlangs. Het had de definitieve beslissing moeten zijn. In de aanval daarop volgend Tamara Colle met een behoorlijke kans.
In de allerlaatste minuut dan toch de bevrijdende treffer voor Klarenbeek. Anna Maria Neijenhuis met de voorzet vanaf rechts na een fraaie actie en aanvoerster Cynthia Beekhuis maakte het af met een droog schot in de uiterste hoek. Lisette Snel verslagen en de belangrijke drie punten mee in de bagage naar Gelderland.

Cynthia Beekhuis hield de spanning er helemaal tot op de allerlaatste minuut in. De meiden uit Klarenbeek uiteraard blij met de terechte winst met prima voetbal. De uitslag was marginaal maar wel dik en dik verdiend. Ook coach Rob Kramer van Klarenbeek was die mening toegedaan. Vreugde in het Klarenbeek kamp en bij Rhoon was er de teleurstelling van het moment. De wedstrijd duurde voor Lisette Snel net één enkel minuutje te lang. Dat was wel een enorme domper voor de doelvrouw die Rhoon heel lang in de wedstrijd hield.

Meer beelden van het duel tussen Rhoon en Klarenbeek ziet u hier.