ARC pakt volle buit bij RCL

ARC uit Alphen aan den Rijn profiteerde maximaal bij RCL. Op Sportpark De Bloemerd werd de strijd gestreden in een zes punten duel. Na een 0-1 stand bij rust liep ARC in het tweede deel uit naar een dik verdiende 0-3. De doelpunten werden gescoord door Kirsten ‘Henkie’ Hendriks, Rachelle Koppers en Marloes van Strien. ARC heeft weer aansluiting met de middenmoot en RCL verkeerd in zwaar weer in de Tweede Klasse A.
RCL - ARC

De Alphense Racing kwam goed uit de startblokken. Na een fout achterin bij RCL scoorde Kirsten Hendriks al in de eerste minuut van het duel. De Leiderdorpse Racing kwam deze domper wel te boven maar niet in het vertrouwde spel. De ploeg van coach Wally Gallert liep achter de feiten aan en kon geen moment overtuigen. Het middenveld in handen van een strak spelend ARC.

RCL - ARC
Was er nog sprake van een sprankje hoop voor RCL dat was in de 47e minuut wel over en uit. ARC met Rachelle Koppers die op rechts een enorme vrijheid kreeg. Schoot het leer diagonaal in de verste hoek en de tweede treffer voor de meiden van coach Patrick van der Veer een feit. De wedstrijd leek gespeeld en ARC controleerde het spel volledig.

RCL - ARC
De Leiderdorpse Racing probeerde het wel met schoten van onder meer Susan Hogenboom van afstand maar ARC was veel scherper en overtuigde met fraaie combinaties. Die meiden hadden de snode plannen van de thuisploeg door en kozen heel brutaal weer voor de aanval. Kirsten Hendriks met de mogelijkheid uit een vrije trap en Birgit Oosterom van afstand. In de 57e minuut maakte ARC aan alle onzekerheid een einde en kopte Marloes van Strien de 0-3 in het net.

RCL - ARC
De thuisploeg liet het gelaten over zich heen komen maar in de laatste fase was de motivatie om toch voor een beter resultaat te strijden weer terug. Faith Parto sterk aan de bal toucheerde de lat na een fraaie actie op links. Afstandsschoten van Esmee Martens en Judith Hogenboom hadden niet het gewenste effect.

RCL - ARC
Mogelijkheden ook voor Sidney Struik en Lisette Zegers. Tiffany Graf, de  doelvrouw van ARC, hield de nul met prima reddingen. Ook aanvoerster Lisa Prins, Noortje van Loo en Rianne Zwaan werkten daar steevast aan mee. Kirsten Nijhof raakte in de laatste minuten nog de paal maar de verdiende overwinning met de drie punten mochten mee naar het dorp aan de Oude Rijn.

RCL - ARC
Een duidelijke verschil van kwaliteit tussen de twee Racing’s. ARC was zich ondanks wat personele problemen bewust van haar positie op de ranglijst en was veel beter gemotiveerd aan de strijd begonnen. De aansluiting op de ranglijst het doel en daar slaagde ARC volledig in met een dik verdiende overwinning.
Bij de meiden van de Leiderdorpse Racing de teleurstelling die hard aankwam. De formatie staat nu op een gedeelde voorlaatste plaats in de Tweede Klasse A en de zorgen erg groot.

Voor meer beelden van RCL tegen ARC klikt u hier.